- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
giigz
veterán
válasz rob210 #20949 üzenetére
Én meg a szerelőmet fogom megharapni, ha ezt nem vette észre, az elektromos szerelő, akinek meg nem ez a feladata, ő meg azonnal észreveszi. Én mindig is hallottam egy kis sziszegést, meg ha hátul befogom a kipufogót, akkor is van valahol valami kifújás. Erre a sziszegésre meg tényleg nem is figyeltem, mert csak nagyon picit lehetett hallani, sőt szinte alig nem lehetett hallani. Most, mióta többször ki-be lett téve az injektor, azóta viszont már elég rendesen lehet hallani, hogy szelel.
Mi az az fsb, és honnan vegyek olyat?
[ Szerkesztve ]
-
Nordik
őstag
N09 159716
nissan 14x51/2 JJ
40300 OM600Amit kinéztem felnit ezeket az adatokat közölte az eladó. Egy Sunnyról lett levéve, aminek utánajártam és 59mm az agyátmérője. Nekem ugye 60as kellene. Ő váltig állítja, hogy a mérései alapján 60-as. Hát nemtudom... Ki tudtok ezekből a számokból hámozni valamit?
-
rob210
Topikgazda
válasz Nordik #20956 üzenetére
F@sza.
Fogsz egy vascsövet ráhúzod a kerék kulcs szárára és úgy menni fog.
Ezért jó a gyárilag teleszkópos kerékkulcs.Én a 19 es crovával szoktam meg az emelőm szárával a kerekeket leszedni felpakolni.
Az elég jó erőkar, nem tudja légkulccsal úgy megtépni, hogy így le ne tudjam szedni.Renault power
-
petata
őstag
Húúú gyerekek ez a Fluence. Majd írok pár dolgot róla, mint utas.
I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.
-
giigz
veterán
Most már nem kell majd haveromtól kölcsönkéregetni a torx csavarhúzóit, vettem egy kihajtható készletet. 8 darabos, és minden olyan méretet lefed, amire nekem szükségem lehet, T9-től T40-ig. Remélem jól használható lesz majd. Brüder Mannessman, elég nagy márka, és akitől el szoktam kérni, neki is ilyen van, igaz az vagy ~ 275 darabos, meg egy picit drágább volt, de azt mondják, hogy ez a márka nagyon jó.
Akit esetleg érdekel, a Conradból van, 695 Ft [link]
[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
voltam ma mosni. hihetetlen, hogy ezek a madarak röptükben szarnak és az autókat célozzák
[link]"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
giigz
veterán
válasz rob210 #20968 üzenetére
Majd ha megjön, beszámolok róla, hogy milyen, így képről nem nagyon lehet belőni a méreteket. Persze remélem minél kevesebbet kell használni, de arra jó, hogy 1.700 Ft-ért legalább nem kell kéregetni, meg elég kis méretű ahhoz, hogy mindig a kocsiban lehessen, és ha kell, akkor bármikor kéznél van.
-
petata
őstag
válasz eTrade #20965 üzenetére
Ó, igen.
Kívülről borzasztó jól néz ki (Dynamique felszereltség + gyári 17"-os felnik), komolyan, egy kategóriával magasabb autónak nézi az ember. Apuval mentünk vele a környéken, hát, (új fajta) Lagunás csávó bámult rendesen... A sok króm nagyon feldobja a külsőt, és a fehér szín is nagyon jó választás volt szvsz. Belülről is egy fokkal komolyabbnak hat a MII-nél, a fekete bőr/szövet ülések fehér csíkokkal, a varrott mintás bőrkormány-sebváltó mind-mind hozzátesznek ahhoz a bizonyos minőségérzethez. A műanyagok minősége is hozza az elvártat, ami külön tetszik, az a fedélzeti computer. Nagyon sok minden került bele ugye, ami alapfelszereltség: pl. USB, Bluetooth. Na most a Bluetooth-ról tudok nyilatkozni, HTC One X-szel egyszerűen párosítottam, onnantól kezdve a telefon hangszórójává a Fluence hifije válik. (Pár szóban a hifiről: Megint csak a MII-höz viszonyítva, elképesztő minőségű, a basszust valamennyire fölvéve, nagy hangerővel is egészen szépen tud szólni.) Természetesen ha megvan a BT-kapcsolat, kihangosítóként is funkcionálnak az autó hangszórói - sőt, ahogyan néztük, az sem elképzelhetetlen, hogy a benti visszapillantó elé beépítésre került egy mikrofon is.
Mivel én nem vezethetem, a motorról összességében annyit tudok nyilatkozni (benzin, 1.6, 110LE), hogy sokkal kellemesebb hangja van, mint a benzines, 1.4-es Megane-nak volt.A kocsi minden várakozást felülmúlt, senki ne gondolja, hogy a török gyártás rontana a dolgon. Szomszédék átjöttek megnézni, hát a férfi dicsérte nagyon, a nő meg elégedetten nézegette. (Pedig nem szarok az autóik, 2008-9-es Audi A4 Avant + Volvo S60)
-
petata
őstag
Koszi mindenkinek!
-
Csabee.
nagyúr
Sajnos nem tudtam bekötni a hőmérő modult a Meganba. Ezért megválnék tőle! Ha valakinek kell jelezze privát üzibe!
Üdv: Csabee.
-
imyourfriend
őstag
Nálunk cégnél ahol apu dolgozik van pár toyota és egyszerűen lenyűhetetlenek. Bár ma mentünk megane-val ~550km-t és rendesen ment. Igaz nem szereti a 140-es tempót. De egy 1.5ös dci-től nem szabad elvárni. Ettől független a veszprémi dombságokban 140-el nyargal felfelé az emelkedőn ha odalép neki az ember
-
törölt tag
Sziasztok, beszállnék én is, most lettem boldog tulajdonosa ennek a csodának Illetve ketten osztozunk rajta a kedvesemmel. Előtte azonban pár dolgot még rendbe tennénk.
Hozzáértő szerint kevés benne a váltóolaj. Ezt hogyan tudnám ellenőrizni? Milyen olaj kell bele?
A válaszokat előre is köszönöm.A tipus, Laguna, MkII, 2002-es novemberi évjárat, 3.0 automat
szerk: Ilyenek is érdekelnek, hogy synthetic, vagy semi-synthetic a jobb bele, esetleg preferált márka? ...
más: ha valakinek van elfekvőben két db guminyomás szenzora, és olcsón túl akar adni rajta, akkor érdekelne
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz #48613632 #20980 üzenetére
Ugyanilyenem van, csak nekem magasabb felszereltséggel. Automata olajat, a motortérben tudod ellenőrizni, sajna kesztyű kell hozzá, mert nem lehet álló motornál megnézni, és a pálca is jól el van dugva. Ha szembe állsz AZ Autóval akkor jobb oldalon mélyen,lent találod
Egyébként azt az életbe nem fogod észrevenni, hogy kevés az olaj benne, ha rángat az autó váltásnál, akkor a váltóban a vezérlést kell cserélni, és akkor szokták az olajat is, meg tisztítani az egész rendszert. Csak úgy halkan mondom, hogy 250k a vezérlés az Aisin váltóba plusz az olaj aminek literje 8000ft ( a gyári, de tehetsz bele mást is) és 3.3 liter kell neki.Guminyomás szenzort, meg nem tudsz csak így venni, mert mindegyik kerékre másféle van. Nézd meg mindegyik guminál más a színezése, nem tudod cserélgetni. Én most vettem egy teljes szettet 20ért, a hátsó kettőt gumicserénél kicseréltem, hozzáállították, azóta nem jelez. Télen nagyon hidegben megbolondul, akkor állandóan jelez, azzal ne foglalkozz
[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
FRENK1988
veterán
Na urak. Lett melóm
Céges gépek Skoda Rommster 1.6 dénes Hu nem gyenge gépek, lépnek mint a disznó. Mycso megértem a dizel mániád de kényelemben közelében sincs a Francia (Renault gépeknek)
Munkaidő végére (miután letoltam 3-400Km-et) alig várom, hogy hazamenjek kényelemben Jók ezek a sz@r Francia gépekNem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
törölt tag
válasz Laraxior #20981 üzenetére
Szia, létezik ebből magasabb felszereltség? Mondjuk az gyanús volt, hogy az ülésfűtést nem találom, és még a vezető oldali is kézi állítású. (nem mintha zavarna)
A váltóval semmi gond, egy általános autószereléshez (nálamnál jobban) konyító ismerős mondta, hogy alacsony a szint, nekem nem meggyőződésem, de meg fogom nézni még egyszer.
Guminyomás visszajelzésem a jobb első és bal hátsó keréknél nem működik, az eladó mondta is, hogy nincs benne szenzor. Itt kint is lehet kapni, akár külön külön is, talán színkódok alapján? (ez az ami nem tiszta, illetve a működési elve) Kb 20 font használtan darabja, de lehet venni komplett felni/gumi/szenzor szetteket is.
Ami viszont tényleg nem működik, az a légkondi rendszer. Működik, bekapcsol, fúvat össze-vissza, csak éppen nem hideget, tehát gondolom a gáz szökött el, vagy nem tudom ...
Ezen felül villog a franciakulcs a kilométer (jó, nálam mérföld) számláló mellett, valamint a műszerfal jobb felső sarkában egy kör alakú sárga fény, most így nem tudom, hogy mit ábrázol.
Apróságok, mert ezek mellet gyönyörűen ketyeg a verda, de azért át akarom nézetni, meg tájékozódni előtte arról, hogy micsoda. Itt, az UK-ban olcsó az autó, de a szervíz drága, és a kocsifenntartás is, a TAX és az insurance miatt.
-
-
törölt tag
válasz Laraxior #20981 üzenetére
Huhh, volna itt még valami ... Ez a bizonyos "hozzáértő srác" tegnap említette, hogy van komputere kiolvasni az adatokat. (Hihető, mert volt egy elég jól felszerelt általános autószerelő műhelyük)
Na most a villogó villáskulcs eltüntetésével kapcsolatban azt mondta, hogy úgy lehet a komputerre kötni a gépet, ha előtte a napi számláló ki pöckét hosszan lenyomva tartjuk, és nyomkodjuk a fékpedált.Hát, az történt, hogy eltünt a megtett mérföld, a villáskulcs is, helyette a "SET _ _ _" felirat látható. Tudod ezt, hogy ez mi lehet, illetve mit kell tenni.
Én sajna nem vettem észre tegnap este, ma hajnalban meg hazarepült, csak két hét mulva lesz itt ismét.Esküszöm, soha többet nem nyúl bele más, csak vagy én, vagy service
wertigo1984
Köszönöm szépen a szép szavakat, remélem még hosszú mérföldeken keresztül lesz a társunk. Igen, jobbkormányos, angolországban volnánkeTrade
+1(kik azok a Brittek?)
[ Szerkesztve ]
-
eTrade
tag
válasz wertigo1984 #20985 üzenetére
Jó a fénykép, pont most írta le hogy Briteknél vette és gondolom ott is melózik.
pitepeti71: Gratulációm! (kijavítva)
[ Szerkesztve ]
-
FRENK1988
veterán
Igen nem gépkocsi de attól még rombusz van az elején [link]
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
petata
őstag
Rambovits, FRENK:
Nektek is koszi!I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.
-
Laraxior
titán
válasz #48613632 #20984 üzenetére
Initiale? Mert nincs az elején a xenon mosó
Telefonról vagyok, majd irok még. Fotózd le mi világít a műszerfalon, de a kisfuzetbe benne lesz h mit jelent."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
giigz
veterán
Vezérléscserekor miért kell cserélni a görgőket is? És ha a vízpumpa jó most, akkor azt is minek cserélni?
-
törölt tag
Vezérműszíj csere esetén a vezetőgörgőket minden esetben cserélik, gyakorlatilag a dolog összefügg, és a kopásuk is azonos időtartamú.
Elméletileg persze nem szükségszerű, de erősen ajánlott.A vízpumpa csere az más, az nem szükségszerű. A népi hagyomány szerint, minden 2. vezérműszíj csere esetén válik esedékessé a vízpumpa cseréje. Ha nem zörög, nem lukas, vagy ereszt, akkor azt nem kell, de a szíj + görgő az ajánlott együtt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője