- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ősember
őstag
hello
"miért ilyen olcsó, ha jó???" - ezt hol olvastad?
ha már egy fokkal drágább ramok is szoba jönnek, akkor:
crucial tracer 2x1 800, igy néz ki élöben és a geilekkel messze nem egy kategoria itt találsz rola bövebb infot.
a másik meg, ha olcsobb kell, akkor van ilyen:
super talent 2x1GB DDR2-800 4-4-3-8 itt (1 hét mulva lesz megint).
nem értem miért áll meg sokaknak a világ a geilnél, amikor sokkal jobbat is lehet venni ugyan annyi pénzért______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
BotaN
senior tag
Teljes gépvásárlást tervezek, néztem bele ramor 2gb-ot, ( remélem ez most még elég ?)
a kicsike:CORSAIR Dominator 2048Mb DDR2 1066Mhz KIT 25K HUF
A konfig: Gigabyte P35-DS3, E8200, 8800GTS G92, FSP Saga 450W, nem a tunin az első cél csak hogy jó legyen. Játékra tervezek.
Hs van más ajánlat szivesen fogadom, olyan 25-28k van rá
Vélemények
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/kristofkulcsar/
-
nagyúr
Ennyiért igazán nem rossz, bár ha nem tuningolsz, talán elgondolkodhatsz vmi olcsóbb 1066MHz-es kit-en is. No nem Kingmax-ra gondolok, abból nem mindenkinek sikerül kihajtania a gyári órajeleket. Persze csak, ha nem korlátozod a beszerzést boltokra.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
őstag
válasz Ősember #9902 üzenetére
Igazából arra gondoltam, hogy a Black Dragon kifejezetten olcsó a többihez képest, mert az 14k körül van, a többi meg 20k körül. A jót meg abból gondolom, hogy ajánlottad, és mivel olyan RAM kéne, amivel egy 6550-et ki lehet hajtani olyan 3,2 Ghz körülre, és amivel ezt meg lehet csinálni, azok a RAMok jók.
Geileket pedig azért írtam, mert körbenéztem ismertebb pesti cégek honlapjain, és ezek voltak listán, elérhetők. Vennék én jobbat is, ha van, főleg, ha még olcsóbb is...
Egyébként THX az infót. Nagyon süti a LED a traceren... csak tök felesleges.
[ Szerkesztve ]
Icewolf || kósza ||
-
nagyúr
E6550, 7-es CPU szorzó, ergo 457MHz-es FSB fog kelleni a 3.2GHz-hez, ami 914MHz effektív órajelet jelent a RAM-oknak szinkronban. Ha veszel egy 1000MHz-es kitet, le van tudva a gond, nincs stresszelés, ha mégsem menne az olcsó 800-asnak ez a freki.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
NorDezs
senior tag
Tunig szempontjából melyik a jobb megoldás? 2x2Gb kit, vagy 4x1Gb?
-
krystman
őstag
Tudtok abban segíteni, hogy A64 4200+X2-es proci le tudja már kezelni a 4db 2oldalas memóriákat? Mert most 4db 512MB-os van benne, de az utóbb amit vettem 2x512MB-ot, nem egyezik az előző 2x512-el. Hogy most ez miatt megy 333mhz-en, vagy azért is mert dupla oldalas mind a 4 modul.
-
-
őstag
KINGSTON - HyperX 2048Mb DDR2 1066MHz CL5 KIT erről a RAMról mi a véleményetek?
22600 pénz. Tudom, hogy lehetne Crutial, meg Super Talent, de jelenleg ezt találtam iPon-ban.
Vagy még Alienben láttam pár jobbnak tűnőt:
Geil 2048MB 1066MHz Black Dragon /2x1024MB Kit/ (GB22GB8500C5DC) CL5 21000Ft
Geil 2048MB 1066MHz Ultra /2x1024MB Kit/ (GX22GB8500C5UDC) CL5 20000FtHa van valami jó hely a Keleti, vagy az iPon környékén, ahol lehetne más ramot venni, akkor egy webcímnek örülnék. Jelenleg kb. ezeket a boltokat ismerem Pesten, és mindenhol ilyenek vannak kb. ennyiért... Netről rendelés meg problémás, mert nem tudom mikor átvenni.
Köszi.
Icewolf || kósza ||
-
g-spot
csendes tag
Sziasztok!
SOS segítség kellene, egy új Geil Black Dragon RAM KIT került ma a gépembe (2x2048MB, 800Mhz), de az XP csak 3,25 GHz-nek ismeri fel... A BIOS látja rendesen 4 gigának, de EVEREST-ben is csak 3,25 giga van... Tudna valaki segíteni, hogy mi lehet a gond? A lapom ASUS P5KC, elvileg bírnia kellene. Még nem is tuningoltam, szóval alapfeszen megy.
Köszi előre is...
[ Szerkesztve ]
g-spot
-
nagyúr
A 32 bites oprendszered miatt van. Cseréld le. Egyébként meg írd be a keresőbe, hogy XP, 32, 4GB, stb. és hamar világos lesz a dolog.
-
nagyúr
Nem az oprendszer neve a lényeges, hanem, hogy 32 vagy 64 bites. Nem használja. Az említett postok egyike.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Udvozletem. Kingmax 1066mhz 2x1024 MB ramom van es szeretnem valoban 1066mhz-n futtatni.
Nos Igazabol eloszor is egy normalis ram tesztelo programra lenne szuksegem, mert az everest 400 (800) mhz-t ir a ramom sebessegenek. (nemtom mennyire igaz ez, mivel a garancian, a ramon, meg a dobozon is 1066 van feltuntetve)
Egy ismerosomtol kaptam egy infot, miszerint valoban lehetseges hogy nem megy 1066on, es ekkor valamilyen szinten tuningolni kell...
Adott is hozza leirast. http://www.kingmax.com/products/dp/1066how_en.pdf <--- ime.
Viszont a bibi az, hogy en nem ertek tulzottan a ram tuninghoz (mondhatni egyaltalan nem) es raadasul mivel Asus alaplapom van, a biosom tok mas mint a guide-ban. Igy efektive keptelen vagyok sajat erombol hatekonyan beallitani a ramjaimat.
Privat uzenetben, vagy akarmilyen formaban elfogadok barmilyen apro segitseget, es elore is megkoszonom a segitokesz emberek munkajat.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #11302912 #9922 üzenetére
A RAM-ok annyin mennek, amennyin hajtod őket. A jelenlegi adatok alapján 400MHz-en vagyis 800MHz effektíven hajtod őket, valszeg by SPD. A lapod topicjában valószínűleg hamarabb kapsz pontos BIOS beállítást, egyébként az FSB/RAM arányon kell módosítanod ahhoz, hogy ne 800-on menjenek, hanem 1066-on. Már, ha megy nekik, mert ezek a Kingmaxok nem mindig tudják a gyári specifikációban foglaltakat teljesíteni.
Megtennéd, hogy készítesz egy képernyőmásolatot 2db CPU-Z-ről, egy CPU és egy Memory füllel? A programot innen tudod letölteni, ha nem lenne meg.[ Szerkesztve ]
-
borzozo
csendes tag
Sziasztok!
Olvasgatom a topicot, és szerintem van itt egy-két hozzáértő emberke.
Ram vásárlás előtt állok, nézegettem egypárat, de hogy őszinte legyek minél többet néztem, annál inkább nem tudom milyent vegyek.
A ramokat q6600-ashoz szeretném, hogy megkergesse rendesen.
2*2 Gb kitben gondolkodom, és mivel fizetés után vagyok, így most költhetek többet is rá.
Egyenlőre nem lesz húzva, de.....
Ha valaki tudna segíteni, azt nagyon megköszönném....és P5K alaplaphoz
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz borzozo #9924 üzenetére
attól függ mire használod.játékhoz inkább a több a jobb,de tömörítésnél pl az időzítés számít,ami nem olyan jó a 2x2GB moduloknál.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
thumb
aktív tag
sziasztok ramos királyok
annyi kérdésem lenne hogy szerintetek a geli 800 mhz-ez ram (value) meg a kingmax 800 mhz-es ramjai között mekkora különbség van mondjuk %-ban ha nem akarom tuningolni?
köszike
A lepke egy olyan rovar, amely a helikopterek családjából származik.
-
libus
őstag
Memória vásárlás előtt álok, és kérnék segítséget.
Tuningolni szeretnék, majd ha meglesz a E8400-8500.
Ezeket láttam ill. ilyent gondoltam a gépbe:
- 2 GB/800 MHz DDR2 GEIL KIT ULTRA hűtőbordás 800+ CL4: 12.900,-/KIT
- 2 GB/1066 MHz DDR2 GEIL KIT ULTRA hűtőbordás 1066+ CL5: 21.900,-/KIT
A kérdésem az lenne, hogy megér-e annyival többet a 1066 Mhz-es? annyival gyorsabb? Vagy csak az előállítási költség miatt ilyen drága?De olvasgatva a topicot láttam ezeket a memóriákat:
Crucial 2GB Kit DDR2-1066 Ballistix2048 MB, Dualchannel Kit, DDR2-1066
Ez jobb a Geil-nél? Árban egyformák!
Előre isPs5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
nagyúr
-
kosaga
tag
Sziasztok!
Asus M2N4-SLi lapba szeretnék RAM-ot.
A kérdés:behelyezhető-e 2*1Gb Kingston667 vagy 800MHz memória a jelenlegi 2*512Mb 667MHz mellé?Milyen formában?512+512+1Gb+1Gb vagy 512+1Gb+512+1Gb,illetve milyen időzítésekkel lehet max használni X2 3800EE procival?Pap leszek, az kurvaisten!
-
nagyúr
válasz #11302912 #9932 üzenetére
Ezek szerint 912MHz-en ketyegnek. Az 1066MHz-et úgy tudod elérni, hogy vagy az FSB-t emeled 444MHz környékére, vagy keresel egy magasabb szorzót BIOS-ban, DRAM Frequency címszó alatt. A mostani beállításnál állíts be eggyel nagyobbat, majd alap FSB-vel indítsd a gépet, 333MHz-en, hogy biztos bírják a memók.
-
nagyúr
Az alaplapod manual-jában le van írva, hogy mennyi RAM-ot fogad, és a DC-hez mely slotokat kell használni. Az időzítések tekintetében a leglassabb modul fog limitálni.
-
kosaga
tag
Hali!Ha nekem a CPUz 335 MHz frekit ad,akkor azt 667 helyett csak a felével hajtja?
Pap leszek, az kurvaisten!
-
libus
őstag
Szerinted az E8400-8500 kihajtásához (gondolom lazán vizik 4Ghz-et léggel) melyik memória a jobb választás 800-1066?
1:1-ben hajtanám! Gondolom így 1:1-ben gyorsabb minden! (persze benchmarkokon kívül)Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
-
nagyúr
E8500-nál a 4GHz-hez 400MHz-es FSB kell, magyarán simán elég egy 800MHz-es kit.
E8400-nál ehez 445MHz-es FSB kell, ami 900MHz a memóknak, tehát ehhez egy valamelyest húzható 800as, vagy a problémát kizárva egy alap 1066MHz-es kit fog kelleni.Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Davide90
csendes tag
Hi!
Most akarok összerakni egy konfigot és az a kérdésem lenne hogy szerintetek melyik éri meg jobban:
Geil DDR2 2048MB 800MHz KIT VALUE CL5 12.140,- Ft
2xKingmax DDR2 1024MB 1066MHz 13116,- Ftmert haver azt mondta hogy a kingmax egy szar hiába 1066Mhz, ezért kiváncsi vagyok nála okosabb emberekre is
[ Szerkesztve ]
-
Davide90
csendes tag
Kösz szépen amugy ez 1 ilyen konfig lesz:
Ház: Antec Nine hundred ház
alaplap: msi p35 neo 2 fir
proci: intel E6750
VGA: asus 8800 gtx
ram: ?
hdd: sata 400gb samsung 16mb
táp: Corsair PSU-520HX Modular 520W 12cm
hűtő:? -
Kami11
őstag
Már ilyen is van!
Az Apecer bemutatta egyedüliként az első 8GB-os modulját. Igen impresszív, már ami a magasságát illeti!A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
törölt tag
Elnezest a dupla postert. De lejart a modositasi ido. Egyebkent megoldottam a problemat, felhuztam a frekvenciat a ramomon. De az akkor is idegesit, hogy nem talalom a szorzo beallitast.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest