- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
El Kebir
őstag
válasz konci79 #43699 üzenetére
Talán a memóriavezérlőnek kellene még egy kis delej, ha utána is kidob játékból, akkor az is lehet, hogy a memóriavezérlő nem bírja. (annál fordul elő, hogy fél napos prime95 és memtest futás OK, utána mégis 10-20perc játéknál kilép)
[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
marquuard
veterán
Üdv. Játékra melyik ajánlottabb?
-Magas órajel, magasabb időzítés
-Alacsony órajel, alacsonyabb időzítésPSN ID: marquuard
-
OddMan
őstag
Ha kipróbálnék egy DDR3L memóriát egy olyan alaplapban, ami valószínűleg csak DDR3 memóriákat támogat, abból lehet valamiféle hardveres gond? Elfüstölhet a memória?
Az L-es low voltage memóriák alacsonyabb feszültségen működnek (1.35V).[ Szerkesztve ]
''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
-
OddMan
őstag
válasz OddMan #43710 üzenetére
A ram specifikációjában találtam egy ilyen sort:
"Backward Compatible with 1.5V DDR3 Memory module"Az alaplapom specifikációjában pedig ezt írják:
"No support for LV DIMMs"Szerintetek ezek szerint meg lehetne próbálni, lehet simán működne?
Örülnék ha menne, mert akkor nem kellene visszaküldenem a boltnak a memóriákat.''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
-
nindzsavagyo
tag
Üdvözletem mindenkinek
Hozzá jutottam egy GIGABYTE GA-F2A88X-D3H laphoz F1 biosszal amiben egy a10 6800K ketyeg szüntelenül egy Kingston HyperX Blue 4GB 1600MHz társaságában.
Na most valami oknál fogva a ramok csak 1333-on mennek 1.5V-n..minden áron azt szeretném hogy 1600-on menjenek lehet hogy egyáltalán nem nyernék teljesítmény béli javulást na de akkor is.
Mit kellene csinálnom nem igazán tudom hogy és hogy hol tudom ezt szabályozni,de valahogy meg kellene oldani.
Köszönettel T -
válasz OddMan #43711 üzenetére
Én ilyen DDR3L ramokat használok régi AM3-as gépben, a lapom 1.60v-nál kevesebbet nem tud nekik adni. Minden hiba nélkül működik, csak arra figyelj hogy ha esetleg tuningolod akkor ne hagyd auto-n a feszt hanem állítsd be fixre.
Nekem auto fesszel sikerült kinyírnom egy 8gb-os modult 1.75v-ot adott a lap az 1.35v-os borda nélküli ramnak.
[ Szerkesztve ]
-
OddMan
őstag
válasz MasterDeeJay #43717 üzenetére
Tegnap kipróbáltam és szépen működnek. Tuningolás nem lesz, mert ez egy Intel szerver alaplap és ezen ugye semmi tuning lehetőség nincs.
[ Szerkesztve ]
''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
-
zolee0307
őstag
Hi! A memory managment hibaüzenet mire utalhat? Tegnap este kaptam, wines csempés appokat próbálgattam, majd leállításkor kaptam.
Korábban futtattam memtestet, az nem talált hibát.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
Lex Icon
senior tag
Sziasztok!
Van egy MSI G41M-P33 Combo alaplapom, amibe egy Kingston HyperX DDR3-1600 4GB-os RAM-ot akartam berakni.
A gép bekapcsol, majd 2-3 másodperc múlva ki, majd megint be és megint ki és ezt csinálja folyamatosan.
DDR2-800-assal rendesen megy a lap.
A lap a leírás szerint:
- Supports two unbuffered DIMM of 1.8 Volt DDR2 667/800/1066*(OC) DRAM, 8GB Max
- Supports two unbuffered DIMM of 1.5 Volt DDR3 800/1066/1333*(OC) DRAM, 8GB Max
Lehetséges, hogy az 1600-as RAM nem tud alacsonyabb frekiről menni?
Tudtok valamilyen megoldást erre?
Köszönöm előre is a segítségeteket. -
nagyúr
válasz Lex Icon #43720 üzenetére
DDR2-ről történő váltás után CMOS reset megvolt? Próbáltad kézzel beállítani BIOS-ban a RAM paramétereit?
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Lex Icon
senior tag
A lap vadi új volt, úgy raktam bele a DDR3-as RAM-ot.
A BIOS-ban nem tudom állítani, mivel ha a DDR3 van benne, akkor el se indul a lap meg a BIOS. A kijelző se kapcsol be (No signal).
A DDR2 esetén pedig csak a DDR2-eshez tartozó frekvencia és egyéb paraméterek vannak.
A CMOS reset-et még nem próbáltam, mivel új a lap, de megpróbálom. -
Lex Icon
senior tag
válasz El Kebir #43726 üzenetére
Annyira nem lehet új, mert pl. 2011-ben is írtak véleményt róla az iPon oldalán.
Hétfőn visszaviszem és kérek helyette egy Corsair CMX4GX3M1A1600C9-ast.
Ez ha minden igaz, viszi az alacsonyabb frekiket is.
A mostani DDR2-esem is két Corsair XMS. A Kingston meg monnyon le![ Szerkesztve ]
-
brsdnl92
tag
Sziasztok!
Már egy ideje sűrűn kékhalált dob a gépem, különböző .sys kiterjesztésű fájlokra utalva, az "An attempt was made to write to read-only memory" felirattal. A gépben négy darab 512 MB-os DDR1 modul van. Két darab Kingmax, és két darab Hynix márkájú. Először lefuttattam a Memtest86+-ot, mikor benne volt az összes modul a gépben. Két hibát dobott a program. Aztán egyenként is teszteltem őket, egy "Pass"-t vártam meg mindnél, nem volt hiba egynél sem. Az összes foglalatban teszteltem az egyik memóriát, hogy nem-e a foglalat a hibás, de nem. Aztán újra beraktam mindegyik memóriát, más sorrendben, teszteltem, de semmi hiba nem volt. A kékhalál még mindig fennáll. Mi lehet vele?
Köszi.
-
GABESZ1974
csendes tag
Sziasztok! nem tud valaki használt ramot laptopba jó árban?! ddr2-es 2gb
-
Qru
MODERÁTOR
válasz GABESZ1974 #43730 üzenetére
Javaslom keresd fel a hardverapró oldalunkat, ott találhatsz: [link]
#nincsbennetarcsi
-
Blizz
őstag
Sziasztok, Brand nevezetű 2gigás ddr3-as 1333mhz ramot szeretnék venni. Nem hallottam még róla, érdemes megvenni?
No mistakes, just happy little accidents
-
nagyúr
A Brand nem egy márka, hanem azt jelenti, hogy márkás. Jellemzően akkor írják így, ha nem tudják, pontosan milyen gyártó, milyen terméke érkezik a zacsiban/konténerben.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
zolee0307
őstag
Sziasztok! Memory managment hibát program okozhat? Memtest lefutattva kétszer, a harmadik teszt 60 % -ig ment el, hibát nem talált.
Eddig 2 alkalommal fordult elő ilyen csempés alkalmazás használat során, plusz egy játék kétszer kifagyott, de úgy, hogy a kékhalál képernyő is befagyott (a szöveg is olvashatatlan volt).
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
veterán
Sziasztok!
Ramdisk-et hany gb-tol erdemes csinalni? Egyaltalan erdemes? Az gyorsit a rendszeren ha megadom h a win oda cache-eljen?Koszi
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
BoneDragon
veterán
Sziasztok!
A corsair vengancem bios szerint automatán van, ezt érdemes berakni fix 1600mhz-re?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz BoneDragon #43739 üzenetére
Ha most is 1600-on van akkor mindegy.
mod:
adamssss: Gyorsít rajta de azért nagy csodát ne várja, akkor lenne igazán gyors ha az egész OS onnan futna.
Méret ügyileg attól függ, hogy mire használnád. Ha csak cache-nek akkor elég pár száz mega vagy 1GB.[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
-
gemzoli
csendes tag
Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni : Asus z87 ,alaplap i7-4770k ,kingston hyperx 2x4 gb 2666 mhz
a memoria kezeléssel lehet valami gond mert a játékok crash-elnek ,néha kiirja kevés a memoria.
Nincs jol beállitva a memoria kezelés?
Köszönöm -
Zadia
senior tag
Olyan kérdésem lenne felétek,hogy a régi lapomba Asrock M3N78D FX a 2x4GB Samsung DDR3 1600Mhz
memóriák dualban mentek.
Cseréltem lapot Asrock 990FX Extreme 3 , de akárhogy állítgatom nem akarnak csak single módban menni.
Valakinek ötlete? Ezen a lapon már uefi bios van.+ Ha vennék még egy ilyen modult,mert lenne rá keret érnék el valami teljesítménytöbletet?
[ Szerkesztve ]
-
5hat7
tag
Üdv!
Azt kérdezném hogy egy Kingston HyperX Blu 2*4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3B1 modult meddig tanácsos húzni? Jelenleg 1866 MHz-en szaladgálnak egy AMD A6 5400K-val.
Lassan esedékes lesz a 7850K APU beszerzése. Az előbb említett ramot 2000-2133 MHz-re lehet állítani vagy inkább szerezzek be 2400-as ramokat?
Segítséget előre is köszönöm!Közút nem versenypálya! Versenypálya NEM közút ;)
-
gg72
veterán
Tegnap szereltem össze egy gépet, de okos fejjel nem néztem utána, hogy az Intel G3220 CPU nem támogatja az 1600-as ramokat, amiket meg drága pénzért vettem... Kérdésem az lenne, hogy van számottevő különbség, ha csak 1333-on fognak menni az 1600-hoz képest? Ha igen, akkor lehet lecserélem a CPU-t G3420-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest