- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz bogyobacsi #43351 üzenetére
Nem.
mod:
De ez nem vészes sebesség különbség, nem lassul érezhetően.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
h1mpi
félisten
Egy érdekesség. Overclockers.com-on van egy teszt az új eVGA Z87 Classi lapról, de nem is ez a fontos.
Egy Kingston HyperX Predator 2666-os ramot is tesztenek és az alábbi AIDA64 eredményt adja: (szerintem ez kevés, nekem ennyit megy 1600-on). Vélemény, hogy miért ilyen alacsony a R/W/C score ?[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
Pycee
tag
Köszönöm! Akkor már csak 2 kérdésem maradt. A Ram időzítési ideje és a Mhz értéke is befolyásoló tényező? Végül is, akkor milyen ramot ajánlasz ebbe az Msi K9N SLI lapba, amiben egy AMD Athlon 64 X2 3800+ -os proci van?
Remélem nem voltam fárasztó a kérdéseimmel, de ez a ram "dolog" érdekelt már rég.[ Szerkesztve ]
Pycee
-
Lehetséges hogy nem ugyan azzal az AIDA verzióval tesztelték. Elég nagyok az eltérések a verziók között. Hacsak nem szervert üzemeltetsz vagy tömörítesz akkor nincs jelentősége. Játékoknál gyakorlatilag mérési hibahatáron van már akár az is ha 1066-on vagy 1600-on hajtod a ramokat. (kivéve intvga esetén)
Érdemes belegondolni hogy huszonxGb másodpercenként nem kevés, a régebbi procik ennek töredékével gazdálkodtak..... azaz nem biztos mert újra kellene tesztelni. Na és itt jön elő mennyire felesleges ez a teszt de ki is van írva hogy azonos verzióval vethető össze a tesztelés.Hozzáteszem a legjobb programnak tartom az AIDA-t és tisztelem a fejlesztőket munkájukért de a tesztjeik ezen részét fölöslegesnek tartom a programban. Nyilván minden új procinál át kell írni valamelyest a tesztet és ezért nem hasonlítható össze a régi eredmény.
Ramokat elfogadnám 2x8gb kiszerelésben, csak nincs mivel meghajtanom. Egy nagyobb APU-val megnézném mit tud.
A mostani X6-om is régebbi verzióval (talán 3-as vagy 2,6-os?) ilyen 9-10gb/s-et tudott, most meg 16gb/s-t tud egy újabb de nem a legújabb AIDA-val.
[ Szerkesztve ]
-
Szajo
őstag
Sziasztok, kettő darab Corsair Vegenance DDR3 2x4GB 1600MHz ramom van (CL9)
És a minap felraktam a CPU-Z programot azon belül van a memory rész és ott csak 800MHz-t ír a ramnak. Ez normális? Nem 1600on kellene járnia? -
Clickbait
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg 2x1GB Corsair CM2X1024-6400CL 2.1 verzió!! 800Mhz-es memóriamodul van, dualchannelben egy Ait IP35 lapban.
Minden tökéletes.Most szeretnék bele vásárolni még 2x1GB CM2X1024-6400C4DHX 5.1 verziós memóriát.
Utána olvastam a verziószám eltéréseknek, a DHX végződés nem tudom mit takarhat.
Nagyon elvette a kedvem az, hogy találtam erről nem egy topicot hogy nem megy egymással a két különböző verzió.Dualban csak 667Mhz-en futnak el.
Ezzel kapcsolatban tudnátok segíteni?
Mind a négy slot betelne, és eggódom hogy így kidobott pénz lenne az egész.You got clickbaited.
-
Skizz
addikt
Hali
Lenovo G580-asomba vennék ramot. Jelenleg hynix chip-es, 1600-as modul van benne. Mennyire kell egyeznie a két modulnak, hogy dualba menjen?
üdv.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Clickbait #43362 üzenetére
DHX egy passzív ramhűtési technológia, a Corsair saját szabadalmú fejlesztése.
A Corsair nem gyárt ramokat, csak rányomatja a saját címkéjét és eladja sajátként de nem ő maga gyártja (hanem bérgyártókkal). Több bérgyártóval dolgoztat akik eltérő chippeket használnak fel ezen modulokhoz. Az eltérő verzió számok nagyon sok esetben eltérő chippel szerelt modulokat takarnak, ezért van az, hogy a Corsair esetében nem minden moduljuk mennek együtt zökkenőmentesen ha eltérő rev számosokat házasítasz össze.
Igazából ha futnak 667-en akkor sem lesz érezhetően lassabb a rendszer de még az sem 100%, hogy egyáltalán elindulnak együtt. Szóval próba nélkül semmiképpen ne vedd meg mellé azt a másik Corsair párt.
Skizz: Adatsűrűség (és ebből kifolyólag az elrendezése a chippeknek, 1 vagy 2 oldalas) a legfontosabb. Órajel, időzítés nem lényeges, mert azt egymáshoz igazítja a vezérlő.
mod:
h1mpi: G.Skill az nagyon jó márka, vedd meg bátran.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Laybee
őstag
Sziasztok! Szeretnék biztosra menni, hátha itt megtalálom a választ. Asrock H87 alapban egy i7-4771 támogatna egy Kingston 1600mhz 1.35V-os ramot? Köszönöm.
-
-
adatfalo
senior tag
Hello!
Mi az az egészséges határ, amíg próbálkozhatok a ram tuninggal? Jelenleg 1.615 V-on üzemel 1800 MHz-es órajelen a KINGSTON HyperX Red 16Gb memóriáim. Ki lehet ebből még csikarni valamit? 1.7 V-on újraindul a gép, van rá esély, hogy magasabb feszültséggel még menne, vagy az már nagyon rizikós?
Előre is köszi!
Üdv,
adatfalowww.adatfalodesign.hu
-
h1mpi
félisten
Sok helyen olvasom, hogy vettek mondjuk 2400-as ramot, de stabilan csak 1600-on megy meg, hogy csak IGPU esetén ér valamit az 1600-as ram fölötti érték. Ez tényleg igaz? Valós alkalmazásokban, mint pl. egy játék mindegy milyen ramot használ az embert (mindegy=Kingston 1600-as CL9 1.5v)?
[ Szerkesztve ]
-
valenc
tag
Sziasztok!Olyan problémám lenne hogy van egy msi a78m-e45 fm2+-os alaplapom amibe van egy athlon x4 760k és egy hd 7770.ezek az új alkatrészek és gondoltam belerakom a régi 4x1gb ocz gold 1600mhz cl8-8-8-24-es ramjaimat.Működik is csak épp 1066mhz-en mennek és ha felrakom 1600-ra azt a lap alapból oc-nek érzékeli és nem engedi.Próbáltam a cl számokkal is szórakozni de sehogyse mennek 1600-on de 1333-on sem.a kérdésem hogy mi lehet a baj és miért megy 1066-on tökéletesen 1600.on meg se kapcsol a gép??
-
frame>24
addikt
Hello.
Ez most úgy fog hangzani, mintha a Marsról jöttem volna.....szóval, valaki el tudná mesélni, mi történt a RAM-ok nagyvilágában még 2012. nov.-dec. óta, hogy onnantól kezdve minden márka ára elkezdett meredeken nőni, és a legtöbb modul ára mostanra kvázi 3x-ra nőtt?
Csak most akartam venni egy kis filléres plusz RAM-ot, mert 4GB sokáig elég volt, erre <dirr>!
[ Szerkesztve ]
▏▎▍▋▊▉ "I would never go bungee jumping. A broken rubber brought me into this world, it sure as hell isn't gonna take me out."(DanielDFizzle) // LOAD "*",8,1
-
válasz frame>24 #43376 üzenetére
[link]
Mondjuk úgy hogy az árak visszatértek a gyártók szemszögéből normális szintre 2013 elején, majd leégett egy gyár 2013 végén és emelkedtek az árak, majd a forint-euro váltása is számunka rossz irányba változott ami szintén emelkedést okozott. Elég sok minden negatív dolog áll most egybe.
Az olcsó áraknál aki bevásárolt az örülhet, mert most tényleg 2x 3x áron vannak a ddr3 ramok még Kínában is.Most azon filózok hogy eladom a 4x4gb-ot és ebay-en vennék 2x8-at az árából.
[ Szerkesztve ]
-
gxyb
aktív tag
Sziasztok!
Használ valaki TeamGroup Xtreem Vulcan 8GB [2x4GB] 1600MHz KIT-et (TLD38G1600HC9DC01)?
Arra lennék kíváncsi, hogy alapból, hogy ismeri fel a bios/uefi? 1333MHz vagy 1600? -
MaxxDamage
félisten
Használtam és remek RAM !
Alapból 1333MHz -ként ismeri fel a BIOS , de Manual állítható !
/ha jól emlékszem XMP -s is !/L
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
zolee0307
őstag
válasz MaxxDamage #43380 üzenetére
Igen, xmp-s. Nekem eddig hibátlanul megy.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
gxyb
aktív tag
Köszi!
-
frame>24
addikt
válasz MasterDeeJay #43378 üzenetére
Kösz az infókat, Qru-tól is!
▏▎▍▋▊▉ "I would never go bungee jumping. A broken rubber brought me into this world, it sure as hell isn't gonna take me out."(DanielDFizzle) // LOAD "*",8,1
-
adatfalo
senior tag
Ha már teamgroup, én azon gondolkoztam, hogy lecserélem a mostani ramjaimat (KINGSTON HyperX Red 16GB 1600Mhz), erre
TEAM GROUP TLYD316G2400HC11CDC01 VULCAN SERIES GOLD, DDR3-2400, CL11 - 16 GB KIT
Mert a mostani ramjaimat sehogy se bírom 1800Mhz fölé tornázni, és kb már csak egy legyintés kellene, a 3dmark11 megcélzott eredményhez, hátha ráfizetés nélkül le tudnám cserélni(egyébként a fenét érdekli az a pontszám).
A kérdés, hogy ezek a ramok 2400-at fixen mennek, valamint van bennük valamicske tuning potenciál?Előre is köszi,
adatfalo
www.adatfalodesign.hu
-
MaxxDamage
félisten
válasz adatfalo #43384 üzenetére
Tökéletes ár/érték arány jellemzi, itt is árul LeC kolléga, annyiért kb. Ajándék.
a 2400MHz nem elég neked am.?
/Bőven sok is.../L
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Qru
MODERÁTOR
-
MaxxDamage
félisten
Na de ilyet, hogy valaki bench-re vegyen /külön/ 2400-as RAM KIT-et.... a pofám leszakad !
1600-as is elég ugye mindennapi használatra. /bőven/L
[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
válasz MaxxDamage #43386 üzenetére
Én most szereztem be egy Corsair Dominator GT DHX 2133Mhz-es ramot. Csak a bench miatt
-
MaxxDamage
félisten
Jóféle, de én Corsair -em is megy simán 1.5v 2133MHz /9-11-10-30 2T/
Vengeance® Low Profile — 8GB Dual Channel DDR3 Memory Kit (CML8GX3M2A1866C9B) /best buy/L
-
InterFox
senior tag
Sziasztok.
Ezeket a ramokat kaptam nemrég a gépemhez, mondanátok róluk valamit?
Jó, nem jó, erre jó vagy arra jó?
Na nem azért, mert szuper kis ramoknak tűnnek csak nem tudok róluk semmit.
[link]
Ebből kaptam 2db-ot.PSN ID: interfoxthedead
-
törölt tag
Van a gépbe egy Geil enhace corsa 1600 mhz 4gb. És van feleslegben egy 1 gb kingmax 1333 mhz memóriám
Az a kérdésem a 2 memoriát össze rakom az alaplaba az egészséges vagy nem ajánlott ?
[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
válasz MaxxDamage #43392 üzenetére
jó áron volt
Más hátha tudtok segíteni:
Szerintetek proci csere után, miért nem nincs se kép se hang? A Ti-ig el se jutottam...
Kicseréltem a procit és bármit csinálok nem jön be a bios. Próbáltam CMOS resetet, próbáltam kivenni a procit és úgy indítani, kivettem a memóriákat, semmi. Ötlet? Lehet, hogy a 4770K hibás?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android szakmai topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- DIGI kábel TV
- OLED TV topic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Eladó új bontatlan 16GB-s Kingmax ramok
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- DDR3 - EDO RAMok - Retro - 4 GB - 512 KB - Corsair, Samsung, stb. - nagy mennyiség - több márka
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- 2 GB / 800 MHz DDR2 RAM, Több db, 1 év Garancia + Számla!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest