- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz LonGleY #43645 üzenetére
Özönvíz előtti deszka, nem az eltérő időzítés miatt van, ha egyezőre állítod akkor is 667-en marad. Egyszerűen a két kétoldalas ramot nem tudja kezeni csak 667-en. Szóval vagy másik deszka kell vagy 1 oldalas ramok.
Ha van frissebb bios frissítsd, mert a jelenlegi procid mikrokódját sem ismeri.
#nincsbennetarcsi
-
Felraktam a legfrissebb aida64-et és megjelent az SPD résznél pár extra ami a régiben nem volt.
Mégpedig: RZQ/7 és RZQ/6 értékek amit a ramjaim támogatnak.
Ezek vajon mik lehetnek?Illetve az egyik kit tud Auto Self Refresh-t a másik meg nem.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz MasterDeeJay #43653 üzenetére
Nem kell foglalkoznod vele de ha nagyon érdekel mit állít akkor: [link]
Annyi, hogy az egyik nem tud enegriatkarékos módot a másik meg igen. Asztali gépnél nincs jelnetőssége igazából (lapotopnál se nagyon, ezekek a ddr3-as ramok már alapból keveset esznek).
#nincsbennetarcsi
-
Benyaking
aktív tag
Hello! Olyan kerdesem lenne,hogy corsair dominatornak a bordaja ugyanolyan a ddr2 es ddr3 nal? Masik hogy ezt a bordat szerintetek ra lehet tenni vengeancra?
-
El Kebir
őstag
válasz jack474 #43656 üzenetére
egy modullal állítsd be a biost, a ramgyártó által ajánlott értékeket, meg még egy kis plussz feszültséget is adhatsz a ramoknak (esetleg a memvezérlőnek is), utána tedd be a másik modult. (lehet az automata túl erős beállításokkal próbálkozik, vagy csak egy leheletnyit kevés a rampárnak/vezérlőnek a beállított feszültség )
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
granat.alma
csendes tag
Sziasztok!Van egy Lenovo W530-as notebookom.
4 RAM slot van benne, ebből 2x8GB RAM van használva.
A maradék kettő üresbe 4-4GB RAM-ot próbáltam belerakni, de nem indul el vele a gép.
Van valami magyarázat, hogy miért nem? Próbáltam több párosítást is, de nem hajlandó elindulni a gép.
2x8 vagy 2x4GB-tal minden okés! -
MaxxDamage
félisten
válasz granat.alma #43658 üzenetére
Szerintem a 8GB -os nem kompatibilis a 4GB -al (2 különböző RAM , megesik...)
Pontos RAM S/N vagy típusszámot tudnál írni ?/elvileg 32GB -ot kezel a gép a 4DIMM-be/
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
granat.alma
csendes tag
válasz MaxxDamage #43659 üzenetére
Én is úgy tudom, hogy elvileg 32GB-ig kezeli...
A 4GB-on ezeket a számokat látom:
9931976-001.A00G
OP1026638X015
QOLJA-CPDCP8-RX976
KTL-TP3C/4G
1.5VA 8GB-on ezek vannak:
9905428-095.D00LF
0000005992076
A4JJB-59MCXR-RV96R
KTL-TP3C/8G
1.5V -
Pubszon
veterán
Nálam az Aida legújabb verziója nem mutatja a RAM hőmérsékletet, viszont a HWMonitor program igen.
Cricial (micron) 1333MHz ECCASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Benyaking #43655 üzenetére
Az a baj, hogy ragasztva van a Dominatorra a borda. Nagyon kevés az esélye annak, hogy leszedd a hűtést úgy, hogy ne rántson magával egy-két chippet a pcb-ről. Ha halott a Dominator amiről leszednéd akkor megpróbálhatod lefeszegetni de kérdés a Vengeance-ről le tudod-e szedni sérlés nélkül a szintén ragasztott bordát...
Szóval sztem felejtsd el.#nincsbennetarcsi
-
MaxxDamage
félisten
válasz granat.alma #43660 üzenetére
Sok info nincs róla , de mind2 RAM szerepel a Lenovo W530 "Series" kompatibilis listán...
am. próbáltad , hogy 1db 8GB -os és 1db 4GB -os <12GB> ? (gondolom ez sem megy , csak külön-külön...)
/esetleg ha van BIOS -ba RAM beáll. akkor ott egy próbát megér még a dolog állítgatni.../ (ez üzleti/munka noti)
a 2x8GB nem elég ? (vegyél bele még 2x8GB -ot, ugyanazt amid jelenleg van... a 2x4GB -ot meg add el) azt megvan oldva.. /továbbá most látom, hogy ezek ilyen :/Gyártói cikkszám: KTL-TP3C/8G
Memória méret: 8GB
Memória típus: Notebook DDR3 (SO-DIMM)
Memória frekvencia: 1600 MHz
KIT kiszerelés: Nem
Gyártóspecifikus memória: IgenGyártói cikkszám: KTL-TP3C/4G
Memória méret: 4GB
Memória típus: Notebook DDR3 (SO-DIMM)
Memória frekvencia: 1600 MHz
KIT kiszerelés: Nem
Gyártóspecifikus memória: Igenszóval mennie kéne, de mégse megy a 2 együtt
L
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
student
őstag
Hogyha berakok egy 2gb 1066 ddr3 notiram mellé egy 4gb 1600ast működnek együtt?
-
Benyaking
aktív tag
válasz #65675776 #43668 üzenetére
Ezt ertem. De olcson meg tudom oldani es feldobja a gepet latvany ugyileg.
van egy bitfenix prodigy hazam amibe mar benne csucsul a cpu n a viz. Amikormegrendeltem az r9 290 re az fc blokkot meg egypar csatlakozot akkor lattam h milyen olcso ez a blokk. Igy gondoltam h mar akkor vizezem a ramot is...
-
törölt tag
-
konci79
őstag
SziasztoK!
Valaki el tudja mondani hogy:
Jelenleg 4x2 9-11-9-27-es kingston 1866-os memó van,cserélnék 2x4 team groupra(valszeg 2133-on megy majd) 2400-asra ilyen időzítésekkel:10-11-11-31
11-11-11-31
12-12-12-31
11-13-13-35
Oldalukról van az infó,ennyit írnak.
Ez előrelépés lenne nekem vagy nem,gyorsabb/lassabb xarabb az időzítés,ilyenekre lennék kíváncsi. Apu mellé,vga nélkül.Eladó DDR4 GSkill 2x8 GB 4000 MHz CL16
-
konci79
őstag
válasz konci79 #43671 üzenetére
Erre visszatérve esetleg saját márkájuk jobb lenne? AMD memória
Kíváncsiságból rákerestem,kb 26k szállítással .Eladó DDR4 GSkill 2x8 GB 4000 MHz CL16
-
kippedli
tag
nemrég vettem egy ram kitet 2x4gb és most néztem biosba ,hogy single channel. Miért nem állt át? Átettem már másik slotba de így se. Mi lehet a gond?
-
Picturemaker
őstag
válasz student #43675 üzenetére
Üdv!
Elméletileg mehet, gyakorlatilag ki kell próbálni. Azt előtte érdemes megnézni, hogy a noti támogatja e a 4GB-os modulokat, illetve az összesen 6GB ramot. Ha régebbi darab akkor nem biztos, hogy megy benne. (Toshibánál találkoztam olyannal, igaz régebben, hogy mindenképpen két modul kellett bele, de max. 2GB-ot kezelt. Újaknál ez ritkább dolog, de minden előfordulhat.)
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
student
őstag
válasz Picturemaker #43677 üzenetére
fasza pont egy 2010es toshi
közbe találtam vmit gyártó honlapján
típus : Intel® Core™ i3-330M processzor
órajel : 2.13 GHz
Elülső busz : 1,066 MHz
3. szintű gyorsítótár : 3 MB
normál : 3,072 (2,048 + 1,024) MB
bővíthetőség felső határa : 8,192 MB
technológia : DDR3 RAM (1066 MHz)[ Szerkesztve ]
-
student
őstag
válasz Picturemaker #43680 üzenetére
http://www.toshiba.hu/discontinued-products/satellite-l500-1xr/
-
student
őstag
másik kérdés:
hogyha belerakom az 1066os ramot másik noti 1600as slotba annak szintén működnie kéne?
mert nem.
elinditom a gépet és fekete képernyő és ennyi semmi sipolás vagy vmi.
-
Picturemaker
őstag
válasz student #43682 üzenetére
A notiknál sokszor (vagy talán mindig) nem lehet állítani a ram tulajdonságokat (freki, időzítés, fesz). Ha az adott noti 1600-as ramhoz van belőve, akkor az 1066-os el sem indul benne, értelemszerűen nem bírja az 1600-at. Fordított esetben esélyes, hogy az 1600-as megy az 1066-os értékein.
Mivel 8GB-ot írnak max ram-nak, így a 4GB-os modul biztosan támogatott. Valószínűleg menni fog az 1600-as nálad.
[ Szerkesztve ]
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
student
őstag
válasz Picturemaker #43684 üzenetére
igen már kiprobáltam az 1600 simán megy most is 1066os slotos notiba
viszont az 1600as notiba nem bírtam életre kelteni 1066os rammal
-
El Kebir
őstag
válasz kippedli #43679 üzenetére
hát ezért...
az A2-B2 tedd, abban lehet dual (két modul esetében ez az ajánlott), esetleg még az A1-B1-ben is mehet dualban...
ahogy te konfiguráltad, úgy fizikailag képtelen kétcsatornás módban menni. El kellene olvasni azt a használati utasítást, mert amit írtam abban is benne van.
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
Pubszon
veterán
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
smgergo
újonc
Sziasztok ! :
Egy apró segítségre lenne szükségem.
Alaplap , Asus, M68N-AM SE2, tudja a DC-t , 667-től 1066 Mhz-s ramokkal dolgozikm, benne van egy Kingston HyperX DDR2 1Gb 1066 Mhz 2,3 V
Nemrég kaptam egy ramot bővítés céljából. Szintén Kingston, DDR2 1 Gb viszont csak 667 Mhz, 1,8 V
A kérdésem pedig: próbáltam, belehelyeztem a másik slotba, a gép indul, viszont aztán a gép standby módba helyezi magát, se windows se semmi....na most próbáljam meg felcserélni őket? Olvastam hogy néha az segít ,az alaplap azután visszacseréléskor felismeri. Avagy még a jumperelést.
Próbálkozzak ezek valamelyikével vagy inkább szerezzek be egy azonos Hyperx-et ? -
smgergo
újonc
válasz Pubszon #43691 üzenetére
Helló !
Kicseréltem a slotban őket, újraindítottam, Nem indult. Kikapcs , Bios reset, visszacsere, ujraindít, és működik. Annyi hogy a rendszer így jelentősen visszavette az órajelet.
Igazság szerint azért írtam mivel nem vagyok sem informatikailag,sem műszakilag agytröszt ,ilyenformán nem szívesen bűvészkedem a masinán belül, hátha valaki tudott volna okosabbat tanácsolni mint amit én tudok.
Viszont annyi kérdésem még lenne, előre is megköszönném ha valaki válaszol, Everestet lefuttattam , az effektív órajel így most dualban 655 mhz.
Lehet-e ezt biosban növelni vagy érdemes-e egyáltalán babrálni vele, meddig biztonságos ?[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz smgergo #43692 üzenetére
Ha eltérő időzítésű modelleket teszel össze akkor automatice a gyengébbhez igazítja a rendszert (ezek a régbbi gépek még nem tudják csak azonos sebességen kezelni a ram modulokat).
800MHz-et sztem viszi a 667-es, azt próbáld meg, max ha nem lesz stabil visszarakod 667-re de egy próbát megér.
#nincsbennetarcsi
-
Ger_man
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám, amire ti biztos tudjátok a választ!
Van nekem egy régi Phenom II-es gépem, amibe most nyertem 16gb ramot... de az istennek nem megy 1333mhz felett.
Nem is fog a régi vezérlő miatt? Eddig 4gb volt benne azok 1600mhz-en cl7-ben hasítottak!
Ezek a hardverek:
Phenom II x3 720be @ x4 3500mhz
GB GA790FXTA-UD5
Geil EVO Potenza 2×8GB 1866mhz (CL9)Köszönöm előre is!
-
Picturemaker
őstag
válasz Ger_man #43694 üzenetére
Üdv!
Ilyen probléma általában 4 modul esetén szokott előfordulni, mivel a proci hivatalosan 1333-ig támogat és a memóriavezérlő nem mindig bír el ennyi modullal (anno én is így jártam, 4 modult csak 1333-ra tudtam beállítani de 7-7-7-20-1T-re, nem volt olyan rossz).
Megnézve a támogatott memóriák listáját még 4GB-os modul is alig van.
A 3-as és 4-es slotba próbáld meg berakni, valamint a CPU NB-nek adj egy kis feszt, hátha stabilizálja.[ Szerkesztve ]
-
Ger_man
senior tag
válasz Picturemaker #43695 üzenetére
Szia!
Abban vannak és már próbáltam a NB-t 1.3V-on :S
-
Ger_man
senior tag
válasz Picturemaker #43697 üzenetére
Hát lehet az lesz Annyit nem ér hogy szétfesszeljek mindent
-
konci79
őstag
Üdvözlet!
Technikai kérdésem lenne: próbaképp megnéztem megy-e a gép 2133-on(easy tune 6-ban át lehet váltani sebességet,csak azzal próbáltam ki),ment simán,windows memtest nem dobott hibát,játéknál viszont kb 10-20 perc után újraindult.
Így nézett ki az 1866-os kingstone:
Hangsúlyoznám,csak próba volt.
Kérdés az,hogy akkor elvileg bírja a proci a 2133-at,csak a memória időzítés nem volt jó vagy a memória nem bírta?Eladó DDR4 GSkill 2x8 GB 4000 MHz CL16
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
- Eladó új bontatlan 16GB-s Kingmax ramok
- 64gb SK Hynix DDR4/2666mhz Laptop Memoria (2x32gb)
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs