- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Házimozi belépő szinten
- Apple asztali gépek
- Milyen TV-t vegyek?
- RAM topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
klausztro
csendes tag
Sziasztok...
1156-os a lapom. Igaz az hogy csak 1,65v ig mehet bele kari???
Ez a kártya ami szeretnék GEIL Value Plus 4096Mb DDR3 1600Mhz CL8 KIT ...
DDR3 1600MHz CAS8 & CAS9 Dual Channel- Available in 2GB(1GBx2), 4GB(2GBx2) & 8GB(4GBx2) Dual Channel Package
- Available CAS: 8-8-8-28, 9-9-9-28
- Model Number Sku:
GVP32GB1600C8DC | GVP34GB1600C8DC | GVP38GB1600C8DC
GVP32GB1600C9DC | GVP34GB1600C9DC | GVP38GB1600C9DC
- Working Voltage
1600MHz C8: 1.6V
1600MHz C9 2GB & 4GB: 1.5/1.6V*
1600MHz C9 8GB: 1.6V
- Heat-spreader: PLUS Edition heat-sink system in Hyper Gunmetal finish
- Technology: DBT Enhanced, Die-hard Burn-in Technology
- Warranty: LifetimeValósak ezek az adatok,tunningra hogy reagál meddig lehet vagy felső határ,amikor még nemfagyki az egész cumó???
Előre is köszi...
A pénznek nincs szaga,csak ha meggyújtják!!!
-
klausztro
csendes tag
Ez a cumó amit néztem ez igaz rá hogy 1,6v megy???És szerinted ez megbízható kari???
Ebbe lenne... Lap: GIGABYTE GA-P55A-UD3 Vidi: SAPPHIRE 11179-00-40R HD6870 1GB GDDR5 PCIE proccogó: INTEL Core i5-750 2.66Ghz 1156 BOX vagy ez INTEL Core i5-760 2.80Ghz 1156 BOX még nem tudom melyiket...
Sajna eddig még nem kaptam részletes választ sehol melyik proccogót vegyem...A pénznek nincs szaga,csak ha meggyújtják!!!
-
jozs6200ax
aktív tag
Üdv emberek azt szeretném megkérdezni tőletek hogy a KIT szó mit jelent a ram nevében példa erreingston DDR3 2GB 1333MHz KIT CL9
-
polonic
félisten
válasz jozs6200ax #30607 üzenetére
A dual kit-re utal. Tehát 2x1 gigás modulok, amik mennek dual channelben
-
sz_abika
addikt
Egy rövidke kérdés:
Ha át akarok állni dual-channelre, akkor kell-e vmi jumpert állítani, vagy a biosban valamit, vagy automatikusan kéne vennie a dolgokat, ha jó helyre tettem be?
AMI bios van, nem találtam gyors átfutás után semmit benne ide vonatkozolag. 2 channelba tévi felismeri őket külön-külön, de dual-ba teszem akkor ugyanugy 1gb memoria marad
Köszi a helpetPSN: xszabikax
-
Qru
MODERÁTOR
válasz klausztro #30606 üzenetére
Nem sok jót hallotam róluk mostanság, de lehet csak rossz helyen tájékozódom. Corsair, Kingmax, Kingston, pl...
psg5 Kb -5% ha bukod a DC-t. 4GB mellé felesleges bővítened még ha nem munkára kell.
sz_abika: Nem kell állítani semmit és nem is lehet, a lap memó slotkiosztásának megfeleőlen kell betenned. Ha a modulok mérete, felépítése és időzítése egyező, akkor megy a DC ha vmelyik kirtérium nincs meg akkor meg megy SingleChanel-ben.
Szóval a lap magától DC módban hajtja a ramokat ha azok alkalmasok erre.[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
-
McFly68
csendes tag
Sziasztok!
Bővíteni szeretném a gépemet, most 2gb DDR3 1600-as ramom van. Plusz 2 esetleg 4 giga bővítést tervezek. Általános felhasználásnál (net, filmezés, nagyon ritkán video szerkesztés, programozás) mennyi értelme lenne 6 gigára bővíteni? Mi az ami ezt kihasználná? Milyen műveleteknél vennék észre gyorsulást?
Köszi.
Üdv, McFly
-
Qru
MODERÁTOR
válasz McFly68 #30625 üzenetére
Ha nagyon-nagyon magas felbontású képeket szerkesztenél/renderelnél, vagy szerverként üzemelne a géped és percenként több 10,000-100,000 lekérdezés gyötörné.
Amúgy amire neked kell még a 4GB is bőven sok lesz. Szóval felesleges 6GB-ot bepakolnod mert semmi gyorsulást enm fogsz észre venni.#nincsbennetarcsi
-
Tálydi
senior tag
Megjöttek a Ripjaws ddr3 as ramok a P5KC-ba. Könyebben ette meg mint a 800as DDR2-t , egyből lőttem biosba egy 1333at és f@szán megy, tehát megette a lap
Eeeeh, what’s up, doc?
-
Crytek
nagyúr
Van valahol olyan RAM teszt amibe a különböző időzítésű ramokat küldik egymás ellen (CL9 vs CL7) ??
Van egy valami érezhető gyorsulás pl játékoknál vagy sokat számít-e egyáltalán?Mert az árakat nézem nem gyengén drágább a cl7-es
Next PC Upgrade: 2022
-
Qru
MODERÁTOR
-
snebem65
csendes tag
Sürgős segítséget várok. A gépemre nem rég feltettem a Win7-et, de mivel nem minden régi programom fut így létrehoztam egy virtuális xp-t. A gondom az, hogy 1G Ram van a gépemen, de a virtuális gép csak 256-ot ismer fel. A bejelentkező képernyő is ennyit ír ki.
Mit csináljak? -
snebem65
csendes tag
Sajnos nagyon analfabéta vagyok a rendszerek kezelésében, csak a win7-ből való xpmod-ba átjelentkezéssel próbáltam.
rendszergazdaként még nem próbáltam, azt hogyan kell?[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz snebem65 #30633 üzenetére
Jobb gomb az alkalmazás indító fájlján (ala ikon) és ott felülről a második menü pont rögtön a vastagon szedett megnyitás után a futtatás rendszergazdaként opció. Nekem csomó régi játék pl csak így indult el.
Az már a W7 marhasága, hogy hiába vagy rendszergazdaként bejelentkezve/van redszergazdai jogosultsági kör rendelve a fiókodhoz akkor sem rendszergazda jogokkal indítja. Nem tudom mi értleme van így szétválasztani de biztos van vmi...mod: off
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
tkesy
őstag
válasz snebem65 #30631 üzenetére
Elég bátor döntés volt felrakni 1 GB rammal rendelkező rendszerre egy W7+virtual XP kombót... Mivel elhasználtad kb az összes fizikai memóriádat, így minden nagyobb memóriaigényű művelet azzal jár, hogy a W7 próbál helyet felszabadítani és elkezd mindent, amit lehet, kiírni a merevlemezre, ami igencsak megfogja a gépet... A másik, hogy a virtuális XP alatt csak egy nagyon gyenge vga van szimulálva, így tulajdonképpen csak 2D-s megjelenítés amit ki tudsz csikarni belőle... Na ez volt eddig az off része a dolognak...
Ha már W7-et használsz, akkor telepíteni és/vagy futtatni úgy érdemes a régi XP-s programokat, hogy jobb egérgomb futtatni kívánt alkalmazás .exe fájlján, majd a megjelenő menüben legalul Tulajdonságok menüpontot választod. Ezután lépj át a Kompatibilitás fülre, és ott pipáld be a Futtatás a következő kompatibilitási üzemmódban:-t (XP SP3 az alapértelmezett) illetve, ha szükséges alul a Program futtatása rendszergazdaként opciókat majd OK-zd le az ablakot...
Ez a legtöbb programnál hatásosan működik, ha nem akkor vagy próbálj beszerezni Vista/W7 kompatibilis verziót az adott programból, (ha van), vagy ha sok, számodra fontos program nem fut normálisan W7 alatt, akkor inkább rakj vissza egy XP-t...>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
Satyricon
addikt
Hali
Remélem jó helyre írok.
Vásároltam kéz alól(innen ph-ról) egy OCZ Reaper HPC memót, és memtest futtatása közben kidobott "szép" piros dolgokat. Itt van a video róla. Azt szeretném kérdezni, hogy mekkora az esély arra, hogy ez a hiba azért van, mert az alaplap nem támogatja ezt a fajta memót? Hozzáértők véleményére lennék kíváncsi.
Am játékokban nem venni észre hibát, sőt... a Vista sem talált hibát a memó vizsgálatánál. Az adatlapomon megtaláljátok a teljes konfigomat. Köszi előre is a segítséget!
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
polonic
félisten
Állítgattam az 1066 mhz-es kingmax ramoknál az értékeket.
Automatikusan 2 voltot kapnak és 6-6-6-24-es időzítésre állnak be. De aida spd szerint 6-6-6-18-at tudnak. Beállítottam 18-ra, aztán ezzel is működik normálisan. Végül a feszültséget is visszavettem 1.8 voltra +0.5 volt. Ezt azért kellett, mert biosban normal lehetőség van és utána jönnek a +xx értékek és ha normalra állítottam, akkor 2 voltot kaptak. Ami a legjobb, hogy így is mennek 1066 mhz-en 6-6-6-18-as időzítésekkel. Kifogtam egy jó kingmaxot ezek szerint?
A kérdésem az lenne, hogy használjam így vagy mindent állítsak vissza automatikusra és kapjanak 2 voltot? Azért kérdezem, mert nem tudom akkor mi van, ha az előírtnál kevesebb feszültséget kapnak. Esetleg meg, ha 2 volton járatnám, az mennyivel rövidítené az élettartamát, holott ez az alapértelmezett érték neki?[ Szerkesztve ]
-
snebem65
csendes tag
Köszönöm a segítséget.
Én is gondoltam arra, hogy felteszek egy XP-t, fel is tettem egy külön vinyóra, de nem tudom használni, mert mindig a win7 jön be. -
tkesy
őstag
válasz polonic #30638 üzenetére
Ha nem hibázik, akkor nyugodtan hagyhatod 1.8v-on, a 2v csak egy biztonsági túlfeszelés az alaplap részéről. A gyártó 1.8v - 2.1v között garantálja a modulok hibamentes működését (1066-on), így te szerencsésebb vagy abból a szempontból, hogy alacsonyabb feszültséggel tudod használni. Amúgy szerintem egy teljesen átlagos rampár, egy próbát egyébként megér az 5-5-5-15 1066-on, kb 2.0v környékén, hátha megy...
Az élettartalmáról meg annyit, hogy sokkal, de sokkal előbb avul el, minthogy tönkremenjen normális használat mellett...>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
polonic
félisten
Akko csak átlagos. Azért írtam, mert valaki azt mondta a régi kingmaxok mentek 1.8 v-on 1066-ot, az újak már nem nagyon. De itt meg ugye mégis mennek, tehát mégis csak egy jobb fajtát fogtam ki.
Na majd kipróbálom a cl5-öt. Egyébként várni kell ettől valamit? Nem igazán számít az időzítés, ha jól tudom. -
veterán
Sziasztok!
Lenne egy nagyon láma kérdésem.
Ha adott egy alaplap, amiben van ddr-400-as ram, ami ugye pc 3200-es, akkor tehetek mellé más márkájú pc 3200-as ramot? Kell még valamire figyelni memória bővítésnél?
Ismerős gépében dupláznám az 512-es memóriamennyiséget.Lap:
MSI PM8M3-VBenne lévő memória:
512 MB DDR-SDRAM
gyártó: HYUNDAI ELEKTRONICS
HYMD564 646CP8JD43
typ.: DDR-SDRAM PC-3200(200 Mhz)-DDR-400
méret: 512 MB (1 ROWS, 4 BANKS)Amit mellé tennék:
Kingmax DDR-400 512 MB Itt 400 MHz-et mutat, viszont nem írja, hogy pc hányas.Jó lesz, vagy valamit nagyon benéztem?
Valaki ránézne a dolgokra? Egy igen vagy egy nem tökéletesen megfelelne válaszként!
Köszönöm, ha segít valaki!solfilo
-
Dency01
aktív tag
Hali.
Lenne 1 kis problémám, vettem egy "KINGSTON HyperX 4096Mb DDR3 1600Mhz CL9 Blu XMP KIT KHX1600C9D3B1K2/4GX" memóriát, ami ugye párban van 2x2GB.
Na de most az lenne a probléma hogyha valamit ki akarok csomagolni akkor CRC hibát jelez.
Telepítésnél is kiírta hogy "x" fájlt nemtudja olvasni, winyóról persze.
Teszteltem a ramokat (ugyanabban a slotban) egyenként. Az egyikkel jó, viszont a másikkal nem.
Memtest86+ - ot is lefuttattam, az egyik rammal tökéletes semmi hiba, másiknál vannak hibák. Itt 1 kép is: MemtestKizárásos alapon a memóriára gondolok hogy rossz az egyik.
Szerintetek mehet garanciába? Hiba okához mit írjak? Segít valaki megfogalmazni?[ Szerkesztve ]
Annyi pénzem sincs hogy gyalog hazamenjek.
-
gabork77
csendes tag
Hali!
Kingston DDR2 800-as memóriák, az Everest szerint 667MHz-en mennek. Létezik ez?
Az alaplapi Bios jól van beállítva, legalábbis Auto módban van. Ha 800-ra állítom, akkor is ezt írja az Everest.Hol a hiba?
Előre is köszönöm!
Fegyvertelen emberrel nem lehet szellemi párbajt vívni!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cyberpunk 2077
- Milyen NAS-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- iPhone topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- További aktív témák...
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest