- OLED TV topic
- Videós, mozgóképes topik
- Még mindig új Ryzeneket kap a Socket AM4
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Воланд
titán
-
Воланд
titán
A gond ott kezdődik, hogy lehet látni, hogy amikor boot-ol a gép, akkor hibát ír a memóriabeállításokra, na ezt viszont csak bios-ból lehetne megnézni, hogy konkrétan mi a gond. Nézz fel a gyártó oldalára hátha van fent frissebb bios, de mielőtt azt feltennéd írd le, hogy pontosan milyen laptopod van, rákeresek, hátha valami billentyűkombinációval lehet előhozni rejtett menüpontokat a bios-ban.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Воланд
titán
Na úgy néz ki, hogy nem nagyon van rejtett menü, viszont ha minden igaz van már újabb verziójú bios, szóval saját felelősségre csinálj egy bios frissítést, hátha az megoldja a problémát.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
APONE
tag
válasz Воланд #30955 üzenetére
Megolt a frissítés...de nem változott a helyzet
http://noob.hu/2011/01/10/ram.JPG
De amúgy semmi baja a ramoknak használja mind a kettőt csak éppen nem duálba...hát ez van. de sokan mondták hogy nem nagy külömbség lenne...köszi a sok kinlódást..
[ Szerkesztve ]
-
AMATŐR
őstag
Az új Sandy procik mellé, állítólag olyan Ram kell, ami max 1,5V on megy.
Milyen ramot tudnátok ajánlani, mert én csak ezt az egyet találtam.[link]Ó....Uram, kérlek, adj türelmet a hülyékhez! Ha erőt adsz, megölöm őket!
-
pedrő
aktív tag
Hali!
ASROCK 870 EXTREME3 és Corsair XMS3 CMX8GX3M2A1600C9 tuning tapasztalatok valakinek?
-
Mankó
veterán
E8400@4ghz-ről cserélném valami am3-as Phenom II X2-re, ha elmennének a ramok. A 4 magot nem használnám ki, ezért x2. Fogyasztás ügyileg kiváncsi lennék milyen a c2d-hez a phenom II-es.
Szerinted van értelme lecserélni?Kevés játék, film, net, zene, kicsi munka erre van használva a gép.
[ Szerkesztve ]
-
Midway
senior tag
Használt memória vásárlásnál milyen gyors tesztet érdemes csinálni?
(2x1gb 800mhz)
Mivel teljes teszt órákig tarthat. -
simii16
aktív tag
Sima Kingmax 1333-as ramokkal valakinek tapasztalat? 1.5V az alapfesz elvileg.
Meddig lehet ezeknek biztonságosan adni feszültséget? Mit mehetnek ezek a memóriák? -
n000nam3
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi kérdéssel / kéréssel fordulok hozzátok.
Adott egy asztali pc konfiguráció,amiben eddig egy 1GB-os memória dolgozott. Ma vettem hozzá még egy egy 1GB-os modult, amit aztán szépen be is applikáltam. ˙[1GB DDR2 533MHz]
Miután újrabootolt a masina, rögtön meg is akartam nézni, hogy a gép felismerte-e az új jövevényt, de úgy tünik nem.Everestben ez látható:
Tehát, a gép látja, hogy mind a két slotban van egy-egy 1GB-os modul, azonban az összegzésben csak 1GB látható. (768 MB egészen pontosan)
A kérdés az, hogy most akkor ez 2GB, vagy valamit elszúrtam, és még mindig csak 1GB memóriám van. Ha én szúrtam el, akkor vajon hol?
Köszönettel előre is.
Üdv:
Attila -
evitiguF
senior tag
Üdv!
mostanában úgy éreztem, hogy kevés a gépemnek a 2Gb ram, ezért elhatároztam, hogy bővítek. Viszont mielőtt bármibe is belekezdenék, kellene pár információ.
Jelenleg 2x1Gb OCZ 4-4-4-12-es időzítéssel 800Mhz-en megy, Gigabyte EP35-DS3 alaplapban, és egy E8400, ami 3,60Ghz-re van húzva.
Szeretném, hogy ha a tuning megmaradna.
Főképp az lenne a kérdés, hogy 2x1Gb-os kitet vegyek mellé, vagy 2x2Gb-osat?
- Milyennek kell lennie a ramnak?
Elég, ha 800Mhz-es, vagy az időzítésének is ugyanolyannak kell lennie?
- Márka változhat?
- DC megmarad majd így is?
- Jobban járnék, ha vennék 2x2Gb kitet, és csak azt tenném bele? -
Tamoo
MODERÁTOR
2x1GB Kingston HyperX 1066MHz mellé beledobtam még egy ugyan ilyen kitet (KHX8500D2K2/2GN) (csak ugye újat, 2010-es, másik 2008-as).
Eddig 1000Mhz-en mentek, de most nem akar elindulni 800Mhz fölött
Feszt felnyomtam 2.2V-ra (2-ről) de úgyse indult. Konfig az adatlapomon.Esetleg ötletek, javaslatok?
Azért lett 4x1GB mert olcsóbban kijöttem vele ugye...
[ Szerkesztve ]
-
AMATŐR
őstag
Ha esetleg kézzel megfogod a ramokat, véleményem szerint őrületesen forróak lesznek. Ez lehet az egyik oka, hogy nem hajlandó magasabb MHz-n menni.
Esetleg valamilyen ventit kellene rájuk szerelni/ én régebben az OCZ által gyártott memória hűtőt tettem rá, ami 2db. ventit tartalmazott / így esetleg ki lehetne egy kicsivel több MHz-t csikarni belőlük.
De véleményem szerint 2x2GB ot kell venned, ha magasabb MHz-re vágysz![ Szerkesztve ]
Ó....Uram, kérlek, adj türelmet a hülyékhez! Ha erőt adsz, megölöm őket!
-
Mankó
veterán
válasz evitiguF #30969 üzenetére
Tamoo-nak is szól: a P35-ös lapok nem minden esetben szeretik a 4*1Gb ramot, tisztelet a kevés számú kivételnek. Az MCH-t már jobban megterheli mind a 4 slot használata, ezért a tuning már nem úgy működik, mint ahogy eddig. Szóval vagy agyon feszelitek a memóriákat és mellé hűtőt tesztek, vagy meg az MCH-t feszelitek agyon, hogy megmaradjon az eddigi tuning potenciál. S az is igaz, hogy még lehet ekkor sem fog úgy menni ahogy szeretnétek, mivel nem minden ram tudja ugyanazt.
Én egyszer végigjártam már ezt a mizériát, 4*1Gb Kingmax 1066-al. 2esével stabilak voltak 1200on is, együtt 1000-et se mentek. El kellett adni és beruházni 2*2-be. Persze azt hozzá kell tennem, hogy a 2*2-es ramokat közel sem lehet annyira jól tuningolni, mint a 2*1-es társaikat. Szóval ha kell a tuning is meg a 4 gb is, akkor többet kell bele áldozni. Remélem kielégítő volt a válasz. -
soma165
tag
Rendeltem A-DATA 6144Mb DDR3 1600Mhz Xtreme Series CL7 TRIKIT
memóriát.
van e valakinek ilyen és próbálta e nagyobb teljesitményre bírni?
azaz mik a tapasztalatok? -
Tamoo
MODERÁTOR
Köszi mindkettőtöknek! Teljesen kielégítő volt a válasz.
Valóban szépen melegszenek, néztem is tegnap...Ventizajra érzékeny vagyok, úh valószínűleg nem fogok rátenni ilyen kis darálót. Már tegnap visszavettem őket 2V-ra, így azért remélem a hőtermelés is csökken valamelyest. Hát így jártam, akkor elketyegnek 800MHz-en. Naivan feltételezni mertem, hogy 1066-os RAM, akkor 1000-en csak nem lesz gond... tévedtem.
-
smokk.
tag
Sziasztok!
Amd AM3 rendszerhez milyen DDR3 kittet érdemes venni? Tuning lesz,és kb 15k körül kellene egy 1600Mhz , 2x2Gb kitt.
eddig ezeket néztem:
-
Zanik
addikt
Sziasztok!
1333MHz-es CL7-es 2x2GB GEIL Value ramok helyére keresek 2x4GB-os kitet, de sajnos nem nagyon találok hasonló sebességűt (1333, CL7). Arra lennék kiváncsi, hogy egy 1600MHz-es CL9-es kit kb. milyen késleltetési sebességekre képes, ha csak 1333MHz-en van járatva (pl. ez a CL9-es 1600MHz-es Corsair Dominator)? Egyáltalán mennyivel 'lassabb' egy CL9-es 1600-os memória egy CL7-es 1333-asnál, mondjuk 3D rendernél észrevehető-e sebességkülönbség?
Köszi.
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
H@mu
tag
Szevasztok!
ADATA XPG™ Gaming v2.0 Series DDR3 1600MHz-ről mi a véleményetek? Rossz ramok?CL9-es késleltetést soknak érzem. Asrock 890GX Extreme 3 deszkába menne bele.
Üdv: Norbi
[ Szerkesztve ]
-
Mr Manson
tag
Sziasztok!
Van egy Asus P5B Deluxe lapom . proci E8400 (alapon) , memória Corsair 4x1 GB DDR 2 800mhz CL4 , Win 7 64bit.
A lényeg hogy a memókat sikerült még régebben mind működésre bírnom. Viszont egy idő után sok kékhalál jelent meg a gépen és mindig a memóriára panaszkodott.
Leteszteltem mind a 4et külön külön. Kiderült hogy az egyik modul a hibás és ha azt kiveszem a másik 3om tökéletesen fut.Ha csak őt hagyom benne akkor se kép se hang semmi nem jön be a képernyőn.
Na mondom hogy ne legyen macera a garanciával megnéztem 2 másik alaplapban az összes ramot. Azoknál is csak az a egy hibázott semmi nem jött be a monitoron!Feltettem a legújabb biost is mondom hátha , azzal sem jó.
Adtam nekik több feszt 2.1 V aztán mentem szépen feljebb nem reagált.Ami bosszant hogy a boltosnak az a 1 memó még a memtesten is végigfut és ő azt mondja hogy nincs semmi baja!!
Valaki tipp ötlet esetleg megoldás?
This world rejects me - this world threw me away -this world never gave me a chance - this world gonna have to pay!!!
-
-
Mankó
veterán
válasz Mr Manson #30980 üzenetére
Aham, azt mondja... Nálad meg nem ok. Vidd be a gépet és kérd meg prezentálja neked azt a hibátlan mem tesztet!
Midway: Sajnos Amd-s gépekkel már rég volt tapasztalatom, bár szerintem ez a 4 slot és MCH mizéria támogatott processzortól függetlenül fenn áll. Lehet hogy szerencséd lesz. Ha van lehetőséged kipróbálni otthon és tesztelni, tehát van legalább 3 nap próbagari, akkor hajrá! Ellenkező esetben én el se mennék a sráchoz, mert lehet hogy nála ok, de nálad attól még simán lehetnek gondok. pl. hogy nem megy pariban a mostanival.
Az meg még inkább furcsa, hogy a gyárilag beállított értéket nem viszi, akkor sem ha a megadott feszen és Mhz-en üzemelteted.[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
-
nagyúr
Sziasztok!
Olvasgattam a teszteket a neten és szinte kivétel nélkül mindegyik azt mutatta, hogy a triple-channel közt és a dual-channel közt nincs számottevő különbség. Viszont CPU teszteket olvasgatva meg van különbség i7 920 és egy Core2 Quad Q9650 között. Árban van difi ami a RAMokat illeti 10-15 rongy, mi a véleményetek?
Üdv,
Vik~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
fenergie84
addikt
Szerintetek van létjogosultsága 4gb feletti memóriának?
Ezt azért kérdem, h érdemes-e, még 2*2gb memót vennem a gépbe... -
Воланд
titán
válasz fenergie84 #30986 üzenetére
Az attól függ, hogy mire használod a gépedet. Csak játék vagy munka is?
-
Воланд
titán
válasz fenergie84 #30988 üzenetére
Akkor nem érdemes, szvsz inkább gyűjts egy ssd-re.
-
Воланд
titán
válasz fenergie84 #30990 üzenetére
Hoppá, tényleg.
Igazság szerint 4GB elég a legtöbb játék számára, aminek meg nem (pl. DA: O) annak meg ott a lapozófájl, persze, ha nem kapcsoltad ki, mert egyesek kikapcsolják ssd-nél. Az a baj, hogy max a rendszer használná ki a több ramot (meg renderelő programok, videó-szerkesztés, wmvare, szóval ha ilyesmi programokat is használnál akkor jól jönne a +4Gb), mert az mindig a rendelkezésre álló memória x %-át veszi el, de sajnos a játékok betöltése nem lesz attól gyorsabb, mert több a ram, ott általában a merevlemez sebessége szokott szűk keresztmetszet lenni, de ssd-nél ez sem játszik.[ Szerkesztve ]
-
robee00
csendes tag
ha van a gépbe egy 667-s ram, és akarok venni mellé még, akkor mehet nagyobb vagy az is legyen 667-s?
-
őstag
Sziasztok!
A mostani új intel procikhoz 1,5v-os ramok kellenek. Szerintetek milyet érdemes venni? Össz. 2x2 vagy 2x4GB legyen és legalább 1600-as.
izé
-
herlius
csendes tag
Sziasztok. Akadt egy kis gond a gépemmel, remélem tud valaki segíteni. A tegnap vettem 2 giga RAM-ot a gépembe, így most 4 giga van benne. Bekapcsoláskor a BIOS tökéletesen érzékeli mind a 4 gigát, a Windows XP viszont csak kb 3,3 gigát lát belőle. Kicsit utánaolvastam a dolognak és kiderült, hogy ez az XP korlátja és csak úgy orvosolható, ha újabb (lehetőleg 64 bites) oprendszerre váltok. A munkámból kifolyólag szükségem lenne a több RAM-ra, viszont nem szívesen váltanék más oprendszerre, egyrészt megszokásból, másrészt pedig akad néhány régebbi játékom, amikkel szívesen játszok, viszont az újabb oprendszerekkel nem kompatibilisek. Mit tanácsoltok, mi lenne a legjobb megoldás ebben a helyzetben? Előre is köszi a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- BestBuy topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- OLED TV topic
- iPhone topik
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen program, ami...?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Még mindig új Ryzeneket kap a Socket AM4
- További aktív témák...
- ADATA AM1P24HC4R1-BUNS 2x4GB 1Rx8 PC4-2400T-SA0-11 DDR4 2400 CL17 1.2V
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- 2 GB / 800 MHz DDR2 RAM, Több db, 1 év Garancia + Számla!!!
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- Corsair Vengeance LPX DDR4 2x8GB 3600MHz
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest