- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- BIOS frissítés
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Apple notebookok
Aktív témák
-
rauschie
senior tag
szerintetek mit kell még megnézni egy használt gépen?
mmint mi tud rajta egyáltalán bedögleni? a zár gondolom legalább 50k expóig okés szokott lenni, mi tud még elpurcanni a gépen?
d40kit árában esetleg d70et lehetne megcsípni megfelelő optikával v jellemzőbben d50et...szval mikre érdemes még figyelni?
btw: azt hogy lehet ellenőrizni hány expó van a gépben (olvastam valami olyat h mintha az exif rögzítené?)?
[ Szerkesztve ]
-
Dualon
tag
válasz rauschie #3351 üzenetére
Zár (hangja, megnézni), fókuszpróbák (sokan próbálnak megszabadulni sunyin fókuszhibás váztól), gombok, bajonett érintkezői, CCD karc, komolyabb külső sérülés (pl. ütésre, zuhanásra utalhat).
Vigyél magaddal legalább egy, inkább 2-3 objektívet, lehetőleg különbőző márkákból, s olyanokat, amiket biztosan jó vázon megfelelően fókuszálónak találtatok. Ezzel minimálisra csökkented az esélyét, hogy belefuss egy rosszul fókuszáló vázba.
Ha tudsz típushibáról (pl. D70(s) zöld led halál), járd körbe a témát. Olvass utána, a választott váznál mi fordul elő leggyakrabban hibaként.Expószámot Total Shutter Release néven tárolja az EXIF, legtöbb képnézegető elmondja. Úgy tudom, ezt házilag csak hozzáértéssel lehet megbütykölni, de a tuti a Nikon szervíz véleménye.
e-Arc.hu
-
alien_
őstag
válasz rauschie #3351 üzenetére
Fotózáshoz nem értek, de D50 / D70 -et javítottam jó ideig, ha kell valami segítség, szívesen segítek!
Dualon kolléga jól beszél, én is exponálásszámot, CCD állapotát, AF működését, belső screen-ek/finder tisztaságát nézném használt gépeknél. Koszt ki lehet szedni (de pl lehet alkudozni miatta...), de a karcokat nem igen, érdemes figyelni. A fénymérő szenzor működésére is érdemes odafigyelni, főleg D50-nél sokszor rosszul van beállítva.
Egyébként nem törvényszerű, az az 50k exponálás, láttam már 4k után lehalt shuttert is =)
[ Szerkesztve ]
Swarm is coming.
-
ócskás
aktív tag
Kicsit off,de hát totyik hiányában ...
Szerintetek manapság mennyit szabad kifizetni egy használt S3pro -ért?http://fotki.yandex.ru/users/mn5818/albums/
-
Pepe87
tag
Hi All!!!
Volna egy olyan kerdesem ,hogy a NIKON D40 tamogatja-e az SDHC kartyakat es ha nem mekkora a a maximum SD kartya ami belemegy???
A valaszotokat elore is megkoszonem!!!
Gigabyte X38-DS5 deszka ,Intel C2q q9450 2,66 Ghz ,4X1GB Kingmax kit 1066Mhz ,Palit GTX 580 3GB,500w Chieftech táp ,LG +-dvd rw,1db Samsung 400GB SATA winyó ,1db 400GB-os Hitachi HDD SATA2
-
lugosi
MODERÁTOR
Hahó! Az új D300 tulajokat beszippantotta egy fekete lyuk? Vagy mi van?
Írjanak már valamit hogy milyen használat közben az új váz! -
johnjohn
addikt
Nikon D 80 váz + kitobi egybe vagy külön-külön is eladó.Feltettem az aprók közé!!
[ Szerkesztve ]
-
ócskás
aktív tag
Használt már ilyet valaki: AF Zoom-Nikkor 80-200 f/2,8 D ED ( kétgyűrűs! )?
Mi a vélemény róla? Kinek milyen tapasztalatai vannak vele?Az infokat előre is köszönöm.
http://fotki.yandex.ru/users/mn5818/albums/
-
Flow
senior tag
Nekem van. Remélem erre gondolsz. Van egy zoomgyűrű, egy élességállító és egy a/m gyűrű is rajta. De mivel nem tolózoomosat írtál, gyanítom ez lesz...
Af kicsit lassú, sportra, hasonlókra nem igazán használható, mellesleg csak 20%-kal lassabba fókuszmotorja, mint az af-s-nek.
Jó masszív, érzed rajta, hogy van benne anyag, üveg+fém....persze valamennyi műanyag is.
Nekem élesnek tűnik(még 2.8on is), bár nincs nagyon tapasztalatom más teleobjektíveket illetően. Elvileg jár hozzá tripod collar is, ami elég hasznos, mert nem könnyű (1,3kg), én legalábbis hasznát vettem az állványcsatlakozásnak.Ha megmondod, hogy teszteljem, szívesen csinálok neked pár próbaképet.
Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.
-
Flow
senior tag
-
ócskás
aktív tag
Ő az! Ráadásul sportra (rallye.motocross.enduro)használnám. Ha csak annyira lassú az AF mint az AF 180 f/2,8 ED, akkor az nem olyan nagy dráma...
A felépítése masszívnak tünik,gondolom az is. Fontos lenne,hogy a port,sarat,havas,esős időjárást elviselje (ha van ilyen irányú infód,szivesen venném!)Portrézásnál mennyire mossa a hátteret? Milyen hátteret produkál,ha pl egy autó mozgását követed?
Köszönöm az infokat.
-
Flow
senior tag
NApokban megpróbálok csinálni pár képet, és feldobom valahova. Ha esetleg győri/győr környéki vagy, semmi akadálya, hogy összefussunk, és kipróbáld.
Igen, masszív felépítésű, bár egy kissé lötyög (minimálisan), de ezt a kolléga 80-200-asán is tapasztaltam.
Próbálok vigyázni a cuccaimra, ezért nincs nagyon időjárásállósági tapasztalatom.
-
ócskás
aktív tag
Nagyon kedves gesztus részedről a felajánlott lehetőség,de (őszintén sajnálom) nem győri vagyok,hanem Bp vonzáskörzetében (Törökbálint) lakom. Az év hátralévő pár napjában pedig biztos,hogy nem jutok el,csak a munkahelyemig.
A lötyögés kicsit meglep,de más Nikkor obiknál is tapasztaltam ilyet.Mindenesetre az info nagyon hasznos,mert nem vásárláskor fogok szembesülni ezzel!
A képeket előre is köszönöm.
-
Flow
senior tag
Ugyan, semmiség. Szerintem ezek a dolgok így működnek. Francba, hogy nem előbb szóltál, ma voltam Pesten. JAnuárban biztos megyek újra, ha még aktuális...
Af-s -en én is gondolkodtam, de nem annyival nagyobb tuású, mint amennyivel többe kerül. ráadásul +negyed kiló. Már ha ez számít.Akkor már inkább spórolj egy 70-200-ra..
-
Batman
őstag
Hali!
Egy durva kérdéssel kezdem, megbánta valaki hogy Nikon d80-at vett? Én nem igazán tudok dönteni közte és a pentax k10d közt. Próbálok infokat és tapasztalatokat gyűjteni.
köszi
A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
törölt tag
Nikonra itthon könnyebb rendszert építeni.Több is a lehetőség,obi,vaku stb.
Amúgy a két váz egyenrangú,vagy inkább a D200-al van partiban.A Pentax objektív kínálatát nem ismerem,de a limitedek önmagukért beszélnek.Szóval ha vállalod az ebay-t,és oda vagy a fixekért akkor Pentax.Ha zoomokat bírod és a vakut/+ a kényelmes beszerzést/ akkor Nikon. szerintem -
gr_balu
csendes tag
Sziasztok!
Soksok mérlegelés, gyűjtögetés és vágyakozás után ma végre beléptem a klubba
Megvettem végre a D80-ast a 18-135-ös kitben. El se hiszem, hogy megvan végre[ Szerkesztve ]
Work smart, not hard! :) http://www.flickr.com/photos/zbalu/
-
ócskás
aktív tag
Januárban valahogy megejtjuk a próbát (elötte egyeztetünk!). Az aktualitását nem veszíti,amúgy is csak a jövő év első hónapjaira terveztem a vásárlást.
A 70-200-ra kiadni 400k nettót? A következő ötéves terv alatt sem jön össze az ára
Attól tartok, jó lesz nekem a "mezei"AF 80-200.http://fotki.yandex.ru/users/mn5818/albums/
-
Dare2Live
félisten
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dualon
tag
-
Dare2Live
félisten
válasz Szten Márs #3379 üzenetére
fölös a d300hoz mérni az ugyanaz rawban.
ellenben 40Dhez nem fölös
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Szten Márs
nagyúr
Egész biztosan nem lesz ugyanaz, hiába ugyanazt a CMOS-t használják. Pentax K100D, Ist D, Ist Ds, Nikon D50, D70, D40 sem ugyanaz hiába ugyanaz az érzékelő bennük, vagy Sony A100, Nikon D80, Pentax K10D sem ugyanaz. Bár egy ilyen tesztábrából valószínűleg túl sok minden nem derül ki.
Viszont fennt van a D300 teszt pixinfon.
-
Dualon
tag
válasz Szten Márs #3386 üzenetére
Én is így gondolom, de a fairplay nevében kíváncsi vagyok a bizonyítékaira.
e-Arc.hu
-
Ijk
nagyúr
válasz Szten Márs #3386 üzenetére
Hát igen, azért nem bánnám ha valaki megdobna egy d300+17-55 obival.
Álom. (ami nem válik valóra)/人◕ ‿‿ ◕人\
-
lugosi
MODERÁTOR
"A 70-200-ra kiadni 400k nettót? "
Sokat gondolkoztam a nikon obi-árakon. Pl nikkor 17-55/2.8 és a canon 17-55/2.8 IS között 100e a különbség a canon javára, és akkor az még stabilizált is. Más objektíveknél is van hasonló difi, pl a 70-200 VR és a 70-200 L IS között. Persze vannak obik, amik az egyik oldalon vannak, a másik oldalon nincsenek.
Szóval sokat vacilláltam, tököltem, számolgattam, gondolkoztam, aztán a héten vettem egy 30D-t a nikon szett mellé. Sajnos bármennyire is szeretem a nikont, rá kellett jönnöm, hogy két felső kategóriás objektív megvásárlása benyeli a teljes nikon szett olcsón elherdálásának a veszteségét (amit úgyse fogok eladni...), vagy már a két obi megvásárlásakor ingyen volt a canon váz. Szóval ez van, örülnöm kéne neki és mégse örülök... Hülye nikon...
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz werttzui #3390 üzenetére
Vagy léptem volna egyik lábammal a másikra, hogy biztos fájjon!
Értsd: én jó objektíveket akarok használni, megfizethető áron. Ebből a felállásból az utóbbit hozza is a sigma gond nélkül, de a minőségükkel kapcsolatban (tiszteletteljes kivétel a fixeiknek) vannak kívánnivalók. Röviden: a sigma erre nem alternatíva.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz werttzui #3392 üzenetére
Hidd el - hülyén hangzik - de szar érzés.
Nem ezért meg azért, hanem mert a nikon cuccomhoz egy csomó emlék fűződik, helytállt, megcsinált képeket, de egyszerűen nem tudok nikonra fejleszteni az áraik miatt. Van néhány olyan őrületes különbség, hogy érthetetlen. Nem tudom hogy csak Magyarországon-e, vagy világviszonylatban is ennyire drágák az optikáik, a másik márkához viszonyítva. További problémák a hiányzó optikák kérdése (pl canon 70-200/4 L stabilizátorral v anélkül, ahogy tetszik, 70-200/2.8 IS-sel v anélkül. a többit annyira nem néztem agyon, mert T/S optikákat soha nem akarok használi pl). Nézd össze a 40D és a D300 mint vázak árát. Egyetlen részt tudok mondani, ahol a nikon - szerintem - egyértelműen fejlettebb, és van olyanja ami a másiknak nincs, ez pedig a vakuzás (pl vezeték nélküli i-TTL).Nem jelenti ez azt, hogy nem használok többet nikont, most egyelőre a két rendszer megy egymás mellett párhuzamosan, és amelyik életképesebb lesz a használat során, azt fogom megtartani. Egyelőre a canon vázat nagyon nehezen tudom használni.
-
Flow
senior tag
Szóval elhatároztad magad... Remélem jól döntöttél, bár valahol legbelül mélyen kicsit jól esne, ha végül a canont passzolnád... De ez csak azért van, mert elfogult vagyok. Egyenlőre nekem még sokkal szentimentálisabb okok fűznek a felszerelésemhez, de tudjátok mit, ezt nem is bánom... Bárcsak több időm lenne használni is. Azt nem tudom, mit csinálnék hasonló helyzetben, ennyire financiálissá tenném-e a kérdést, de egyenlőre nem fenyeget az a veszély, hogy többszázezres rendszer beszerzését optimalizálnom kelljen.
-
Dualon
tag
i-TTL, fókuszrendszer, vázergonómia, szolgáltatások (keresőrácstól kezdve...)
D300 óta zajért se sírhat senki (noha eddig is mindig hangoztattam, hogy a Nikon kevésbé szűr zajt, és ha szűr, akkor is inkább chromát, tehát több részlet marad, illetve filmszerűbb "szemcsézet").USA lett volna a megoldás.
Canon 70-200 2.8 IS ~1.700$, Nikkor 70-200 2.9 VR ~1.600$ pl.
Nekem most jött meg egy 18-70 meg egy SB-800, 610$-on megállt az egész. Szorozd be 170 körüli forinttal... 50-ért hol kapsz itthon SB-800-at?Szóval kicsit meggondolatlannak érzem a döntésed, de ettől függetlenül örülök neki, hogy Nikon is, Canon is van a kezedben, legalább lesz hová irányítani a nikon vs canon huszárokat.
e-Arc.hu
-
lugosi
MODERÁTOR
Nézegettem az amcsi árakat, a 70-200/2.8-asoknál 10 dollár volt a különbség, a nikon javára, ahol én néztem. (bhphotovideo)
Vásárolni azonban ekkora értékben már mindenképp itthon vásárolnék, a garancia miatt, és mivel cégként veszem, a pontos számla se árt. Egy SB-800-nál még belefér, hogy bumm, legfeljebb nincs garancia, de 1700 dollárnál már nem. Ha meg becopja az ember a vámot meg az áfát, akkor már nem is olyan jó onnan vásárolni. Mondjuk a kettő közül az áfa érdekel a kevésbé, mert cégként az úgyis levonnám.Tudod most olyan határeset vagyok a kettő között valahol válaszúton. Oké, kijött a D300, hepi az ember, csak maga a váz annyi, hogy ha veszel egy 40D-t (nem is "csak" a 30-at mint én), akkor a különbözetből már kijön egy elég jó obi. Persze a D300 most még újdonság, de ha a D200 árához hasonlítod a 40D-t, akkor se jó a dolog. Kicsit belefáradtam pár baromságába a nikonnak, most adok egy esélyt a másik márkának. Legfeljebb eladom a vázat, ha nem jön be. Használtan vettem, jó áron, ha most adnám el megkockáztatom hogy nyernék rajta, ha fél év múlva akkor legfeljebb bukok 20 ezer forintot. Látod még mindig ezen jár az eszem, mert ha a nikon szettet adnám el, akkor azon valahol 2 és 3 százezer között buknék.
"i-TTL, fókuszrendszer, vázergonómia, szolgáltatások (keresőrácstól kezdve...)"
Ezekből egyedül az i-TTL állja meg a helyét. A 30D-nek van egy érdekes szolgáltatása a fókuszpontokkal, aminek fogalmam sincs mi a neve, de mikor beállítottam nagyon eltátottam a szám. Be van állítva egy fókuszpont, megnyomsz egy gombot, felvillan az összes fókuszpont, és onnan több, egymással egy síkban lévő dolgon állít fókuszt, több fókuszpontot használva, de úgy hogy azok nem egymás mellettiek (majd megnézem a kézikönyvben hogy ez mi a fene). Vázergonómia; szerintem az azonos kategóriás vázak (pl 30/40D, D200/300) egy szinten vannak. A nikon markolatok a pro vázakon jobbak, a 30D markolata gagyi műanyag (markolatom is van). Szolgáltatlások: a feltölthető picture styles most nagyon tetszik. Keresőrács: a 40D-nek cserélhető a mattüvege... Szóval a legtöbb dologban nagyon nem egyértelmű jobbat vagy rosszabbat hirdetni.Egy nagy bajom van a canon vázzal, lehet hogy már írtam. Képtelen vagyok még reciprokszabály szerint evidens záridőket is kitartani (pl a 70-200/2.8 200-as állásában az 1/400-1/500 többször bemozdult a kezemben). A D70-nel épp a hétvégén fotóztam beltéren néptáncot, a kitobi 70mm-én az 1/15-öt 5-ből 3-szor sikerült kitartani. Nem a vázban van a hiba, mert egy fotós barátom akinek szintén 30D-je van, ugyanezeket a záridőket gond nélkül kitartotta az én vázammal (jóhogy, hiszen kb ez a természetes). Sajnos a 70-200/2.8 obi is az övé volt nem az enyém...
Canon-nikon vita? Furcsa de amióta megvettem a 30D-t, érzelmileg sokkal jobban ragaszkodok a D70-emhez!
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest