- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
Aktív témák
-
csiga997
őstag
Igen. Volt. Rajta.
Bocs, de olyan képet is csináltál, hogy "vaku felfelé hajtva, +1"? Az jó lett? Ez a beépített vakus papíros játszogatás semmit nem jelent. A távolságnál se azt nézd, hogy milyen messze van a téma a géptől, hanem, hogy milyen messze van a plafon a vakutól és a téma a plafontól. És, hogy mennyire veri vissza a plafon a fényt.
De mindegy is, vidd vissza, aztán legfeljebb a szervizben is elmondják ugyanezt.
-
Szten Márs
nagyúr
Hoppáhoppá, mi jelent meg:
Nikon D3 teszt -
Dualon
tag
-
werttzui
addikt
-
Szten Márs
nagyúr
válasz werttzui #3706 üzenetére
Pedig valami nem stimmel ezzel a géppel, ezt beszéljü az ottani forumban is.
Pl ez a kép: [link]
vagy még rengeteg másik ott... nagyon durván kiégeti a képeket néha, és nagyon furán, sárgás felületeken teljesen részlettelen sárgás "kiégett" dolgok, érthetetlen.MOD: igazából már a teszt előtt megjelent tesztfotók megnézésekor is feltűnt, erre akartam célozni itt: [link] - direkt nem kimondva, hogy csak más is látja-e, vagy csak én, de úgy tűnt csak én látom, mert nem harapott rá senki, de most a pixinfo forumán másoknak is feltűnt, szóval lehet mégsem én képzelődöm
[ Szerkesztve ]
-
werttzui
addikt
-
drkbl
őstag
válasz Szten Márs #3707 üzenetére
Emlékeim szerint Dare2Live is küzdött a fényméréssel, ha jól emlékszem, fixen expokompenzál. Ez itt ki is volt tárgyalva anno.
-
werttzui
addikt
Valahogy nem szereti a masina a fehér és világossárga színt Egy gép ami utálja a fényt
Lehet,hogy vámpír?PENTAX
-
Dualon
tag
Vagy hibás darabot fogtak ki, vagy valamit nagyon elbűtyköltek Nikonnál; azt feltételezni sem merem, hogy nem tudták rendesen használni.
A legvalószínűbbnek az elsőt tartom, a másodikat a legkevésbé. ^^ Számtalan hozzáértő próbálta elég változatos körülmények közt a D3-at, és sehol nem merült fel ilyen jellegű probléma.Mindez persze pusztán elméleti vita, nem hinném, hogy bárkinek itt lenne D3-a.
e-Arc.hu
-
Hydra SR
addikt
1D Mk III tulajok elégtétele
A D80 hibádzó fényméréséért meg a 400D tulajok mosolyoghatnakEgy szó mint száz: Canon-Nikon egykutya ilyen téren. Ugyanúgy elsietik a marketing miatt a tervezést és ugyanaz a végeredménye. Bármelyik kategóriában.
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Szten Márs
nagyúr
Csakhogy ez nem fénymérési hiba, nem túlexponálta a képeket. Ez a szenzor dinamikájának a beszűkültsége "felfelé", azaz nem bírja a fényeket, ahogy werttzui mondta.
Egyébként nekem is erősen gyanús, hogy hibás darabot fogtak ki, ha máshol is megjelennének tesztfotók, akkor lehetne ezt jobban látni. -
lugosi
MODERÁTOR
Elég nagy átfogás terjedelmű az a tesztkép. Bár nekem is jobban tetszene, ha inkább a sötét részeket hanyagolta volna a gép, mert azt utólag fel lehet hozni, de a kiégettet nem nagyon lehet visszahozni. Szerencsére ez megint egy olyan dolog amit egy firmware frissítéssel minden további nélkül lehet javítani ingyé, a karosszékből. Nem visszaküldős-becarós-AF. Mint valami másik márkánál olvastam...
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Hydra SR #3712 üzenetére
Egy szó mint száz: Canon-Nikon egykutya ilyen téren. Ugyanúgy elsietik a marketing miatt a tervezést és ugyanaz a végeredménye. Bármelyik kategóriában
Egyetértek! Aztán meg lehet javításokat csinálni, mert a sok hülye userrel úgyis megvetetik a félész, béta termékeket, mert köll az új.
-
KakaosCsirke
tag
válasz csiga997 #3691 üzenetére
Ó, hát ha mindent megcsinálna az automata, akkor a fényképezőgépen csak 1 gomb lenne. Természetesen olyankor vissza kell állítani.
Nem kell. Ez a lenyege az iTTL vakunak. A D40+SB400 kombommal muxik is. Akar deritek, akar direkt vakuzok, kozel azonos expoziciot kapok anelkul, hogy vakukompenzacioval molyolnek. Takynak jogos az elvarasa, hogy ez igy mukodjon.
[ Szerkesztve ]
Istenről beszélni ciki. Feszegetni a kérdést, hogy mi van a halál után nem illik. Pedig a statisztika nem hazudik: 100 emberből 100 hal meg.
-
Talas
tag
Objektív tisztításával tudtok valakit tanácsolni Pesten?
Porosak a lencsék belül. Valahol az index dzsungelében olvastam régebben egy pesti emberről, de már nem találom sehol.Privát is jöhet, ha tudtok árat azt is írhattok.
-
lugosi
MODERÁTOR
Azért jelezzetek már vissza, hogy valakinek hasznos volt-e a pdf kollekció.
-
Takyka
csendes tag
válasz KakaosCsirke #3716 üzenetére
Örülök, hogy legalább egyvalaki egyetért velem, hogy ez probléma és nem így kell lennie. (mint ahogy a példád is mutatja) Ha minden jól megy akkor holnap keresztpróbát csinálok egy D80 SB-600 felszereléssel. Ha érdekel benneteket az eredmény akkor majd beszémolok róla. Mindenesetre köszönöm mindenkinek a reakciókat.
Üdv.
T. -
rauschie
senior tag
nemtudom, az a tábla(plus) tényleg elég 'érdekes, a bmw fényszórói, az emberek arca úgyszint.
a baj csak az h fogalmamsincs hogy többi gép mit produkálna hasonló körülmények közt, szimplán nem láttam még elég képet ahhoz hogy kötekedjek
-
Dare2Live
félisten
válasz Hydra SR #3712 üzenetére
így utólag nincs a D80 fénymérésével semmi baj, egyszerüen csak mindig canonom volt és pl megszoktam a 30D fénymérését és az elején míg megnem szoktam (2hó....) ezért az ideggörcs kerülgetett.
Aki meg Nikonrol vált Canonra az a Canon fénymérésétől sikoltozik és azt szidja mint a bokrot.btw ha már témánál vagyunk a te kezed több órás fotozások után, hogy bírja a 400Dt, meg a kényelmi funkciók hiányának sorát pl. hogy folyamat kell menükben isot állítgatni? és a szemed a 400D sötét lyukát? meg a D80hoz képest katasztrófa LCDt?...... Elégtétel 400Dsnek D80 hoz képest max az, hogy ami nekem ISO600 az neki ISO800 zajban. De ennyi.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dtomi
őstag
válasz Dare2Live #3729 üzenetére
Egy kicsit magadra vetted nem??? 2 hónapba tellett megszokni 1 fénymérési mechanizmust??? Érdekes
Aki meg Nikonrol vált Canonra az a Canon fénymérésétől sikoltozik és azt szidja mint a bokrot. Igen???
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
lugosi
MODERÁTOR
Én nem éreztem semmi lényeges, semmi gyakorlatilag észrevehető fénymérési különbséget a D70 és a 30D fénymérése között. Annyi érezhető maximum, hogy mint a tesztek is kihozzák, a canon gépek érzékenysége egy kicsit magasabb a névlegesnél, pl iso 100 helyett a valós érték 125. De ennyi, a mért fénnyel való adott exponálás ugyanúgy exponált képeket adott.
-
Dtomi
őstag
Én pedig fordítva nem vettem észre semmit 30D után a D80-on, de a zenit után se nagyon. És még a minoltánál sem. Mindegyiken van egy középpont amit más-más módon számít ki. Gyakorlatilag az első kép után kéne látni, hogy mi hol merre.
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
Hydra SR
addikt
válasz Dare2Live #3729 üzenetére
A kezemnek semmi baja, szerintem csak akinek nagy keze van, annak jelent gondot ez. Nekem nincs. Az ISO állítgatás is villámgyorsan megy anélkül, hogy le kéne nézni a gépre. Ha valami szoftver automatikusan állítgatná helyettem, az első dolgom lenne kiiktatni. Nem szeretem, ha nem tudom, milyen ISO-n vagyok, vagy valami önkényesen felülbírálja. A kereső képe néha kicsit sötét, de azt hiszem, aminek jobb a keresője az nem annyiba kerül, mint a 400D. LCD lehetne jobb, de meg lehet szokni, az élességet és a bemozdulást látni rajta ránagyítva, persze nem olyan részletesen mint számítógépen, de azért látni. Napsütésben halál, ez tény.
u.i: tényleg kicsit magadra vetted, vigyázz, ne legyél márkahívő, sok dologról kell lemondania annak aki szemellenzősen egy felirathoz ragaszkodik
[ Szerkesztve ]
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Flow
senior tag
válasz Hydra SR #3734 üzenetére
Hydra Sr:
u.i: tényleg kicsit magadra vetted, vigyázz, ne legyél márkahívő, sok dologról kell lemondania annak aki szemellenzősen egy felirathoz ragaszkodikd2l:
egyszerüen csak mindig canonom voltMicsoda szerencse, hogy nem tette, mi?
Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.
-
KakaosCsirke
tag
Ti mennyit adnatok egy regi Nikkor 135mm F2.8 uvegert?
Istenről beszélni ciki. Feszegetni a kérdést, hogy mi van a halál után nem illik. Pedig a statisztika nem hazudik: 100 emberből 100 hal meg.
-
Flow
senior tag
válasz KakaosCsirke #3737 üzenetére
Ebayen nézz körül, van 2x és 50 ezer körül is állapottól függően.
Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.
-
Dare2Live
félisten
válasz Hydra SR #3736 üzenetére
...jelenleg is 2fgépem van Canon és Nikon. és miután tönkrevágták Canon kiskompaktomat újra Canont veszek. [link]
Ennyit a márkahívő sokmindentöl elesik gondolatmenetedröl... (vagy micsodárol.)....én csak sajnállak/mosolygok amikor leirod, hogy "Nem szeretem, ha nem tudom, milyen ISO-n vagyok" de megértelek! Engem pl 30Dn idegbaj kerülgetett amikor fenthagytam iso1600on és mivel keresőben nincs visszajelzés az egész eseményt ISO1600al fotoztam le. Persze le kellett volna venni a szemem a keresöröl meg észben tartani.... AutoIso meg lehetőség amit nem kötelező használni: Neked nincs lehetőséged dönteni, nemtudod ONra rakni: Nekünk van és nemsok Nikonost ismerek aki ne használná, pedig sok közülük nem ma kezdte a fotózást. aka Míg te "ISOt állítgatsz villámgyorsan" addig mi fotozunk. Tudom ha nálad lenne neked akkor sem kellene.... pedig hát 1001esetben k* hasznos egy funkció de ha nemkell hát nemkell.
LCD ésatöbbi: sok sikert a sok rossz dolog megszokásához...
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
alfa007
tag
Sziasztok.
Előre is bocsánatot kérek ha nem idevág a téma, de nagy szükségem lenne segítségre.Már kifogytam az ötletekből.
Na szóval vettem egy Kodak C330-at és az a gondom vele hogy Mov videókat csinál .Csak QuickTimeval tudom megnézni a már letöltött Movot.(Eddig ok,és a lényeg..)
Eggy olyan progit keresek amivel a movot megbirnám vágni,szerkeszteni.Szeretnék egy kis házivideó összeálítást csinálni zenével.
Létezik ilyen progi???
(Már sokat kipróbáltam de egyik sem tuggya ezt a fálj tipust)
Előre is köszönöm a válaszokat és ha nemide vág a témaby AGP....
-
Dare2Live
félisten
válasz Szten Márs #3740 üzenetére
Persze mint Canon/Nikon user + volt 30D user + Pentax fan márkabuzi vagyok, nem tudom miröl beszélek és csak dicsérem a sajátom és nyomom a flamet. Tökéletes Flamer definició vagyok aszem.
alfa007: Konvertálásra én ezt használom ez gyak bármit bármire átrak [link] vágáshoz nem értek keresd föla video vagos topicot.
[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz alfa007 #3741 üzenetére
Atyaég, hogy sikerült pont a Nikon DSLR-es témát megtalálni ennek a kérdésnek?
Na szóval a neked való céltopic: [link]
Esetleg specifikusan egy ilyen programról szóló topic: [link]Egyébként meg nem kell, hogy támogassa a mov-ot a videóvágó, egyszerűen átkódolod tetszőleges formátumba, ehhez való program az erightsoft super nevű programja: [link]
Behúzod a konvertálni kívánt filet alulra, az üres dobozba, kiválasztod mivé akarod konvertálni, majd elindítod a konvertálást. Miután végzett, a kész videó a C:\program files\erightsoft\output könyvtárba kerül. (Illetve ha nem a C:\program filesba telepítetted értelemszerűen a telepítés helyét kell behelyettesíteni) -
Szten Márs
nagyúr
válasz Dare2Live #3742 üzenetére
Flamelni nem csak márkahitből lehet, te személyesebb vizeken evezve flamelsz, de szerintem ezt te is nagyon jól tudod, miért kell nekem ezt éjjel 12-kor magyarázni?
De legyen...
"....én csak sajnállak", "Tudom ha nálad lenne neked akkor sem kellene", "sok sikert a sok rossz dolog megszokásához.."
Szerintem eléggé látványos, de végülis nincs sok közöm a dologhoz, csak szemet szúrt és nem teljesen értem, hogy mi az apropója. -
alfa007
tag
válasz Szten Márs #3745 üzenetére
Na jó tudom, csak kerülget má a frácc.Már napokóta bújom a netet , de nemtaláltam érdemlegeset,muszáj volt kérdeznem.
Köszi szépen,és tényleg elnézést...by AGP....
-
Dare2Live
félisten
válasz Szten Márs #3745 üzenetére
szerk: privi lett meg abba is hagytam a témát. egyébként az lehet nem flame hanem személyeskedés.
[ Szerkesztve ]
-
Dtomi
őstag
válasz Dare2Live #3739 üzenetére
Engem pl 30Dn idegbaj kerülgetett amikor fenthagytam iso1600on és mivel keresőben nincs visszajelzés az egész eseményt ISO1600al fotoztam le.
És nem tűnt fel az adott fényerősség melletti enyhén magas záridő??? Azt kijelzi ám a gép Attól még, hogy nincs kmóra a bringán lehet tudni hogy gyorsan vagy lassan mész-e elég degradált példa de ilyen irományra nem tudok jobbat.
"Míg te "ISOt állítgatsz villámgyorsan" addig mi fotozunk."
Én meg rögzített expóértékekkel fotózok és semmit nem hagyok a véletlenre,előre beállított szög, póz, rögzített fókusz, és megfigyelt helyszín és nem érhet meglepetés
És ezt megcsinálom a legesleggagyibb 300D-vel is ha az van a kezembe.
-
Kerio
őstag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a Nikon D40x -ről? Egy Pentax K100D helyett szeretném venni. Mert csalódtam benne, hogy 3-ból hármat vissza kellett vinnem.
Megbízhatóbb a Nikon? Milyen zaj terén? Mik a hátrányai, és előnyei? .....ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest