Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    válasz Tim82 #44596 üzenetére

    Némi hétvégi összehasonlító zenehallgatás után - ehhez kifejezetten jól jött a két erősített fejhallgatókimenettel rendelkező Digidesign cucc :) - nagyot javult a véleményem a vintage Fostex T20-ról. Most már azt gondolom, hogy sok mindenben jobb, mint a régi DT770, melegebb, intimebb, részletezőbb mélye van, ami klasszikus zenénél*, illetve jazz, blues, rock jellegű dolgoknál kis előnyt jelent. Valószínűleg nekem kellett hozzászoknom a karakteréhez persze, nem hiszem, hogy én járattam volna be egy harminc-negyven éves fejest.

    Klasszikus zenénél viszont a T20 nem húz el a Philips N6330 / AKG K240 Sextett mellett, annak hidegebb, érzésre picivel több részletet visszaadó, analitikusabb előadása van, amit én nem tartok rosszabbnak; hangulatfüggő, hogy ezt vagy a T20 meleg, muzsikálóbb interpretációját részesíteném előnyben.

    Jut eszembe, ha már K240 Sextett, a komforton mivel lehet érdemben javítani? Zavar, hogy a fülkagylóm hozzáér a belső rácshoz, ez egy idő után dörzsöli/égeti a fülemet. Nincs más lehetőségem, mint új K240 párnák? A jelenlegiek is jó állapotban vannak, szerintem nincsenek kilapulva.

    * (Klasszikus zene alatt inkább XX. századi, illetve részben kortársnak tekinthető szerzőket és előadókat értek most, konkrétan Terry Riley, Kronos Quartet, Philip Glass filmzenéi, Alfred Schnittke, meg a nem csak általam kedvelt Reiner-féle Bartók, amiket hallgattam a hétvégén. Ez a jó ebben a hobbiban, újra felfedezek magamnak műfajokat, korszakokat. :) )

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák