Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vodkaboy22

    addikt

    válasz Ribi #35592 üzenetére

    Rosszul gondolod, hogy a DAC chip a lényeg... A rendszer a lényeg A chip Az analog fokozat A táplálás A digit fokozat stb stb stb EGYÜTT!
    :R
    Egy jó motor (DAC chip) mit ér karosszéria, gumi stb nélkül? Ha van 4 virsli gumid egy ferrarin akkor mennyivel veszed be a kanyart W12-es motorral?

    Ha már van OPA az analog jelútban akkor biztos van feedback is innentől kezdve már van egy Hamis bullshit állítás. Hol többi?
    Amit félre értelmeztél:
    A 2 stereo kimenet (4 jel csatorna) elméletben így konfigurálható majd az eszközből:
    - 2 db fülhallgató párhuzamos meghajtása (2*2 jel csatorna vagyis 2db stereo unbalanced jel)
    - 1db balanced fülhallgató (4 jel 1db stereo balanced jel)
    - 1db füllhalgató 1db fix jelszíntü kimenet
    Na itt már érdekesség van bőven mert ezt 2db kimenetre kipakolni nem1szerű ehhez már vezérlés kell kapu multiplexelés + leírják hogy digitszabályzott analog létrás IC van hangszabályzónak. még 2 IC (Balanced jel miatt) + diszkrét I/V konverzió van a dac után. Megint egy csomó analog fokozat...

    A dac típusa és képességei határozzák meg az egész kütyü legtöbb tulajdonságát. Tehát ez az állításod sajnos távolról se igaz. Tény és való kell a jó motor is a ferrariba de az nem elégséges feltétel egy jó ferrarihoz.
    5Ohm-os kimenet viszont tovább ront a dolgon mivel a maximális tápfesz 3.3V+ és diszkrét kimenet van (vond le a tranyók nyitási feszültségét 0.7V-ot) akkor biza biza nagyon kevés a kivehető teljesítmény a kütyüből!!! Ez még egy komoly cink infó!

    Vannak még infoim a kütyüről IC-k datasheetjéből és a hivatalos információkból kihámozva. A lényeg hogy sajnos itt is a marketing gépezet az erős és nem a cucc minősége lesz, mivel egyre jobban úgy látom hogy egy minőségi 320-as MP3 és egy FLAC közti különbség megmondására se lesz alkalmas (Ami valljuk be nem nagy szégyen) nem hogy 44.1-es és 192kHz-es felvétel közti különbségre :W

    Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

Új hozzászólás Aktív témák