- Újabb ATX 3.1-es tápcsalád hagyta el a Super Flower tervezőasztalát
- Itt van az ASUS ROG szériás kompakt vízhűtéseinek zászlóshajója
- A ROG Falchion Ace HFX rapid trigger billentyűzet tesztje
- Novemberben kiteljesedhet az Xbox Cloud Gaming
- Régi és új tápcsatlakozóval is teszteli az Intel és az AMD az új VGA-generációt
Új hozzászólás Aktív témák
-
tserrof77
senior tag
Határozottan tetszetős gépecske!
Ár/érték arányban a barebone verzió érné meg szerintem, így olyan ram/ssd kerülhet bele, amit szeretnénk. A 32/1TB ára szerintem felejtős, a 64/1TB kombó is csak akkor érné meg, ha valami felsőpolcos ram/ssd kerülne bele, de erről az oldal is mélyen hallgat. Felszereltség, támogatás szempontjából nagyon jól néz ki, a hűtést sem méretezték alá. Talán csak egy jó wifi modul hiányzik egy tökéletes(nek tűnő) ár/érték arányú géphez.
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
hapakj
senior tag
Elsőre Hawk Tuah-t olvastam
-
Tin
veterán
Legyen picit nagyobb és komolyabb a hűtés. Nagyon jó gépek ezek, de ne legyünk már Apple, hogy pár centi miatt egy visító dobozkát kapunk.
-
S_x96x_S
őstag
> Ár/érték arányban a barebone verzió érné meg szerintem,
ez lényegében az UM790 PRO utódja ;
nagyrészt átnevezve és minimális változtatásokkal.
( az um890 -es cpu-ja egy kicsivel több NPU-t tud - de minden másban ugyanaz )
Amúgy az Um790 Pro azért elég hangos tud lenni max sebességen,
én például emiatt is - BIOS-ban visszavettem 35W-ra.ha valakinek valami hasonló kell :
- akkor létezik Oculink-es verzió is ( XTX )
- és hamarosan jön a Zen5 -ös APU-val szerelt. ( erősebb cpu + gpu -val )Mottó: "A verseny jó!"
-
libit
tag
igen, kozben meg a 790est is aruljak, de az um780 xtx szep csendben meg az oldalukrol is eltunt...
780as nalam alapbol csendes (kozelrol azert picit hallani), warthunder alatt megjon a hangja, de akkor 100%on teker a gpu
#1tserrof77
780as:
2x16GB 5600MHzes Crucial modul van benne ( CT16G56C46S5.M8G1)
valamilyen oem kingston 1TB SSD mellett (OM8PGP41024Q-A0)
a wifi ax-es killer ("civil" intel ax210, mivel a windoz se pro verzio)
uh azert annyira nem sporoltak a "minoseggel"
(lasd 1 RAM modulos APUs notebookok) -
S_x96x_S
őstag
csak következtetek, a Minisforum kis cég és nem nagyon van szivárogtatás.
de az új Strix Point-os procit már bejelentette az AMD:
- AMD Ryzen™ AI 9 HX 370
( 4x Zen 5 , 8x Zen 5c; Radeon™ 890M 16 graphic core , NPU 50 TOPS )
és CPU Socket = FP8
és 2 hét múlva megjelennek ezel első ASUS-os notebookok.(spekuláció)
Ami lényeges infó, hogy ez ugyanúgy FP8 -as foglalattal jön,
mint ami az UM780/UM790/UM880/UM890-es házakba van beépítve
( 2x USB 4.0 + 2x NVMe 4.0 )
emiatt a proci csere relative egyszerű ( persze BIOS-t és a hűtést le kell tesztelni )A még erősebb és prémiumabb STRIX HALO proci talán az év vége felé ( CES?) jöhet,
de az elég prémiumos proci lesz-------
Ahogy nézem az UM890 PRO részleteit -
ebben már lesz rendes Oculink-es támogatás is
( az UM790 PRO-ban nincs még ilyen és barkácsolni kell )
úgyhogy az "UM880 XTX" (oculink) talán kevésbé fontos.-------
Amúgy én az amazon.de rendeltem meg még tavaly a minisforum UM790-emet,
mivel elég sokan panaszkodtak a német raktárra - mindenféle logisztikai és egyéb problémákra, hogy megrendelték, és valami ok miatt elakadt a kiszállítás..céges EU-VAT-os adószámmal még az adót se kellett megfizetnem
- ott is vannak akciók - vettem meg a 32GB + 1TB változatot )
- a kiszállítási idők(és a raktárkészlet) a valósághoz jobban közelitenek
- a garanciális problémák elintézése is sokkal simább
( és az UM790 PRO -ból volt lefagyós széria - nekem szerencsém volt. )[ Szerkesztve ]
Mottó: "A verseny jó!"
-
sb
veterán
Köszi, azt hittem van valami plusz infód. Ezt így nyilván én is várom, látom a kiárusításokat is (bár a 8000-es széria igazából most jelent meg pár napja).
A többiben is otthon vagyok, én is amazonról vettem, igaz csak 7735HS modellt. Aztán el is adtam, hogy majd lesz egy Phoenix helyette. Azóta viszont kivárás van, jöttek a desktop G-s modellek, most pedig a hirtelen megérkezik Strix Point.
Azt nem tudom ők mikor jönnek vele géppel, apró felhő, hogy közben a 07.15-ös notis (Asus) startot is 07.28-ra tolták.A Halora már végképp nem várnék, brutál lesz, de tippem sincs mikor jöhet. Ill. mennyiért.
Azzal a körítéssel gyk. mindent letarolnak ha így lesz. Mobil gpu-s fronton 4060-4070-ig nyújtózva is brutál, de én gyakorlatilag egy WS-t látok benne. Cpu 16 magig, egységes (és k*va gyors) rammal, ami méretben is ütős lesz. 64-128GB önmagában is az, de ha a AI workload-ra nézem ahol a 16GB VRAM-mal is küzdenek gpu oldalon és igazából több kéne. Itt pedig közös címtérrel kb. 32-96GB tartományban kényelmesen oda rakod ahová kell... ha így lesz, árra erre nem merek tippelni. -
IT.SZB.IKM
csendes tag
Hasonló még a Morefine m600 R9 8945HS vagy a Geekom 8945HS. Bár a Minisforum és a Geekom kicsit elszálltak árban. Bár a Minisforumnak van OCulink nem tudom az megéri a felárat vagy legalábbis a különbözetet. Bár azt én nem vágom, hogy a OCulink mennyivel nagyobb előny a USB4 hez képest egy külső videókártyánál?
Bár hozzáteszem ez nálam nem feltétlen szempont csak a tudni a lehetőséget szinten mozog.
Mindenesetre rendeltem egy Morefine M600 R9 8945HS 32GB 1TB verziót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC: Új i5-10400F/11400 -RTX 3060 12GB GDDR6 -512GB-4TB NVMe SSD -Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!
- Eladó Komplett buildem GARANCIÁLIS szinte vadonat új!
- Vízhűtéses RTX GAMER PC! i7-12700KF / 32GB RAM / RTX 3070 / 2TB SSD
- Acer Nitro N50-600 9Gen I5 RTX 2070 16GB ram
- Lenovo ThinkStation P720 Workstation: 2db Xeon proci,128GB RAM,Quadro RTX 4000 8GB,512GB NVMe SSD
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest