Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fraba

    aktív tag

    Ellátogattam ma az Arénába, azon belül is a MM-ba. Kellemesen csalódtam, több dologban is. Az egyik a tesztelhető/felpróbálható fejhallgatók kínálata, a másik pedig a kékfogas fejesek (erről majd később).

    1999 Ft-tól egészen 79990 Ft-ig le volt fedve a a termékskála, nagyjából 15-20 fejessel. Volt AKG, Sony, Peaq, Sennheiser, JVC, JBL, Beats, Maxell, Denon. Ezek, amik hirtelen eszembe jutottak. Típusszámot nem tudok, azt nem jegyeztem meg/írtam fel. Természetesen olyan, amit ajánlottatok, nem volt... :)
    Hangzásvilágra eléggé különböznek. Van, amelyik dobozos, van amelyiknek csak magas hangjai vannak, kvázi 'ciripelt', van olyan (konkrétan a Beats volt az), ami meg csak a mély- és a középtartományban szólt, valahogy, magasai semmi. Általánosságban nem elmondható - de hát ez azért gondolom nem újdonság eme topic lakói számára -, hogy ahogy növekszik az ár, úgy növekszik a (zenei) minőség. Pláne a MM kissé irreális árazását figyelembe véve. Ebből fakadóan volt olyan tesztalany is, amitől az árát figyelembe véve többet vártam volna. Sokkal.
    A Retro DJ a maga 6990 Ft-os vételárával kicsit túl volt árazva, de végre meghallgathattam. Kényelmesen feküdt a fejemen/fülemen, nem lötyögött, nem esett le. Audio Wildhoz képest - aminek sajnos csak a hűlt helyét találtam rá a RetroDJ mellett közvetlen - valahogy több basszust véltem felfedezni, szebben is szólt. De még így is fel kellett tolni hozzá az EQ-t. Minden frekvencián max kiemelést használva kezdett hasonlítani arra, amihez hozzá vagyok szokva a fülessel. Még tán el is fogadnám, meg még tán jó is lenne - feltéve, ha biztos meg tudnám szokni -, de nagy sajnálatomra, Maxellék valahogy lehagyták a kábelről a mikrofont és a felvevő gombot.
    A kékfogas fejesektől pedig - volt két darab, rögtön rárepültem -, sokkal rosszabb minőséget vártam, mint amit kaptam. Az egyik egy Peaq volt 23k-ért a másik pedig egy Denon volt 80k-ért. Nem szóltak olyan tisztán, mint vezetékes társaik, vagy akár a RetroDJ, de egész elfogadható minőséget produkáltak. És ez tetszett. :)

Új hozzászólás Aktív témák