Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • emiki6

    veterán

    Kicsit hanyagoltam a fejeseim a Phoenix miatt, de most előszedtem őket. Megnéztem a szub mélyeket, mert az a phoenixben nincs (earbud révén). A legjobban talán a Quad teljesít, aztán a 400i 2020 és végül a 650. A 650 valszeg nem megy annyira mélyre. A 400i-ben valóban sok a magas, valami "magashiányos" dac illene hozzá.

    A spartan minimum meg kell tudja fogni a 650 mélyeit, mert nagyon feszes az egész és nagy energia van benne. Szerintem csak az van, hogy a 650 nem az a karakter, nem az az élmény, amit én keresek.

    Mélymennyiség tesztelésre Samtyától átvettem a L'Impératrice - Tako Tsubo albumából az Off to the side track-et (bár az egész album jó erre). Abban annyi mély van és van annyira megtolva, hogy egyértelműen tudjam, hogy adott fejes mélymennyisége sok e nekem. A 650-é sok. 400i-vel, quad-dal (de a hd600 is ilyen volt) sokkal kellemesebb, kiegyensúlyozottabb.

    A Quad számomra minden szempontból felsőbbrendűbb, mint a 650 (független az erősítéstől!). A 400i hangolása is közelebb áll hozzám (leszámítva az enyhe magaskiemelését), miközben hangszeres zenénél nem érzem, hogy a 650-től elmaradna (zenei élmény szempontjából, technikailag, stb nemtom).
    Polllen gyanakszom azért is vált meg a Quadtól, mert neki kevés volt a mély. Polllen, stellaz és NoVa ha nem tévedek, akkor mind olyanok, akik lényegesen több mélyet igényelnek mint én, jó eséllyel Samtya is.

    -

    Apróról megveszem a TEAC UD-301-et, majd ha megjött, akkor azzal is végighallgatok mindent, hátha lesz új tapasztalat egy jobb DAC-kal, mert a mostani az gyanúsan limitálja a fejesek potenciálját (hiszem, hogy a spartan nekem már elég jó, mint amp és nem bottleneck), kíváncsi vagyok mit ad egy minőségi DAC, ami nem kínai és nem kompakt.

    "De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."

Új hozzászólás Aktív témák