Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Oliverda

    félisten

    válasz Yutani #6716 üzenetére

    "Ezzel talán rendben is volnánk, de mi, akik nem csak az árcédulát nézzük, valahogy szomorúan nézzük az AMD ténykedését, és nehezen akarjuk megérteni, miért jó nekik az, hogy ilyen formán nem képesek felzárkózni. Most ugyanazt teszik, mint anno az Intel a Netburst achitektúrával: majd a frekvencia emelése elhozza a jó teljesítményt. De ez meddig mehet? A Netburst végül kifulladt, egyesek szerint bukta lett."

    Ez nem fekete vagy fehér. Amennyiben a jelenlegi Phenom-ok gyárilag +1GHz-el magasabb órajelen járnának hasonló fogyasztás mellett akkor a Core i7 csak a második helyen lenne. Nyilván az architektúra és a jelenlegi gyártástechnológiával együttesen nem ad erre lehetőséget.

    Továbbra is csak azt tudom mondani hogy magasról tesznek a clock 2 clock-ra mert semmi, zéró hasznuk lenne abból ha egy pipát rakhatnának a clock 2 clock mellé. Szvsz kicsit sok szempontot kell figyelembe venni egy ilyen architektúra tervezésekor. Előállítási költség, gyártástechnológiai korlátok (ez utóbbi kettőt az nV-nek sikerült kissé alábecsülnie és meg is lett az eredménye ugye), fogyasztás, számítási teljesítmény, stb.

    A lényeg az hogy a konkurenciához képest mindegy milyen órajelen de versenyképes és "gyártható" terméket tudjanak előállítani gazdaságosan. Egy durva példa de ha éppen 12GHz-en tudják verni az 5GHz-es Intel-t úgy, hogy a gyártási költségek is hasonlóak (meg a fogyasztás is) akkor az már nekik qrvajó. :)

    "Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

Új hozzászólás Aktív témák