Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • naffeju

    csendes tag

    válasz dezz #3977 üzenetére

    És azt hol keresed meg, hogy én mit olvastam, én mit gondoltam? És miről beszélsz egyáltalán? A fórumról? A hwsw-ről? És hol van abban az ellentmondás, hogy zuhan az AMD, és érdemes lehet beruházni a mélypont közelében középtávra?

    Ha nem tűnt volna fel egyébként, bár minden reggel chip részvényárfolyamokkal kelek, és a furcsak változásokat azonnal megnézem, a hwsw nem pénzügyi napilap, és IT-seknek szól elsősorban, így csak az említésre méltó kilengéseket hozzuk le. Azt, hogy negatív makrokörnyezeti hatásokra egy olyan gyenge lábakon álló teljesen spekulatív papír, mint az AMD, a többieknél is gyorsabban esik (az Intel és az NVIDIA eddig 15 százalékot vesztettek idén, két napja nyugodtak meg), az például önmagában nem tartozik (egyelőre) a hwsw profiljába, de a fóruméba sem -- utóbbi főleg ad hoc jellegű a területen. Annak, hogy mikor írunk róla, és mikor nem, megvan a szakmai oka. Hogy a szerdai kereskedésben újult erővel vetette magát a mélybe, miközben a többiek stabilizálódtak, látod már egy hírértékű dolog lehet. A magyarázat egyébként az, hogy a Goldman szerint az Intel tovább erősödik idén, ami egyébként az elemzői közösségben általános vélemény, és az AMD analyst dayen elhangzottakat praktikusan bullshitelésnek nyilvánították.

    Ha az AMD a várakozások felett fog teljesíteni a következő fél évben, azt biztosan nem termékeknek köszönheti, hanem például disztribúciós, értékesítéstámogatási erőfeszítéseknek, okos árazásnak. Kérdés itt mennyi tartalékkal rendelkeznek, és mennyire tudják lojalitásra bírni a partnereket.

Új hozzászólás Aktív témák