Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DraXoN

    addikt

    LOGOUT blog (1)

    válasz joysefke #21836 üzenetére

    Nem tudni a táblázat minden pontja hitele-e.. vagy egyáltalán az-e.
    A Ryzen megjelenésekor is sokan nem értették az árat, jelentősen az intel alávágott vele az AMD, TR megjelenéssel szintén. Még 1x megtudja ezt tenni ha úgy számolták ki van értelme. Nem én vagyok a marketinges aki eldönti az irányokat ott..
    Még az is lehet az adott árak igazad, de nem consumer szinten hanem legalább 1000db megrendelés esetén, akkor már megint más mert egy +20-30% rájöhet (az áfán kívül).

    De az ténylegesen számít programozás esetén, hogy mik a piacon elérhető hardverek, pl. eléggé kevés játék használ már csak 1 magot, mert látják több van, így használják is őket. És az új API-k is segítenek ebben, így abból a szempontból a jövőben nem lesz "baj".
    Más desktop alkalmazásoknál is szépen nő a kiasznál hatóság, bár jelenleg a 8szállal rendelkező cpu elég lehet a legtöbb esetben (és azért a jövőben is), de könnyel lehet lépni majd felfelé és kap az ember cserébe extra teljesítményt.

    Részesedést akar amd az biztos, mert a ryzen "kicsit" különlegesebb a felépítése miatt és kellhet némi extra optimalizáció, és ha sokan használják nagyobb eséllyel lehet rá ilyesmi már játék engine szinten. (sok-sok kínai játékfarmra kéne bekerüljön a rendszerük, hogy pl. steam statisztikában is erősen jelen legyenek)

    pletyka szinten létezik csak, de 5nm esetén elvileg további magszám növelést pletykálnak amd részéről... de 7nm-en belül is lesz majd még SMT száll növelés egy későbbi generációban.. Zen2+ról nem beszélnek, csak pletyka szinten emlegetik, kb mindenütt zen2 után a zen3 szerepel hivatalos diákon kb. 1 évre rá.. Azt meg a DDR5 minimum adja el, ha most nem is kapnánk PCIE4et.
    De nem is az a cél, hogy generációnként váltson az ember, ha csak minden második-harmadik generáció "dobbant" egyet az is szép.. és már sarkalhat egy-két ember váltásra.

    The human head cannot turn 360 degrees... || Ryzen 7 5700X; RX580 8G; 64GB; 2TB + 240GB + 2TB || Samsung Galaxy Z Flip 5

Új hozzászólás Aktív témák