Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz Oliverda #16010 üzenetére

    Hát ez nem túl tudományos magyarázat.
    Azért írtam egyébként, hogy nem is min fps-t nézek, mert az simán dobhat hülyeséget, lévén, hogy egyszeri érték. De egy avg fps mérésnél? Több oldal tesztjében is? Crysis 3 vagy GTA V pl...
    Még egy dolog jutott eszembe: AVX?

    De ez sem lehet igaz, mert emlékszem olyan tesztre is, ahol Ivy vs Haswell i3 is szerepelt és utóbbi állva hagyta. Pentiumon, i5-ön pedig alig volt gyorsulás Haswellel.

    @Yutani
    Tudom merre indultak papíron és mi a cél. HEDT-ről ereszkednének le, ami nem is i5 szint, hanem bőven felette.
    Erre írtam, hogy én még ebben se nagyon hiszek, mert amit eddig felsoroltak: 16-32 magig skálázódás, hozzá megfelelő belső busz, 4-8 csatornás DDR4, vagy ha a későbbi APU-t nézem egy HBM1, de inkább HBM2... Egyik sem az a technológia szvsz amit lenegyedelnek és occsóért adnak majd. Vagy legalábbis én nem tudom elképzelni, hogy így ki fogja termelni a tervezési/technológiai költségeket.
    A másik oldala pedig a technológiai szint: HBM-et nem raknak gagyi gpu és i3 cpu mellé. Ha egy combos gpu-t is kiszolgál akkor megintcsak magasabb sávba érkezik majd a termék.

    (szerk: És emellé érkezik most úgy látszik, egy i3-hoz közelebb kerülő, gpu fronton meg (tuningolt) DDR4-el erősödő gpu alsó/középkategóriába. Az IPC nincs vele megoldva, ez tény.)

    Persze ezt a céldátumokra írom. Lehet, hogy 3-4 év múlva egy office gépbe is lehet gyártani 2048 shaderes gpu-t HBM2-vel 5ft-ért. :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák