Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • robyeger

    addikt

    válasz Raymond #1473 üzenetére

    Az K10-es architektúrát szeretnék megismerni, mikor még a K8-at se ismerjük rendesen, részleteiben :( , pedig K7, K8, K10, egymásra épülnek, a következő generáció mindig az előző tovább gondolt verziója.
    Szóval erre a szokásos marketing ábrára gondolsz: [link], én ilyen fajta ábrából szeretnék egy 2magost látni [link], ha tudsz ilyet mutatni nagyon megkösszönném :R , mert sehol nem találtam. :(( Amúgy eddig én is azt hittem az SRQ-n keresztül így vagy úgy, most tekintsünk el hogy milyen órajelen folyhat kommunikáció a 2mag között, de a valóságban, amit P.H. is előbbiekben mutatott, még senki nem tudta közvetlen kommunikációra bírni az X2 két magját, egyszerűen a másik mag inkább a memóriából veszi az adatot és nem a szomszéd mag gyorsítótárából. Hiába a marketinges szép ábrák és a dicső himnuszok, hogy magórajeles kommunikációra képesek az X2 magjai, ha egyszerűen a gyakorlatban nem csinálják. Véleményem szerint septiben csak az memóriavezérlőnél illesztették össze a két magot. Valószínűleg egy közös SRQ kifejlesztése sokkal nagyobb energiákat emésztett volna fel és onnan már csak egy apró lépés a közös L3 cache a magok között, amit csak mostanra sikerült kiviteleznie, persze megerősített formában megduplázva a belső busz és cache tárak szélességét.
    Javaslom fog egy K8-as gépet és játsz el a proci szorzójával és az alapórajellel, így a gyakorlatban láthatod mi változik a rendszer sebességén.

    [Szerkesztve]

    Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz

Új hozzászólás Aktív témák