- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD FX
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen széket vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
chriss88
csendes tag
na cső!
hát bocsi de egyenlőre nyoma sincs a pályának már beirtam mindenféleképp:S pedig de ha majd ráakadok szolok:elég régen volt már tavaly valamikor! na mind1 amugy milyen géped van? nálad is beszaggat nagyobb állomásokon? nekem most fullon van minden mondjuk tudsz valamit esetleg a színkeverő féle 1 es vonalról?? hogy mikor dobja ki? -
Kazimír
őstag
válasz chriss88 #701 üzenetére
Gép infók az adataimnál.
A forgalomtól, objektumok számától függően szaggat, persze.Nem tudok az 1-es vonal készültségi állapotáról, de nem is érdeklődöm. Neked is ezt javaslom! Türelmetlen kérdésekkel csak az alkotót idegesítheti az ember, a munka biztosan nem halad tőle gyorsabban..
Elkészül amikor elkészül, mint ahogy minden más is. Addig örüljünk annak ami van, és készítsünk a meglévő pályákra activityket.Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
tepimartin
tag
válasz istvan331 #700 üzenetére
Köszönöm a segítségét, de sajnos nem sikerült .
Arra gyanakszom, hogy az egész programom rossz amit 2003-ban töltöttem le.
Ha valakinek van egy jó verziójú vagy amit ő használ és működik neki MSTS és esetleg torrenten fent van akkor az megírná a linket? Előre is köszi!Martin
-
Maateeo
aktív tag
-
-
Maateeo
aktív tag
válasz chriss88 #705 üzenetére
Én is anno még régebben,amikor segítettem neki egy picit akkor kaptam egy linket. Mondta,hogy itt kövessem nyomon a dolgokat:
Épülő 1es vonal galériaXperia XA1 || Xlive: Stratus LX || Steam: Sir Mate LX || YT: maateeoc || Keress telefonon ha kellek!
-
tepimartin
tag
Hello!
Szerintem én telepítettem valamit rosszul, de amikor felraktam a Balaton Dél pályát és az összes többi feladatot hozzá erről a honlapról:
http://diesirae.atw.hu/TS/balaton/balaton.html
De amikor beakarok lépni a játékba ez vár engem:
Aztán jön a többi sorban egymás után:
Mit tegyek, hogy tudjak játszani?Martin
-
istvan331
tag
válasz tepimartin #709 üzenetére
Továbbra is az a hiba,hogy az act. nem csak az acthu-s csomagokat használja.Pl.a Bombardier packot én is már külön feltöltöttem,a többi sem acthus amit kér.A feladatok leírásában fel szokták tüntetni,hogy milyen egyéb kiegészítőket kell letölteni és honnan.
"Every exit is an entry somewhere"
-
BUMBI07
csendes tag
-
istvan331
tag
válasz tepimartin #709 üzenetére
A bombardiert innen: http://www.hdmsts.hungary-trains.hu/download.php?list.11
A vmw V43-3209-et is szintén innen lehet letölteni.Vagy a consistban írd át egy acthus gépre."Every exit is an entry somewhere"
-
chriss88
csendes tag
budapest-szolnok van keletiből is nyugatiból is hatvan-eger meg miskolc pályák tuti nincsenek még! én eléggé nyomon követem az új projecteket és istenbizony elárulnám ha lenne valahol! szoval ne is keresd de figyelmedbe ajánlok sok szép pályát ha gondolod linkelek neked párat bár már lehet hogy a többit ismered is Alföld, Dél balaton stb..
-
-
chriss88
csendes tag
hello! neked még jöttem egy sopron-szombhely linkel nagynehezen megtaláltam bár sajnos nem olyan formában ahogy én szedtem le anno:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9029113&go=96342622&p=1itt rögtön megfogod találni csak egyesével linkelgesd be magadnak a darabokat, töltsd le, a végén meg egyesiteni kell!! meg ne felejtsd el a javitását is letölteni és elvileg múködnie kell! sajna csak igy találtam rá! remélem tudtam segíteni jó játékot kivánok hozzá!
-
controlman
csendes tag
válasz tepimartin #717 üzenetére
Hali.
Az elérési útvonalat ha megnézed, máris megvan a megoldás. Ez a kis ártatlan a h-start_bombraider_pack_zaza könyvtárban keresi a wag filekat, neked pedig a h-start_bombraider_pack könyvtárba telepitetted.
Megoldás 1: Átírod a könyvtárat a trainsetben h-start_bombraider_pack-ról h-start_bombraider_pack_zaza-ra.
Megoldás 2: A con file.ba módosítod azt a sort ahol ezeket a kocsikat használja. Erre alkalmas conbuilder nevű progi, de szövegszerkesztővel sen túl bonyolult művelet.
A 2-es megoldás akkor célszerű, ha már másik con is használja a bombraider packot, és az meg az eredetileg telepített könyvtárba keresi.
Remélem sikerül megoldani. -
tepimartin
tag
válasz controlman #718 üzenetére
Hello!
Kössz a segítséget, de honnan tudom melyik Con fájl-t kell átírni meg a Con fájlba hol kell? Légyszíves adj pontosabb leírást mert sajnos én még kezdő vagyok az MSTS témában. Segítséged előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
Martin
-
bolic
őstag
Nem túl biztató az Alföld 5.x! Sikerült rengeteg felbukkanó hibával végigjátszottam a kb. "40" éves M63 "GYÍK" dízelmozdony 5 BHV szerelvénnyel, minden állomáson álltam meg és néhány másodpercre álltam meg, így pontosan le tudtam mérni a mozdony teljesítményet, ami jelenleg üzemképtelen és lerobbant állapotban van a múzeumban... Na szóval mindössze kb. 2 óra 20 percet mértem Debrecen-Nyugati vonalon, jelenleg a valós vonalon legalább 3 órába telik és majdnem nem minden állomáson áll meg kb. 1-5 perces megállásokkal, és ez nagyjából stimmel sebességkorlátozással.
Eszméletlenül szar lett megint az Alföld 5.2, próbáltam másik és telepített könyvtárból átmásolni, így kevesebb hibával és játszhatóan tudtam végig tesztelni a pályát, mekkora parazita!!! Train Store valami oknál fogott többé már nem lehet játszani, szó nélkül kilépett. Fogalmam sincs mi történt, reinstalláltam a Train Storet, a helyzet változatlan. Korábban még tökéletes volt, érthetetlen számomra ez a szar felfordulás.
Megkérem titeket, hogy kérlek fejlesszenek tovább a TS2010 alapján (TrainZ), az a legújabb motor és ropogósan friss! Unom már az állandó MSTS gyermekbetegségeit.
[ Szerkesztve ]
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
controlman
csendes tag
válasz tepimartin #719 üzenetére
Általában az act leírásában benne van milyen kocsi csomagokat kell hozzá feltelepíteni. Nézd meg, hogy az az act amihez le van írva, hogy kell ez a kocsicsomag milyen consistokat használ. Ha megtaláltad társítsd hozzá a notepadhoz, vagy más szövegszerkesztőhöz.
Lesz benne egy ilyen sor:
WagonData ( H-Start_50_55_20-05_773-6 H-Start_Bombardier_ZazA )
Ezt kell átírni:
WagonData ( H-Start_50_55_20-05_773-6 H-Start_Bombardier)-re.
Értelem szerűen az első a wag file neve, szóköz, a második pedig a könyvtár ahol keresi a trainset mappában. Ügyelj a pontos nevekre. Célszerű megnyitnod a könyvtárat, és másolás - beillesztés parancsokkal másolni a wag file, és a könyvtár neveket, mert így nem gépeled el. Persze ezt meg kell csinálni az összes hiányolt wag file sorával is. Ne felejtsd el menteni a változásokat.
Ennél érthetőbben sajnos nem tudom leírni. Remélem sikerül megoldani.[ Szerkesztve ]
-
Jadro
veterán
A TS is elég hülye ezt aláírom. De érdekes módon ha nem pakolgatod tele ész nélkül mindenféle cuccal, akkor megy rendesen. El kell olvasni a readme fájlokat! Ha hibaüzenet van akkor azt is meg kell nézni hogy mit hiányol, nem csak elnyomkodni és hőbörögni hogy mi ez a sok szar...
Esetleg ha mondanál pár hibaüzenetet, még segíteni is tudnánk hogy mi hiányzik.
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
BUMBI07
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy ujra telepitem az MSTS-t,és felraknám az alföld2-3-5 ,dunántul kiegészitőket,a telepitésnél fontos -e a sorrend?
Arra gondolok hogy vannak az egyéb kiegészitők/MSTS bin,trainupdate,xrtacks,/ezeket előtte vagy utána kell,és milyen sorrendben?
Előre is köszönöm a segitséget! -
Jadro
veterán
Egy-két lépésnél fontos a sorrend, de egyébként nem. Ha így csinálod, jó lesz:
1.: TS
2.: trainupdate
3.: MSTS Bin patch (Itt fontos hogy előbb trainupdate, aztán bin. Egyébként nem megy fel a Bin.)
4.: Xtracks 3.20, Newroads4
5.: Járművek, pályák
- DDu-nál 2-es verzió + 2.0-es javítás
- Alföldnél 5-ös verzióval elég kezdeni, majd erre rá az 5.1 aztán az 5.2. Ehhez jön még a Metropol járműcsomag és az Acthu csomagok, mert van a pályában pár feladat. Ha kiszeded a feladatokat, illetve felfedező módban nem kellenek a járművek.Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
bolic
őstag
Majd még írok, sikerült felfedeztem az apró figyelmetlen problémámat, kiderült hogy baromi nagyon régi acthu személyi fenn van a könyvtáramban, nincsenek semmiféle az új H-START jelölései. Viszont elsötétült fekete képre és a bill. nem reagál, az semmi köze hozzá a TS-hez, majd kiderül mi baja van a gépemnek pontosabban, valszeg táphiba gyanús lesz.
-
bolic
őstag
Végre végigvezettem Debrecentől Nyugati pu.-ig és hibátlan, mindössze kb. 52 perc 30 másodperc alatt átlagosan 238 Km/h sebesség Taurussal.
Tehát ludas volt az achtu személy, semmi több. Kösz!
Egyébként hogy tudok felrakni a korábbi járműveket? Azok a járművek nem látszanak a járműlistán, mit tegyek? Pl. BCmot, ABmot motorvonatokról van szó. Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
GubisKristóf
tag
Sziasztok! Tudna valaki segíteni nekem valaki?
Letöltöttem az alföld 5-öt de mikor betöltöm a pályát és el indítom a vonatot akkor lefagy.
Segítségeteket előre köszönöm. -
Jadro
veterán
válasz GubisKristóf #729 üzenetére
Ez feladat közben történik vagy csak felderítő módban szeretnél vonatozni? HA feladat, akkor próbáld felderítő módban (explore route), illetve más kiindulási helyről!
-
Jadro
veterán
válasz GubisKristóf #731 üzenetére
Tőlünk leszedheted. Mi a hibaüzenet amivel kilép? Vagy csak simán kilép hibaüzenet nélkül?
-
controlman
csendes tag
Szia Jadro!
Látom itt vannak szakértők is. Fent vagyok egy indexes fórumon, és feldobtam egy labdát a személykocsik világításával kapcsolatban, de senki nem tudott semmi értelmeset írni rá. Itt a linkje: http://www.torzsasztal.hu/Article/showArticle?na_start=240&na_step=30&t=9029113&na_order= A 20762 hsz. Ha van időd, és kedved akkor adhatnál valami gondolat ébresztőt. Nem sürgős, mert most nincs vasam, de ha lesz, akkor majd ráfekszem a témára.
Köszi előre is. -
bolic
őstag
Tipp: Hírek a virtuális vasút világából !!!
-
GubisKristóf
tag
Pont arról az óldalról szedtem le amit most meg irtál hiba üzenet akkor is van mikor be lépek mikor be lépek van vagy száz ebből három:
1.
Error: continue?
Error seading train database file
File: Trains/trainset/acthu_villany/acthu_V43-1156.eng2.
File: Trains/trainset/acthu_teher/acthu_eams1_594_empty.wag3.
File: Trains/trainset/acthu_villany/acthu_1047-006.engés mikor az alföld 5-öt betölti egy hibaüzenet jön fel:
File: Trains/trainset/Default/Default.way
ilyenkor rá kattintok az okra
demikor ezt meg tettem bejön az hogy a program nem válaszol ha a mégsére ha a befejezés mostra kattintok be zárja a játékot. -
controlman
csendes tag
válasz GubisKristóf #735 üzenetére
Nekem úgy tűnik, hogy az acthu csomagod nincs, vagy rossz könyvtárszerkezetbe van elhelyezve.
-
bolic
őstag
Ma hajnalig tesztelgettem a különleges mozdonyokat, motorvonatokat és gőzmozdonyokat és belefáradtam a szerelvény összeszerelgetésbe is.
Szóval, van egy kis apró hibája van, pl. MÁV 303,001-nek hogyha meghúzok bármelyik fokozatban a féket, többé nem indul be (hasonlóképpen a MÁV M63 002 vészfék meghúzásában is), mintha beragadna volnva a fékrendszer. Kéne egy kis hibajavító update neki, viszont a MÁV 424,241-nek tökéletes, habár a valóságon sokkal erősebbnek és gyorsabbnak tűnik. Pl. youtube videómegosztón van a füsti gyorsulási verseny, csúsznak a kerekek pörögve és nagyon jól tud gyorsulni, de MSTS-ben az nem ilyen lett...
GySEV AAmot-ra kéne a valódi kabin, az olyan ABmot kabinnak utánzata és mindig csak külső kinézetben hajlandó vagyok vezetni.
-
Jadro
veterán
válasz controlman #733 üzenetére
Az azimuthnál végülis ugyanazt eredményezi a 180 és a -180 is. A fordított kocsi világítására nincs tippem. Nem próbáltam még. Érdemes lenne keresni egy jó működő vagont és megnézni abban hogy van. Csehekél nagyon jól bánnak ezekkel a bin-es cuccokkal.
-
kopicsoki
csendes tag
Sziasztok segitséget kérnék akár honnan szedek le MSTS-hez Bint telepítem és nekemis csak az error miért?
-
kopicsoki
csendes tag
Ez valami fantasztikus egyetlen használhato bint nincsen sehol ha tudna valaki nagyon megköszönném. MSN kassaszabolcs@citromail.hu
-
bolic
őstag
válasz kopicsoki #739 üzenetére
Szia!
Egyébként olvasd el az ő (#724) Jadro általa javasolt telepítési sorrendet.
Üdv.
Többieknek: Hihetetlen ez a Gölsdorf gőzmozdony sok minden magyar gőzmozdonyt is levert! Pl.: 242, 303, 424, 490 éa 520!!!
[ Szerkesztve ]
-
Kazimír
őstag
Sziasztok!
Activity készítésben tud valaki segíteni egy picit?
Az a problémám, hogy ha megállok egy állomáson és várom a szembejövő vonatot, melyet előzőleg az editorral elhelyeztem, akkor az tőlem számítva 4 jelző távolságon belül pirosat fog kapni. Én sem tudok továbbhaladni, mert foglalt a vágány, és ő sem, mert nem kap szabad jelzést.
Tehát csak úgy tudom jelenleg megoldani, hogy jóval korábban halad be az állomásra mint én, és ő vár rám, nem pedig fordítva. Csak ez így nem jó, nem felel meg a valós menetrendnek és forgalmi viszonyoknak.
Szóval - fordulok az okosabbakhoz - mi a megoldás?(Konkrétan egyébként a 8724-es személyvonatot bütykölöm /Szfehérvár-Siófok/. A szükséges 3 keresztező szerelvény már megvan, csak az időzítés problémás, mint említettem fent. Mellesleg olyan szívesen telepakolnám Székesfehérvárt és környékét mozdonyokkal, szerelvényekkel, kocsikkal, csak a program nem bírja.. Így csak mérsékelten, mindenhova egy picit..)
Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
istvan331
tag
Én erre azt a tippet kaptam,ha az állomáson úgy is meg kell állni,akkor egy kettős irányváltás,fordulópont lehelyezése egymás mellé.Ezt a vezetett vonatnál célszerű,mert az AI ott ugrik.Ilyenkor a nyomvonal akkor épül tovább,ha a vonat áll mindkét pont felett.Másik megoldás,az AI-nek csinálj várakozási pontot látótávolságon kívül.A nyomvonalat lefoglalja, de az adott ponton várakozik annyi ideig,amennyit beállítasz.A harmadik lehetőség,nálam remekül működik,láthatatlan mozdonnyal készíts path-et az AI vagy a vezetett nyomvonalába, de úgy,hogy az Treno Fantazma nyomvonala előbb induljon,mint az amelyiket befolyásolni akarod.Ott is a várakoztatási idővel tudod beállítani,a láthatatlan nyomvonalába,az időket.Ezzel pl.precízen be tudod állítani,hogy egy jelző mikor váltson zöldre.Nem kell hosszú nyomvonal,pl a kijárati jelzőn túl,de még a kitérő előtt indítod és a jelzőn innen,hogy a mozdony a várakozási ponttal ráférjen.Így nem nyúlik át a szembejövő nyomvonalába és nem befolyásolja azt.
"Every exit is an entry somewhere"
-
BUMBI07
csendes tag
Sziasztok!
Ugylátom nemcsak én vagyok gondban a telepitésekkel kapcsolatban.
Lenne is egy javaslatom csak ugy "halkan" a profi játékosoknak hogy ne kelljen folyton a
kezdőkkel,/mint én is/ bajlódniuk.Én az egyik "letöltős" oldalon olyan találtam hogy az MSTS
full magyar és benne voltak az alföld3-4 és a tiszántul is mindennel együtt,csak be kellett másolni a főkönyvtárba és felülirni/ezer köszönet érte a készitő/-k/nek/.Remélem nem árultam el titkot,de ha ebből lenne egy frissebb változat ami a többi pályát és csomagot is tartalmazza az nagy segitség lenne a kezdőknek. -
Kazimír
őstag
válasz istvan331 #744 üzenetére
Először is: Nagyon köszönöm a válaszod!
Változatok:
1. Úgy tudtam, hogy ezt akkor használják, ha az AI azonos irányban halad el mellettünk, de ezek szerint bármilyen keresztre jó. A két fordításnak milyen távol kell lennie egymástól? Az mindegy? Az első fordítás a vonat elején, a másik a végén, vagy egészen közel egymáshoz a kettő, avagy tökmindegy, a lényeg, hogy a vonat mindkettő felett álljon?2. Pofonegyszerű megoldás, hogy miért nem jutott eszembe!? Mindenképpen kipróbálom!
3. A legtöbb kérdést ez a változat veti fel bennem. Minél többször olvasom és próbálom adott szituációba ill. activitybe helyezni gondolatban, annál többet.
Azt még nagyjából felfogtam, hogy én az állomáson a szembe jövő láthatatlan vonattól tilos jelzést fogok kapni, de hogy - egészen pontosan - hogyan fog szabad jelzést kapni az utána jövő AI szerelvény, azt csak halványan sejtem..
Nagy pofátlanság néhány screenshotot kérni egy ilyen activity szerkesztésről? Vagy legalább egy linket, ahol kicsit szájbarágósan vagy illusztráltan magyarázzák?
Egyébként ezt a "Treno Fantazma"-t honnan lehet letölteni?Még egyszer köszönöm szépen a segítségeket!
-
tepimartin
tag
Hello!
Én is letöltöttem azt a feltöltést, de egy idő után nálam sajnos az is bemondta az unalmast. Hozzá még a Balaton pályánál, de amikor segítséget kértem olyan választ kaptam, hogy csináljak ilyen csináljak olyan consist meg minden félét, amikor nem tudok mert még nem értek a játékhoz, de így nem is fogok.Martin
-
BUMBI07
csendes tag
válasz tepimartin #747 üzenetére
Szia!
Nálam teljesen jól müködik win7 alatt,legalábbis addig még ujabb pályákat nemakartam feltenni/balaton,alföld5/ezeknél már kezdett hiányolni dolgokat és nem indult.Ugyhogy maradtak azok amik fentvoltak,de azok jól mennek.Én ugy csináltam hogy előbb feltettem az eredeti MSTS-t installal és aztán csak felülirattam az eredeti fájlokat azzal ami az MSTS hungary-ban volt. -
controlman
csendes tag
Sziasztok.
Felraktam win7 x64-et, és annyi észrevétel, hogy az alap train simulatort a c:\program files (x86)-ba telepíti. A régebbi önkicsomagoló progiknak meg a sima program files van megadva elérési útvonalnak. Például a game, és a tools update-nek is. Célszerű a train simulator telepítésénél megadni a c:\program files\mcrosoft games\train simulator-t.
TESSÉK ODAFIGYELNI RÁ!
Rengeteg hiba megelőzhető vele. -
Kazimír
őstag
válasz controlman #749 üzenetére
Célszerű nem a c: meghajtót terhelni egy ilyen terjedelmesre növő programmal..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Sorozatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Külpolitika
- alza vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra