- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Samsung LCD és LED TV-k
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Mini PC
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- AMD FX
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rfjanika
tag
Sziasztok. Tudnatok ajanlani vmilyen mp3 lejatszot ami kezeli az airpodsot?
Se az ipod se a garmin nem tudja kezelni. -
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
FiiO M3K- ról érdemes FiiO X1 Mark II re váltani, vagy inkább FiiO M6, FiiO X3 Mark III, FiiO M7 re váltani, vagy esetleg érdemesebb lenne valami erősítőt venni hozzá?
[ Szerkesztve ]
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
vendingo
veterán
Üdv.
Xduoo x3-nál van valami mód arra, hogy onnan folytassa a zenét kikapcsolás után, ahol abbahagytam? Nagyon gáz így mert napi 2x25 percet buszozok, és az órás mixek mindig újraindulnak kikapcsolás után.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz vendingo #33757 üzenetére
emlékeim szerint van. nem 100%, csak 99, illetve abban sem vagyok biztos, hogy default sw tudja, lehet csak RB.de, ha hazaérek melóból megnézem (hacsak valaki nem segít előbb )
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
vendingo
veterán
válasz K1LLMy53Lf #33758 üzenetére
Köszi. Remélem lesz megoldás.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
nagyúr
Lehet már kapni és kipróáblni a Cowon Plenue D2 gépet ejrópában?
Amcsiknál már megjelent az új típus. 279 dolcsi.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
magickonfig
tag
Üdv, mp3 lejátszót vennék
Eddig ipod nano MP3 lejátszót használtam az útóbbi 8-10 éven át. Váltani szeretnék egy hangzásban magasabb minőségűre, és jobb üzemidővel bíróra. Szerintem sokkal jobban szólnak mint az eddigi mobiltelefonomnál (Samsung S7 tök mind1
Méretben hasonlót szeretnék , és hangzásban dinamikus , kicsit utős méllyel, jól szeparáltak és lehessen hallani az alsó mély hangokat is.- Mennyi pénzt szánsz a lejátszóra?
90 -150 Euro- Milyen fül- (vagy fej-)hallgatóval használnád? Tervezed-e a fül-/fejhallgató cseréjét a jövőben?
RHA T20i , nem tervezem lecserélni egy jó ideig- Milyen zenéket hallgatsz?
hip-hop 60%, oldies slágerek 70-80 évek 10-20%, soundtrack 20% (film és játék pl. : jó öreg Skyrim, Jon Williams, Ennio Morricone stb)- Milyen hangzást szeretsz?
iphone nano legújabb generációja nagyon bejött eddig (mp3)- Külföldi rendelés szóba jöhet?
igen (alie)Amiket kinéztem forum ajánlások alapján:
-Shanling M0 (legjobban kiszemelt)
-HIDIZS AP80 (nagyon bizonytlalan)
-Cowon Plenue J (kereten kívül eskik, de ha megéri hangzásban az árát elgondolkodom rajta) D túl vastag/tömzsi- Csak új vagy használt lejátszót is vennél?
Csak újKöszi
-
nagyúr
válasz magickonfig #33762 üzenetére
Ép van egy Hidizs AP80-am.
Nagyon bizonytalan?
Nos. Bizonyosan jobb, mint amiket felsoroltál.
Oda-vissza elver pár drágább gépet hangzásba.
Ha Pesti lennél, nálam ki tudod próbálni saját fülessel.
[ Szerkesztve ]
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz magickonfig #33762 üzenetére
Mondjuk tapasztalataim alapján hip hop-nál elég veszélyes ez a dolog.
Habár nem ismerem a mai zenéket ezen a vonalon, inkább 90es/2000es évek, de ott eléggé jellemző volt még hip hop esetén is a nagyon kevés beat/hangszer használata, amit egy normálisabb lejátszó, ha normálisan szeparál, az által "rosszat" tesz.... vagyis vannak olyan zenék, aminek sokkal jobban áll, ha össze van mosva az egész. persze ugyanez a veszély fenn áll ha rosszul van valami keverve/masterelve, de nálam ez hip hop/rap zenéknél nagyon szmbetűnő volt még az xduoo x3-mal is.De tudom jól ez mind egyéni dolog, így ez mindenképpen csak egy "side note", saját vélemény
Egyébként a keret maxán (igaz inkább ebay-ről) ott van még az xDuoo X20. Sajnos én nem sok mást hallottam, de fentebb megtalálhatod a részletes "beszámolómat", illetve head fi stb helyeken is találsz nagyon sok véleményt.
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
törölt tag
válasz K1LLMy53Lf #33764 üzenetére
Nekem a Black Eyed Peas volt nagy csalódás, amikor először meghallgattam jó forrásról jó fülessel, akkor jött ki, hogy mennyire üres az a zene. Úgy lett gondolom masterelve, hogy a többség valami gagyi fülesről, vagy boomboxról fogja hallgatni, ahol szeparáció meg hangszerek nem számítanak.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz vendingo #33759 üzenetére
jól emlékeztem, RB alatt van ilyen. Sajna default-ban nem találtam. Szóval, ha felraksz egy RB-t, akkor megoldódik a problémád (ami egyébként is erősen ajánlott a gapless miatt)
(#33765) sheratan : én anno Bone Thugs, Das E.F.X, Onyx stb zenékkel próbálkoztam. és igen, talán ez jó kifejezés rá, hogy üres/hiányos volt elég sok zenéjük (nem az összes, de minél régebbi volt, annál nagyobb eséllyel volt "rossz"). Egyébként ezzel kapcsolatban az nagyon érdekes/furcsa számomra, hogy akusztikus/unplugged zenéknél is csak 1-2 hangszer van mégsincs ilyen üresség-/hiányérzet.
-
vendingo
veterán
válasz K1LLMy53Lf #33766 üzenetére
Köszi. Hétvégén felrakom.
-
gaben22
senior tag
válasz K1LLMy53Lf #33766 üzenetére
Azért muszáj kiállnom melletted, elég jó zenéket hallgatsz, ha üres, ha nem . Gyerekkorom lógógatyás időszaka, szép emlékek .
Eladó cuccok: GPU: Gigabyte Aorus Master 4090 + EKWB 4090 Nickel Acetal blokk
-
magickonfig
tag
válasz Polarstar #33763 üzenetére
Szia!
Csak kíváncsiságból te honnan vásároltad a Hidizs AP80 lejátszódat. Mert Ali-n találtam egyedül ami jó áron is lesz, és az kicsit esélyes hogy vám és áfa köteles lesz.
Annyit megkérdezhetek,. hogy hogy nem SHANLING M0 vásároltad amit agyon dicsérnek, kisebb és olcsóbb. Állítólag ugyan az a DAC chip van benne.Kipróbálás lenne a legbiztosabb, de pest kicsit messze van tőlem. Azért köszi a felajánlást
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz magickonfig #33770 üzenetére
Én megrendeltem a Hidizs Tech-től, ki is fizettem, erre visszadobták.
És közben egy itthoni zenész eladta a sajátját, azt vettem meg. Remekül szól, megérte megvenni.
Néha a véletlen tud meglepetést hozni.
A felhozott Cowon Plenue J az még igen jó választás.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
törölt tag
válasz magickonfig #33770 üzenetére
Ne csak azt nézd, hogy milyen DAC van benne, ez csak egy a sok komponens közül. Az első generációs Fiio X3-ban is ugyanaz a chip volt, mint az első AK100-ban, mégis ég és föld a különbség hangban, de lehetne még sorolni a példákat bőven.
-
Hópihe5
tag
Zenehallgatásra vegyek egy használt, de márkás (Sony ) mobilt vagy egy újat de pl. : Hauser mp3 lejátszót?
Mindkettő, amit kinéztem kb. egy árban lenne. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Hópihe5 #33773 üzenetére
ha jól sejtem nem túl nagy összegről van szó, így tippre nem sok különbség lenne hangban sem, legalábbis abból kiindulva, hogy a Hauser számomra mindig a legalja kategória volt (minőség/anyaghasználat szempontjából), nem tudom fejlődtek/változtak-e. Így tippre azt mondanám, hogy a teló, mert ott legalább nagyobb eséllyel jobb a kezelőfelület.
De amennyiben meggyőzhető vagy más megoldással kapcsolatban és elárulod a kereted, akkor lehet, hogy jobb alternatívát is tud valaki mondani
-
Moonwolf
senior tag
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
Zizi123
senior tag
Sziasztok!
A gyereket szeretnem ballagasra meglepni a igenyesebb hordozhato zenelejatszoval, es az alabbiakat neztem ki:
XDuoo X3II
HIDIZS AP80
XDuoo X20
Cowon Plenue D
stb...Ezek hogy viszonyulnak minosegben, hangminosegben 1 Fiio-hoz??? Pl Fiio M7, vagy M9, FiiO X3 Mark III-hoz?
Tehat 100eFt alatt melyiket lenne erdemes megvasarolni?Meg amit erdemes meg tudni:
Zene stilus: Amit manapsag a 14 evesek hallgatnak (A Shazam top 50 kb realis kepet ad)
Fulhallgato: SoundMagic E10c (kesobb cserelem, ha kevesnek tunik)
Milyen hangzást szeretsz: Eddig Huawei P20 lite-on hallgatta a zenet, igy nincs kialakult hangzasvilag
Külföldi rendelés szóba jöhet: igenKoszonom elore is.
-
Hópihe5
tag
válasz K1LLMy53Lf #33774 üzenetére
Köszi a válaszodat!! MAx 10est szánnék rá. Így mit ajánlanál?
-
Hópihe5
tag
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Hópihe5 #33781 üzenetére
Hali,
Sajnos én nem ismerek túl sok lejátszót, 10k alatt konkrétan egyet hallottam/rendelkezem vele). Pont emiatt is fogalmaztam úgy, hogy "valaki tud mondani", mivel itt elég sokan, nagyon sok tapasztalattal rendelkeznek. Ipad különböző generációit is hallották páran, ők biztos meg tudják mondani mennyire jó vétel, avagy sem az általad linkelt cucc
-
rfjanika
tag
Sziasztok.
Mp3 lejatszot szeretnek venni.
Eddig ipod nano-t hasznaltam de vettem egy airpods fulest es nem mukodik vele.
A bluetooth verzioszam emiatt minimum 4.2 kellene legyen hogy felismerje a fulest.40-50 ezer ftig erdekelne.
Futashoz hasznalnam szoval a meret szamit hogy lehetoleg azert ne nagy legyen.
Kulfoldi rendeles se problema
Elsosorban uj erdekel
-
vendingo
veterán
Segítség kellene. Xduoo x3-ra szeretném telepíteni a RB-ot, de a készülék azt írja, hogy nincs fw file, amikor upgredelni szeretném. Valami tipp?
-
vendingo
veterán
Ez alapján próbálnám csinálni, de sikertelenül.
-
cicur99
tag
Fiio X5 MKIII + Fiio F9SE füles 286USD. Még 3 napig...
-
gaben22
senior tag
válasz vendingo #33789 üzenetére
Ezt a lépést szó szerint megcsináltad?
Unpack rockbox-full-xxx.zip to the root of the micro SD-card. System folder .rockbox must be placed at the root of this memory card. Card must be formatted to FAT16 or FAT32. Filesystems ExFAT, NTFS, EXT3/4 does not supported!
Pl ".rockbox" elején figyelj a pontra (Linuxon az rejtett fájl/foldert jelent), kicsomagolásnál figyelj, hogy ha windowst használsz, lehet csinál egy foldert, amibe kicsommantja, lehet az nem kell oda...
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Sikerült feltennem a rockboxot, de ha kiveszem belőle a telepítő kártyát kikapcsol, ha próbálom bekapcsolni, akkor nincs partíció és kikapcsol, zenét nem játszik le, nem is látja a zenéket.
rockboxhoz bent kell mindig lennie a microsd-nek, amiről telepítettem?
-
-
gaben22
senior tag
válasz vendingo #33793 üzenetére
Dual boot van? A leírás, amit küldtél azt mondja, hogy Rockbox betesz egy másik boot opciót, az lesz a default, de gyárit is lehet indítani:
There is a dual-boot system in the X3 player now which allowed you to run either rockbox or original firmware by your choose. It is simply to made:
1) Turn the X3 OFF;
2) To start Rockbox, just push ON button. To start original firmware turn the "HOLD/LOCK" switch ON;
3) Then push ON button;
4) After Xduoo LOGO appearance turn the "HOLD/LOCK" switch OFF;
5) Bingo!Én csak a leírást olvastom, amit küldtél, gyakorlati tapasztalatom nincs, úgyhogy bocs, ha csak a levegőbe beszélek .
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz gaben22 #33794 üzenetére
Van dual boot,, de rockboxot nem bírom letörölni, semmit nem enged telepíteni, no FW file felirat az upgredben.
Amikor először próbáltam telepíten RB-ot, akkor is folyton ezt írta, aztán 20. próbálkozásra települt. Nem értem, mert mindig ugyanazt másoltam rá.
[ Szerkesztve ]
-
magickonfig
tag
Hali!
Személyesen is meghalgattam a Fiio M6, M9 , X 5 iii készülékeket. (rha t20i)
Eddig csak ipod nano-m volt mint összehasonlítási alap. M6 -tól nem dobtam hátast , de a kinézete tökkéletes lenne a kompakt mérete miatt.
Viszon az M9 óriási nagy különbség volt számomra. Mély hang részletesség, alsó tartományban is,új hangok jöttek elő ugyan azoknál a lejátszott zenéknél, hihetelten részletesség . Földhöz ragadtak a lábaim és moccani nem tudtam annyira ledöbbentem a különbségen . X5 III kicsivel jobb szerintem a hangnál még részletesebb , és hihetelen erős a hang. Úgy kellett lejebb hajtanom, mert már lüktetett tőle a fejem . szoftver kicsit lassab volt az M9-nél, nem tudom hogy ugyan az a két android fw vagy más a 2 készüléknél.Összefoglalva az M9 lenyűgöző, ha kicsit könyebb lenne 133 nál nem varjálnék annyit.
Esetleg valaki közületek nem halgatott már bele a :- Astell&Kern Activo CT10 Aliexpresz : 67k még 3 nap
-Cowon Plenue J (ami megegyezik Plenue D-vel, csak a mérete jobban preferált ahogy a szuper kis kreálmányomon látszik...)
-Ap 80 itt nagyon dícsérték, de nem hinném h többet tud hangban az M9-nél és software-es en nagyon problémás [link]Alzánál be lehet mind a 2 őt rendelni, de nincs kedvem velük kiszurni hogy csak belehalgatok és visszaküldöm őket .
Ha tudnátok kicsit segíteni , azt megköszönném ,mert minnél jobban belemélyedek a témába annál döntésképtelenebb leszek
[ Szerkesztve ]
-
gaben22
senior tag
válasz magickonfig #33796 üzenetére
Azért ilyen cuccokat már biztos nem Aliexpressről vennék, főleg nem egy Astell&Kernt . Ez már az az árkategória, ahol garancia számít szerintem. Nem beszélve a hamisítványokról...
-
nagyúr
válasz magickonfig #33796 üzenetére
Hidizs AP80-am van, teszteltem a Fiio M9-est. De nekem jobb a Hidizs.
Mi lenne az a szolgáltatási probléma amiről beszéltél? Az egyik android, a másik linux.
Nekem abszolút semmi bajom a kicsi Hidizs-el.
Igaz, hogy próbaként vettem meg, de szerintem telitalálat a cucc!Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
magickonfig
tag
válasz Polarstar #33798 üzenetére
Nha kíváncsivá tettél !
Én csak végig pörgettem a fórumot ahogy a Hidzsi egyik alkalmazottja próbál válaszolni a kérdésekre.
(Linkeltem az oldalt is)Főleg az album és az előadó szinkronizálásáról panaszkodtak, meg az albumon belül nem rendezi sorba a számokat ahogy a Tracklistán szerepel. Ha le pause-olod a zene számát utána nem reagál a gombnyomásra és a következő zeneszámra nem enged át stb.
Apró bugok mivel még csak béta állítólag.Kicsit tudnál bővebben beszámolni a különbségről amit észleltél hangban? M9 nél ledöbbentem mennyivel több hangot hallok, részletgazdagon. Ráadásul kristály tisztán , mintha ott lennék a koncerten.
A dobok ahogy megszólaltak a [Toto - I will rember bevezetőnél] és szinte behasítja a dobhártyámat , a kifinomultabb értelemben hihetetlen élményAp 80-nál hogy üzemel az aksija, kb hány óra? Intenzív használatnál (gondolok én a hangerő állítgatás és a következő zeneszám folytonos átnyomása)
Hol sikerült rendelned? ha EU kívül vámmal nem volt gond?Ap 80 nagy pozitívum, hogy nem kell 40 mp várnom mire bekapcsol a készülék, jóval kisebb sportoláshoz tökéletes és az ára is kedvezőbb.
Köszi
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz vendingo #33795 üzenetére
Hali,
Ahogy a leírásban is szerepel:
- telepíteni az 1. sd-kártya slot-ból tudsz, mégpedig úgy, hogy az új fw-file-t a gyökérbe teszed (legyen szó rb-s vagy default fw-ről, ergó a "törlés" egy default fw-el való felülírás)
- RB-s fw dual-bootot csinál, és a boot file-ok az 1. sd-kártya slotban lévő kártyára kerülnek. Ennek nagyon egyszerű oka van: az x3 memóriája, ahol a FW található, túl kicsi, nem fér el rajta. Ebből adódóan a kártyának mindig a lejátszóban kell lennie, ha RB-vel akarod indítani (a kártya gyökerében lesz egy RB könyvtár)
- az RB és default FW között a lock (bal oldalt, fent) kapcsolóval tudsz váltani. Lockolt állapotban indítva indul a default fw."...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest