-
PROHARDVER!
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
erikke17
őstag
válasz WonderCSabo #18287 üzenetére
Rendben köszi
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
Matthewus
őstag
válasz WonderCSabo #18302 üzenetére
Pár fontosabb dolog:
- Hova lett a status bar, mi lett helyette
- Hogyan lehet visszatenni a tabokat a régi helyükre
- Miért néznek ki furcsán a betűk /hardveres gyorsítás/
- Mi lett az RSS gombbal
- Mi az a nagy sárga gomb a bal sarokban, és mire való
- Miért nem lehet egyes ikonokat mozgatni a kiegészítősávon
- Miért nem megy a gépemen a hardveres gyorsítás -
fatal`
titán
válasz lancer77 #18309 üzenetére
Ez reklám vazz hát ki is írja, hogy ads
Lehet valamelyik kiegészítőd okozza, chromeban is előfordul ilyen. De az etargetnet reklámjai is ilyenek. Ha minden oldalon csinálja akkor én az előbbire gyanakodnék. Tisztítsd ki a profilodat teljesen és nézd meg friss FF telepítéssel.
-
BullZeye
veterán
Melyik szebb / jobb / gyorsabb / kevésbé CPU igényes, ha csinálok egy Style-t amibe belerakok minden általam módosított dolgot / eltüntetett DIV-et, vagy ha Adblock Plus Element Hiding Helperrel írtom ki?
Felhasználóbarátabb a Stylish, és sokkal több mindenre jó, de mégis melyik ami elegánsabb, és PC / FF4 barátabb? Kb 15-20 oldalról lenne szó, és átlag 3-4 DIV eltüntetéséről.
Elsősorban logikus érvekre lennék kíváncsi, és nem találgatásokra.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
-
laszlohu
addikt
válasz Steelmanus #18315 üzenetére
Köszi. Megoldottam, magyarul ki tudtam kapcsolni.
Más :
Arra kéne nekem egy kapcsoló Firefox - ban , hogy a cpu affinitását be lehessen állítani ! ,pl. az about:config -ban , hogy ne kelljen minden induláskor kipöttyintenem a pipát a cpu0 - ról.
Már mindent kipróbáltam, de csak ez az egy üdvözítő megoldás van.
Intel, Cedar mill magos processzorom van.
Az a baj, hogy a Vista 32 bites op. rendszer 2 magosnak látja az 1 magos processzoromat a Hyperthreading miatt.
Már korábban írtam róla.
Valaki azt javasolta, hogy kapcsoljam ki a Hyperthreading-ot. Ez jó megoldás lett volna, csakhogy a gépem alig vánszorgott. Így az op.rendszer 1 magosnak látta.
Másik megoldás az MSConfig - ban a processzorok számát 1 - re módosítottam, de a vista továbbra is 2 magosnak látta. Ez egy fokkal jobb megoldásnak tűnt, de ennek ellenére megmaradt a 100% - os processzor terhelés.
Wondercsabo-nak is igaza van abban, hogy bizonyos reklámok is növelik a processzor terheltséget. Ez is sokat segített a megoldásban. Ezenkívül Steel segítségével jöttem rá a CPU affinitásra ( két mag : cpu0 és cpu1 nél van a pipa ), de ki kell venni a cpu0 - nál a pipát a firefox.exe - nél és a plugin-container-nél és így jó lett. -
Steelmanus
addikt
válasz laszlohu #18317 üzenetére
Sajnos az Affinitást a Vista W7-ben nem lehet beallitani, csak arra az egy munkamenetre amikor be vagy jelentkezve. A kovetkezo ujrainditasnal ujbol ketmagon fog futni pl a FireFox is csak kezzel tudod ujbol letiltani ugy hogy egymagon fusson, de ez igy van mas programokkal is. Ezt az OS kezeli, en W7-et hasznalok de itt is csak egy munkamenetre tudom beallitani hogy egymagot hasznaljon, regebben a W7 topikban mar kerestunk programot arra hogy egymagra allitsuk az OS, volt is egy sajna a nevet elfelejtettem mert megbizhatatlan volt, ugy mukodott hogy kezzel hozzalehetett adni hogy mely programokat futasson egy magon, de ha meg is talalod a neten Neked akkor sem jo mert a masodik mag az Nalad virtualis tehat nem fizikai, azzal az sem tud mit kezdeni.
Az msconfigban hiaba allitod be hogy egymagon menjen az OS a HT miatt ugyis bekapcsolja a virtualis magot. Es az nem is arra valo hanem arra hogy ha ket processzoros geped van belehet allitani hogy 1+2 vagy 1 vagy 2 procit hasznaljon. De ezek fizikai prozesszorokra valok.[ Szerkesztve ]
-
Watercolour
aktív tag
válasz laszlohu #18317 üzenetére
Katt, itt találsz leírást arról, hogyan tudsz egy alkalmazást adott affinitással elindítani.
Ha nincs kedved olvasgatni vagy nem tudsz angolul, itt a gyors megoldás a firefox 2. processzoron történő futtatására:
c:\windows\system32\cmd.exe /C start /affinity 2 firefox.exeRégóta olvasgatom egyébként, hogy mit szenvedsz a flash-sel különböző böngészők alatt, baromi kusza már az egész, nem is értem az egészet.
-
chungee
addikt
Sziasztok!
Letöltöttem a 4-es FF-ot. Szemet szúr 1 kellemetlen dolog. Lehet rajta változtatni Ha nem, akkor visszateszem a 3-at.
Arról lenne szó, hogy a "nyerő hármas ikon", amiket sűrűn használom. Mind mind külön vannak. A "stop" X, a "visszaválthatós" nyílak, és a "házikó". Lehet őket visszatenni egymást mellé vagy sem
-
chungee
addikt
válasz Watercolour #18322 üzenetére
-
Steelmanus
addikt
válasz Watercolour #18320 üzenetére
Ezt Parancssorbol kell inditani? Gondolom Rendszergazdai joggal
-
laszlohu
addikt
-
addikt
IE tab működik ff4-en? Látom van már egy 2es is https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/ie-tab-2-ff-36/ de a hozzászólásokba azt írják nem túl jó ff4hez.
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
BullZeye
veterán
válasz Winner_hun #18316 üzenetére
Ne is mond! Ráadásul eléggé nagyképű aki fejlesztette, ahogy olvastam a blogjában nem kisebb cégnek akarta adni a fejlesztés folytatását, mint a GOOGLE és a MICROSOFT. Nehogymár piszlicsáré 5 fős bagázs fejlessze tovább.... Open Source-ról hallani sem akar, mert nem akarja "otthagyni egy kórházban, HÁTHA segít rajta valaki".
(#18320) Watercolour
Hümm, ha tudnád hány órát töltöttem annó ennek az egyszerű parancsnak a keresésével, de nem találtam rá megoldást, itt prohardveren is kérdeztem, de sose jött használható válasz. Nagyon köszönöm szépen! És egy kicsit tovább menve, ez a parancs kicsit elegánsabb:
%comspec% /c start /high /affinity 2 firefox.exequad corenál, csak a 4. mag használata:
%comspec% /c start /high /affinity 8 firefox.exeGondolom mondanom se kell, hogy parancsikont lehet csinálni erre, és a FUTTATÁSnál állítsátok át KISMÉRETŰ-re, így a fekete felugró képernyőt se lehet látni.
Egyébként, hogy itt IS meglegyen:
1 = 0
2 = 1
3 = 0, 1
4 = 2
5 = 0, 2
6 = 1, 2
7 = 0, 1, 2
8 = 3
9 = 0, 3a = 1, 3
b = 0, 1, 3
c = 2, 3
d = 0, 2, 3HEX - Jobbról balra a magok, azaz 3, 2, 1, 0
OFF OFF OFF ON = 0001 = 1
OFF OFF ON OFF = 0010 = 2
OFF OFF ON ON = 0011 = 3
OFF ON OFF OFF = 0100 = 4
OFF ON OFF ON = 0101 = 5
OFF ON ON OFF = 0110 = 6
OFF ON ON ON = 0111 = 7
ON OFF OFF OFF = 1000 = 8
ON OFF OFF ON = 1001 = 9ON OFF ON OFF = 1010 = A
ON OFF ON ON = 1011 = B
ON ON OFF OFF = 1100 = C
ON ON OFF ON = 1101 = D
ON ON ON OFF = 1110 = E
ON ON ON ON = 1111 = FMost már csak az érdekelne, hogy Plugins Container-t hogy tudnám másik magokra rakni
-
Steelmanus
addikt
-
laszlohu
addikt
válasz Watercolour #18320 üzenetére
Steel, amit Watercolour írt az szuperül bevált, az a parancssoros.
Köszönet -
laszlohu
addikt
Steel , nem adtad meg a firefox.exe útvonalát
-
laszlohu
addikt
Az affinity paraméternél- nél 1-et kell megadni a cpu0 - ának
2- őt a cpu 1-nek -
laszlohu
addikt
Nálad az affinity -nek 0 - ás számot adtál be, ami csak 0 - tól eltérő lehet ( 1 , 2 , stb. )
-
BullZeye
veterán
válasz Steelmanus #18330 üzenetére
Először is, 2es számot adj meg, 0 nincs, 1 csak az első mag, 2 csak a második mag. Neked a második mag kell, azaz /affinity 2
Másodszor, Nem kell megadni a teljes útvonalat csak a kiindulási helyet, nekem spec így néz ki a parancsikon:
-
WonderCSabo
félisten
Ctrl+F5.
(#18314) BullZeye: A userCSS mindenképpen CPU-kímélőbb, hiszen az Elem Hide helper még a szabályokat egy JS kóddal hajtatja végre.
(#18318) hunfatal : Nem.
(#18327) Visormail: Én ezt ajánlom, van cookie, adblock, és useragent támogatás is IE módban! (mellesleg magam fordítom magyarra )
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz WonderCSabo #18339 üzenetére
Ha kideríted, hogy hogyan lehet a Firefox4-et betenni Debianon a Firefoxból csinált Konqueror helyére, az jó lenne a leírásba.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
laszlohu
addikt
válasz WonderCSabo #18339 üzenetére
Sziasztok!
DNS előretöltésre ( be / ki kapcsolás ) is kellene egy pipa, vagy egy beállítás
about:config - ban. Ui. : az Add-on , ami van használhatatlan.[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz WonderCSabo #18342 üzenetére
Közben találtam leírást a forums.debian.net-en hozzá.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
WonderCSabo
félisten
Hír:
Mozilla nemrég készített egy oldalt, amelyben bemutatja azokat az addonokat, amik legtöbbet lassítanak az Fx4 indulásán. Az oldalról és annak működéséről blog poszt is készült. Tovább leírtak egy-két praktikát, amellyel az addonkészítők jelentősen csökkenhetik az indulási sebességet.
Magad is letesztelheted, hogy mennyivel lassítja a Fx-edet az addonjaid:
1.Installáld ezt a kiterjesztést.
2. Indítsd újra a gépet, várj egy-két percet a boot után, és indítsd el az Fx-et. (cold startup)
3. Címsorba írd be about:startup , majd Enter. Itt csökkenő sorrendben láthatod, hogy mennyi idő alatt indult el az Fx különböző indításkor. Neked most a legfelső kell (nem a szürke). Mentsd le a sessionRestored oszlop értékét egy fájlba.
4. Tiltsd le az összes kiterjesztést.
5. Indítsd újra a gépet, várj egy-két percet a boot után, és indítsd el az Fx-et. (cold startup)
6. Címsorba írd be about:startup , majd Enter. Itt csökkenő sorrendben láthatod, hogy mennyi idő alatt indult el az Fx különböző indításkor. Neked most a legfelső kell (nem a szürke). Mentsd le a sessionRestored oszlop értékét egy fájlba.A két indítási idő különbözete megadja, hogy mennyivel lassabb az addonjaiddal az Fx indulása.
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
válasz WonderCSabo #18347 üzenetére
Az a baj ezzel a startup dologgal, hogy 2 egyforma érték még eddig nem jött ki mikor néztem. Így tesztelni nem nagyon lehet a dolgokat...legalábbis én így vettem észre.
-
WonderCSabo
félisten
válasz BullZeye #18348 üzenetére
Egy pár milliszekundomos eltérés lehet. Másrészt aki sok addont használ, annak már normálisan meg fog látszani a különbség.
Egyébként egy tippem az, hogy mielőtt elindítod az Fx-et, nézd meg a resource monitort, és amikor minden boot utáni automatikus folyamat befejeződött, akkor indítsd el.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz WonderCSabo #18347 üzenetére
Nah, egy szerkesztésből hogy lett dupla hozzászólás?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest