Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sil

    senior tag

    válasz ronaldo #1417 üzenetére

    Remek, megint egy lista, ami az eredeti változatára már csak nagy vonalakban hasonlít, és több helyről, erősen rövidítve vették át.

    A pipelining pl nagyon hasznos lehet, és észrevehetően gyorsít, de nem minden szerver támogatja, ezért bizonyos weboldalaknál akár hibákat is okozhat (bár ez elég ritka). Operában ez alapból be van kapcsolva, az IE6 meg nem tud ilyet (IE7 passz).

    Leginkább az nglayout.initialpaint.delay 0-ra állítása okozhat olyan hibákat, mint amit leírtál (én erre tippelnék, hogy ez a ludas most is). A preferencia lényege, hogy a böngésző nem kezdi el rögtön kirajzolni az oldalat, először néhány ezredmásodpercig vár az adatokra. Az alapérték 250. Ha ennél lejjebb teszed, látszólag gyorsabb lesz az oldalmegjelenítés (hisz azonnal megpróbálja megjeleníteni), viszont az oldal teljes betöltődése jóval lassabb lehet, és gyakoribbak a hibák is. Ha viszont kicsit tovább vár, nem kell annyit számolnia és nem kell utólag újratördelnie az oldalt, így végül akár gyorsabb is lehet az oldalmegjelenítés. Az ideális érték függ a gép és az internetkapcsolat sebességétől is, így leginkább próbálgatással lehet beállítani, ha kézzel csinálod.

    A network.http.pipelining.maxrequests maximális értéke 8, ennél nagyobbra fölösleges állítani.

    Vannak egyébként kiterjesztések (pl Tweak Network, FasterFox), és programok is (pl FireTune), amik épp ezeknek a preferenciáknak a finomhangolására születtek.

    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák