- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Philips LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Gamepad
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
félisten
Lemondtam az ez évi motor vásárlásról. Csak látom magamelőtt, hogy amikor adva lesz minden és körbenézek, hirtelen nem lesz megfelelő. Rengeteg kritériumom van. Ami meg elvben megvár az olyan, hogy mi van ha nem lesz eladó? Nekem a várakozás nehéz téma.
Viszont ha lesz, az patika állapotú lesz. Aki ismer az tudja mire gondolok, pl a jelenlegi rox.[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
-
félisten
válasz Bogyó bá' #25357 üzenetére
A másik alatt már értem, hogy bandit és társai. Még a GS500E-ket is végignéztem. Csak ha már nagy motor akkor masszív nagy gép legyen. Nem férne bele, hogy később csere. Mondjuk 5éves távlatban.
Szépen lecsillapítom magam és tavasszal "felébredek".2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Vaze, ezzel mekkorát lehet taknyolni! (52km/h!!!)
(#25360) csongi : ma még nem voltam teljesen rendben, holnap meg nem érek rá...
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
őstag
válasz Kolondrum #25359 üzenetére
Azt szerintem buktad.
Tavasszal mindennek felmegy az ára és akkor meg majd azért várhatsz. Meg a tisztelt gazdik frissítik a hirdetés szövegét: mindegyikben benne lesz hogy szezonra felkészítve, csak rá kell ülni és menni. Most érdemes inkább találni egy jó gépet és megvenni. Patika állapotút úgysem annyiért fogják odaadni mint amennyiért szeretnéd. GS500E mellett nem tudom mik lehetnek a másik jelöltek, de ilyen 7-8 éves motornál patika állapotot elvárni szinte teljes botorság. Ha más nem legalább egyszer eldőlt mikor rosszul állt meg vele a tulaj. Viszont ugye nem mindegy, hogy mekkorát esett borult csúszott az egyén a motorral...Tessék nem feladni inkább rakd el télire, mert akkor minden nap lemehetsz megsimogathatod érezheted, hogy a tiéd.
Ha lejár a műszaki akkor nem mehetsz vele sehova. Útvonal engedélyt kéne kérned a műszakizzató létesítményig vagy furgonnal elvitetni. Persze mehetsz vele, de ha megfog a rendőr akkor nagy nézés van. Nem egy nagy pénz 8-10000 Forint / 2 év.
A motornak mindig olyan állapotban kell lennie, hogy bármikor ha kéne átmenjen a műszakin. Ez a te érdeked. Autóból kieshet egy kerék még mindig áll, de motornak csak kettő vanbogyo112
Azzal nem taknyolni hanem könnyen meghalni is meg lehet.....
A jobbik még megy 68-al.... Bele a Hungárián egy kátyúba köszönöm vége is van.[ Szerkesztve ]
“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
félisten
válasz HUfantom #25363 üzenetére
Jelenleg felesleges bármit is mondani a témáról, nagyon nem jól áll a széna, kb ma lett minden szar, de a GS500E a legalsó szint amit megcéloztam. Abból amit kinéztem kettő darab GS500 kijönne.
Daywalker! De télen nagy macera meg a tesztelése is kelletlenebb. Vagy megéri??
[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
Bizony-bizony, ez így van, jó tanács...télen vegyél.
Még annyit, hogy patika állapotút lehet kifogni, de az tényleg drágább. Sajnos a kevés km és a látszólag patika állapot sem jelenti azt, hogy nem estek el vele egyszer sem, vagy nem dőlt el.Ahogy itt tapasztaltabb kollégák szokták mondani: vedd meg, borítsd fel jobbra, majd borítsd fel balra, aztán sz.rd le hogy néz ki, inkább motorozz...de mindig attól rettegni, hogy mikor lesz egy karcolás a vason...
Pl. simán fellökhetik a parkolóban a távollétedben, ahogy .mf fórumtárssal is megtörtént ez. Szóval minél inkább patika, annál jobban fog fájni, ha valami lesz vele. Ezzel persze nem azt mondom, hogy lelakottat kell venni, mert az meg a másik véglet."A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
félisten
válasz Daywalker #25365 üzenetére
Tudom nem neked szántad, de én az vagyok aki attól retteg mikor esik el vele. Mert ott van vége a történetnek. Ami tavaszig lóg a levegőben az is borított, de nem sérült nagyon, csak az idomok. Nézd meg a jelenlegi kétkerekű járművermet. 11 éves! Nálam a küllem kiemelten fontos.
Természetesen télen is nézem a hirdetéseket és meglátjuk.2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Daywalker
addikt
válasz Kolondrum #25366 üzenetére
De neked szantam attetelesen. Azert a motor mas dimenzio, tobbet mesz, hosszabb utakra, nagyobb a sebesseg, tobb minden tortenhet. De inkabb ne tortenjen.
Meg persze ki mire hasznalja. Aki felmegy palyazni a pofonos ladat feszegetni, ahogy tobben is teszik itt, azoknak plane benne van a perec (bar szerintem meg igy is biztonsagosabb a kozutnal). Iden mar ketszer nekem is majdnem osszejott palyan... Szoval h klasszikusokag idezzek: aki bemegy az oltozobe az szamitson ra h lat par farkat Szamos pelda van itt is a forumon, h a makulatlan motor mikent kapott mar par pofont. Persze h igenyes vagy a cuccaidra azert respect."A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
DigitXT
nagyúr
Arról nem is beszélve, hogy a két véglet között lehet egy harmadik, amikor
csak kívülről "tip-top", de a "lelke" az odavan... Én inkább járnék egy kicsit
lepukkantabb, de műszakilag rendben lévő, megbízható motorral, mint egy
teljesen karcmentes, baromian csilivili, csak épp folyton "problémázóval"...
(Persze az is egy opció, hogy megveszi a patika kinézetűt, aztán jönnek a
hibák, azokat meg idővel rendbe rakatja, végül lesz egy valóban jó motorja.
Csak ezeket a köröket már lefutotta a kolléga: amennyire tudom, a Roxival
is voltak "témák" pl. "nem pont annyi" volt a futása, jöttek is a gondok stb.)fattyu: karcfóbia.
[ Szerkesztve ]
-
stifi
senior tag
válasz DigitXT #25369 üzenetére
én is karcfóbiás vagyok, ez általában az első karc megjelenésekor szívrohamot vált ki belőlem (tök mindegy mi az, jármű, műszaki cikk, ruha, cipő), onnantól kezdve pedig már egyáltalán nem érdekel..
a motor segített kigyógyulni belőle amúgy, egy kisebb perec után is romhalmaznak láttam a gépet, aztán rájöttem hogy 1-2 horzsolással is ugyanazt az élményt nyújtja, ezért 1 évig jártam vele törötten amíg sikerült újra lapra tenni úgy, hogy akkor már műszakilag sem volt kifogástalan (na meg egészségügyi gondjaim is támadtak az esésnek hála).. miután megjavítottam, egy parkolóban rámdőlt egy ducatis gyerek motorostól, és szarrá törtek a motorján az idomok, az index, a plexi beleakadt a lábtartómba és felrobbant... pedig semmit nem csinált csak megállt mellettem és eldőlt mint egy zsák, illetve rakott 1-2 új karcot a javított motoromra aminek annyira nem örültem de hát ez van, bele kell törődni hogy ha használom akkor lesz rajta 1-2 ilyen..
ahogy mondod, inkább legyen műszakilag oké mint csilivili fostalicska, én sajnálnám matricákra meg műanyagra költeni a pénzt csak azért hogy szép legyen, és mondjuk fékbetéten meg olajon spórolni.. de a legjobb ha mindkettőből megkapja amit kell, de ez nagyon rikta mert a magyar ember vagy csóró, vagy szakbarbár és előbb vesz kipuffogót mint új gumit...
Nincs időm kedvesnek lenni!
-
őstag
Köszi, de nem pont erre gondoltam.
Hanem, hogy nézze a gépeket mert a közeljövőben lesznek jó példányok. De azért ha a sáv alját célozza ott nem lesznek kívül-belül szép gépek. Persze van amit rendbe lehet rakni van amit nem......PL: első nagy motornak inkább egy faék egyszerű szerkezetet kéne talán venni.
Miért ?
Mert azon hallani/ látni ha valami baja van. Ugye az új modellek már injektorosak, azok meg sok hibát elfednek elég sokáig. Na most télen egy injektoros motorról próbakör és szétdöntés nélkül nem hiszem el, hogy bármilyen szaki is megmondja a tutit. Nem tudsz menni vele, állva lehet max bemelegíteni, az injektor meg elfed mindent amit meg lehetne hallani. Aztán vétel után jönnek a meglepik, hogy az injektor a élet-halál között egyensúlyoz, hogy tartsa a motort és ami szar az nem javul meg csak rosszabb lesz.
Irány a szerviz, de minimum kompressziót kell mérni vásárlás előtt...
Soha életemben nem szereltem motort, de az enyémet még én is megértem, meg tudom szerelni. Még gyújtást nem cseréltem rajta...DIGITXT: van abban nem kevés amit írtál. Ha kívül belül jól néz ki és nagyon olcsó valami biztosan lesz vele. Szakadt gyertya, túlhúzott csavarok, rengeteg sziloplasz, gányolás "nekem a kezemben van a nyomatékkulcs" emberektől jobb óvakodni.
Persze megértem, hogy mindenki a svájci pap évi kétszer használt motorját szeretné de hát az kocsiban sem jön össze.....“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
félisten
Most olvasom, hogy nekem kell az o.irodába orvosi alkalmassági vélemény? Minek ha már van B kategóriám?
Nekem ezt nem mondták, hogy kell. A többi vili az meg is van.canniball! Le van írva, hogy:
a Közlekedési Felügyelet által kiadott vizsgaigazolás,
orvosi alkalmassági vélemény,
érvényes magyar személyi igazolvány vagy érvényes magyar útlevél,
lakcímkártya,
szükség esetén pályaalkalmassági igazolás,
érvényes vezetői engedélySzerk: ellentmondásos az egész, hol ez van hol az van. Megint a szabillal játszok ha kell és nincs.
[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
válasz Kolondrum #25372 üzenetére
Nem kell, ha van ervenyes engedelyed. Mindenesetre ha kozel van a lejarati ido (nem az okmanye, hanem a kategoriakra szolo engedely!) akkor erdemes orvosit is csinaltatni mert akkor hosszabbitas is lesz egyben az okmanycsere.
[ Szerkesztve ]
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
yodamastah
őstag
RIP [link]
-
Bogyó bá'
nagyúr
Néhány "motorostársunk" megint alakított: [link]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
csongi
veterán
válasz yodamastah #25375 üzenetére
Részvétem! Nyugodjék békében!
Bogyo: Az ilyen barmok miatt is ilyen a motorosok megítélése. De egy ellenpélda, ma a 47-en a 7,5 tonnás kamionos úgy ment el mellettem a hídon 60 táblánál vagy 90-el mint a szél, és a tempóját fokozta kb 120-al tolta neki, főútvonalon.
Ti hallottak arról, hogy valami kresz módosítási tervezet van, és 2014-re tervezik a kreszt módosítani gyökeresen, és lehet mindenkinek újra vizsgázni szinte mindenből?
-
pakriksz
őstag
válasz csongi #25378 üzenetére
nemhiszem. Nagyapám valamikor az 50-es években szerzett jogosítványt, és a 98-as haláláig nem kellett új vizsgákat csinálnia soha, pedig azóta voltak nagyobb kresz változások.
Viszont enélkül is ijesztő lehet a 2014-ben vizsgázóknak, hiszen ha ebben az országban módosítás van az tuti a lehúzásra megy, ez pedig lehetséges, bár nem hallottam még róla, igaz hogy a most augusztus közepi jogsis változásokat sem verték nagy dobra.
[ Szerkesztve ]
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
mocsanisi
senior tag
Eldőlt, csütörtök délután megyünk kakucsra, 12-1 körül indulunk a XV. kerületből. Ha valakinek van kedve akkor jöjjön velünk.
"Vékony srácoknál a kockahas olyan, mint dagadt csajoknál a nagy mell. Nem számít..."
-
Topiccsendőr
addikt
ezt nem hiszem el, nemrég a nagy riválisa Kispataki ellen akart menni az MZ kupába.
Explosión de dos tiempos
-
TayRol
nagyúr
mivan? mitörtént?
-
félisten
Még annyit, h a 11éves robogómat próbálom eladni, ami valahogy annyira szépen megmaradt, hogy gyakran megállítanak miatta és volt aki nem hitte el a korát. Minden a gazdin múlik! Érdeklődő hozta a szerelőt. Szted bele tudott kötni? Csak nincs pénze az embereknek és ált aki ilyent tart az nem akar alkuról hallani!
-
TommyGun
őstag
válasz Kolondrum #25336 üzenetére
Sajnos ezzel nem tudsz mit csinálni, kell a zsé a fradi/felcsúti stadionra szal átírni át kell. Ha jól tudom külhonban nincs költsége ha a nevedre veszel gépjárművet de ez itt magyarisztán sajnos...
Amúgy szerintem nem érdemes kivonatni a gépet télre, elvileg ha jól emléxem vmi 3k a kivonatás és bekell menni értelemszerűen okmányirodába hozzá tavasszal emg ismét bekell menni és csak az arra az időszakra vonatkozó biztosítási díjat kapod vissza. Mivel az éves díjam ilyen 8k így KB annyit kapnék vissza mint amennyibe a kivonatás került, viszont cserébe 2x ülhetek sorba. Mindenesetre javítson ki vki ha rosszul tudom.
[ Szerkesztve ]
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
TommyGun
őstag
válasz DigitXT #25347 üzenetére
Nyilván iagazd van, autónál meg főleg egyet is értek, de motornál tudod mi az eredetvizsga amire kiperkálsz vagy 15 ezret? Nekem leolvasták az alvázszámot és lefotózták, ennyi. Azt meg vásárláskor megnéztük pontosan. Ráadásul azt sem tudták hol van rajta az alvázszám, hagytam őket 10 percig keresni azt elárultam
Törvény nem írja elő ki fizesse az eredetvizsgát de én belealkudtam.
[ Szerkesztve ]
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
Djuree
félisten
válasz Bogyó bá' #25376 üzenetére
idióta banda...tegnap igaz autósok de ugyanezt csinálták előttem. két marha ment előttem, egymás mögött 5 centire manővereztek, előzte volna az egyik a másikat, az meg nem engedte, mentek egymás mellett sokáig, kanyarban, beláthatatlan felüljárón záróvonalon, szembe meg jöttek is, alig fért el a 3 kocsi egymás mellett. le is maradtam, mondom ezek még kinyírnak vkit, ne én legyek az ha egy mód van rá. ezek nem gondolkoznak? ha én jövök szembe, akár motorral és miattuk balesetezek. vagy akár a saját rokonuk. akkor mi van? mi a szarért vannak ilyen idióták?! öljék meg egymást az utakon minél előbb, senkinek nem hiányoznak az utakról.
yodamastah: rip, nem is hallottam. szerencsétlen.
[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
TommyGun
őstag
Én csak saját tapasztalatból mondom de szerintem a kínálat még mindig jóval nagyobb mint a kereslet, és ahogy ősz óta figyeltem néhány motorttípust amit meg akartam venni tavasszal gyak, semmit sem változott az ára. És mivel naponta megnéztem Kb tudtam melyik van hirdetve hosszú ideje, így alkudni is könnyebb. Én úgy vettem észre hogy manapság nem váltás miatt adják el a mocit, legalábbis a túlnyomó többség, hanem mert nincs pénze a Zembereknek.
-
DigitXT
nagyúr
válasz Kolondrum #25387 üzenetére
Miért, belelátnak a hengerbe, hogy mekkorát karistolt rajta a dugó, amikor besült? Továbbra is azt mondom, hogy egy dolog a külcsín, másik meg a belbecs. Értem, hogy te rohadtul vigyáztál rá, de hogy mi volt az előélete, arról kb fogalmad sincs. Most hadd ne idézzem fel, hogy azok, akik figyelmeztettek, hogy nem mind arany, ami fénylik, miként lettek leoltva, hogy márpedig ez csak <8000-et futott, és fullra gyári mindene. Aztán egy évre rá hogyan derült ki a szerelődnél, hogy bőven nem annyit futott a masina, fúrni kell a hengert és marhára nem gyári rajta sokminden... Nem ide tartozik, csak a tanulsága.
Egy illúziót kergetsz. Létezik olyan motor, amit keresel! Csak azt meg arany áron fogják adni... Ahogy írtuk: ha kívül-belül patika a gép, annak meg is kérik az árát, hiszen elég nagy balek lenne az eladó, ha ilyenkor áron alul szabadulna a géptől. Ha áron alul szabadul, ott vmi gyanús. A legszemetebb eladó (alias nepper), meg megkéri az árát, hiszen (nagy dumával) állítja, hogy mennyire hibátlan a portékája, a balek vevő meg elhiszi, és perkál. Aztán jön a pofáraesés.
Szerintem mindig jusson eszedbe, hogy egy flakon szilikon mennyivel olcsóbb, mint egy teljes nagygenerál, és egy laikus szemlélő mennyire tudja azt megmondani, hogy tetszik-e az idomzat és mennyire (nem) tudja megmondani a motor műszaki állapotát. Nyilván kerüld a lelakott szarokat, mert azokkal van a legtöbb baj (drága rendbehozatni, és még csak nem is szép kívülről), viszont a "patika" és a "lelakott" közt lehet egy motor mondjuk nagyon egyben, kisebb burkolati sérülésekkel (én ezt venném, ha lehet), és lehet nagyon ratyi, csilivili köntösben... Oké, hogy karcfóbia, más is írta hogy létezik, de azt is, hogy majd elmúlik! Inkább motorozz.
-
-Mosquito-
őstag
válasz TommyGun #25391 üzenetére
Ami motort hosszabb ideje hirdetnek az vagy karbantartott és megkérik az árát vagy pont az ellenkezője,lelakott. Egy picit talán megmozdult a piac. Ismerőseim körében vagy vettek vagy váltottak motort.
Más.
A Powerbike pinlockos plexi. 50% tévedtem.
Sima plexire feltehető,de ha páramentesitő réteg van rajta akkor lehet nehezebben jön majd le.Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]
-
Topiccsendőr
addikt
válasz DigitXT #25393 üzenetére
Tegyuk hozza, a vevo hinni akar ebben a dologban, varja a csodat, ami ugye ott van minden bokorban, uton-utfelen, csak ra kell talalni. Ez a fasz hozzaallas az igeny az oratekergetesre. Amiben meg sok km van az mar szar eladhatatlan motor a csodavaras miatt. sajnos az ember rest beismerni, h csodak marpedig nincsenek. Viszonylag jo uzletek vannak max.
Explosión de dos tiempos
-
félisten
válasz DigitXT #25393 üzenetére
Már a bele is patika! Legalábbis az enyémnek. Nem tudsz belekötni. Jelezném jelenleg. Ahogy kopik úgy bukik ez meg.
Én azt az embert keresem (talán már megvan) aki megmondja őszintén, h 50.000km van a gépben és ez meg az a baja,vagy éppen jó az akku,de 6éves, szóltam, hogy tudd. Inkább veszem meg azt,mint az újnak titulált szart. Te picit már rálátsz milyen vagyok,már bele is nyúltam a lecsóba,mert túl sokat kérdeztem. Sajna ez van,nem maradhat fehér folt, még 1x nem szaladok bele olyanba mint a robogónál.
Ja és igen,a fenti gép drága lesz, ha lesz + már nincs kérdés, kiregényt kaptam róla linkekkel.2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
TommyGun
őstag
válasz Kolondrum #25396 üzenetére
Patika gépet nehéz kifogni sajnos, gyak. lehetetlen, kivéve ha újat veszel.
Én is egy 50-es fazontól vettem a burgonyát és hát látszott rajta, hogy szerette a motort, foglalkozott vele.
Kaptam hozzá csomó mindent, garnitúra gumit, új aksit, dobozt és háttámlát is hátra, szerelt fel előre-hátra a telóra/sárvédőkre narancs/piros prizmákat is mint az amcsi modelleken, teljesen IQ-n néz ki.
Sőt, nekem a burgin ilyen baszom nagy tükrök vannak, mint egy IFAn és a kasztniból van kialakítva nem a kormányon van mint a többi gépen, és a belsejébe rakott két kis ledes pislogót ha indexelek azok is villognak hogy aki közvetlen mellettem van is lássa ha indexelek
Az öreg tényleg rá volt pattanva a gépre, és nem úgy nézett ki mint egy harcdcore motoros, inkább ilyen hétvégis krúzolós esőben ráse ülök arc. Eredetileg újabbakat akartam de mindegyiken elég komoly dőlésből eredő hibák, sérült felni, térdig fékporos koszos dzsuvás vackok voltak, meg látszott rajtuk hogy igénytelenül volt velük foglalkozva.
Így megvettem ezt a picit öregebbet és nem bántam meg.Voltam vele burgonya szervizben, olajcserén és PL az olajleeresztő csavar nem az eredeti volt benne és elvolt nyalva a menete. Nem nagy problem mégis dühítő ha nem tudja az ember, megszerelték még pénzbe se került. Szaki átnézte elég jól a motort és azt mondta hogy szerinte rendben van a gép szép állapot, szépen vált, jó hangja van, nem nyekereg, szépen visszarakja a váltómotor manuálba is a sebességet, rákötötte laptopit is, akár a kilóméter is valós lehet benne azt mondta mert tényleg szép számokat mutat. (most van benne 30e)
Tehát minden géppel van valami. Én azt mondom, hogy aki a motor külsejére igénytelen az nagyobb eséllyel igénytelen a rendszeres karbantartásra is. Nem azt mondom hogy ez az általános de ez már egy mérce amikor ránézel a motorra. nem kell hibátlannak lennie, mert az enyém se volt az, látszott rajta hogy volt dőlve, és emiatt nem voltak újrafújva a szélei a kasztninak, de látszott, hogy le lett csiszolva és javítóval megvan csinálva amit KB 10 centiről lehet látni 1 méterről észre se venni.
-
őstag
Ha nem a tied volt a legolcsóbb a sorban, talán még az első 10%-ban sem lenne benne akkor nem értem miért jössz nekem ?
Gondolom megnézted mennyiért lehet eladni, aztán valahova belőtted, hogy elmenjen de azért mégse hú**é sz**é add oda.Én meg nem nem néztem meg 100 motort, mert ugye csak a kimész beindítják HIDEGEN esetleg egy szaki rámér, számít "1"-nek. Ebben a 100-at elég nehéz elérni.
TommyGun
Én csak saját tapasztalatból mondom de szerintem a kínálat még mindig jóval nagyobb mint a kereslet, és ahogy ősz óta figyeltem néhány motortípust amit meg akartam venni tavasszal gyak, semmit sem változott az ára. És mivel naponta megnéztem Kb tudtam melyik van hirdetve hosszú ideje, így alkudni is könnyebb.
Én is figyeltem. de mikor felhívtam azok ilyen havernak innen onnan van fent, és nem érdekük, hogy eladják, mert szívességből csinálják. Persze a jó áras darabok tipp-topp elkeltek. Meg persze az ársáv legtetején ülő darabok, de ott ha adnak 10% kedvezményt sem érdekel. PL: én elhiszem, hogy patika meg minden de nem fogok egy olyan motorért 1 misit adni amikor kínálat 80%a belefér 700-ba...
És még akkor a DIGITXT által felhozott patika külső lefosott belsőről már ne is beszéljünk.Én úgy vettem észre hogy manapság nem váltás miatt adják el a mocit, legalábbis a túlnyomó többség, hanem mert nincs pénze a Zembereknek.
Na igen ebben egyetértünk. De remélem abban is, hogy az ember pont a saját anyagi helyzetét nem látja reálisan. Értem ezt elsőnek hát igen erre vagy arra most nincs pénz. Aztán arra sem, és végül a legutoljára jön az eladás. Na ekkor persze arra emlékszik, hogy mennyit költött rá mikor még volt miből...Esetleg amikor vették a motort, biztosan voltak személyi felmutatásával 0% önerővel elvihető motorok amiket 100%+átírás hitelre vettek.
SymbianOS
Csak nincs pénze az embereknek és ált aki ilyent tart az nem akar alkuról hallani!
Igen nincs annyi pénze, de ő sem hülye persze, hogy a szépet jót akarja. Te meg persze, hogy nem akarsz alkudni, hiszen kiszámoltad többször milyen sokba került, hogy ilyen szép állapotba tartsad. A vevő meg azt mondja, bepróbálkozok hátha bejön. De ő benne ott van, hogy látta a neten, hogy az a motor alja 90.ért de egy jó példány 120 akkor én 121-ért az egész kínálat legjobbját akarom.“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
TommyGun
őstag
válasz HUfantom #25398 üzenetére
"De remélem abban is, hogy az ember pont a saját anyagi helyzetét nem látja reálisan. Értem ezt elsőnek hát igen erre vagy arra most nincs pénz. Aztán arra sem, és végül a legutoljára jön az eladás. Na ekkor persze arra emlékszik, hogy mennyit költött rá mikor még volt miből..."
Ebben egyetértek veled de azért azt az elmúlt jónéhány évben mindenki érzi, hogy sajnos nehezebb az élet, nagyon sokan fizetnek lakáshitelt, ők azok a középosztály akik autó mellett motort is tudnak tartani, mint én PL. És sokaknak beütött ez a hitelválság. Ahogy olvasgatom a napi híreket annyi mindenről írják hogy ez meg az hány%-al esett vissza, milyen kevés új autót/motort adnak el. Nyilván mindenki azt fogja mondani hogy neki nem sürgős, mert ha kimondod a varázsszót hogy sürgős akkor alkudni fognak keményen, ezért nem mérce szerintem az hogy neki nem sürgős. Ha nem sürgős és nem akar egy picit engedni akkor megveszem máshol, kínálat elég nagy. persze általánosítok de a csórók nem engedhetnek meg maguknak millás motort a kőgazdagok meg nem egy millás motorral fognak járni, így marad a középosztály.
-
Daywalker
addikt
válasz HUfantom #25398 üzenetére
Jajaja... Olyan műszaki analfabéták hajtják a motorokat...csillogjon-villogjon, de h a féktárcsának olyan válla van mint az egész magyar vízilabda válogatottnak együtt véve, az már nem érdekli. Vagy hogy olajat kell cserélni a villába...ugyan, nem látszik, mintha ott sem lenne. Hűtővíz? Áh, jó a gyári...Fékolaj, az meg micsoda? De szépen csillog a kávézó előtt, ez a lényeg. Ugyanez szelephézagnál stb is fennáll...
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest