Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • norbert1998

    veterán

    válasz Imilenni #140233 üzenetére

    Én is azt tudom mondani, hogy vegyél egy 50-es 80-as supermoto-t, endurot, lehetőleg valami Minarelli AM6-os motorral szerelt csodát, és tanulgasd. Megkapod akár már 100 ezer forinttól is őket. Vagy legalábbis én 2020-ban annyiért vettem az enyémet.

    Nem is akartam motorozni, csak "véletlenül" ráültettek egy Sur-Ron Firefly-ra, és az annyira tetszett, hogy akartam egyet építeni magamnak, és akkor nem másfél milla lesz az ára.
    Na, a Sur-Ron után 1 héttel már nálam volt a hahu legolcsóbb supermotoja, egy CPI SM50-es, 100 ezer forintért.
    Két hónappal később már egy Honda XL125V Varadero állt a garázsban.
    És nem akartam motorozni :) Csak tökön paszujon átmenni egy villanyos szamárral.
    Másfél évvel később jött a DL650 V-Strom. Egyelőre otthon érzem magam rajta.

    Így azért relatíve olcsón meg tudod nézni, mi a zu'. Füvön ha elesel a supermotoval, akkor kb semmi nem történik vele, meg veled sem, mert 80 kiló a motor. Azon ráérzel a váltóra, a szélre, a kanyarodásra, fékekre. Ha tetszik, akkor lehet feljebb lépni.
    Én a saját utamat ajánlom: B125 jogsi. Mert az 40 ezer forint (volt anno), 2 vagy 12 óra összesen, és mehetsz olyan motorral, ami már akár 150 kiló, nagy tepsi ülés, utast is vihetsz, megérzed a túrákat eg megbízható motorral, mint a Varadero. Fel tudod pakolni, stb. Mi azzal ketten elmentünk Szombathelyről Miskolcig nyaralni. Voltunk vele több napos kempingtúrán utassal. Igaz, az akkori utasom szerintem még motoros ruhában is csak karcolgatta az 50 kilót :) Ha nem tetszik, akkor se buktál sokat. De legalább van egy lépcsőd az 50-es és a nagymotor közé. Ezután már akár lehet is nagyobb, A kategóriás motort venni. Persze nem 1290 szupertyúkot :)

Új hozzászólás Aktív témák