Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tomargus

    csendes tag

    Sziasztok, egy eléggé kaptafa kérdéssel érkeztem: milyen motort javasoltok, mit vegyek?
    Részleteiben:
    2 éve kezdtem újra motorozni de csak kicsi, 125 ös ybr t és "nagy" robogót használtam eddig, nem is igazi nagymotort keresek, hanem valami köztest. Még ccm se merek saccolni... talán 400? Angliában élek, dolgoztam részmunkában futárként is velük, plusz télen-nyáron ingázásra, eddig borulás és bármi eset mentesen beletettem 39000 km-t a kettőbe együtt. Keresek egy "szabadidős" darabot, amit nem használnék munkára. A motort is nyugaton veszem majd meg, szóval csak tipus ötletek miatt irok, az árak itt nyilván eltérőek.
    Amire alkalmasnak kéne lennie:
    - két személyt 160 kilóig (ebből magam 95 vagyok, "asszonság" meg a maradék :) ) plusz lehetőleg feltehető dobozban 40 kilót el tudjon vinni tartósan 60 mph val. Igen, ennyike. Sosem hajtok gyorsan, kocsival sem. Autóútra rá tudjon menni tartósan, pályára alkalmanként (itt 60 mph már bőven biztonságos sebesség ehhez)
    - nyeregmagassága legfeljebb 810 mm, és úgy általában is "rövid" motort keresnék, mivel csak 168 centi vagyok
    - képesnek kellene lennie elméletben egy London-Budapest útra 5-6 nap alatt és max 2 héten belül vissza, kb stabil napi 250 km megtételére, mindenféle napi karbantartás nélkül. Tehát legfeljebb olajcserével 3000-3500km nél nem korábban, vagy hónapnál sürübben ne kelljen ránézni
    - alacsony karbantartási igényü, egyszerü gépet keresek, kevés csicsával. Nem értek a motorokhoz, nem is érdekelnek, mint gépek. Csak két ok miatt használom: London belvárosában a ULEZ ("dugódij") miatt az autókkal szemben ingyen használhatóak, illetve mivel ingyenesen lehet velük parkolni. Ezzel több száz, de akár ezer fontot spóroltam már meg.

    Ami nem szempont:
    - a megjelenése. Nem számit, mivel nincsenes motoros ismerőseim, csak "közlekedésre" kellene, nem "kinek nagyobb" játékra
    - a hangja. Kifejezetten halk, nem karakteres hangú jármüvet keresek. Azért ne olyan "villanyvasút nyekergést" mint egy kicsi yamaha, de nem ezzel szeretném magamra felhivni a figyelmet.
    - az extra felszereltség. Minél "jobb" a motor, számomra annál "rosszabb". Mint mondtam, nem bütykölök. Viszont mivel télen nyáron használatban lesz (értsd brit tél) ezért gondolom minél több drága elromolható cucc van rajta, az logikusan majd előbb utóbb el is romlik.

    Tehát röviden: egy közepesen kicsi "nagymotor" amire bármikor rá lehessen ülni, lehessen vele elindulni a nagyvilágba de ne túl messze és ne túl gyorsan.
    Esetleg bárkinek bármi ötlete?

Új hozzászólás Aktív témák