Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zgospel

    őstag

    válasz BlackPriest #110432 üzenetére

    Az elég nagy baj ha a villamosnak már nincs helye mennie, az a szakasz rosszul lett megtervezve. Buszra szállni sincs sok értelme, ha ugyanúgy áll a dugóban mint a többi autó. Csak egy csuklós buszon utazik mondjuk 60-100 ember, helyezz el ugyanennyit autóban és 4-5 lámpa mire átér rajta ennyi. Autósként mondom hogy egyáltalán nem sajnálom tőlük a külön sávot. Meg aztán motoros szemmel is kényelmes ha van, de az más téma :D

    "ha elég széles az út"
    Pont ezaz, hogy sose lesz elég széles. Ugyanúgy telítve lesznek azok is, a dugó nem fog megszűnni a több sávtól. Eközben az agglomeráció az utóbbi évtizedben intenzíven bővült és bővül továbbra is,, onnan pedig a jelentős többség autóval jár be, ezáltal folyamatosan növekszik a városra jutó terhelés.
    Nem azt mondom hogy legyen mindenhol 2x1 sáv, mert annak megint nincs értelme. De annak sem hogy koncepció nélkül bővítjük azokat a végtelenségig, mert ugyanúgy tele lesz a 4 is.

    Sokkal komplexebb probléma ez és a megoldás sem olyan egyszerű mint mondod. Los Angeles az egyik legjobb példa rá, ott annyi sáv van hogy magunk alá pisilnénk, aztán mégis be van mindegyik dugulva :D

    (#110431) -Mike- tehát ha normális tömegközlekedésre van igényem, és elegem van a kátyús, csatornafedeles, hullámos, térkövezett, jobbra-balra értelmetlenül átvezetett bicikliutakból, akkor rögtön zöldnek vagyok bélyegezve?

    https://www.flickr.com/photos/zpapa/

Új hozzászólás Aktív témák