- Mini PC
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen monitort vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Autóhifi
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maszki
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Hogy tudnám azt megoldani, hogy egy potméter segítségével szabályozzak egyszerre több ventilátort is? (áramot sata, vagy molex csatin keresztül kapná) Valami hasonlóra gondoltam, a pirossal bekarikázott helyre jönne a potméter. Előre is köszönöm!
◄ Maszki ►
-
minek?:S
őstag
Üdv.:M.
-
macko20
őstag
válasz Maszki #17351 üzenetére
Az a csati a pvm ,és a kontrol az alaplap felé ,arra hiába raknál
csak a másik két kábelen lenne hasznos a poti ha megfelelő méretűVillanyszerelés is ! Üdv.:m20
-
Andrej1
aktív tag
Sziasztok .
Kellene egy kis segítség. Van a házam oldalán egy [22 cm-es venti] ezt szeretném ventiszabályzóval szabályozni mint az összes többi ventimet . A [szabályzó ] . Milyen módon tudom összekötni vele ? Mert a molex csatiról kapja az áramot és van még egy szabályzó rajta ami 3 pines . A cél az lenne hogy 3 pines vezetékkel kötném össze. Ez kivitelezhető ?
Köszi.
Az tényleg igaz, hogy mi-újság van veled ? :D
-
macko20
őstag
válasz Andrej1 #17358 üzenetére
A képek alapján talán mert a gyári szabályzója kérdés h azonos-e a kaze-val
de fordsz kontrolt biztosan nem lesz max a potit tudnád tekerni a kaze-n
elsőre azt mondanám ne kísérletezz mert a kaze már szabályzott 12V-ot ad ki ,de a venti csatin kérdéses h melyik ág van szabályozva (+/-) a kaze rámehet a kísérletre...Villanyszerelés is ! Üdv.:m20
-
MaTpr0F
senior tag
Tiszteletem!
Olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy a plexi vezeti az áramot? Lehet, hülye kérdés de nem tudom.
Csináltam a vgamra egy hátlapot és nem tudom, hogy a plexi hozzáérhet-e a nyákhoz vagy sem. -
-
macko20
őstag
-
>Deego..
senior tag
Ha valaki foglalkozik fémlemezek megmunkálásával és rám tudna fordítani pár percet az kérem jelezze P.Ü.ben.
Könnyedebb munkáról lenne szó amit jutalmaznék is.
" Agyalok és cselekszem, de nincs az az isten hogy feladom és lefekszem " ...
-
Ðávid
aktív tag
Sziasztok!
Előre is elnézést kérek ha rossz helyre írok, már próbálkoztam az alaplapos, illetve a házválasztós témában is, de nem kaptam választ. Talán itt tud nekem segíteni valaki.
Van egy Gigabyte GA-B85M-D3H (Rev. 1.0) alaplapom, aminek hiányzik a hátsó takarólemeze (I/O shield). Ezt szeretném pótolni. Itthoni webáruházakat nézegettem, de nem igazán tartanak ilyesmit. E-bayen amit meg találtam elég drága lenne, annyit nem ér meg.
Tud valaki esetleg segíteni, hogy kitől vagy hogyan tudnék szerezni esetleg csináltatni ilyen lemezt?
[ Szerkesztve ]
-
Honkydoo
őstag
Sziasztok!
Van egy LSI 8408E raid kártyám. A rajta lévő CPU eléggé melegszik, konkrétan tűzforró, ezért arra gondoltam, ráteszek egy a VGA-kra gyártott kompakt vízhűtést.
Rá gondoltam: [link]
Mit gondoltak, van ennek értelme? Vajon elfér a hő leadó rész a két kártya között? (Ugyanis a raid kártya mellett van egy hálókártya is.) Mennyire bírják ezek a hűtések a 7/24 órás üzemet?
Köszönöm előre is!
"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
BullZeye
veterán
Üdv!
NZXT Phantom 410 gépház tetejéből kivettem a ventilátorokat, emiatt viszont túlságosan be lehet látni a tetején.
Úgyhogy a tetejére szeretnék valamit rakni, hogy ez a rész kevésbé legyen látható:Van erre valami bejáratott anyag? Fém/műanyag/szövet, akármi?
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
macko20
őstag
válasz BullZeye #17375 üzenetére
Sztem fehér öntapadós fólia ,és lehet h a venti csavarok és maradék likakra a és megmaradó venti fekete , stb színű részeire is tennék
(#17374) Honkydoo
sztem min 40mm magas a hő felvevő rész a szivattyúval de inkább magasabb,és vannak lefogató furatok? ,vízes forumban kérdezz rá a 24/7-re
Villanyszerelés is ! Üdv.:m20
-
BullZeye
veterán
válasz macko20 #17376 üzenetére
Szia,
Fólia nem túl légáteresztő. Esetleg más anyag? Pl házakhoz kapható fémrácsot lakkfehérben/feketében lehet kapni valahol méretre? Vagy gondolkoztam már, hogy ami régen a hangszórókra került szövet, annak mi a neve, lehet kapni olyat?
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
dfdfdf
őstag
Hali
Egy rádió került ma éppen a szerelő asztalomra technics st-g3 aminek a hibája háttérvilágítás van és kész ennyi. 2 gold cap 2,3V 3,3Fos kondi kiszáradt, kifolyt benne. Ilyet hol kaphatnék értelmes áron? Sokat nem ér már ez a tudner de jó lenne a vidi erősítőmhöz.
-
Honkydoo
őstag
Újabb fejlemények:
- Kiesett a vízhűtés. (kicsi ház amibe raknám, lehet el sem férne a két kártya között)
- Marad a nagyobb hűtőborda, és/vagy a hőcső. Ebben a témában viszont teljesen tanácstalan vagyok. Mit javasoltok, milyen hőcsöves hűtés után nézzek?"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
-
Lompos48
nagyúr
-
dfdfdf
őstag
válasz Lompos48 #17385 üzenetére
Nah ezt kipróbálom akkor
Más: Van egy Videoton DC2050E típusú hangfalam hangszórók nélkül. Nézegetem mit vehetnék bele ezek közül melyik lenne a legjobb szerinted?
A magas- és középhangsugárzó az van utángyártott de a mély az már mástészta
HA20-484(8Ohm 55W) vagy HA20-569(8Ohm 80W) én az utóbbit venném bele mert egy Videoton EA6383 hajtaná őket egy alapos újrakondizás után. -
macko20
őstag
válasz Honkydoo #17383 üzenetére
Hát, noti hűtésem van jó pár db ennél komolyabb is ,de ezekhez kell a venti is ami lehűti,
abban a házba a két kártya csak egymás mellett fér el sztem,viszont így nagyon kevés hely maradna a hűtésnek
esetleg ha pesten v környékén laksz elhozod az egészet ,és itt nálam megnézzük mit lehet belőle kihozni
oszlopos fúró,multi gép ,stb. is van ha kellene alakítani vminVillanyszerelés is ! Üdv.:m20
-
dfdfdf
őstag
-
ProdiG
tag
Sziasztok! Teljesen amatőr vagyok ilyen téren, a gépházamban összesen 6 darab venti teljesítene szolgálatot,2 a gépház elején,2 a végén,és 2 a proci hűtőmön. Az alaplapra 2 ventit tudok csatlakoztatni,2 molex szabad, így 4et tudok működésre bírni és még marad 2 amit nem tudok hova dugni. Külső tápot lehetne ehhez fabrikálni ami csak a ventiket hajtaná, és mondjuk 2 állású kapcsolóval szabályozni őket,ha pl. játszom akkor feltekerni őket,ha nem,akkor csak mondjuk 40%on pörögnének. Kivitelezhető lenne ez,vagy valami egyszerűbb megoldás létezik? Előre is köszönöm!
-
macko20
őstag
válasz ProdiG #17396 üzenetére
Venti vezérlő előlapi panel....
a cpu-t az alaplapra kötném és azzal vezérelném,a többit az előlapira[ Szerkesztve ]
-
macko20
őstag
válasz Honkydoo #17391 üzenetére
Amit még jó lenne ha megnéznél h Pci-/Pci-E reiserrel arrább lehet-e tenni a kártyát
-
castiels
addikt
Sziasztok.
Egy Cooler Master 690 es háznak szeretnèm valahogy kivágni a hdd tartó egy rèszèt hogy egy 31cm es VGA is befèrjen.
Esetleg csinált már valaki hasonlót? Vagy ismeri a házat, hogyan csináljam?
-
imibogyo
veterán
válasz castiels #17399 üzenetére
Szerintem a legegyszerűbb kiszedni a helyéről (popszegecseket kifúrni), majd a kivett tartóból kiflexelni a nem-kívánatos részt, esetleg ha nem elég biztos a kezed, akkor egy nagyfordulatú multigéppel könnyebb dolgod lesz. Ezután már csak egy kis festék neki, meg beszerelés után is egy lehetnyi a popszegecsekre és szinte észre sem lehet majd venni.
100%-ban pont ilyen házzal még nem volt dolgom, de 5,25-ös helyek áthelyezésénél tökéletesen működött a megoldás.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mini PC
- Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Milyen monitort vegyek?
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Battlefield V
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Call of Duty: Black Ops 6
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest