- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amazon Kindle
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
A TOPIK CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!
Ha csalás történt, akkor elsőként a Hardverapro.hu-s hirdetésben megtalálható "Jelentem" gombot használd, ez itt nem "ügyfélszolgálat", csak egy topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
raziel01
veterán
válasz #64791808 #746 üzenetére
Nem hittem volna, hogy átver.
Eddig még sosem vertek át.
Meg hasonló kommentek vannak néha. Hiába van leírva 100 helyre, hogy ne bízz meg idegenben, mégis ezt teszik.
Én általában pár órán belül már szkennelem is be a feladóvevényt és küldöm a vevőnek.
Aki halogatja az fel sem adta a csomagot. Annyira szánalmas, hogy még az eladónak áll feljebb mikor meggyanúsítod, hogy átvert. Tipikus.Akiket ilyen 20 ezer Ft alatti összeggel vertek át azt mondom örülhetnek, mert azt ha nem is lesz meg a tettes, kilehet heverni de azért már egy 100 ezer körüli összeg csak megviseli rendesen az embert. Nem is értem hogy mernek egyesek elutalni 80-100k-t egy telefonra például. Akkora összegnél nekem megérne pár ezret a benzin, hogy megnézzem élőben.
Final Fantasy XVI -7990 Ft eladó PS5-re
-
Dancii
tag
válasz #64791808 #746 üzenetére
Lehet, hogy valóban naív vagyok, de én még adtam neki még egy esélyt.
Ha most rárontok mindenféle jogi procedúrával, és kiderül, hogy mégis megvolt a szám, csak ő valóban huzamosabb ideig kint tartózkodik, azért nem tudja nekem eljuttatni, és a posta a ludas, akkor meg elvágtam magam alatt a fát.Valóban, nekem is roppant gyanús, magam is tisztában vagyok vele, hogy több mint valószínű, hogy átvertek.
Én megadtam neki egy bizalmat, amit nem kellett volna. Megnéztem előzőleg az értékeléseit is, és igaz, hogy csak 2 pozítvja volt, de a pozitív az pozitív..valahol pedig el kell kezdeni. Akinek több száz van is valamikor a nulláról kezdte.Tanultam az esetből, tényleg nem biztonságos előre utalni, akármennyire is megbízhatónak tűnik a partner.
Én nem várom senkitől, hogy megoldja a problémám. Én csupán egy kis segítséget kértem, és leírtam, hogy más ne fusson bele a hibámba. És ha jól tudom ez a topic pont ebből a célból létezik.I'm no hero..never was..never will be..I'm just an old killer.. (Solid Snake)
-
majer_balint
tag
válasz #64791808 #817 üzenetére
Én úgy tudom, hogy már egy ideje érvényben van az a törvény miszerint a szolgáltatók minden egyes beszélgetést rögzítenek. Amúgy egy skype os beszélgetés is tartozik a dologhoz, bár nem tudom ez is mekkora bizonyíték adott esetben.. Amúgy nem kölcsön adtam, saját névre szólóan volt a pénz egy brókernél és elbukta az összeget, nem zsebre rakta.. Ezt ip alapján is le lehet ellenőrizni ha nagyon muszáj, hogy mit kerestem volna én az ő lakcímén párhuzamosan. Azért mai világba szomorú lennék, ha szóba sem állnának velem emiatt, miközben egy skype beszélgetés is van, ip alapján is tudják ellenőrizni, hogy belépett a rendszerbe, azért ezzel már csak feltudnának neki tenni pár kérdést.. Mellesleg a szóbeli megállapodás ugyan olyan jogokkal bír mint egy szerződés tudomásom szerint.
-
majer_balint
tag
válasz #64791808 #819 üzenetére
Értelek, és köszi a részletes választ. Őszintén szólva nem is az érdekel, hogy vissza kapjam a pénzt, leginkább hogy seggberúgják érte, legyen valami látszatja, hogy tettem valamit, pl egy ügyvédi papír amit megír egy ügyvéd amiben leírja neki részletesen, hogy ha nem látszik fizetési hajlandóság egy szintet tovább lépünk ...stb, talán ettől beparázna annyira, hogy megkeressen, ha nem akkor tök mindegy..
nekem már ennyi is elég lenne..
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz #64791808 #833 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod!
Árkádban találkoztunk ahol 100 meg 100 dómkamera rögzítette az átadás átvételt, de ezekhez a felvételekhez persze hozzájutni csak nagyon ritka esetben lehet és nem akárkinek. Sajnos belefutottam, szomorú eset. Közel 20 ezer forintos tanulópénz volt. Ebben viszont az a rossz ha esetleg legközelebb vesz valaki tőlem valamit és tényleg elromlik ne adja ég akkor pont le fogom szarni miután eladtam.
Hülye voltam hogy visszavettem. Biztos vagyok benne ha nem veszem vissza jöttek volna ide a köpködések meg a fenyegetőzések.
Tuti zihher.
Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
CHROMED7
tag
válasz #64791808 #835 üzenetére
Sziasztok!
Jogi segítség kellene, csalással kapcsolatban.
Apród.hu-n akartam telefont venni, egy magát kereskedőként megadó személytől.A telefon árának felét előre kérte postai csekken utalva (névre, címre), a másik felét a másnapi futárral történő kiszállításkor kellett volna fizetni. Az előleg 30 ezer frint volt, szóval elvileg már nem szabálysértési kategória.
Természetesen a telefon sosem érkezett meg, azóta a "kereskedő" nem elérhető, kinyomja a telefont.
Mivel postán személyesen kell átvenni a pénzt, ezért gondolom hogy ott megvan az, ki vette fel...ezt a rendőrség is be tudja kérni.
A feladóvevény természetesen megvan nálam...Hogy kell indítani ilyenkor a rendőrségi feljelentést? Mi egyéb kell hozzá?
pls Priviben is, mert azt hamarabb észreveszemÜdv!
PS: tudom, hülye voltam, de gondoltam a postai utalás nem anonim, hiszen nevet, címet adott meg...így csak nem kockáztatja azt, hogy átver....tévedtem -
Királylány86
újonc
válasz #64791808 #408 üzenetére
Szia. "013.07.22.-én engem is átvert egy Sebők Lajos nevezetű emberke, apród.hu-n árult egy Samsung Galaxy S3 készüléket 41.000 ft-ért, ami kártyafüggetlen 4 hónapos, gyári, nem lopott, és még 20 hónap gari van rá ( mondta ő). Természetesen én sem kaptam meg a készüléket, egy Tescos mobilszámát adta meg, amit már természetesen nem érek el. Feljelentettem, de mivel szabálysértésnek minősül ( nem érte el az összeg az 51.000ft-ot) ami már bűncselekmény, így nem tudnak mit tenni. De Zalaszentgróton is indult ellene eljárás, én polgári perre viszem az ügyet!!!!!! Hétfőn megyek is. Nekem Bp-i lakosnak adta ki magát, örülnék ha mihamarabb feljelentenéd, mert akkor már csoportos értékesítés ( gyanítom ugyan az a személy) egyedül sajnos kevés vagyok hozzá. Minden városban van ingyenes jogi tanácsadás/képviselés, nézz utána te is, és használd ki bátran. Nekem OTP-s bankszámla számot adott meg. Egy gond van a helyzettel, hogy egy háztartásban 2 Sebők Lajos él, apa és fia, így nem tudják kire ráverni. ˙( még) Nyilván te is rendelkezel némi infóval róla, kérlek jelentsd fel!!!!!!!! Minden apró részletet elmondtam én, szerintem egy 30 év fölötti pasi, kissé zavarodott, és hadar mikor beszél. Legalább is nálam....."Remélem" ugyan az az ember" és sikerül megcsípni.
Ezen az E-mail címen elérsz:vadmacsek77@freemail.hu remélem tudtam segíteni, én is várom a válaszodat. -
törölt tag
válasz #64791808 #861 üzenetére
Még annyit tennék hozzá, hogy a feljelentés azért szükséges, mert nem tudod a címét az illetőnek, a valós címét. Van egy neved és van egy bankszámlaszámod, ezekkel csak a rendőrség tud valamit kezdeni.
HA eljut a nyomozás abba a szakaszba, hogy kiderült az illető személyazonossága és a címe, és ezekhez te hozzáférsz, akkor a helyi jegyzőhöz elviszed az "adás-vételi szerződést", ami jelen esetben fórumos vagy e-mailes megbeszélés, és FIZETÉSI MEGHAGYÁSt kérsz, ez 5000 forintba fog kerülni, aminek a megtérítése az eladó kötelezettsége.
A fizetési meghagyást kiküldik a barátunknak, 15 napja van, hogy ELLENTMONDÁSsal éljen, ha nem teszi, a meghagyás jogerőre emelkedik és behajtható, minden további költség az eladódat terheli. Ha ellentmond, akkor az ügy polgári perré alakul, ahol egyszerűen eléteszed a bírónak az írást, hogy te ezt az e-mail kaptad tőle, elutaltad a 30 ezer forintot, ő meg meglógott a pénzzel. Egy tárgyalásos ügy, azonnal elmarasztalják az eladódat, aki nem fogja másodfokra vinni, mert annyira nem lehet hülye.
Ez a teljes menete a dolgoknak, ez saccra másfél év, 4-5 bemenetel a rendőrséghez, ügyvéd, utazás a bíróságra, de 95% hogy meglesz a pénz. Mondjuk nem 100%.
Remélem, hogy ezzel azért tudtam segíteni, és emelem a topic renoméját
-
kriszti19
újonc
válasz #64791808 #867 üzenetére
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Rendeltem apródon póthajat magamnak és elutaltam a megadott összeget a csajnak és miután megérkezett hozzá a pénz törölte magát apródról. A levelezésben megírta hogy garanciát és számlát is küld, de szerintem nem fog hajat küldeni mivel azok a képek amiket küldött nekem privát üzenetben azokat is lopta egy másik hirdetötől, rátaláltam egy kisebb kutatás után.De valószínűleg még két felhasználónévvel próbálja ezeket a hajakat eladni csak más képeket tesz ki, de a termék leírása majdnem ugyan az mindegyiknél. Sajnos a címe nincs meg csak a neve és a bankszámla száma és lefotóztam az utalást. Ilyenkor a rendőrség foglalkozik az üggyel? Vagy mit kellene ilyenkor tenni?
Várom az ötleteket és válaszokat.
Köszönettel: Kriszti -
kriszti19
újonc
válasz #64791808 #870 üzenetére
Tudom, hogy én is hibás vagyok ebben a dologban, de eddig semmiféle gondom nem volt az előre utalással. De most megtaláltam a csalót, most másik néven hirdeti a termékeket, elkértem a telefonszámát ugyan azt adta meg mint a másik felhasználó. Igazából nem tudom mit tegyek, de nem szeretném hogy másokat s átverjen.
-
törölt tag
-
Stonerice
őstag
válasz #64791808 #879 üzenetére
Már nem egy határidő volt kitűzve. Hétfőig hagyom rendezni, vagy vissza is küldheti a vga-t(ami tök egyszerű és fair szerintem). Ha megint semmi, jöhet a fizetési meghagyás. Sajnos elsőre is azért húzódott, mert a postai ragszám ellenőrzés ügyében,(amit e-mailen kértem) 2 hetet kellett várni az eredményre/válaszra. Ezt a választ tegnap kaptam meg, és egyből le is esett, hogy hazudott mint a vízfolyás.
Köszönöm a segítséget.[ Szerkesztve ]
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
Stonerice
őstag
-
KERESZTAPA9
tag
válasz #64791808 #846 üzenetére
Köszönöm a válaszod....Nem loptam Csak Mondták egyik nap hogy személyzeti parkolóban mindenki kocsiját átnézték távozás elött...na erre mondtam,hogy akkor nézzünk csak utánna hogy mi merre hány méter.... De Így már tiszta. Köszönöm még 1x
Mindenkinek jó Prohardverezést kívánok!
-
avp1
csendes tag
válasz #64791808 #896 üzenetére
Értelek én és köszönöm, h próbálsz segíteni de olyan könnyűnek tűnik amit leírtál. . Azt érzem nem merte volna megtenni ha ilyen egyszerű lenne, könnyen betalálják lebukik érted.. azt gondolom külföldi személy aki már le is szedte a bankszámláról a lóvét érted.. ott meg nem találják meg.. valami komoly dologra tudok gondolni, mert tényleg ha ilyen rémegyszerűen meglehetne fogni.. tuti nem meri megtenni.. :/
-
Brando37
csendes tag
válasz #64791808 #896 üzenetére
Köszi az infót! De ezt hogyan lehetne kivitelezni, mikor mi ketten is 200 km-re vagyunk egymástól? Elég ha az egyikőnk írásban nyilatkozik, a másik pedig elmegy a rendőrségre mindkettőnk nevében? Bocsi a tudatlanságomért, de még sosem voltam ilyen helyzetben és szerintem most az a cél, hogy lebuktassuk ezt a csalót és lehetőleg vissza kapjuk a pénzünket minél hamarabb.
-
avp1
csendes tag
válasz #64791808 #903 üzenetére
Köszi, h próbálsz segíteni. Ma voltam a rendőrségen szabálysértésire vettek fel,hiába magyaráztam, h van még egy emberke rajtam kivül sértett, de azt mondta ketten is kevesen vagyunk mert az sem üzletszerű, ahhoz többnek kéne lenni,hogy nagyobb iramban nekiálljanak keresni a fickót. :/ A rendőr elég negatív volt, azt mondta rengeteg ilyen van ne számítsak sok jóra. Hát ez van,azért még iparkodok hátha lesz valami.
Cerebellum: amúgy jogász vagy, h ennyire kened a dolgokat? Vagy ügyvéd hasonló?
[ Szerkesztve ]
-
kvazimoda
újonc
válasz #64791808 #911 üzenetére
ez az en kicsi tanyamon van,olyan szabalyt hoztak letre ami evekkel ezelott kivitelezhetetlen volt tobb tagu csalad eseteben.havi atladban 1500 ft a koltsege,de lehet tobb is.erre majd rakerdezek.milyen osszeg felett foglalkoznak erdemben vele es kinel lehet bejelenteni?en ugy gondolom,hogy mar milliokat vettek el kis tetelekben ilyen modszerrel.
-
raziel01
veterán
válasz #64791808 #922 üzenetére
Ráadásul a megbízható webshopokból se értem miért rendelne valaki előreutalással.
Most nem arról van szó, hogy átvernek, mert nem fog átverni az Ipon de mivel a futár hozza úgyis én jobban szeretem kp-ban fizetni. Így nincs az, hogy előreutalsz aztán meg közlik, hogy bocs de nincs a termék raktáron és várni kell rá 1-2 hetet addig meg ott áll benne a pénzed. Lemondani is nehezebb a rendelést.Final Fantasy XVI -7990 Ft eladó PS5-re
-
Lui82
tag
válasz #64791808 #930 üzenetére
Köszönöm a vàlaszokat! 50eft os tételnél is 250eft egy polgàri per indìtàs? és ha mégis elindìtja a pert és valami oknàl fogva megnyerné azt is nekem kellene fizetnem ugye? De ha nem én voltam a tolvaj, akkor csak nem verhetik ràm!? én is jó hülye voltam, hogy adásvételi nélkül vettem (megbizható volt a sràc, régebben is vettem màr tőle telefont) bocs a sok kérdésért csak izgulok, hogy mi sülhet ki belőle. Mert a tényleges kàrosult rajtam követeli a pénzt,màr felajánlott részletfizetési lehetősèget is,csak fizessek mert ha nem perel!
-
kaposi1
tag
válasz #64791808 #955 üzenetére
Szia!
Teljesen mindegy ki mit gondol a tény az hogy egy 50ezer Ft-ot meghaladó bűncselekmény történt.
És a rendőrség dolga nem az hogy elgondolkozzon azon hogy én vajon miért ültem fel egy ennyire olcsónak hirdetett készüléknek.
Ha már a paragrafust betartják pontról pontra más esetekben akkor én is elvárom ezt tőlük egy ilyen dolog kapcsán is.
Egyébként ami a legnagyobb biztonságot jelentette számomra az volt hogy UTÁNVÉTES rendelést kértem.
Mint kiderült erről is többet tudnak a bűnözők.
Ugyanis addig nincs csomagbontás amíg a futár kezében nem landol az összeg.
Én abban hibáztam de nagyot hogy abban a pillanatban nem hívtam a rendőrséget és hagytam a futárt elmenni a pénzzel.
De ha valaki a 7-ik 12 órás éjszakást nyomja zsinórban és reggel felkeltik 2 óra alvás után az nem biztos hogy egy pillanat alatt jó döntést tud hozni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest