-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
válasz #22145024 #14298 üzenetére
Először azt gondoltam, hogy 250W mekkora overkill, de megnézve a speckókat, a 120W-os a 12V-os ágon csak 4A, a 180W-os is csak 6A, ez 10A, így már értem, miért akartok ekkorát. (Én amúgy a 180W/17-24V-osat néztem, mert az akkor a legtöbb notitáppal megy, amiket olcsóbban lehet szerezni és kínálat is nagyobb, mint 12V-os tápok, s a wide input range miatt feszültség-ingadozásra is kevésbé érzékeny. Csakhát a 6A, nekem mondjuk belefér, de lehet, hogy nektek nem...)
Hmmm... 5db rendelése esetén LR1106 ~26 USD / fő + 27% fa + 3-4-5% vám ha jól emlékszem. 7500 alatt kijön, amiért itthon a 120W/4A-est kapni, igaz akkor azon egy év gari is lesz... Erősen gondolkozom egy LR1010-180W 19VDC-n, feltételezem ilyen vegyes rendelés is belefér.
Figyelem majd a topicot, de ha összegyűlik pár jelentkező és már a rendelésre készülnétek úgy, hogy nem vettem észre, megdobnátok egy priváttal? KösziFotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
törölt tag
Persze, biztosan lehet vegyíteni a rendelést (remélem). Én sem akarom kihajtani a 250W-ot, csak nem látom értelmét kisebbet venni, nincs akkora különbség árban. Bár az általad említett 180W-os wide inputjával tudnék mit kezdeni. Arra volt már ár itt a fórumban?
5db-ot nem akarok a vámszivattyú miatt...
A 180W-os gondolom 35W TDP-jű procihoz és jellemzően 1db 3.5" ( a 12VDC miatt) plusz egy marék 2.5"-es (az 5VDC miatt) vinyóból álló konfighoz ideális, nem? -
HookR
addikt
válasz #22145024 #14297 üzenetére
Amíg az APU-k teljesítményére a memória sávszélesség - mint szűk keresztmetszet - rányomja bélyegét, addig potenciálisan életképes. Jelenleg előnyösebb a nyákra szerelt dedikált memória, még ha a memóriabusz 'csak' 128 bites is. Ez a jövőben, az egybetokozott memóriákra optimalizált architektúrákkal és/vagy az APU-nak kedvező programozási szemlélettel persze változhat, de hogy mikorra és mennyire sikerül leküzdeni a hátrányt, nem tudom. Egyelőre úgy fest, kell még hozzá néhányat aludni , nem egyik pillanatról a másikra fog megtörténni. Például a programozási szemléletváltás szélesebb körű elterjedését a következő generációs Playstation és Xbox konzolok megjelenését követő 1-2 évre tippelem - feltéve, hogy azok hardverei az APU-k által lefektetett alapokra építkeznek.
Nagyon meglepne, ha a következő generációs PC-kbe szánt APU (Kaveri), aminek a megjelenését - ha jól tévedek - 2014-re tolták, erősebb lenne a GDDR5-ös HD7750-nél. Jó esetben talán megközelíti, ám addigra már minimum egy generációval feljebb lépnek a GPU-k is.Ami bizonyos:
- Külön nyákon nagyobb chipnek és dedikált memóriának is van hely, ami komoly fegyvertény.
- Még ha nem is lenne (számottevően) erősebb a szabvány méretű low-profile VGA, a hybrid CF miatt akkor is lehet létjogosultsága. (Más kérdés, hogy a programtámogatottságot és az anyagiakat tekintve mennyire józan választás.)A PCIe specifikáció LP kártyák nyákhosszára ~168 mm-t (6.6in) határoz meg. Gyakorlatilag a mini-ITX alaplappal megegyező hosszt.
(#14298) mintAdarab: "3 darabra 84.5 USD jött ki, az talán még alatta van a vám/áfa-köteles határnak."
"Rendelt áru ellenszolgáltatás mellett" €22 az értékhatár áfamentességre, míg "ajándék küldemény, ellenszolgáltatás nélkül" esetében €45. - Magánszemélyre vonatkozó szabályozások▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
törölt tag
, akkor már a 2db-os rendelés is lutri, mert vagy 10USD-vel több, mint a 45EUR...
Az előzőekben említett 3db-os elméletem megdőlt, bár sosem állt erős lábakon
Viszont akkor aki intézi a rendelést, annak esélyes, hogy a vámosokkal is kell gittet rágni...
strom4, így is vállalnád? (nyilván nem ingyé')APU vs Dedikált:
valahogy én is úgy látom, hogyha minden a megfelelő irányban haladna, akkor is minimum 3 év kellene, hogy a közepes VGA-k (teljestményben és méretben) okafogyottá váljanak."A PCIe specifikáció LP kártyák nyákhosszára ~168 mm-t"
Köszi!.mf #14301,
ez nem lenne jobb? DSATX 200W Ugyan nem olyan széles a bemeneti tartománya, de cserébe akár 12A-t is tud a 12VDC-n; ha jól sejtem, felfelé is tud transzformálni, de ez az érték ilyenkor értelemszerűen csökken.----
ezt láttátok már? DCDc-USB-200, USB-n át programozható tápocska. Igaz csak egy kimenete van -nem ATX- de egy izmosabb VGA-hoz kiegészítő tápnak jól jöhet adott esetben, ha a rendelkezésre álló bemenet sem 12VDC.
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
válasz #22145024 #14304 üzenetére
Egyrészt az csak az ÁFA-határ, egészen 150 EUR-ig még vámmentes; másodsorban csak a termék árára vonatkozik, tehát a szállítást nem kell hozzá számolnod; harmadrészt pedig honnan fogják tudni, hogy mennyit ér? Ma is érkezett két íbéjről rendelt csomagom HK-ból, bár direkt úgy rendeltem, hogy a 22 EUR határ alatt legyenek, de még így is kapásból ráírták, hogy "Gift, value 10 USD". Az áfa- és vám-számítás pedig vagy számla vagy pedig az eladó értéknyilatkozata alapján történik.
Ha ebayen is van, meg tudom rendelni magamnak, csak ilyennel nem rémlik, hogy találkoztam volna ott, ezért érdekelt. Meg még mindig ott van az adapter.hu bolt is, a 120W (4A@12V) nekem még sztem elég is lenne az Atom + 2x3.5"-hez, ezért is írtam, hogy még csak erősen gondolkozok rajta...
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
-
aktív tag
Hali!
Szerény számításaim alapján,amit a "Totya bankja" alapján számolgattam.A 3 db-os megrendelés esetén kb. 60€ az értéke.
Vámolás esetén ezek az opciók jöhetnek szóba:
22 EUR és 150 EUR között Vámmentes, de
ÁFA köteles
45 EUR‐tól ‐ 700 EUR‐ig 2,5% átlagvám + ÁFA
HookR kolléga által linkelt "postaforgalmi tájékoztatóból",ha jól értettem az ott leírtakat.
De ezt már itt eléggé OFF
Nyugodtan keress meg privátban meglátjuk mit tehetünk!Bocsássunk meg ellenségeinknek,de nevüket soha ne felejtsük el! A sebek a múltra emlékeztetnek,de nem kell meghatározniuk a jövőt.
-
HookR
addikt
"Viszont akkor aki intézi a rendelést, annak esélyes, hogy a vámosokkal is kell gittet rágni..."
Nálam nem volt semmi bonyodalom, ment minden olajozottan. Vámeljárást a DHL intézi. Ehhez az ügyintézőjük felhív (még a Realan-os rendelésnél megadott) telefonszámon, illetve emailt küld, amiben nyilatkoznod kell néhány szükséges adattal kapcsolatban (árumegnevezés, címzett lakcíme, termék származási országa, fizetési feltétel, fuvardíj és járulékos költségek, kereskedelmi vagy magáncélú-e a vásárlás, kettős célú felhasználású terméknek minősül-e a rendelt áru), illetve mellékelni a számlát. Minden le volt írva a levélben.
Számomra az egész rendelés 'legbonyolultabb' része a Paypal regisztráció volt.(#14305) .mf: "Egyrészt az csak az ÁFA-határ, egészen 150 EUR-ig még vámmentes; másodsorban csak a termék árára vonatkozik, tehát a szállítást nem kell hozzá számolnod; harmadrészt pedig honnan fogják tudni, hogy mennyit ér?"
Számítástechnikai termékekre nincs vám, ami amúgy is csak a kisebb tétel (tán 5-9% körüli Nem tudom pontosan), ami inkább zsebbenyúló az az EU-n kívülről érkezett árukra rárakódó 27% ÁFA. A vámteher mértékét ('vám ÁFA') pedig a küldemény értéke és a postai szállítási költség együttes összege határozza meg.
Azt nem tudom, hogy vezetnek-e nyilvántartást a vámeljáráson márt résztvevő termékek árával kapcsolatban, de az bizonyos, hogy az általam rendelt 4db LR1106 már átesett rajta, ezért lehetséges, hogy szerepel a rendszerükben.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
aktív tag
Szép jó reggelt Mindenkinek!
Tegnap nem hagyott nyugodni a gondolat,hogy ezek az új csodák mennyibe kerülhetnek
Hát,megkérdeztem az E-M5-öt:
USD48.5+USD75=123.5USD ( +az itthoni járulékos költségek)Bocsássunk meg ellenségeinknek,de nevüket soha ne felejtsük el! A sebek a múltra emlékeztetnek,de nem kell meghatározniuk a jövőt.
-
Mercutio_
félisten
válasz #22145024 #14312 üzenetére
Én is padlóztam egyet, olyan áremelkedések vannak FM1/FM2 65W-os proci és hozzá alaplap téren, pedig azt hittem a karácsonyi roham után csökkennek majd az árak.
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
törölt tag
válasz Mercutio_ #14313 üzenetére
vegyé' intelt!
---
Thin-ITX-ből lesz olyan amelyik integrált, de nem az atom szutyok van rajta? Nem akakrnék molyolni külön a hűtővel, hogy alacsony maradjon, de ahogy látom, az integráltak alapvetően 15-20mm magasak ventivel együtt (ami úgyis cserélődik), szemben a többi megoldás 35-50mm-ével
[ Szerkesztve ]
-
szabi__memo
nagyúr
-
HookR
addikt
válasz #22145024 #14310 üzenetére
"Nem maradt abból a 4 db-ból esetleg? "
Sajnos van. Nincs értelme tovább halogatnom az eladást, az én nyűgömre a picoPSU jelent gyógyírt. - #13842-13844
storm4 jelentkezett hamarabb, őt illeti az elsőbbség. Írtam a másik srácnak, hogy lenne vevő az övére is. Jelzem, amint válaszol.=====================================
Z77 mITX Round-Up - MSI, Zotac, ASRock, EVGA, ASUS - anandtech.com
=====================================
Compact Splash - Vízhűtéses csináld magad mini-ITX kuckó - [link]
=====================================
[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
törölt tag
Ok, köszi a visszajelzést, majd várom a választ, ha vki visszamondja. (priviben is jöhet, ha itt nem reagálnék semmit)
A probléma egyébként csak a dell kockával kapcsolatban állt fent, ugye; ott is a PowerGood hiányából adódóan? Vagy esetleg ilyen PFC-szerű összeakadásról van szó, mint az újabb tápok kontra nénány nem szinuszos UPS? -
aktív tag
Üdv!
"storm4 jelentkezett hamarabb, őt illeti az elsőbbség."
Köszönöm ,de úgy néz ki,hogy csatlakozók számában kinőttem sajnos a tápot (1db molex,1db sata )
mintAdarab kollégáé a lehetőség,hogy felhasználja.A projekt nincs teljesen elvetve,de jelenleg most még nem tudom,hogy mit akarok
Minden nap más és más körvonalazódik a fejembenBocsássunk meg ellenségeinknek,de nevüket soha ne felejtsük el! A sebek a múltra emlékeztetnek,de nem kell meghatározniuk a jövőt.
-
HookR
addikt
válasz #22145024 #14319 üzenetére
"A probléma egyébként csak a dell kockával kapcsolatban állt fent, ugye;"
#14093"ott is a PowerGood hiányából adódóan? Vagy esetleg ilyen PFC-szerű összeakadásról van szó, mint az újabb tápok kontra nénány nem szinuszos UPS?"
Nem tudom biztosra. Jól illeszkedik a tapasztalt tünetekhez, ezért jobb híján elfogadtam, mint kielégítő magyarázatot. De nyitott vagyok az alternatívákra.(#14320) storm4: "Köszönöm ,de úgy néz ki,hogy csatlakozók számában kinőttem sajnos a tápot (1db molex,1db sata )
mintAdarab kollégáé a lehetőség,hogy felhasználja."
Ez SATA elosztó/átalakító kábellel könnyűszerrel orvosolható (ha nem találsz számodra megfelelőt, nem nagy ördöngösség sajátot készíteni/átalakítani. Csak a példa kedvéért, szemléltetésül: [link]), de ahogy gondolod.[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz #22145024 #14321 üzenetére
Hali!
Nyugodtan viheted, jelenleg most biztos nem fogom magam meggondolni.
Szerintem jó választás lesz.
A nyáron volt egy kisebb konfigom,amihez egy 120-ast használtam,amit az adapter.hu-nál vettem.
Sok sikert a beüzemeléshez!Bocsássunk meg ellenségeinknek,de nevüket soha ne felejtsük el! A sebek a múltra emlékeztetnek,de nem kell meghatározniuk a jövőt.
-
.mf
veterán
válasz storm4 #14308 üzenetére
Viszont találtam kisebbet ebayen:
150W DC-DC / 12V input, 12V-on 5A / max 5.5A, szilárdelektrolit kondik, s mintha ezt a felépítést már elég sokszor láttam volna...
21.95 USD szállítással, azaz áfahatár alatt120V 10A AC-DC táp
18.69 USD szállítással, szintén áfahatár alatt
Van belőle 15 és 20A-es változat is
Feltételezem ugyanez a belső van a fekete műanyagházas adapterekben is, de így ez legalább jobban szellőzik, könnyebben hozzáférhető, mókolható.200W / 12V input, 12V-on max 12A, de hagyományos kondik
30.48 USD szállítással, ami viszont már épp áfahatár fölött van...Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
aktív tag
Igen,ez igaz,hogy van az ebay-en,sőt pico-PSU is van dögivel.
150W-es,ha jól látom a szokásos felépítésű,ennél a 12V-os ág "csak" 5A-t tud.
120W-os,ez szerintem csak LED-világításhoz vagy kijelzőhöz használható.
200W-os,ez olyan pico-PSU szerű,ennél a 12A már elfogadható,de ugye az ára megközelíti a 250-est,ami azért biztosabb helyről érkezik,szerintemBocsássunk meg ellenségeinknek,de nevüket soha ne felejtsük el! A sebek a múltra emlékeztetnek,de nem kell meghatározniuk a jövőt.
-
törölt tag
ez volt már?
Biostar NM70I-847
847-es onboard cerka (2x1.1GHz) + NM70 chipset. Ilyen RAM elrendezést még sosem láttam. És van rajta SPDIF header, meg soros és printer port header .
Ez izmosabb egy 2magos atomnál?[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
válasz storm4 #14331 üzenetére
Tudom, hogy vannak, csak direkt úgy kerestem, hogy vám- és áfahatár alatt maradjon szállítással együtt, ami az ebay-es picoPSU-kra és klónjaikra már nem igaz. Sajnos az 1106-os is belefut már ezekbe, ha tényleg adóalapba számít a szállítás is, ami szerintem abszurd, de hát Abszurdisztánban élünk.
Az Atom+Ionos lapomhoz sztem az első 150W-os is elég lenne.mintAdarab: még a Ph-s hírek között is volt. S még szép, hogy erősebb, mint az Atom, azért mégiscsak egy valódi processzor van benne, nem ilyen atomos utánzat, amiből az OoO-t is kihagyták, meg a teljesítményt is nagyjából...
[ Szerkesztve ]
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Mercutio_
félisten
válasz #22145024 #14332 üzenetére
A proci egy butított szandi, emiatt - ha jól tudom - nem megy a 23,976-os képfrissítési mód, egyébként nem rossz alternatíva.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
törölt tag
Az a PH-s hír nálam kimaradt.
"azért mégiscsak egy valódi processzor van benne"Mercutio_:
"nem megy a 23,976-os képfrissítési mód"
Ez csak lejátszásnál probléma,vagy enkódolásnál is jelentkezik?
Lejátszás közben nem zavar még az sem, ha a youtube akad, egészen addig,míg nem lesz belőle slide show; de ha editálnék valamit és az adna - az intel sarából kifolyólag- frame problémát, az bosszantana.
Amúgy léptetőmotort akarok hajtani róla (ezért a parallel port), de a GCLF2-t kicsit soványnak érzem, ha mást is szeretnék futtatni mellette.[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz #22145024 #14336 üzenetére
Amiről egy éve szó volt (#10075), Intel DH61DL, az nem jó? Pl. egy 35W TDP-s Intel Pentium G645T-vel 14e-ért? Vagy akad Intel Celeron G530 is 7500-ért (Nem tudom, hogy fent említett alaplapban megoldható-e, de hátha alul lehet feszelni).
(#10086) mintAdarab: "Asszem sokan vagyunk itt, akiknek már évek óta van ebben a "sose készül el" fázisban
De én hamarosan kiszállok a klubból és faragok egy tühtig kis dobozt."
Khm-khm!(Vagy én egy árva szót se szóljak? )
(#14332) mintAdarab: "847-es onboard cerka (2x1.1GHz) + NM70 chipset. Ilyen RAM elrendezést még sosem láttam."
Az Asrock FM2A75M-ITX-en is ilyen.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
De jó lenne, csak egyrészt lényegesen drágább ( ez a biostar 21k környékén van procival, a DH61 meg csak magában 17-19k felett), másrészt csak mindenféle trükkel tudnám csak a biostar magasságára redukálni, vagyis ultraalacsony hűtő jó sok pénzért. De ha ingyen adnák mellé, akkor is macera lenne. A biostar-on meg a hátlapi kivezetések a legmagasabbak, így ha azokkal egy szintben teszek HDD-ket (vagyis ahol a teteje van a hátlapi csatiknak,onnét indulna a 2.5-es HDD), akkor még mindig marad "légbeömlő-nyílás" a procin lévő kerregőnek. Ezt, egy alkatrészekből összerakott gépnél, nem tudnám így megcsinálni. A thin-ITX-ek meg jellemzően procifoglaltosak, ezért hiába alacsony a hátlapi csatisor -ami magával hozná az alacsony dobozt- a procihűtő agyonvágná az egészet. Ha meg mégis integrált procis, azon meg nem találtam parallel portot. Bár ezt a nem-integráltakon sem láttam eddig...
"Khm-khm! "
Rajta vagyok teljes gőzzel!
Egyébként ez is ahhoz kell, csak úgy tűnik, a timföldbányászattal kezdem a projektet.Az Asrock FM2A75M-ITX-en is ilyen.
Azon épp nincs benőve a hátlapi csatik közé. Meg amd... -
Mercutio_
félisten
Szakik!
Gondolkodom egy kis költségcsökkentésen, SG05 Chieftec BT-02B-re cseréjével, kérdés, hogy milyen hátrányokkal járna a dolog?
-
-
HookR
addikt
-
zodo
nagyúr
válasz #25954560 #14343 üzenetére
Az más tészta, legalább azt lehet moddingolni.
Ha onnan nézzük én meg szép lassan áteveztem az Atx mérete, minden tekintetben.Mondjuk a mini gépem azért csak elkészül remélem HookR-é előtt igaz most kissé megállt a történet. Vennem kéne 2,5 hdd-t mert a 3,5 nem igazán fér el.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Grave_444 #14345 üzenetére
azert h az 5 1/4-es helyre be tudjam rakni a negyvinyos tt max-1542-t. es mert olyan butan nez ki a lian-li haz h szinte szep es mert szeretnek bele egy csendes 400W koruli, de jo hatekonysagu tapot. egyebkent sem voltam vele megelegedve sem az anyagvastagsag miatt (ebben a lian-li sem jobb), sem a sorjas elek miatt. a tapja viszont ugyes.
-
HookR
addikt
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Épp ez az, hogy már annyiféle cumóról annyiféle kritikát olvastam, hogy időnként keverem őket
- Tápot értsem úgy, hogy szarabb/zajosabb mint az SG-ben?
- ODD az SG05-ben is slim, én legalább is annak néztem eddig, vagy a csifié még azon belül is valami spéci? (mondjuk eddig is külső usb-st használtam)
- Szellőzésről viszont nem biztos, hogy hajlandó lennék lemondani, nyáron is jól jött még az alulfeszelt 65W-os procinak is a plusz levegőHookR: Húúú, ez az a forma ami nekem nagyon bejön, főleg így viszonylag normális szellőzéssel, csak ugye ár és hozzáférhetőség kérdéses.
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz Mercutio_ #14348 üzenetére
Tápot értsem úgy, hogy szarabb/zajosabb mint az SG-ben?
Persze, plusz teljesítményben is sokat buksz hisz csak egy minőségi 80+ FSP -ről van szó ami még halk is.
Mondjuk egy alacsony fogyasztású konfighoz persze bőven elegendő a Chifi 12V ágán jövő 156 Watt. szerk: SG05 tápja: FSP FSP300-60GHS 264 Watt-ot nyújt.
Kérdés mit nyújt hangban a Chifi (talán) 4 centis táp ventije.ODD az SG05-ben is slim, én legalább is annak néztem eddig, vagy a csifié még azon belül is valami spéci?
Csak annyi hogy 5,25 megy bele, előlapi slim nyílás csak "megtévesztés"
Szellőzésről viszont nem biztos, hogy hajlandó lennék lemondani, nyáron is jól jött még az alulfeszelt 65W-os procinak is a plusz levegő.
Tudni illik "szellőzés" mániás vagyok szóval nem biztos hogy rosszul szellőzik a kuckó de ...
- Vga elhelyezése a táp által elzártan, nekem sosem jött át.
- Proci ventijéhez sem látom hol jut be friss levegő pláne ha bekerül egy odd.
- Hdd hűtését sem látom át ha a felfelé szálló meleg fölött van, szellőztető venti nélkül.
- Elő 8 , hátul 6 centis ház ventik (tudom hogy lehet ezekből is halk típusokat kapni, na de akkor se trendi[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest