Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoli bácsi

    őstag

    Na, úgy tűnik rátette ma a pontot az i-re a Kínai Rettenet. Jó idő volt délután, kitoltam a garázsból, beröffentettem. Elgurultam egyik kolléga háza fele, most vett egy motort, egy 3 éves CB500-ast. Persze nem volt otthon, valahol csapatott az új gépével. :D
    Elindítottam a Rettenetet, indulok vele hazafele..valami nem stimmel, torpan, rángat, nem megy. Pontosan 4 ezres fordulatnál elmegy a gyújtás, vagyis rendszertelenül gyújt, kihagy, borzalmas hangja van. Addig semmi gond.
    Venné a gázt, üzemanyagot kap, úgy tűnik a gyújtás részen döglött meg valami.
    Miliméterre pontosan négyezres fordulatszámon kezdi, azt gondolom ezek alapján hogy a gyújtás elektronika, kicsi a valószínűség szerintem hogy bármi más hiba pontosan ezen a fordulatszámon jelentkezzen. Tovább lehet húzatni ezen a négyezres fordulaton, de borzasztó, rángat, akad, kihagy. Elmentem 4500-ig, lassan éri el, de nem is kínoztam tovább, hallgatni is rossz.
    Na, jóvan, tudjátok hogy én hobbimotornak vettem. De nem azt gondoltam hobbinak, hogy hetente szervizbe járok.
    Jövő héten csak egy huszonnégyem lesz, eső is odébb megy..... elviszem lábon, garanciális szerviz, és otthagyom, bizományos motornak, adják el amennyiért tudják. Tisztában vagyok vele, hogy ez nekem legalább félmisi bukta, de nem érdekel. Ha most bevágom a garázs sarkába, és elő sem veszem (első gondolat ez volt) akkor a helyet is foglalja, kerülgetni kell. Ennyi hiba már meghaladja az én türelmemet, bőségesen.
    Kollégának azt gondolom több esze volt, ebből a pénzből (2M) egy CB500, 3 éves Hondát vett 20e. km-rel, hölgy tulajtól, túrákra használt motor.
    Persze, én újat akartam...... :U
    Soha többé kínai. Kínai-Olasz még úgysem. :D
    Szerintem jövő héten megszabadulok ettől a gonddtól, nem hiszem hogy a szerviz/kereskedő meg tud győzni másról.
    Egyenlőre pénzt sem akarok beletenni (Max keveset, pár száz e.), lássuk be, még egyszer le kelleném tenni az árát egy alap, új japán géphez.
    Tudjátok mit sajnálok? Az elkótyavetyélt, 1500km-t futott robogómat.
    Elnézést kérek, hogy bele offoltam itt a topikba a félig nagy motorommal, az elmúlt hónapban, de megszoktam előtte, hogy itt vagyok.
    Aztán lehetséges hogy hamarosan ON leszek, nem tudom a kereskedővel mit tudok megbeszélni, azért valami kéne.
    Nem kínai technika, az biztos. Sajnos PCX125 kicsi lenne, nem kezdem előlről, 130 kilóhoz, 2 méterhez, meg túrázgatni, kicsi 125ccm. Főleg hogy van korlátlan jogsi.
    Majd meglátjuk. :) Ez a Kínai Rettenet menesztve lesz, akárhogyan.

Új hozzászólás Aktív témák