- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Brogyi #38051 üzenetére
Nem az a bajom, hogy "nem győz", hanem az, hogy nem is szerepel benne. Mert ha azt írnák róla hogy sz*r, meg 1 csillag, akkor már előbbre volnék... ...volna információm. De így nem tudom hová tenni a magyar boltokban árult sisakok háromnegyedét...
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
hermanyi
addikt
válasz canniball #38038 üzenetére
Ezt te sem gondoltad komolyan . Én inkább tankolok mikor félig mutatja a tankot minthogy Zöld robotra vagy szifonra vagy legrosszabb esetben rágott almára váltsak
Fogyasztás meg sohasem érdekel mert mindig teli tankolok .Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
DigitXT
nagyúr
válasz hermanyi #38053 üzenetére
Fogyasztás meg sohasem érdekel mert mindig teli tankolok .
Ezt nem értem.inkább tankolok mikor félig mutatja a tankot
Én azért szoktam inkább kicentizni, mert ha 6L helyett 10L-t rakok
a tankba, akkor sokkal ritkábban kell tankolni. Lustaság: ezért nem
szerettem a SYM 6 literes tankját, amivel hetente járhattam a kútra.
Nem beszélve a Mio 4(!) literes tankjáról. Igaz, evett vagy 2-t 100-on,
szóval azzal sem kellett két naponta a kútra járni... Viszont nagyon
vicces volt, amikor teleraktam, és került vagy 1000 forintba mindig...
Nyilván azt hitték a kutasok, hogy smucig vagyok 1000-ért tankolok. -
félisten
Hát fiúk ma nem unatkoztam... Nagyon nem. A fő és örök életű élményemet amit ma szereztem sajna senkinek nem mondhatom el, de az fix, hogy vérszemet kaptam rá. Na, de nem is ez a lényeg.
Ma senki nem volt itthon, a futár meg jött a szabadonfutómmal + tűgörgő kosárral hozzá. Felhívtam a központot, ott megadták a futár számát, azt felhívtam, hogy nem vagyunk otthon, de kell a cucc. A lényeg, hogy menet közben elmentem egy címére és meglett a csomi. Azért kellett ez pont ma nekem, mert a csilingelő hang ami a motorból jött nem hagyott nyugodni és meg akartam tudni, hogy a szabadonfutótól jött e. Bontom a csomit, ok szabadonfutó és valami kis szar is volt benne, egy 10-es tűgörgő kosár a dugattyúhoz. Bazz nem ezt rendeltem.... Kép a számláról a cuccról és küldtem mailt egüéknek. Addig beépítettem a szabadonfutót [link] és ki is derült, hogy a kosár nekem nem is kell mert nem kopott. Csörög a telefon, egüék voltak, íííííííííííí ezt elrontottuk. Mondom el ám, de mondom nem is kell a kosár. Azt találtuk ki, hogy visszaküldöm a tűgörgőket és ők a postaköltséget és a cucc árát elküldik nekem. Ez letudva. De ettől még a csilingelés megvolt... Minden más reccsenő és egyéb hang eltűnt, el volt kopva a szabadonfutó, nem gyengén. Gondoljátok el, hogy pörög a 2 ütem, húztok egy kis gázt és ciripel a motorból valami, bukóval a fejemen hallani. Mondom gyűrű óóó megy a Dunába. Csabi adott tippeket, kiiktattam az önindító részt, de a hang maradt. Elkezdtem lámpával keresni, mert az nem lehet gyűrű! És meglett. >> [link 14 perc még] Ez a szívócsonk szorító bilincs, azon csilingel az a g****i! Én szét nem szedem, úgy rohad meg, majd ősszel.
A másik a fogyi, elmentem a végletekig. 277Km 7l-ből óra szerint. Ebből leveszem a csalást amit tutira lemértem és kijött az eddigi abszolút maximum 239.5km. És még nem volt tartalékon a mutató, én még úgy 10km-t saccoltam ránézésre.Ja és hazafelé nem a földön jártam az élmény miatt, a kocsi meg hirtelen satuzott. A hátsó kerék megcsúszott és kiment balra, centikre álltam meg a kocsitól. Félre is álltam szusszanni egyet.
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz DigitXT #38054 üzenetére
Nekem amikor nullát mutat a műszer, akkor a 10 literből még van minimum 2. Ha leállna a motor, akkor még mindig átválthatom tartalékra a csapot, az több, mint egy liter (kb. 35-40km-re elég). Akkor szoktam tankolni, ha a műszer nullára ér, és mindig csordultig, mert számolom a fogyasztást.
(#38057) DigitXT: Na igen, az a rész nekem sem tiszta!
szerk: A manuális (nem vákuumos) benzincsap egyetlen hátránya, hogy nem illik elfelejteni kinyitni / elzárni...
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz Bogyó bá' #38056 üzenetére
mindig csordultig, mert számolom a fogyasztást
Ez vili. Csak pont azért nem értem, hogy úgyis teletankol,
ezért nem érdekli a fogyasztás. (Nem csak azért érdekelhet
valaki a fogyasztás, hogy elmenjen az utolsó kilométerekig.)Szerk: tartalék. Jó is az. Anno a DT50-en elment az "erő".
Mondom WTF. Aham! Benya! Csaphoz lenyúl és elteker, így
50 km/h környékén, majd örül, hogy a sárkány magához tért.[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz Bogyó bá' #38056 üzenetére
nem illik elfelejteni kinyitni / elzárni...
Jaja, az is megvolt. Motor beindul, majd pár másodpercen belül leáll.
Aztán nem indul... Mondom biztos én vagyok a béna. Jön unokatesóm,
hogy segít: rárúg keményen! Motor beindul. Szuper, mehetünk. Megint
leáll. Megint egy sor szenvedés. Majd megvilágosodás... Ben-zin-csap! -
Dealer95
őstag
Na most értem haza.
Kb. 55km-es út volt [link]
Tank pont félig, eddig 108km van benne tegnap óta. -
Oppenheimer
nagyúr
Hali! Nemrég csatlakoztam én is a motorosok táborához egy Aprilia Tuareg 50-nel. Igaz 80-as hengerszett van rajta. Felmerült bennem az a kérdés a mai időjárást látva, hogy milyen úgy motorozni, hogy ilyen nagy lökéshullámokban fúj a szél, és mi van ha 70-es tempónál ezeket oldalról kapom. Nem motoroztam még ilyen nagy szélben. Egyszer volt, hogy Délegyházáról jöttem haza Soroksárra, és akkor éreztem oldalszelet, de nem volt kellemes élmény. Néha olyan volt, mintha fel akart volna lökni. Valakinek van tapasztalata nagy oldalszélről, hogy viselkedik ilyenkor egy kismotor és hogy kell a pilótának viselkedni? Mint azt fentebb említettem nincs nagy motoros tapasztalatom, B kategóriás jogsival vezetem.
Itt még nem volt rajta rendes visszapillantó
[ Szerkesztve ]
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz DigitXT #38059 üzenetére
A Suzuki Savage chopperek benzincsapján röhögtem: úgy néz ki, mintha manuális volna, pedig vákuumos. De ha a vákuumos rész elromlik, a kis karral akkor is ki tudod nyitni! Besz*rás, ha már a tervező sem bízik a saját vackában....
(#38067) Debilon: a gond csak akkor szokott lenni, ha a szembe jövő kamion egy pillanatra megszakítja a szelet. Tapasztalatlan motorosként nekem is piszok rossz érzés... ... főleg egy abszolúte instabil futóművű, ráadásul pehelykönnyű minichopperen. Nekem csak a lassítás segít.
(#38068) DigitXT: autónál régen a 120-as farmotoros Skodáim voltak rettenetesen érzékenyek az oldalszélre, meg nem régen még a Thalia. Érdekes, hogy a magas építésű kis Yaris fel sem veszi...
[ Szerkesztve ]
-
Debilon
addikt
válasz Oppenheimer #38065 üzenetére
ha folyamatos erős szél fúj, támaszkodj neki (komoly)
Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
DigitXT
nagyúr
válasz Oppenheimer #38065 üzenetére
milyen úgy motorozni, hogy ilyen nagy lökéshullámokban fúj a szél
Kellemetlen.mi van ha 70-es tempónál ezeket oldalról kapom.
Odébb rak a sávban 2-3 métert szempillantás alatt.Néha olyan volt, mintha fel akart volna lökni.
Mert fel is akar. Álló helyzetben is meg tud viccelni.hogy kell a pilótának viselkedni?
Célszerű lassabban haladni, és figyelni a "széltörő"
akadályokra, azok környékén jön az igazi móka.Pl. van egy viszonylag egyenletes oldalszeled, ami
ugyan néha lökdös, de legalább iránya állandó. Azt
ellentartod (akár "tudat alatt" is), mire a szembejövő
kamion elfogja, erre a motor az ellentartás irányába
mozdul. Persze erre autónál is oda kell figyelni.Nincs mit tenni, meg kell szokni és próbálni túlélni?
Ha változó az iránya (is), akkor mindenképpen jó, ha
az ember a sávközépben megy, hogy legyen tartalék
balra/jobbra korrigálni a lökést. (Kismotornál ez csak
annyiban necc, hogy az autók le akarnak majd tolni.)[ Szerkesztve ]
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz Bogyó bá' #38066 üzenetére
Vagy simán csak így fúj a szél. Nincs mit tenni, meg kell szokni és próbálni túlélni?
(#38068) DigitXT: Ah köszi Ma pont a szél miatt nem mentem motorozni, pedig kinéztem egy jó kis utat. Holnap mindenképp elmegyek, hátha lesz még szél és gyakorolhatok.
[ Szerkesztve ]
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
hermanyi
addikt
válasz canniball #38064 üzenetére
Nem számolom a fogyasztást tankolok amikor kell . És ha kell akkor kell . Rögzítéstől nem fog csökkenni a fogyasztás vagy nem az fogja megmondani ,hogy kevés a benzin azt a kijelző mutatja. Hál isten a munkahelyemtől 30m-re van a shel kút. És nem szoktam megvárni ,míg el kezd jelezni a műszer,hogy fogytán van a nafta . (Amióta megvan egyszer villant be mert nem volt akkor nálam pénz ) Ha van még 3 csík akkor már tankolok és teli .
Tudom megnövekedett fogyi előrejelzi a bibit , de 6 literes tanknál azt jegyzetelés nélkül észrevenni főleg ha mindig ugyanarra mész ,szóval szokott út szokott időben szokott rendszerességgel .Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
fesii
aktív tag
Sziasztok
Kezd szétrohadni a tanksapkám gumija így valszeg a benzin is párolog...
Láma kérdés de a tanksapkák "szabványosak" szoktak lenni vagy csak egy bizonyos típusú megy bele?
Mert Bementem szhelyen az egyik motorboltba és 9e ft-ot mondtak rá na ezt én k@rva soknak érzem.
De ha ne adj isten bontóba tudnék venni fele áron az már mindjárt jobban hangzik..
Választ előre is köszi![ Szerkesztve ]
-
félisten
Na egünek is kész a levél holnap nyomtatom és postázom.
-
kenta
tag
Üdv!
Honda dio zx, nagy gáznál, vagy kb 30-40km-h-nál lefullad, dadog, ez a jelenség egyik pillanatról a másikra jött elő, mi lehet a baj?
Eladó cuccok: http://t7.hu/15yk Megbízhatóság: http://t7.hu/15yl
-
félisten
válasz molnarpeter #38079 üzenetére
nem azt kaptam amit rendeltem. Tűgörgő kosár, csak nekem a dugattyúhoz küldtek nem pedig szabadonfutóhoz.
-
Weeman1
veterán
Sziasztok
Még nem jártam errefelé,
de jó hogy rábukkant ám erre a topikra.
Pont ma megyek egy Yamaha axis-t megnézni,
lehet hogy megveszem.Xiaomi 11T Pro
-
kcsa
veterán
Brogyi gondolom nem fog megharagudni
Feszültségszabályzós posztját kicsit kibővítettük tartalommal. Tanulságos, ajánlom.
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
huszi.gyb
senior tag
Mi ez a nagy csend, srácok?
Megtörném... Lassan viszem vissza a SYM-et, jön a Tact... Remélem beindul, pár nap állás után füstöl, mint az állat, és vagy 10 rugás kell neki... Azt hiszem ideje, hogy vegyek bele önindítót...www.dongosofor.hu
-
rjg
őstag
válasz Kolondrum #38055 üzenetére
"A fő és örök életű élményemet amit ma szereztem sajna senkinek nem mondhatom el, de az fix, hogy vérszemet kaptam rá. Na, de nem is ez a lényeg."
Így belengetni valamit nem tisztességes. Azt akarod, hogy találgassunk? Egyszerre voltál két nővel, ejtőernyőztél, vagy mi az a nagy titok?
MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra
-
LA1703
tag
Szegény Simbyan miért szekáljátok.
Szerintem csak ment pár karikát valami nagyobb váltós géppel gyakorlás képen. Csak mivel még nincs meg a jogosítványa ezért nem mondja el. Mert nem legálisan ment.Más: Ma igazoltattak, elég jó fej volt a két rendőr. Mikor előkerült a csomagtartóból ez elsősegély csomag nem reagáltak rá semmit. Viszont én rá kérdeztem és azt a választ kaptam, hogy nem szükséges. Teljesen nem értem, hogy most akkor kell-e vagy sem. Valaki ezt mondja más pedig az ellenkezőjét. Mindegy a csomagtartóban el fér.
Szerencsémre az egy vissza pillantóra csak annyit szóltak, hogy nem ártana be szerezni még egyet.http://fektigumi.hu/
-
félisten
Tényleg semmit nem lehet róla leírni mert itt meg aztán nyoma is van.
LA1703! Nagyobb váltós gép? 23 sebességfokozata van és 3 féle fék van rajta.
Amúgy ma kaptam kölcsön pár körre egy ETZ-t. Ment a kuplungozás, csak kis gyakorlás kellett. Az is megy mint a barom..
[ Szerkesztve ]
-
LA1703
tag
válasz Kolondrum #38094 üzenetére
Bicikli?
Nem az nem lehet, hogy jönne ki a fogaskerék szám.
Nagy motorra gondoltam értelem szerűen.korpicschess: Ráadásul tandemmal egyedül, tök meztelenül Budapesten. 80 km-t befogó kontrával és fordulaton ciripelő hangot hallató dinamóval
[ Szerkesztve ]
http://fektigumi.hu/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DIGI internet
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Horgász topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nyomtató topik
- Dell asztali gépek