- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Samsung LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geller72
veterán
válasz Reggie0 #23603 üzenetére
Lol. 2x annyiba kerül, mint a sima. A pro is cirka 90 euróval kerül többe. A nagyobb méret, főleg ennyivel többért nem érint. Viszont 265 euróért (megint) eltűnődtem az E5-ön. A majd 100 euróból simán pro- építek belőle, vagyis még jobbat. És még marad is talán. Egyszer ezt mintha már átbeszéltük volna. (E5 vs. E5 Pro).?
-
dugesz77
őstag
válasz Geller72 #23606 üzenetére
Kismókusok 800 mm/s-nél járnak. Kéne építeni/fejleszteni nekem is
-
Reggie0
félisten
válasz Geller72 #23605 üzenetére
Igen, de 2.3x akkora a felulete Ha a hasonlo meretueket nezed, akkor azert jo az ara. Aztan az egyeni kerdes, hogy kinek mi kell, ha akkor lett volna amikor en az ender3mat rendeltme siman megvettem volna az 5 plust, igy utolag vegiggondolva. A 230mm eleg keves nekem es komolyan korlatoz. De ha beleszamolod, hogy +touchscreen+bltouch+1zmotor+2ztengely+nagyobb tap, akkor azert nem olyan elrugaszkodott az ar.
(#23604) Tikakukac: Azert ketoldali hajtast kapott a Z tengely, ami jelentos kulonbseg a simahoz kepest, raadasul kozepen, szoval a billegeses problemaval sem kell kuzdeni.
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz Geller72 #23606 üzenetére
Pontosat nem tudok az e3p-ről, de én a saját E5-ömmel 100 mm/s-ig (beállított, nem mért sebesség) jutottam úgy, hogy még bőven értékelhető volt a minőség. És ez még a gép stock állapotában volt. Az új hűtéssel, az asztal megtámasztásával és a rövidebb PTFE csővel nem tudom hogy pontosan meddig lehetne elmenni sebességben, hónapok óta nem nyomtattam semmit sem, ezért is eladó a gépem, mert így semmi értelme neki...
-
Tikakukac
titán
-
zsolti_20
senior tag
Sziasztok! Ezeket a felszíni problémákat, vonalat mivel lehet eltűntetni? Már egész jó a nyomtatást csak a felszínnel van némi gondom.
[link] -
zsolti_20
senior tag
válasz Reggie0 #23615 üzenetére
Átnéztem mindent a gépen, de minden feszes és minden meg van húzva. A hotend sem lötyög. Lehet PLA-t kellene cserélném. Nem tudom már mi javíthatna rajta. Tegyem össze az új E3DV6-ot a régi tarantula PRO hot endjével?Talán a probléma hogy rövidebb távon melegszik fel a PLA.
-
azbest
félisten
válasz zsolti_20 #23616 üzenetére
mielőtt megint szerelnéd, valamekkora egyenetlenség mindig lesz, mivel a nozzle nyomásától függ, irányváltások és a nyomtatott forma is befolyásolja, mekkora a nyomás.
Valamint, ahogy sokszor javasoltam már, ne 100% infillel nyomtass, mert akkor pláne oldalra nyomódik ki minden flow egyenetlenség, ami a nyomás változásából lesz.
szerk:
Ha lassabban nyomtatod, akkor lehet kicsit szebb lesz. De lassabb sebességnél lehet a hőmérséklet is csökkenthető kicsit. Nameg, ha most is még csak 50% a tárgyhűtő, mint ahogy korábban, az lehet 100%.[ Szerkesztve ]
-
zsolti_20
senior tag
Üdv emberek! Ti már tapasztaltatok olyat hogy hiába próbáljátok kalibrálni az extrudet semmi sem történik? Újra húztam az FW-t a gépen, de ugyan akkora adagot kaptam újra és újra. Kipróbáltam egy eléggé eltérő számmal, és megint ugyan az. Mint ha nem írta volna fel az új értéket.
-
azbest
félisten
válasz zsolti_20 #23619 üzenetére
Mit jelent, hogy újrahúztad és ugyanaz?
A fw forrásnál adtad meg az új értékeket és mégsem azokat tapasztalod flashelés után?
Nyomj resetet / default értékek visszatöltését a menüben, mert a korábban elmentett értékek megmaradhatnak. A flashelés a már eltárolt értékeket nem változtatja meg magától.[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
Ki milyen gépet venne 150.000-ig bezárólag? Van egy kis "fölös" pénzem és gondoltam beújítok valamit. Nagyon erősen gondolkodom vagy egy Sapphire Plus-on (tudom vannak nyűgjei, esetleg rögtön kezdek egy alaplap cserével, de azért nem tűnik kezelhetetlennek a problémák sora, ráadásul mind a három tengely lineáris sínes), vagy egy Ender 5 Plus-on (mondjuk ez már ~180.000 Ft környéke). Nem sürgős a dolog, mert van másik nyomtatóm, sőt még akár egy nagyobb akciót is lehet kivárok, csak agyalgatok, hogy mi legyen a következő lépés. Egyedül a gyantás gépeket vetettem el, mint alternatívákat, mert "kisgyerekes házban" nyomtatok...
[ Szerkesztve ]
-
zsolt320i
senior tag
Szeretnék litophane-t nyomtatni.
A nyomtatóm ender 3.
Segítséget szeretnék kérni, milyen anyagból érdemes (szín, anyag típusa) és milyen nyomtatófejjel/nozzle mérettel? 04/03/02?Thx!
-
Saccco
nagyúr
válasz zsolt320i #23624 üzenetére
Fehér vagy vanília PLA, 100% kitöltés vagy annyi fal, hogy teljes legyen.
Mindig 0,25-tel szoktam nyomtatni, igaz a képek 180mm magasak.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
dugesz77
őstag
válasz imibogyo #23622 üzenetére
Ender 5 pro 122 ezer forint körül megáll Banggood Cseh raktárból a 7d18f7 kupont használva. Áfa/vám mentesen pár nap alatt nálad lehet.
-
imibogyo
veterán
-
dugesz77
őstag
Lement az első pár tesz a filanora filamentekkel. Jó anyagnak tűnik bár befűzésnél kicsit sprődnek tűnt de nem törik erős anyag. Kezdésnek alu sima pla-t és fekete bio pla-t rendeltem. Normálisak a színek,nyomtatás után sem változtak. Érdekes forma a saját spool . Két munkanap alatt megkaptam a rendel tételt.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
-
zsolti_20
senior tag
Szep reggelt emberek!
Ugy nez ki valoban az extruder kornzeken kell keresnem a hibat. Meg mindig az elso reteg levalasaval kuzdok, plussz ezzel az elefant labbal, hiaba kalibraltam mindent tokeletesen es szinteztem az asztalt. Beallitasok megvaltoztatasa sem segit curaban, hiba valtoztatom az initial layert 0.2-re vagy a bed hofokot 25-70 kozott. Flow, initial flow, fan setting, semmi sem segit. Motorvezerloket is lecsereltem, hotendet,lepteto motorokat,probaltam kulonbozo filamenteket, de semmi valtozas.
Egyedul az extruder maradt es az alaplap.
Melyik extrudert tudnatok ajanlani ami a legjobb ar/ertek? -
Tikakukac
titán
válasz zsolti_20 #23634 üzenetére
Nekem kifejezetten hibakeresés a munkám, de lehet én már kib@sztam volna az egészet a csudiba.
Azt kéne megnézni az anyag kijön-e rendesen a fordulók után is, egymás mellett is, mindenhogy. Itt valami hasonlóra tippelek, de nem vagyok ott, nem látom mi történik.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
zsolti_20
senior tag
válasz Tikakukac #23635 üzenetére
En kifejezetten problema megoldasokkal foglalkozok, ezert kikell tartanom a hatarokon tul is. Csak ezert nem repult meg.
Kb az elso 7-9 layernel van problema. Mintha ezek lapitottak lennenek.
Ha van a nyomtatott targyban egy support resz ahova roofot teszek, megint ugyan az lesz a gond par layeren keresztul.
A sarkokkal nincs gondom, meg ax extruder is kinyomja a pontosan 100mm-ert. -
Tikakukac
titán
válasz zsolti_20 #23636 üzenetére
Ilyenkor jön az a matek, hogy óradíjjal felszorozva megéri-e a dolog. A problémát megoldani szép dolog, belátni, hogy valaminek el kell engedni a kezét, mert túlnőtt főleg. Van most ilyenem, 50k újonnan a teljes cucc, a javítás már most tart 35k-nál. Ez a tipikus elengedjük téma.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
azbest
félisten
Mi az, hogy lapított?
A technológiából adódóan sohasem lesz olyan az eredmény, mint egy fröccsöntött formánál.
Időnként azt is nehéz követni, hogy épp mivel küzdesz. Nehéz látni a szisztematikusságot, mert mindig mindent változtatsz, legalábbis úgy hangzik.Így csak tippelgetni tudunk. Ha túl közel van a nozzle az asztalhoz, akkor esetleg az extruder nem tudja behajtani és elkaparja a filamentet, s amikor a későbbi layerekre vált, akkor sem tudja rögtön hajtani az elkapart részen, hanem csak kicsivel később tud újra kapaszkodni a fogaskerék a műanyagba és talán ezért van under extrusion ott.
Egy ötlet ennek ellenőrzésére: Ha jól tudom bowdenes az extrudered. Szóval kezdj el nyomtatni, pár réteg után állítsd le, amikor már túl vagy a problémás layeren. Ezután nézd meg a bowdenben lévő filament darabot, hogy van e rajta a szokásos fogaskeréknyomon túl mélyebb elkaparás egy részen. Elvileg nem fogy olyan gyorsan az anyag, hogy a fejbe kerüljön az a rész pár réteg után, szóval meg tudod nézni a bowdenben lévő szakazon.
A bmg klónok viszonylag olcsók (~10 dolcsi). A két oldali fogaskerék csak durva duguláskor kaparja el.
[ Szerkesztve ]
-
zsolti_20
senior tag
válasz azbest #23638 üzenetére
Nagyon hasonlo ezekhez a kepekhez:
[link]
itt a bal oldali:
[link]A kocka aljan lathato a problema. Es ugyan ilyen ott is ahol supporttal tamasztottam ala. Teljesen mindeghy hogy a targy aljan, kozepen vagy tetejen van.
Talaltam egy par lepeses megoldast:1.Printed the temp tower and found about 185-190 looked the best.
2.Changed the first layer to extrude at 110% with a flow rate of 90%.
3.Slowed print to 55.Ebbol az elso es az utolso mondjuk mar meg volt. 185 fokon nyomtatok 45-os sebeseggel. De meg nem probaltam a flow ratet levinni 90%-ra. Hiszen teszt alapjan aminek 0.4-nek kell lennie az 0.4 volt, igy nem is babraltam tovabb. Haza erek kiprobalom, az extrudert pedig szunetben megrendelem.
-
csadi0011
őstag
Sziasztok!
Korábban írtam, hogy SKR Pro alaplap nem tud firmware-t flashelni sd kártyáról. Rendeltem egy ST-link programozót, rátöltöttem egy más által megosztott ( [link] ) bl-es firmwaret. Nem oldotta meg. A probléma csak annyi, hogy nem flashel, ha bedugok egy memkarit. A marlin sem indul el, amíg bent van a kártya. Ha kiveszem, megy szépen. Próbáltam össze-vissza resetelni, meg más kártyát használni, de semmi.
A kiolvasott firmware-be viszont be tudom helyezni a PIO által generált marlint, szóval tudok frissíteni, de ez így elég nagy macera.
Nem lehet máshogy frissíteni a firmwaret? Csak a microSD kártya, amit kitaláltak erre? -
csadi0011
őstag
válasz Mr.Csizmás #23641 üzenetére
Nem a PIO módszer zavar, hanem hogy így kell flashelnem:
https://www.youtube.com/watch?v=7O_ZOdnM0SU -
azbest
félisten
válasz csadi0011 #23640 üzenetére
"A kiolvasott firmware-be viszont be tudom helyezni a PIO által generált marlint"
hogy mi? Azzal a boarddal nem úgy megy, hogy simán csak felmásolod a firmware.bin -t a kártyára és ő flashelés után átnevezi firmware-cur-ra?
szerk:
áh, ezzel a módszerrel felülcsapotad a bootloadert, nem? Azért indul közvetlenül a marlin és nem tud önállóan frissíteni.Ha jól látom, akkor van egy bigtreetech-es repóban lévő bootloader-es fw is az skr pro v1.1 -eshez, ha olyanod van [link] az április 14-es kommentben a link rá.
"Yes, there are two levels of bootloader. The ROM based bootloader starts the application at location 0800 0000. In the our case a FLASH based bootloader has been programmed at 0800 0000 - 0800 552F by BTT. It's the FLASH based bootloader that eventually starts the user application starting at 0800 8000."
Az értelmezésem szerint, ha 0800 0000-tól írod felül, akkor felülírod a flash bootloadert. Ha korábban tisztán marlinnal úgy lett felülírva, akkor nincs meg a flash bootloader a boardon. Amit a linken mellékelnek, az tartalmazza ezt is.
Ha nem 1.1-es board, akkor lehet másik kell hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
csadi0011
őstag
válasz azbest #23643 üzenetére
Normálisan használtam a boardot. microSD-re raktam a firmware.bin-t. Aztán újra és újra és egyszer abbahagyta, többet nem csinálta. Ezért vettem programozót, hogy újrarakjam rajta a bl-t. Ráküldtem és még mindig rossz. Nem bántottam a bl-t. Viszont marlint szeretnék frissíteni. Ez a problémám.
"A kiolvasott firmware-be viszont be tudom helyezni a PIO által generált marlint"
Ezzel ugyanazt akartam mondani, mint amit te is másoltál. "It's the FLASH based bootloader that eventually starts the user application starting at 0800 8000."
8000-től bemásoltam a marlin fw-t, tehát a bootloader után. -
dugesz77
őstag
válasz zsolti_20 #23639 üzenetére
Még talán annyit lehetne érdemes kipróbálni, hogy más slicer is kipróbálsz ha eddig nem tetted meg. Nálam volt olyan, hogy a cura teljesen begolyózott két napig csak selejtet gyártott. Ugyanaz a terv prusaslicer-el tökéletes lett. Újrarakva a cura-t már az is jól dolgozott (persze mindenhonnan ki kell törölni előtte). Pedig sokszor átnéztem,hogy mit állíthattam el/mi lehetett a régivel a gond nem jöttem rá. Hátha Gcode-ba belekerül valami marhaság vagy fene tudja.
-
nagyúr
válasz zsolti_20 #23639 üzenetére
Bármit mondasz, nekem ez szintezés hibának tűnik! Egymásba passzírozza a rétegeket, amíg a szintkülönbség ki nem egyenlítődik.
Eddig ugyanígy az első pár rétegnél volt gond, csak eddig elvált, most meg kipréselődik az anyag.
A Z tengely végálláskapcsolója rendesen működik? Nem mozog el a helyéről, mindig ugyanott kapcsol? Lehet, hogy beszintezed tökéletesen, de utána random távolsággal eltér a beállított magasságtól.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Ez már bennem is megfogalmazodott többször is, de annyi ötlet jött más irányból, hogy már fel sem hoztam.
Próbálj az általad jónak tartott szintezéssel csak 1 réteget kinyomtatni.Fogj bármilyen tömör téglatestet és csak egy rétegnyi magasságra (pl. 0.2mm) méretezd át általad használt slicerben.
Aztán nézd meg a végeredményt.üdv.: Boldog Ferenc
-
Brain75
senior tag
Nekem is volt ilyen problémám, és rájöttem hogy a Z tengely menetes orsóján levő csillapító kuplung volt a hibás. Kicseréltem egy erősebbre és megszűnt a hiba.
/LOGITECH Kormány, Játékvezérlő, Hangfal, Egér, Billentyűzet, Dell, Toshiba, Fujitsu, Acer notebookok és minden egyéb elektronikai termék szakszerű, gyors JAVÍTÁSÁT vállalom/
-
zsolti_20
senior tag
Huhh köszönöm szépen a segítő hozzá szólásokat. Ma egész délután ezzel szórakoztam, de semmit sem sikerült javítani rajta. Ma már sajnos nem maradt több időm de holnap kipróbálom az itt javasoltakat. Csináltam egy videot és pár képet, hátha segít valamit. Próbáltam több szintezést is, de mindig ugyan az lett a gond, mintha a második rétegtől nem emelne eleget a Z tengely. Pedig a végeredmény pontosan 20.00mm (tolómérővel lemérve). Stimmel az X és az Y is.
Video:
[link]És pár kép különböző asztal szintezéssel és másik slicerrel:
[link] -
Joshi
titán
Üdv. Fogaskerékhez milyen anyag az ajánlott? Háztartási géphez lenne, pontos paramétereket egyelőre még nem tudok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- DIGI internet
- Elektromos autók - motorok
- Okos Otthon / Smart Home
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Hyundai, Kia topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest