- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Mini-ITX
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi belépő szinten
- Samsung LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fuze
őstag
Szeretnék vásárolni filamenteket az új játékszerhez, de nem ismerem a márkákat. Valami jó ár-érték arányú cucc érdekelne, leginkább pla, tpu, nylon. Ha anyagok terén van jobb javaslat úgy is mondhatnám: rideg, rugalmas és gumiszerű megoldások érdekelnének. Tudtok ebben segíteni?
Egyébként PLA-ból a galaxy black marhára tetszik, nagyon minőséginek is tűnik. Lehet a csillagok babonáztak meg... kár, hogy itthon most nem kapható.
adms.hu | UI Designer
-
tvamos
nagyúr
válasz Reggie0 #24549 üzenetére
Ez sokkal jobb mint a sima verzio? Vagy eleg ez az olcsobb? [link]
Ha jol ertem, akkor barmelyiket veszem, masik vezerlo kell, ha akarok dual Z-axis motort, es egyiken sincs ez a Volcano dolgot? Azt olvastam, hogy ezek ilyen must have dolgok.Latom, ha akarok 1-2 kg filamentet is, akkor fel kell tornom a malacperselyt...
Meg akkor van ez a E3D Titan Aero extrusion, ez miert olyan jo nekem? CHEP azt mondja, hogy az ilyen direct drive-okat nehezebb sokkal takaritani. Ultimakeren viszont nem sikerult meg TPU-t nyomtatni, valahol azt mondjak, hogy a bowdenes megoldas miatt. Ha szeretnek TPU-t nyomtatni, akkor kell egy ilyen direct drive-os fej?
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Saccco
nagyúr
-
tvamos
nagyúr
válasz Saccco #24553 üzenetére
Valami ilyesmire gondoltam volna: [link]
Most nezem a helyi boltban a kinalatot, es az Ender 3 lead screw el van fogyva. Ez elgondolkodtato.
Ez a megoldas a dual z-axis problemara mennyire ajanlott? Gondolom, ez jol mukodhet...
[ Szerkesztve ]
-
moex1
tag
válasz tvamos #24554 üzenetére
2 éve nyúzom az Ender 3-t. Nem éreztem és most sem érzem hiányát a dual z tengelynek. Az én gépemen pedig már nem sok minden gyári.
Kb ezek számítanak:
Ha görbe az asztal, akkor üveg vagy másik asztal
Szíj feszítő (nyomtatandó)
Halk driver (ha nem cserélhető akkor lap csere is)
Direct drive (nekem titan aero, de ha most kéne csinálnom már dragon+bmg párosra mennék)
Normális filament tartó (nyomtatható)
Dobozolás
Ezeken felül én még egy rakat mást is cseréltem / beépítettem, de kb ez az ami számít. Szerintem.Az Alone in the Darkban van multiplayer? :)
-
Tikakukac
titán
válasz tvamos #24554 üzenetére
Ez elgondolkodtato.
Meg sem merem kérdezni miért. Mivel az a "csavar" úgy 4000 másik gépen is ugyanolyan, tényleg nem tudom, de oszd meg velünk tulajokkal, hogy mi a gond ezzel az alkatrésszel
Ez a megoldas a dual z-axis problemara mennyire ajanlott? Gondolom, ez jol mukodhet...
De milyen problémára megoldás? Mert probléma az nincs, 1 probléma van csak, hogy te nem létező dolgokat vizionálsz és azt akarod "megoldani". Mindezt a nyomtató árának negyedének ráköltésével. Ennyiből vennél hotendet inkább, fullosat, na annak legalább tényleg lenne látható értelme. Ennek nulla.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
moex1
tag
válasz tvamos #24559 üzenetére
Én most már inkább BMG extrudert vennék. Hotendből/extruderből vagy gyárit vegyél (eredeti e3d, stb) vagy jó minőségű klónt, azzal sok szívástól megkíméled magad. Általános nézet, hogy a trianglelab holmik jó minőségűek, én is onnan szoktam vásárolni. Alin ott a boltjuk.
Szerk: kb ez a full kit titan aeroban:[link]
[ Szerkesztve ]
Az Alone in the Darkban van multiplayer? :)
-
nagyúr
válasz tvamos #24523 üzenetére
Hogy megkönnyítsem (?) a dolgod:
Nekem akril vázas Anet A8-am van, és nagyon szeretem. Semmi átalakítás nem történt rajta, csak kapott egy üveglapot a gyári alu asztalra. Dual Z, direct drive. Az akril váz miatt hangtompítós motorokat sem igényel, mert szinte csak a ventilátorokat hallani. A motorok "zenéjét" amúgy szeretem is hallgatni, néha egész szórakoztató.
Az akril váz hátránya ott jön ki, hogy az asztal nem teljesen merőlegesen mozog az X tengelyre, szerintem nem lett pontosan összetéve (nem én raktam össze, úgy vettem használtan, készre szerelve). Egy bútorlapra csavaroztam fixen, hogy kompenzáljam a csavarodást, így 20-22cm nagyságú tárgynál már "csak" 2mm az eltérés. Együtt tudok vele élni. Kisebb tárgyaknál nemigen érezhető a probléma. Úgy tudom az utódja már fémvázas, de az eredeti A8-at is volt, aki átépítette fémvázra. Probléma eddig nem volt vele, egyszer eltört a tálcafűtés kábele, rosszul volt rögzítve és eltépte. Átraktam a kábelt, most már van helye mozogni.
Ja, dual Z tengely hátránya lehet, ha az egyik oldal késik a másikhoz képest, így nyomtatás közben képes elferdülni az asztal. Mióta rendesen kenem a csavarokat és kapott hűtést az alaplap, csak nagyon ritkán fordul elő.[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Nem tetszik az akril vaz, de az tetszene, hogy magam legozhatom ossze darabonkent...
(#24563) Reggie0 válasza tvamos (#24552) üzenetére
Pont erre gondoltam en is.(#24562) moex1 válasza moex1 (#24560) üzenetére
Nem akarok most kinabol rendelni, az lenne a terv, hogy ugy maradjon egy darabig, ahogy osszerakom. Persze, azt ertem, hogy be kell allitani, meg karbantartani...[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Egy ilyen extruder jo lehet? Ez nagyon kompaktank tunik.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz tvamos #24565 üzenetére
Attol fugg mire. Szerintem nem erdemes ennyire elebe menni, eloszor tudd meg, hogy mivel van bajod a gepen. En pl. 2 eve a gyari extrudert hasznalom mert olyanokat nyomtatok foleg, ami azzal is elmegy. No meg azert az olcso gepek alkatreszeinek szorasa nagyobb mint varnad, igy sok embernel sokfele kulonbozo problemat produkal, nem tudni elore neked mi lesz a szar benne
-
fuze
őstag
Zsír új Ender 3 v2-vel ezek a filamentek használhatók? Mennyire jók ezek amiket linkeltem? Totál homályban vagyok ilyen szempontból:
[Gembird PLA filament 1.75mm, 1kgfehér] Vagy ebből inkább Filanora?
[3DJAKE TPU A95 Átlátszó]
[Fyberlogy Nylon PA12 Natural][ Szerkesztve ]
adms.hu | UI Designer
-
Saccco
nagyúr
Gembird helyett Filanora. Magyar, jó minőség, olcsó.
Egyébként Prusament, Spectrum, Verbatim, eSun, Tesla, Devildesign, stb.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
senior tag
Nylon hivatalosan sem támogatott Ender 3 V2vel.
És igen kényes egy anyag:
https://www.simplify3d.com/support/materials-guide/nylon/TPU elméletben igen, gyakorlatban Direkt Drvie a nyerő:
https://www.simplify3d.com/support/materials-guide/flexible/üdv.: Boldog Ferenc
-
tvamos
nagyúr
Ezeket a Banggoodos filamenteket, amit a Cseh raktárból kiszállítanának, a printerrel együtt, ingyen, mennyire éri meg megvenni?
Pl.Ez az st-pla miben jó?
[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
Filanora elkezdett nyomtatót is árulni. Mondjuk kint sem drága fene tudja megéri-e ez így.
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #24576 üzenetére
Másnapra meg is kapod.
Amúgy írták, hogy 1,5mrd forintot dobtak bele a filament gyártásba az elmúlt 2 évben.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
dugesz77
őstag
válasz Mr.Csizmás #24576 üzenetére
Meg nem is alapgép. Kíváncsi lennék milyen mélyen nyúltak bele mondjuk a firmbe. De sokaknak nagy plusz az automata szintezés is. Ha abból indulunk ki, hogy egy Ender3 pro itthon 100k akkor nem is túlzó talán.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz dugesz77 #24578 üzenetére
+Saccco
na igen ezek erős buy-buy tényezők, ha lenne pénzem már nem lenne
mondjuk ha ez egy out-of-box dragon+direct drive nyomtatóval meglépnék
szíjártó helikopterévelrepülnék megvenni azonnal.[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
mc.g
aktív tag
https://www.banggood.com/Geeetech-A20M-Mix-color-3D-Printer-255x255x255mm-Printing-Size-p-1380690.html?rmmds=category&cur_warehouse=CZ
Geeetech A20M (dual)
274€Ez jó gép amúgy !?
Precízen nyomtat ?(már megjelent az újabb változat is az A30M:
https://www.banggood.com/Geeetech-A30M-Mix-Color-3D-Printer-with-320x320x420mm-Printing-Area-or-Two-in-One-out-Nozzle-or-Dual-Z-Axis-Support-Auto-Leveling-p-1660622.html?rmmds=buy&ID=47184&cur_warehouse=CN
)[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
Biztos, hogy jó. A két színű nyomtatás nem kezdőbarát dolog, de ez ne riasszon el. Ettől függetlenül ilyen ár közelében én kocka gépet vennék.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
-
mc.g
aktív tag
válasz Saccco #24583 üzenetére
Állítólag működik TPU-val, egy tesztben olvastam és láttam, illetve a banggood-on is írják, hogy "yes"...
Melyik a jobb úgy általában, a Creality, vagy a Geeetech vagy hülye kérdés (de akkor melyik? )
Nemsokára már jönnie kell (szerintem) egy dual-extruder-es új Creality-nek is. (de mikor, és mennyiért!?)
Csak idei modellben gondolkodom, hogy ARM-processzoros legyen, folytassa áramszünet után, és csendes legyen... (ezek mind fontosak számomra)
A Creality Ender 3 V2 szimpi, csak nagyobbat, és dual-extruder-eset szeretnék.[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
A TPU elég genyó tud lenni.
szerk.: Creality brand-ebb.
Mindegyik gép annyira jó, amennyire az azt üzemeltető emberke az. Láttunk korábban csodákat a lesajnált Anet A8-cal is. Max nem megy olyan gyorsan, mint egy másik.
Most nekem egy akármilyen nyomtatás, amit összehasonlítottam 4MAX-on 1,5óra lett volna Voron-on kevesebb, mint 1.[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Tikakukac
titán
Ja, hát ha csak egy darabig kezdő valaki akkor deltát mindenkinek
Azért na, túl vagyok már ugródeszkákon és az tuti, hogy annál rosszabbat, amikor ott állsz valami olyan előtt amit nem értesz és nincs mögötte irodalom...
Nem véletlenül mondjuk azt sokan amit.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
industrial
tag
Hello
Szeretnék egy 3D nyomtatót.
Creality 3D Ender3 a kiszemelt, elég sok videot néztem róla, és Walter Reéb youtube csatornáján látott videón is eléggé meggyőző volt. A cél hogy egyszerübb műanyag alakat részeket, meg gopro mountot meg hasonlókat tudjak csinálni.
Közben találtam egy 101 Hero Pylon 3D-t erről mi a vélemény? -
dugesz77
őstag
válasz Tikakukac #24586 üzenetére
+1 Marhára nem mindegy már az elején amikor ott a kész ,kipróbált profile fájl cura ,prusa silccer alá. Elég csak kiválasztani nyomtatót listából és tud mindent. Dugig tele minden alkatrésszel, nyomtatható kiegészítőkkel, how-to leírásokkal, összeszerelős videókkal.
-
tvamos
nagyúr
Mennyire jo egy ilyen toltott filament? Nehez ezzel nyomtatni?
-
mc.g
aktív tag
válasz Saccco #24585 üzenetére
Ez már jó lehet TPU-hoz, és egyéb rugalmas anyaghoz is (és ugy általában mindenféléhez?) ?
Ez már oké minőségileg !? (nem ismerem a márkát, mintahogy a többit sem )https://www.banggood.com/TENLOG-TL-D3-Pro-Dual-Extruder-3D-Printer-Kit-300+300+350mm-Printing-Size-4_3inch-Large-LCD-Display-Support-Dual-Nozzle-or-Print-SD-Cardand-USB-Connect-p-1475568.html?rmmds=search&ID=47184&cur_warehouse=CZ
(nem olcsó, de semmisincs ingyen ami drága)
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz tvamos #24592 üzenetére
Annyira azért nem mindegy, mert bedobod ezt így és néz mindenki majd mindenfele.
Senki nem tölt semmit, ezek durva cuccok teliverve szénszállal, igen kemény felhasználásra nyomtatnak ilyennel. Ennek az ára is megvan, kell hozzá igen király hotend és nozzle. A fokozott kopással is illik számolni, plusz nem árt ha bírja a feeder is.
Kezdésnek hazai beszerzésű, tuti minőségű, rendes PLA-t javaslok. Akkor már csak a géppel szívsz, nem pedig a géppel és anyaggal együtt, ami aztán eléggé nem poén.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
minas
aktív tag
Milyen anyagból érdemes kinyomtatni egy dashcam tartó konzolt, ami kevésbé érzékeny a melegre? A jelenlegi (szerintem PLA) a nyári melegben a szélvédőn meglágyul és eldeformálódik.
-
tvamos
nagyúr
válasz Tikakukac #24593 üzenetére
Tehat akkor ezt ugy kell elkepzelni, hogy a filamentbe rovid szenszal darabok vannak bekeverve? Mert nalunk ezt falun (lehet rosszul) ugy mondjak, hogy toltott muanyag. Szen szallal, uvegszallal, talkummal, akarmivel.
Ne tudtam, hogy ilyeneket lehet nyomtatoba tenni.[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz tvamos #24597 üzenetére
Biztos, én polimeres tanulmányaim és eddigi nyomtatós karrierem során sem futottam ebbe bele
Lehet tenni, de mint azt írtam fentebb, ez nem az a cucc, amit én a 200 ajrós szintbe beletolnék.
[ Szerkesztve ]
-
szivgy
csendes tag
Ender 3 Pro val ismerkedőknek
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Katana GF66 12UE 27% 15.6" FHD IPS i5-12500H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished