Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PNP

    őstag

    válasz Srac321 #1966 üzenetére

    1: Terveztem egy CoreXY-t második nyomtatónak, előtte fém Prusám volt(van). Deltám nincs, bár izgalmasnak tartom, tartanék a pontatlanságtól és a nehéz beállítástól, de erre majd reagáljon az, akinek van. CoreXY szerintem azért jó, mert nem mozog a tálca, tehát egyrészt kisebb a mozgatott tömeg, így elvben szebb a nyomat, másrészt nincs nyomat folyamatos "menetszélben". Ennél a nyomtatónál máshogy fűtök, nyilván az is hozzájárul, de sokkal kevesebb gondom van ABS nyomtatásnál. És ezt még lehetne javítani leburkolással, ami a CoreXY formájából adódóan sokkal kézenfekvőbb, mint Prusa esetén.

    2: Gondolom elhagyható, de nem árt egy kis rugalmasság a rendszerben, ha valami (pl. egy endstop) meghibásodik. Nyomat minőségét nem érinti.

    3: Én két oldalon csináltam, oldalanként 1 rúd és 1 trapézmenet, aszimmetrikusan. Nem a legjobb design, következőnek megpróbálom az egyoldali rögzítést.

    4: Nálam X/Y: 8 mm, Z: 12 mm. Nem érzem alulméretezettnek.

    5: Tévedésből kaptam bowdenes hotendet is, úgyhogy majd lehet, hogy kipróbálom, de a direct drive szimpatikusabb, de biztosan egyszerűbb bekalibrálni. Értelemszerűen lassabban lehet vele nyomtatni, de egyre jobban bejön a PETG, azzal pedig úgy tapasztaltam, hogy nem érdemes sietni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák