- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ZIDOO médialejátszók
- Megteremtheti a megakézikonzol fogalmát a Tencent
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple notebookok
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Hobby elektronika
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PlayStation 5 Custom DualSense kontrollerek (Videó)
- 💣 BLACK FRIDAY a lapcsaládon: ma akár 20%-ot is jóváírunk a vásárlásaidból! 💰
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrojDtroll
veterán
Feltettem a Fusion-t de azt írja hogy csak trial
nem úgy volt, hogy ingyenes?
-
Saccco
nagyúr
válasz DrojDtroll #2351 üzenetére
Regisztrálni kell a programon belül, utána évente újítani kell.
Beállítod, hogy diák/tanár/hobbista/X bevételt meg nem haladó cég vagy és kész.
Aztán, ha rajzolsz valamit, azt két kattintással exportálhatod is stl-be vagy a saját nyomtató programjukba (külön kell telepíteni, nekem nem jött be, CraftWare rulzzz ).
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
válasz DrojDtroll #2353 üzenetére
Lars Christensen-nek van sok nagyon alap dolgokat tartalmazó videója. [link]
Illetve a Fusion csapatnak is van pár nagyon jó, pl.: van egy ahol elmagyarázzák a kényszereket. [link]Tényleg nagyon egyszerű kezelni és brutál dolgokat tud. Sokkal kényelmesebb, mint pl. a Sketchup.
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
elvakúlt
csendes tag
válasz Feribacsi555 #2357 üzenetére
Üdvözlet!
A pontosság kedvéért szeretném látni, hogy miről van szó. Megbeszélhetjük privátban, ha küldesz fotót. -
Chimpy
tag
válasz DrojDtroll #2360 üzenetére
Nekem egy Geeetech Prusa i3Pro B-m van. Nem rossz kis gép, bár 1 hónap kellett ahhoz, hogy rendesen beállítsam-feljavítsam. Még mindig van min javítani, de már magára merem hagyni
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz DrojDtroll #2360 üzenetére
Közelmúltban vettem egy ilyen médincsájná csodát. Sokat elmond a Geeetech minőségéről, hogy az asztal golyós orsói közül 2 annyira szorult a rúdon, hogy kézzel is nehezen lehetett mozgatni őket. Ezért a szerelés ennek a kijavításával kezdődött. Szerelés közben nem tetszett, hogy sok helyen a csavar épphogy csak belekapott a mellékelt anyába, ezért eltérve a megadott csavarméretektől, úgy legóztam össze a kötőelemeket, hogy meglegyen a megfelelő kapcsolat a csavar és anya között, ne csak 1-2 menetemelkedésnyi hosszon kapjanak egymásba. Biztonság kedvéért mindenhol csavarrögzítőt használtam. A gyárilag mellékelt filament 1.7-es, emiatt a motor nem tudja rendesen továbbítani a hot end felé, a kis fogaskerék ledarálja a szálat (kis előtolás esetén is). Kicsit becsapós, mert ha önmagában vizsgálod a száltovábbítást, úgy tűnik, hogy viszi rendesen, de nyomtatni mégsem lehet vele. Sok beállítást (Repetier) kipróbálva, valamint a filamentet a fogaskerékhez szorító erőt növelve sem adott úgy-ahogy elfogadható eredményt, csak akkor, ha a filamentet kézzel adagoltam a fejbe, a maximális nyomtatási sebességet pedig 30 mm/s-ban korlátoztam. Továbbá a mellékelt szál rosszul is tapad, elég merev is (sajnos a külön vásárolt filamenttekercs csak napokkal a gép megérkezése után jött meg, így egy ideig a nyomtatóhoz adott szállal voltam kénytelen próbálgatni a nyomtatást). A külön vásárolt 1.75-össel (fehér PLA) már elboldogul, de néhány próbálkozás után kiderült az is, hogy kell majd későbbiekben az extra hűtés a PLA-nak, különben megfolyik. Túl sokat nem tudtam tesztelni az 1.75-öset sem, mert a teflonbélés megadta magát... Jelenleg 2,5 hete áll emiatt a gép, várom az alkatrészeket. Nem számítottam világmegváltó eszközre, tisztában voltam azzal már vétel előtt is, hogy egyes megoldásai elég gagyik és az első teendők között lesz ezeknek a javítása, lecserélése. De arra nem számítottam, hogy gyakorlatilag hetekkel a megvásárlása után sem lesz egyetlen vállalható nyomatom vele. Összességében azt mondanám, hogy a Geeetech Prusa i3 Pro B-t inkább felejtse el mindenki!
[ Szerkesztve ]
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
Chimpy
tag
válasz DrojDtroll #2362 üzenetére
Akrilt vettem.
Fotonhámozó:
Szerencsére én ennyire komoly hibákkal nem találkoztam. Az igaz, hogy a fej az enyémben is upgrade-re szorult, de nálam ez kimerült egy 0,4-es fúvóka cserében, illetve az M6-os extruder szár kapott egy alu hűtőbordát. Így már 40mm/s sebességgel stabilan tudok nyomtatni, de modelltől függően az 50-et is meg lehet vele kockáztatni. Ha lesz időm csinálok egy új menetes szárat rozsdamentes anyagból, teflon betét nélkül, amire teszek a fűtőpatron fölötti részre egy beszúrást, hogy ne melegítse fel olyan hosszan a filamentet.
A megolvadó filament nem a gép hibája, a PLA sajnos ilyen, igényli a réteghűtést. Persze adhattak volna a géphez egy réteghűtőt, de azt utólag beszerezni nem nagy költség.
Amivel még gond volt az a Z tengely orsói, azok elég durván ütnek. Most egy ilyen kóválygásmentesítő van beépítve, elég jól teszi a dolgát, de tervbe van az új menetes szárak beszerelése is, alul-felül csapágyazva. Csak lenne annyi időm, hogy megcsináljam
Összességében én is azt mondom, hogy ha mondjuk 2x ennyiért lehet olyan gépet venni, aminek nincsenek ilyen hibái, akkor inkább azt vegyen az ember, de ahogy elnézem a piaci kínálatot ezért az árért szintén az otthon feltuningolós gépeket lehet csak megkapni. De ha valaki tud valami tuti vételt ne tartsa magában -
DrojDtroll
veterán
válasz Fotonhámozó #2363 üzenetére
sajnalattal hallom
A tarantulákrol mi a velemeny?
-
Saccco
nagyúr
válasz DrojDtroll #2365 üzenetére
Nekem jó tapasztalatom van a Tarantulá-val. Ez sem out-of-box high quality printer, de azért nem kell sokat farigcsálni, hogy jó legyen. Réteghűtő nagyon kell, de az mindegyikre. Illetve a Z-tengely merevítése mindenképpen szükséges. Gyakorlatilag mindenhez van nyomtatható modell. Van aki alu alkatrészeket is árul hozzá. Én magamnak vágattam alu tálcát, így gyakorlatilag minden alakalommal tökéletes első réteget tudok nyomtatni vele. Fontos még az alaplap tápellátásánál forrasztani a kábelt, vagy tehermentesítőt alkalmazni, különben hajlamos a csatlakozó olvadni, nálam egyelőre nincs ilyen hiba.
70mm/s tempóval is vállalható nyomatok jönnek ki, de többnyire 50mm/s körül nyomtatok.szerk.: Kereső kifejezés: Tevo Tarantula
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz DrojDtroll #2367 üzenetére
A nyomat formája fontosabb, van mikor nagyon hülye frekvenciát üt meg, főleg hosszú kitöltésnél.
-
Saccco
nagyúr
válasz DrojDtroll #2369 üzenetére
3D Honeycomb
(#2371) DrojDtroll:
Nem. Pl. a Slic3r Prusa edition tudja.[ Szerkesztve ]
-
Vasshammer
tag
Sziasztok!
Keresek Budapesten hotendet fúvókával (0,4mm) Anet A8-hoz. Sajnos duguláselhárítás után nem csavartam rendesen vissza az alkatrészeket és kifolyt az anyag, mely úgy beleszáradt a menetbe, hogy kisütni se tudtam belőle
Köszönöm!
Üdv, VH
-
uzsz
senior tag
Sziasztok!
A temaban abszolut kezdö kent vettem egy Anycubic Prusa i3 - kit - et.
Összeraktam, (nekem nem volt egyszerü)..Forumot nem talalok hozza, online utmutatot sem.
Hatha köztetek valaki ismeri keszüleket vagy tud segiteni.Az abszolut nulla pontot kellene valahogy ujra definialni, mert most az autohome elküldi nirvanaba a fejet.
A plattform mellett egy kicsivel es az alatt vagy 1cm - el van neki a nulla pont.Itt ey video rola: [link]
A menüben nem talalok olyan opciot hogy pont rögzitese v hasonlo.
Mar azt is kiprobaltam, hogy miutan elerte a szerinte nulla pontot, kikapcsoltam, manualisan beallitottam, utanna vissza kapcsoltam. A kijelzö szerint nullan volt. Ehhez kepest teszt nyxomtatasnal felszantotta volna a platformot. Következö auto home megint nirvanaban landolt...Tudja valaki hogy mit cseszek el?
Köszi[ Szerkesztve ]
Aki viszkető seggel fekszik, büdös ujjal ébred. (Guga kérésére javítva) Az élet az egy nagy cukor, csak meg kell tanulni szopni.
-
Saccco
nagyúr
Nincsenek végállás kapcsolók? Ha vannak, akkor működnek is? Az alaplapon jó oldalra vannak kötve? Tarantulá-n is csak a negatív oldalon van, de csatlakozóhely van a pozitív oldalhoz is.
[ Szerkesztve ]
-
uzsz
senior tag
Elvileg müködik, mert ahogy rabök megall. Utana lejjebb ereszti a fejet es megint neki megy a kapcsolonak.
Ellenben nekem nem tetszik a Z axis kapcsolo ott ahol van. A manual lofüttyöt nem közöl rola, hogy pontosan hova tedd, csak kb.
[ Szerkesztve ]
Aki viszkető seggel fekszik, büdös ujjal ébred. (Guga kérésére javítva) Az élet az egy nagy cukor, csak meg kell tanulni szopni.
-
Saccco
nagyúr
Az mindegy, hogy hol van. A lényeg, hogy a fej az asztal felett megálljon, utána a szintezőcsavarokkal kell beállítani a megfelelő hézagot.
A szintezés a Tarantulá-n is így megy, ütközik - visszaemel - lassan ereszt.
[ Szerkesztve ]
-
uzsz
senior tag
Akkor feljebb kellene raknom a kapcsolot, de ott mar nem nagyon tudom mihez fogatni, mert ott egy kis venti van ami a nyakot hüti. A videon latod hogy hogy all a dolog.
-
uzsz
senior tag
a kapcsolo le van nyomva a videon. Mindig lenyomott allasban all meg miutan elöször lenyomja es vissza emeli a fejet egy kicsit.
A kapcsolo müködik, mert volt hogy en nyomtam ra, hogy meg all - e.
Ellenben teszt nyomtatasnal ignoralja a kapcsolot.Aki viszkető seggel fekszik, büdös ujjal ébred. (Guga kérésére javítva) Az élet az egy nagy cukor, csak meg kell tanulni szopni.
-
Chimpy
tag
Hát ez a kapcsoló elég érdekes helyre lett téve. Nem biztos, hogy jól értem, de ha Auto home-ra küldöd, akkor felveszi a ref pontot, ha viszont nyomtatást indítasz akkor nem?
Nálam (Geeetech Prusa i3 Pro B) a gyári firmware volt rosszul beállítva, ezért az X tengely fordítva működött.
Esetleg próbálj meg egy firmware frissítést, hátha az segít. -
Vasshammer
tag
Nálam is firmware hiba volt, (anet a8) jelenségek:
Hotend melegítésnél újraindult (amint elkezdett volna melegíteni)
Néha "home all" opciónál az Y kiküldte volna az asztalt a világba, előreEgy frissítés megoldotta a gondokat
szerk.: amúgy minden csati jó helyre van dugva? Én egyszer felcseréltem két tengelyét és hát hasonló volt a probléma.
[ Szerkesztve ]
Üdv, VH
-
izisz
senior tag
A teszt nyomtatás gcode nem tartalmaz véletlenül egy G29 parancsot a fejrészben? Ha igen, azt vedd ki.
Egyébként kijelző tartalom alapján nagyon hasonló firmware, mint az Anet A8-é.
Javaslataim:
- Skynet firmware használata (marlin származék, néhány apróságot állítva simán menne Nálad is)
[link]
[link]
- úgy rémlik, hogy az LCD menüben van egy offszet állítási lehetőség (bár ez már lehet csak a skynet része, nem a gyári FW része); ott lehetne próbálkozni az origin offszet beállítással.M119 g code paranccsal tudnád tesztelni a végállás kapcsoló reagálását.
By default "open" státuszt kellene visszaadni, ha megnyomod az endstopot és kiadod a parancsot, akkor TRIGGERED státuszt kell adni. -
izisz
senior tag
+1 (azért írok szofveres megoldást, mert speciel én rühellem a gyári lcd gombokat és a menüben bóklászást )
"home all" helyett próbáld azt, hogy akár cura-val (pronterface) akár repetier host-al csatlakozz a nyomira. (cura, pronterface-t javaslom erre a tesztre, faék egyszerű)
A manual control részben mozgass minden tengelyt külön-külön -> Minden tengely megfelelő irányba mozog fizikailag? Ha nem, ellenőrízd a motor csatlakozásokat.
Aztán home-olj csak 1 tengelyt egy lépésben, X, aztán Y - remélhetőleg ezekkel nem lesz gond.
Utoljára hagyva a Z-t, még ne home-old, csak léptesd lefelé, közelítsd a fejet az asztal felé (az asztal felett legyen a fej X-Y szempontból)
Amikor hallod a Z endstop kattanást, M119-el kérdezd le az állapotot. Triggered? Ekkor mennyi távolság van a nozzlid és az asztal között?
Ha eddig minden OK, akkor csak most próbáld ki a home Z-t (csak a Z-t) pronterface-en - működik így vagy belefúr az asztalba?
Amúgy a skynet pakkban is van hasznos doksi, azt is érdemes elolvasni. Szerintem csak a gyártó név különbözik (meg helyenként mainboard, különböző Melzi klónok), Anet-Tronxy-Geetech, egykutya. -
törölt tag
válasz compi.hu #2389 üzenetére
nem a dhl ül a cuccon hanem a vámosok. Nekem egyszer egy másik cég ügyintézője mondta, hogy felbaszták a vámosokat, és 1 hetet áll minden csomagjuk... előtte 2 nap alatt megkaptam bármit tőlük.
DHL meg azelőtt is bekéri már a vámügyintézés papírjait (már ha bírja), hogy egyáltalán beérkezne az országba a csomag. Nekem 1 nap és 1 hét között volt már minden tőlük. -
foka
aktív tag
válasz compi.hu #2389 üzenetére
UPS csomagtovábbítással, febr. 27-én "rendelt" Kossel XL Linear, már 1-én kérték a papírokat, 3-án Vecsésen volt (Kína-Thaiföld-India-Németo.-Csehország-Budapest-Vecsés útvonalon). 6-án küldtem az utolsó e-mailt az ügyintézőnek, utána már többet nem szóltak hozzám. 10-én reggel a nyomkövetésből tudtam meg, hogy végre újra megindult a csomag, végig melóhelyen voltam, de semmi hír. Át kellett mennem a megyeszékhelyre délután, erre csöng a teló, hogy hozza. Mondtam neki a melóhelyen a portán várja a pénz, hagyja ott, így is lett, este bementem érte. Még nem sikerült elkezdenem összerakni, talán szerdán (de jó a márc. 15. ünnep).
Viszont telefonon sosem tudtam elérni őket, az automata sikeresen hárította a próbálkozásaimat.DHL is előre kéri a doksikat, nem mindig tőlük függ a dolog, ők is csak közvetítők (sokat le is gombolnak érte).
[ Szerkesztve ]
Üdv: Fóka
-
layerke
aktív tag
Kérlek Benneteket, hogy a szállítással kapcsolatos információkat (ami nem kimondottan 3D nyomtatás témát érint még ha 3D nyomtató is a szállított termék) tegyétek OFF-ba. Köszönöm szépen a segítséget!
-
foka
aktív tag
válasz compi.hu #2392 üzenetére
Aliexpressről jött. Store: "flsun 3d printer Store" (van egy ugyanilyen nevű, csak az flsun3d egybe van írva, de szerintem ugyanaz a cég lehet) kinézetre pont ilyen: [link]
DrojDtroll:
Kossel XL+MGN12H linear guide+MK3A HeatBed+12V 20A switch power+1 roll filament (40m sárga). Nincs benne egy nyomtatott alkatrész se, mind sajtolt (fröccsöntött).
Fényképezőm ma lesz feladva, remélem csütörtökön meg is jön. Addig majd iPaddel, vagy telóval dokumentálom és ideírom (szerdán tervezek nekiállni, van egy csomó elmaradt drónos forrasztanivalóm, 3-4 gép).layerke:
Bocsi, így leszViszont ha már így témázgatunk, a link alapján azt meg tudnátok mondani, hogy szerintetek mit kell még majd javítanom rajta?
[ Szerkesztve ]
-
foka
aktív tag
Van, nézd meg a képeket, csak jól be van építve.
A cool fannal szemközti turbo fan egy bowler, ami csőrön keresztül a fej alá fúj.Ja, egyébként a linear cuccokk mellé elküldték az összes alkatrészt is, hogy pulley verzió legyen.
107 oldalas összeszerelési utasítás, 52 oldalas felhasználói utasítás (beüzemelés, pc kapcslat stb.) és egy képsorozat a slic3r beállításához, minden driver és firmware, ezek rajta az SD karin.
[ Szerkesztve ]
-
izisz
senior tag
Kicsit OFF.
Devil design PET-G, egy kollégával használjuk már egy ideje.
Korábbi beszerzési forrás a bestmarkt.hu volt. De persze ott egy ideje már nincs.
Rajtuk kivül még a TME-től lehet rendelni (kissé túlárazott, kis tételnél - 1-2 spool - a posta is indokolatlan teher) illetve közvetlen Lengyelországból (legalábbis eddig én csak ennyi forrást találtam).Egy rövid kérdőív keretében kiváncsi lennék, hogy hányan vannak azok (ha vannak), akik beszállnának egy csoportos rendelésbe, a lengyelektől közvetlenül (részletek a gugli formon). NEM csak PETG, de ugye PLA és ABS van a bestmarktnál.
Gugli form(u.i: nem szoktam aktívkodni, de bosszant, hogy nincs magyar ellátmány ebből a filából. Ha más is szivesen használná, szerintem a korábbi bestmarktos 5200 HUF/spool környékére talán ki lehetne hozni a végső árat, feltéve, hogy elég darabszámmal tudjuk megkísérteni a lengyel emberkét)
-
izisz
senior tag
Sütőbe még nem raktam, tavaly nyáron még nyomtatóm sem volt, szóval az autóbeltérhez sem tudok mit mondani még
Azt meg nem szeretném hasraütve mondani, hogy persze bírja a hőt, ha nem teszteltem.
Ha javasolsz egy tesztet, amit el tudok (tudunk végezni) és kielégítő válasz lenne a kérdésedre, megtesszük.
Vagy vársz nyárig, akkor majd én is tervezek kiegészítőket az autómba
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Ukrajnai háború
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.