- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyingsoul
veterán
válasz Mr.Csizmás #15043 üzenetére
Köszi a jelzést! Én holnap vagy jövő hét elején rendelem be. Kell még valami vagy csak azok a cuccok amikről korábban szó volt?
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
bigrob
őstag
válasz nightjuice #15049 üzenetére
Anno próbálkoztam ilyenekket, de hiába ragasztottam körbe az asztalon, billegett az egész nyomtatott tárgy a papírral.
Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
fape
senior tag
válasz gerleimarci #15039 üzenetére
Én is pont ezt akartam javasolni: M600 - Filament Change, ADVANCED_PAUSE_FEATURE
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
Imy
veterán
válasz Mr.Csizmás #15041 üzenetére
Azért, mert valószínű nem ugyanaz. Én is rendeltem acélt, és az még annyiba sem került.
Amúgy nem próbáltam, de a Microswiss elvileg jobban megmunkált, símább, kopásállóbb. Igaz lehet csak reklámszöveg. De amúgy nehezebb vele nyomtatni mint a rézzel, 15 fokkal melegebbre melegítettem fel a círbon anyagot, és még a speedet is le kellett csavarnom 70%-ra, hogy ki bírja nyomtatni. (ugyanaz a profil, mint korábban a réznél, csak egy nyomtatásnál arézből 0.6-os nozzléből 0.9mm-t csinált)
-
trialkornel
tag
fape (#15053) és gerleimarci (#15039): Köszi, nem is tudtam hogy ilyenek vannak a Marlinban. Lehet elkezdem végigolvasni a config_adv fájl.
-
Dyingsoul
veterán
válasz Mr.Csizmás #15055 üzenetére
90 fokkal elforgatva? Akkor hogy veszed le a nyomtatott cuccot róla és hogy tartod karba? Egy képet küldenél, mert lehet félreértettelek...
Extrudert kalibrálnám közben. Ezt nem értem, hogy mit kell átváltani G91-es kóddal?
Ezek alapján csinálnám csak telefonról serialport alkalmazással, de itt sehol nem említenek ilyen G91es kódot.
Mattshub
TechingTech videóEgyébként miért kell mindenképp gép/octoprint hozzá? Ez a metódus nem jó?
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Dyingsoul #15057 üzenetére
octoprint azért kell, hogy ne kelljen minden apró mozgatásért átmenni, kikeresni a menüből, meg ilyenek. szóval egy digitális inas a nyomtatóhoz.
btw az ender 3 Y iránya kb. 1,2 cm-el nagyobb, mint a stuva, így el kell forgatni. de nem vészes. (a képhez képest én kiraknám kívülre a tápot, vezérlés octoprintről - mióta megvan, azóta le van szerelve a kijelző+knob.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Mr.Csizmás #15058 üzenetére
azon agyalok, ha úgyis 90 fokkal van elforgatva, belső filament adagolónak jó lenne ez
IKEA HJÄLPA Kihúzható ruhaakasztó sín, fehér 1500ft
valahogy megcsapágyazni, de akkor magasabb stuva kellene
-
Dyingsoul
veterán
válasz Mr.Csizmás #15058 üzenetére
Hú hát nekem nem tetszik így elforgatva. A setupod jó, nem a tiédet fikázom csak ahogy elképzelem az enyém. Valahogy olyan sután néz ki az egész.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Dyingsoul #15060 üzenetére
no problemo, lehet kritizálni, javító szándékkal
ender 3-ad van ugye? most állok neki tervezgetni, hogy rakjam ki a tápot, meg alaplapot + TL smoother-eket, esetleg mellé még a Pi-t is, hogy egyben egy 120-as ventivel levegőztessem. (persze letekerve, hogy ne legyen hangja)
-
Dyingsoul
veterán
válasz Mr.Csizmás #15061 üzenetére
Igen, Ender 3 van nálam is. (Sima, nem pro bár a házalást tekintve ez szinte mindegy.)
TL smoothernek én utána néztem. Láttam youtube-on pro-kontra videókat. Annyira nüansznyi a különbség, hogy én feleslegesnek tartom. Komolyan amennyit upgradelgetem már az Ender 3-at vehettem volna drágább nyomtatót is (amit valószínűleg szintén upgradelgetnék szóval mindegy is...).Én is rendeltem hozzá egy Raspberryt, plusz nozzle-ket, csapágyakat, mágneseket, titanium heatbreaket, plusz PTFE csövet, nyomtathattam filament guide-ot, ventilátor covert, extruder tekerőt, és még fene tudja miket vásárolgattam össze. És még ugye tervezem én is a házasítást de úgy érzem valahol meg kell húzni a határt.
Most végeztem az extruder kalibrációval, most nézem a flow rate-et, utána ránézek még a PID tuningra is ami remélem hamar meglesz mert már nagyon unom a babrálást. Itt van mellettem a cockpit ami délelőtt jött meg és össze kéne rakni hogy VR-ban autózhassak erre még most is az Ender 3-at babusgatom...
Szóval ha a házalás és az octoprint meglesz maximum filléres cserés dolgokra akarok költeni, mint a nozzle-k pl. Nyomtatni szeretnék már szép dolgokat, a Cura-ban szívesebben babrálok, mint a Soros porton... Így is le vagyok maradva mert húsvétra még pár tojást ki szeretnék nyomtatni, vettem akril festéket is még lehet le is festem. Persze én nem vagyok nő de édesanyámnak készíteném, ő szereti az ilyen kis csicsákat.
-
Dyingsoul
veterán
Na most nyomtam ezt a teszt kockát a következő beállításokkal:
Mérem az oldalakat természetesen felülről (mert a modell alja picit szélesebb a nyomás miatt).-
Az oldalak méretei:
3x38 és 43. Az oldalak vastagságát középen mértem. Azt is észrevettem, hogy az egyik sarokban van egy varrat ahol ugye Z tengelyen emel egyet a layer váltáskor. Ez egy szimpla falú kocka, egyszer ment körbe egy oldalon, így ezen lehet, hogy jobban látszik?Ezek után az adatok után szerintem nincs értelme a flow rate-en állítgatni, vagy mégis?
A kocka oldalai egyébként gyönyörűek, nem fotózom le mert nincs rajta hiba sehol csak ezt a varrat.[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz Mr.Csizmás #15061 üzenetére
TL-smoothernek mi ertelme? Marmint azon kivul, hogy csak ront a parametereken. Egyszerubb szoftverbol novelni a holtidot, es akkor a dinamikan sem buksz. Az iparban ilyen soros diodas megoldast soha nem hasznalnak, mert semmi ertelme.
[ Szerkesztve ]
-
foka
aktív tag
válasz Reggie0 #15065 üzenetére
Igen, de ez igazándiból a hibás tervezésű (másolású) DRV8825-höz lett, máshoz nem nagyon van értelme, Ott is csak ha a hiba jelentkezik (salmon skin pl máshogy nem javítható egy foknál jobban). Egyszerűbb egy jobb driver, de pl MKS Sbase integrált...
Az más, hogy sokan mindenhez megpróbálják inkább ezt használni.Üdv: Fóka
-
Saccco
nagyúr
-
Saccco
nagyúr
válasz energy4ever #15071 üzenetére
Abból vannak a Tarantula vázat összetartó elemei.
Ettől függetlenül a Tarantula egy jó gép. Csak sokat kell faragni rajta, hogy igazán jó legyen. Alap esetben az Ender 3 jobb, minden kisebb betegsége ellenére is.(#15072) Sayiid919:
Ender 3-at kapsz EU-ból. [link][link][link][ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
-
Saccco
nagyúr
válasz energy4ever #15074 üzenetére
Az alignál kicsit többel jobb.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
gerleimarci
aktív tag
-
azbest
félisten
válasz energy4ever #15074 üzenetére
Sok változat létezhet tarantulából és ender3-ból is.
Tarantula: Az integrált driveres a4982 vezérlős salmon skines és a diódás trükk sem segít rajta. Az akril elemek képesek meghajolni feszesebb szíjnál, az excentrikus csavarok az akril elemeknél nem mindig feszíthetőek meg, mert nagyok a lyukak a sima csavaroknál is és azokat úgy kell meghúzni, hogy közelebb essenek. Plusz merevítés kell a vázhoz, főleg az aljához, z tartóhoz. A fontosabb akril elemek alura cserélése is sokat javít a pontosságon. A kábelezés teljes káosz, plusz okosítás kell, hogy ne lógjanak mindenfelé és 230v ne legyen szabadon. Nincs alapból tárgyventi.
Pozitívum, hogy rendes mega 2560 -re épül. Egy éve lehetett best buy az olcsóbbak közt.Ender3: lényegében fém minden fontosabb eleme. A legújabb változat integrált tmc2208 driveres, bár gondolom nem azokat árulják olcsóbban, de lehet a régebbi a salmon skines drv8825ös, de legalább a diódás megoldás megy. Viszont sajna csak mega 1280-as, így a fw hely kisebb. Átgondoltabbnak tűnik a kábelrendezés, nem lóg ki a 230v kábel, talán a gyári asztal megoldás is okosabb. A szíjak vezetése is jobbnak tűnik a tarantula bonyolításánál.
Úgy mondanám, hogy alapból meg van oldva csomó kényelmi, esztétikai és használhatósági probléma, ami a taratnulánál még plusz nyomtatandó vagy cserélendő. Árban meg nem igazán olcsóbb egy tarantula.[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz Sayiid919 #15078 üzenetére
Nekem ender 3-mal az alapokat vegigjarva teljesen jo. Alkatreszeket is lehet gyartani, csavar, anya passzol egymashoz, stb..
A filament hajtasanal tovabbfejlsztest kivan egyertelmuen, mert nyomatekhianyos, de addig is a sebesseg csokkentesevel kompenzalhato.
[ Szerkesztve ]
-
energy4ever
addikt
Erre ugy celszeru valaszolni, hogy miert olcso egy olcsobb nyomtato:
Mozgo asztalos. Kicsi nyomtatasi terulet. Silanyabb anyagminoseg/anyaghasznalat. Semmi okos extra. Hangosak. Nyitott nyomtatasi ter. Kb ennyi.
Szerk: nyilvan filamentes nyomtatas keretein belul. Dragabb nyomtatoknal bejonnek mas technologiak is, pl a mugyantas cucc, de az mar nagyon mas kategoria!
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Hallottam már olyan véleményt nyomtatós youtubbertől, hogy a mai 200 dolcsi körüli jobb gépek már vetekszenek a 10 évvel ezelőtti dollármilliós gépekkel.
Nem árt kicsit képbe kerülni a különböző műanyagok tulajdonságaival. Melyiknek milyen előnye és hátránya van. Thomas Sandlersnek vannak például ilyen jellegű videói is [link].
A teljesség nélkül még pár youtubber, akikre érdemes lehet feliratkozni, nézni videóikat:
CNC Kitchen [link], 3D Printing Nerd [link], Maker's Muse [link], RCLifeOn [link].Aztán persze mélyebb vízként, alkalmazásban
James Bruton robotos dolgai [link]
Tech2C 3d nyomtató építése sorozat [link]De rengeteg más videó is van. A gyakorlati alkalmazások terén is (terepaszta, modelezés, ...).
Önmagában a nyomtatás csak eszköz, egy csomó terület lehet, ahol használt lehet venni. Funkcionális dolgokat is lehet nyomtatni, de akár más hobbihoz is lehet alapanyag vagy akár olcsóbb alternatív alkatrészgyártás. Van hogy csak szimplán jópofa figurát. Vagy magának a gépnek a tökéletesítése, finomhangolása miatt valami teszt figurát. Meg esetenként a géphez plusz alkatrészt is.Thingiversen van rengeteg kész model. A szeletelő program(ok), de modeleket szerkesztő, modelleket készítő programokkal ismerkedés is érdekes terület. Az elekrtonika része is egy nagy terület, mechanika, beágyazott rendszerek...
(#15065) Reggie0
eredetileg, aki kitalálta a tl smoothert kizárólag egy okból csinálta: hogy 1.4 V-tal eltolja a feszültséget, hogy a drv8825 szebb szinusz jelet generáljon. Azért használ két-két diódát, mert 0.7V esik egyen abból a fajtából, amit őhasznált. Azért nem ellenállást használt, mert azon ilyen feszültség változtatáshoz 60W-ot kellett volna elfütenie annak, ami nem praktikus. A dióda sokkal kisebb melegedéssel tudja ezt. Csak felkapták a boltok, meg a hájp, rengeteg youtubber is fogalom nélkül ajánlgatja mindenre - persze jutalákos vásárlási linkekkel.[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz Reggie0 #15065 üzenetére
Nekem pl. Ender 5-nél megoldotta a "salmon skin" problémát. Több videót megnéztem előtte (logikusan a saját nyomtatómra koncentrálva) és mindegyikben segített, kinek jobban kinek kevésbé. Gondoltam nem nagy költség, kipróbálom és ha segít, segít, ha nem akkor kuka. De tényleg jobb/szebb lett tőle a nyomat felülete.
-
DrojDtroll
veterán
Milyen fw illik az skr 1.3-hoz? Marlin2 vagy Klipper?
Rekord idő alatt(6-7 nap megérkezett
-
azbest
félisten
válasz DrojDtroll #15084 üzenetére
Ha jól értem a klipperhez kell egy másik eszköz, ami a meló nagyját csinálja. A klipper csak végrehajtja az utasítást, a lehető legkisebb erőforrást pazarolva másra, hogy a kis teljesítményű 8 bites vason is nagy sebességet lehessen elérni.
A marlin 32 bites vason nem ütközik azokba a problémákba, amibe a 8bites vason. Már csak a nagy órajel előny miatt sem (100 vs 16 MHz)
Most nézegetem, hogy elvileg a hivatalos marlin 2.2.0 bugfix branch mintha már támogatná az skr 1.3-at. Facebookon láttam, hogy a saját marlin változatuk néhány dologban lehet bugzik vagy korlátozottabb.
[ Szerkesztve ]
-
Gordon32
tag
Sziasztok!
Már rég óta motoszkál bennem a gondolat hogy milyen jó lenne egy 3D-s nyomtató és most úgy döntöttem belevágok.
Milyen nyomtatót ajánlanátok egy kezdőnek?
Ender 3 jó lehet vagy mi az ami hasonló árkategóriában mozog?(jó lenne ha EU-n belül be lehetne szerezni)
Mennyire bonyolult a nyomtatók használata,karbantartása?
Filamentből mi az ajanlott kategória?
Szeretnék kisebb "szobrokat",figurákat is nyomtani Thingvers és hasonló oldalakon elég sok minden bejön
Totálisan fogalmatlan vagyok még a témában,minden segitséget tanácsot szivesen veszek.Üdv! Gordon
-
-
imibogyo
veterán
válasz Reggie0 #15088 üzenetére
Igaz. De ha segít...
Amúgy a Ender 5 V2.0 (csináld magad mozgalomban) már lehet megoldja ezt a problémát. Lényegében a gép teljes átépítését tervezem. Új alaplap cserélhető vezérlőkkel, lineáris sínek minden tengelyen, a jelenlegi 2 darab rudas Z-tengely és 1 darab trapézmenetes orsó helyét 4 darab lineáris sín veszi át 2 darab golyósorsóval (de egy motorral), valamint a váz is kap majd extra 2040-es elemeket (kicsit nagyobbak is lesznek a befoglaló méretek későbbi könnyebb dobozolás miatt). Szóval a valódi megoldás "on the way", de ha addig valami működik átmenetileg is, akkor azért használni fogom.
Persze ez nem most lesz. Egyelőre egyébként még csak a gyűjtési (ötlet és pénz) fázisban vagyok, mert a ház most rengeteg forrást elvesz a hobbiktól és ugye a másik gépem is épül a háttérben (egyébként nagyon hasonló paraméterekkel a fenti géphez, de E6 hotenddel és direkt extruderrel).
-
Reggie0
félisten
-
willz
csendes tag
Megint van egy kis kínom. A Z tengelyt nem mozgatja felfelé a motor. Egy nagyon picit megmoccan és ennyi. Kézzel könnyen jár az orsó és ha leveszem a motor is forog mindkét irányba.
Meghalt volna léptetőmotor? -
willz
csendes tag
válasz Mr.Csizmás #15095 üzenetére
Nem. De ha leszedem az orsót, menüből tudom forgatni mindkét irányba
Drivert is megcseréltem másik tengelyével, de semmi változás[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz Gordon32 #15086 üzenetére
Illetve keress rá az Ender 3-ra itt a fórumban, ha az érdekel és nézd meg mit írtak róla a többiek.
-
Mr.Csizmás
titán
noob kérdés:
ender 3 kábelhosszok leírva léteznek valahol, vagy borítsam szét a gépet, és centizzek?
-
Saccco
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #15099 üzenetére
Szerintem az se biztos, hogy mindegyikben ugyanolyan hosszúak. Utóbbi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Derail Valley
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Gumi és felni topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple iPhone 11 - népalma
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs