- Gamepad
- Milyen notebookot vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fabula
őstag
válasz DisRespect #11558 üzenetére
1. Minden merevítés sokat számít, de a legjobb, ha mindenhol merevítve van a váz, mert az akril nagyon instabil. Utána pedig érdemes lecsavarozni egy bútorlapra, az alá pedig 4 db fél squash labdát tenni. Rengeteg megoldás van a thingiversen, keresd meg a neked legszimpatikusabbat.
2. Én tettem rá egy A8-hoz ajánlott kék kocka induktív érzékelőt [link], melyhez akril felfogató lapot is adnak a hotend tartó hátsó részére. Első meglepetés az volt, hogy az alaplapra csatlakoztatva egyáltalán nem működött, majd kiderült, hogy a Z kapcsoló csatlakozójában lévő 5V kevés neki (10-30V kell), ezért megtápláltam 12V-al és csináltam hozzá egy optocsatolót az alaplapra kötéshez. Én azt tapasztaltam, hogy nem olyan fontos ez, időnként kiszintezed a bedet és nyomtat rendesen enélkül is. Én is próbaképpen vettem meg és ha már meg volt, rászereltem. Azóta egyik nyomtatómon sem volt proxymity sensosor-os uto szintezés (Tevo Tornado, 4MAX), olyan ritkán kell utánállítani, hogy fölösleges kiadásnak tartom.
3. Y szíjfeszítő [link]
X szíjfeszítő [link]4. Ha a filamet orsó tartóra gondolsz, akkor nem jó megoldás, az amúgy sem merev vázat tovább terheli. Tedd nyogodtan mellé, nem foglal az olyan sok helyet pl. egy Tevo Tornado helyigényéhez képest .
5. Ha átalakítod a "fejet" azaz gondolom a hotendet, az maga az E3DV6 például. Ahhoz már érdemes és kell is egy másik, komolyabb extrudert felszerelni, pl. egy Titant. Szerény véleményem szerint viszont nem éri meg ennyit költeni az A8 fejlesztésére, tanulógépnek jó az eredeti hotend és extruder páros.
6. A külső MOSFET a hotbedhez egyáltalán nincs túllihegve, az alaplapi MOSFET elég harmatos hozzá, az alaplap könnyen elszállhat, de volt, akinél már tüzet is okozott. Ennek kapcsán írom, hogy soha ne hagyd magára a nyomtatót hosszabb ideig (5 percen túl) a saját érdekedben. Én tettem a hotendhez is egy külső mosfetet, mert az ördög nem alszik és nem drága fejlesztés .
7. Zsilikonzsírral.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest