- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
Új hozzászólás Aktív témák
-
Newlocal
aktív tag
-
törölt tag
válasz Newlocal #7803 üzenetére
Hogy két analog csatornát (vagy egy analog + egy DVB) nézz egyszerre, ahhoz két tuner kell. Mivel a nevezett kártyákon csak egy tuner van, ezért ilyen lehetőséged nincs.
A DVB önmagában némileg más. Ugyanis itt egy multiplexen (azaz egy frekvencián) több csatorna található. Szóval az adott multiplexen belüli csatornákat meg tudod jeleníteni egyszerre is.
-
HellGreg
őstag
Sziasztok, hát csak megadta magát a hangkártya, vissza kellett térni az alaplapihoz. De úgy a tv meg se nyikkan. pedig az alaplap és a tv-kártya utasítását követve csatlakoztattam. Vagyis azt a kis 4-pines csatlakozót ami a tv-kártyából jött, az alaplap cd-in bemenetébe dugtam. semmi.
van még egy külső lehetőség, amit nagyon okosan zavarossá tesz a user manual. csak annyit mutat, ahogy az alaplapi hangkártya line-in jack bemenetébe csatlakoztatja egy kéz a tv-kártyát. de hogy a jackes zsinór másik végén mi van, azt őseink elfeledett homálya fedi, mert hogy a hangkártyának a remote kimeneten kívül nincs más jack csatlakozója. így hát hogy az honnan jön, nem tudja senki. én legalább is nem. -
törölt tag
válasz HellGreg #7805 üzenetére
Először is rossz helyre írtad. Vagy a TV tuner problémák topicba, vagy a kártyád gyártójához tartozó topicba kellett volna.
Másodszor: nem ártana tudni milyen tuner és milyen OS...
-
HellGreg
őstag
Oké, ott folytatom... (tv-tunerek)
-
c.s.f.
csendes tag
Sziasztok!
Seítségeteket kérném, tunerkártyát szeretnék venni nem ismerem ezeket a digitális kártyákat.
Melyiket érdemes (képminőség) megvenni? A földi digitális sugárzáshoz kellene.
Esetleg lehetne hibrid is... Ez esetben elképzelhető az analógon a hardveres tömörítés?
Kösz.
Volt egy 3000 deluxe-om, de hülye fejjel eladtam... -
Newlocal
aktív tag
-
Ciripke
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék érni, olyan tuner választásához, ami mindenképpen USB-s, hardveresen tömörít, tehát a procinak csak az adatok továbbításával kell foglalkoznia, és képes felvenni UPC digitális adást is, de nem HD-t. (ez nem tudom, h milyen kritérium, de fotnosnak tartottam leírni).
Előre is ksözönöm a segítséget!
üdv:
C. -
daiquiri79
csendes tag
Sziasztok,
UPC digitalis kabeltv szolgaltatasom van, van hozza egy belteri egyseg valami dekoderkartyaval, ez egyben dvr is egyebkent.Van rajta egy euroscart kimenet, egy ethernet port es egy usb port (fogalmam sincs mire szolgalnak oszinten szolva, es nem talalom a hasznalati utasitast). Szoval a kerdes: hogy tudnam pcn nezni az adast? Valamilyen digitalizalasra szolgalo tevebemenetre kene kotnom a scart kimenetrol jovo jelet? vagy van jobb megoldas is? Ha nincs, milyen kartyat/kulso eszkozt erdemes vennem erre a celra?
Koszi! -
cl.aci
aktív tag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni, Tv tunert szeretnék vásárolni DVB-T adás vételéhez,ha hibrid az sem baj. A csavar az a dologban hogy nem a sz.gépen akarom nézni a Tv műsort, hanem a tv-n, (ami egy 72cm sima samu tv). Milyen tunert kellene vennem ehhez, (keretem nincs LCD tv vásárlásához) kb. 10 e Ft-om lenne rá. Milyen terhelést róna ez a gépre (konfig az adatlapon) tv nézés mellett lehetne rajt mást is csinálni?
Köszi a válaszokat."bakker ez tényeg egy fadoboz, azt hittem csak viccelsz"
-
törölt tag
válasz daiquiri79 #7818 üzenetére
cl.aci: Ha nem akarsz felvenni, akkor egy külső box kell neked. Azt viszont nem fogsz kapni 10k alatt, pláne nem DVB-T/hibrid képeset.
-
yolan
őstag
Sziasztok!
Max olyan 10k-ig szeretnék venni tv-tunert.
A szép kép, a gyorsaság és a jó hangzás nem hátrány, ahogyan a távirányító sem.
Van valami teljesítménybeli különbség a pci-os és a pci-e-s kártyák között?Szerk.: tudatlan vagyok ilyen téren, hybrid meg analóg és társai. Upc kábeltévém van, most gondolkozom a digitális adású csomag cseréjén. Ehhez illő kártyát szeretnék venni természetesen.
[ Szerkesztve ]
“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
törölt tag
A tunerkártyák hangminőségében nincs érzékelhető különbség a ritka kivételt (Leadtek PVR3000 Deluxe) leszámítva. A távirányító meg alap dolog már jó ideje.
Mit értünk teljesítmény alatt. Minőségben semmi különbség a két csatoló között.
A UPC DVB-C-jét elfelejtheted közvetlenül tunerkártyával. Az okokról már volt szó többször is, keresd meg a topicban.
-
yolan
őstag
válasz #65675776 #7822 üzenetére
Olvasgattam kicsit, tehát akkor amit kinéztem (upc digital bronze) nem fog menni egyik kártya sem (értelmes áron) mert drága upc kódolja az adást?
És ilyen esetben milyen lehetőségeim maradnak? A upc-től ez a tv csomag marad mindenképpen, nem én döntök, viszont tv-t nem akarnék venni külön, itt a böhöm monitor, szépen elgondoltam, erre upc megint bebasz..“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
SZT
csendes tag
T Fórumlakók!
A segítségeteket szeretném kérni tuner kártya vásárlásához!
Elöljáróban el kell mondjam, nem vagyok szakember, csak egy lelkes amatőr!
Szeretném a régi családi VHS felvételeket, DVD-re írni, és jó minőségben, a számító gépen TV-t nézni.
A topicot átolvasva, látom, hogy vannak hozzáértö emberek, akik talán tudnának segíteni!
Nos: a lakásban UPC-kábel, STB-van.
A szg. paraméterei: P4 2.4 proc
Intel alaplap
3 GB Ram
XP Home SP3
VGA NVIDIA GF mx 440 128mb
Természetesen, DVDíró, hang kártya.
Most jelenleg, egy ősrégi, Pinnacle PCTV Stereo kártya van benne, de sem a kép, sem a hang nem stabil.
A fórumot olvasva, felkeltette az érdeklődésemet, a Leadtek DVR3100H premium TV/FM.
Csak a tesztjét elolvasva, egy kicsit elbizonytalanított, a 3D Y/C-t érintő hiba!
Nagyon kérnélek benneteket, hogy tipus megjelölésel, javasoljatok PCI csatolós kártyákat!
Inkább a jó minőség érdekelne, és persze tudom, hogy ennek ára van!Előre is nagy KÖSZÖNET!!!, a segítséget!
Üdv Mindenkinek.
-
bzoley
veterán
"egy kicsit elbizonytalanított, a 3D Y/C-t érintő hiba"
Ez chipset hiba, és csak mint érdekesség szerepel a cikkben. Hivatalosan nincs ilyen funkció/képesség, így nem számít hibának sem. Vedd úgy, mintha nem is létezne.
Így olyan, mint a többi hasonló típus, azokban sincs ilyen feature még letiltva sem.
Ettől nem lesz rosszabb, csak olyan mint a többi. De ha nem lenne tiltva, sem lennél sokkal előrébb, sokat nem tesz hozzá a minőséghez.
Viszont a célnak megfelel, mert tud hw-esen Mpeg-2-t kódolni, és többféle bemenettel is rendelkezik.yolan:
A digitális csomaghoz kapcs majd STB-t, és azt össze tudod kötni a tunerrel, pl. kompoziton keresztül. Csatornát az STB-n fogsz váltani.
Ha nem szerepel a terveidben dvb-t, akkor pl. WinFast TV2000XP Global, vagy hybrid(analóg, dvb-t) esetén WinFast DTV1800H, vagy DTV2000 Plus. Bár ezek talán már nem férnek bele a 10k-ba. -
SZT
csendes tag
Nagyon köszönöm a gyors segítséget!
Talán még annyit kérdeznék, hogy, a Leadtek DVR3100H premium TV/FM-kártyához, ha váltanék Win 7-re található driver?
Ha butaságot kérdeztem, kérlek tudd be amatőr mívoltomnak!
De szerintem marad a Leadtek DVR3100H premium TV/FM.Üdv: SZT
-
matyus10
csendes tag
Sziasztok!
Elég nagy válság előtt állok! Monitort már sikerül választanom magamnak, mert úgy gondoltam váltok én is wide-ra. Ezt néztem ki: http://href.hu/x/bk6p
Szeretnék venni egy TV-tunert hozzá, de teljesen bizonytalan vagyok...
Elvárásaim:
1. Külső legyen, mert a gépbe építhetőt megutáltam. (Valamilyen úton módon szétnyomta a régi alaplapom)
2. Nem lenne rossz, ha hybrid lenne, sőt jobb lenne, ha az lenne.
3. Számítógép bekapcsolása nélkül is lehessen használni
4. 25 ezer forintnál jó lenne, ha nem lenne drágább
5. Továbbá nem lenne rossz, ha lehetne használni is, mert a régi kártyámnak elég ratyi képe volt.Eddig, amit kinéztem: http://href.hu/x/bk6q
Már sok lehetőséget megnéztem, de ahogy átolvastam a topicot, láttam vannak nálam hozzáértőbbek is.
Segítőkészségeteket előre is köszönöm!Laci
Szoftverfejlesztők néha tetsztelhetnék saját szarjaikat...
-
bzoley
veterán
válasz matyus10 #7828 üzenetére
Ez egy noname usb-s tuner. Legfőbb tulajdonsága, mint a többi hasonló pc-hez csatlakozó tunernek, hogy a gép bekapcsolása nélkül nem fogod tudni haasználni. Ahhoz tv box kell, azzal meg a felvételi, és egyéb lehetőségektől fogsz elesni.
A másik dolog pedig, hogy egy belső tuner ezerszer többet ér, mint egy usb-s, főleg ha a képminőség is számít. -
matyus10
csendes tag
Szia!
Akkor azt mondod, hogy a tv box kevesebb ér, mint egy belső tuner? Hozzáteszem nekem nem fontos, hogy tudjak felvenni vele, mert régen bajlódtam azzal elég sokat, és nem érte meg.
Elmondom mitől félek. Fibernet előfizetők vagyunk, és elég gagyi a kábel tv náluk. Sajnos a koax volt, hogy nem csak jelet küldött, hanem egy kis áramlöket csomagot is, ami szétkapta egy szempillantás alatt az alaplapom. Azóta nem használok belső routert, a meg a tapasztalatom is az, hogy a szoftveres megoldások nem az igaziak a tv nézés területén.
De...
Szeretnélek megkérni, hogy ilyen 10-20 ezres kategóriában, tudnál nekem ajánlani valami korrekt ketyerét? Lehet belső-külső, teljesen mindegy, aztán majd jól átgondolom, hogy melyik legyen a kiválasztott. Mindemellett azért jó lenne, ha hibrid lenne. Én úgy vélem kevés a választék, nem nagyon tudok dönteni, meg hát a leírásokban sem vagyok nagyon otthon. Jó lenne, ha tudná kezelni az 1920x1200-as felbontást.
Köszönöm szépen a segítséget!
Szoftverfejlesztők néha tetsztelhetnék saját szarjaikat...
-
bzoley
veterán
válasz matyus10 #7830 üzenetére
Egy standalone tv box-szal lehet tévét nézni, nagyjából ennyi. Szerencsés esetben még a csatornákat is sorba lehet rendezni, de sokkal többet azért ennél nem tud. Az adott típusnál kell megnézni a támogatott funkciókat. Tovább bonyolítja a helyzetet egy 24"-os monitor, mert az eszköz vagy támogatja azt a felbontást, vagy nem. Ráadásul, ha a vga, és a monitor közé be van ékelve egy plusz eszköz, az már csak ronthat a minőségen.
A kábelt fizikailag távol lehet tartani minden tévés eszköztől egy galvanikus leválsztóval, ez max. ezer forint. Erre találták ki. Néhány tv box-ot már kipróbáltam, de még amelyik normálisan működött, sem tudta biztosítani azokat a szolgáltatásokat, amiket a normális, belső tunerek használata során megszoktam, esetleg megszerettem, vagyis semmi pénzért nem dobnám ki a gépből, és ezért nincs szükségem "igazi" tévére sem. És ezek nagy részét a szoftverekkel lehet biztosítani. Még az esetleges sw bug-ok mellett is inkább pc-tunerezek.
Feltételezve, hogy hybrid alatt a dvb-t képességeket érted(mivel a többi felejtős), és a felvételi lehetőség nem szempont, elég a sw megoldás, akkor pl. szóba jöhet a WinFast DTV1800 H, DTV2000 Plus, vagy PCIe-n a PxDTV2300 H. A hw-es tömörítésre alkalmas eszközök valamivel drágábbak.
Felbontás nem szempont, az a DX, és a vga dolga, amúgy sincs ilyen paraméter. 1920-on használom én is. -
matyus10
csendes tag
-
Erui
csendes tag
Sziasztok!
szeretnék venni egy tuner-t, a fő amire kéne, hogy a csalási videókat digitalizáljam, illetve a későbbiekben nem kazettára venném fel ha a gyerekek szerepelnek a helyi tv-be hanem rögtön a kártyával, olvasgattam már a témában, sokan kikötötték azt hogy hardveres legyen a kódolás, mer az nem fogja a processzort (ez szerintem is előnyös), de nem tudom, melyik kártya vesz fel szépen videóról...
nekem PCI-Expressz-es kéne, azt a kettőt néztem ki eddig:
Leadtek Winfast PxDVR3200
ASUS My Cinema- ES2-750/PT/FM/AV/RC tuneraz asus-t azért mert nekem ati videókártyám van, és azt írták ha fenn van a catalyst driverje (min 8.1-es), akkor miusz egy driver, illetve az alaplapom is asus, és egy angol tesztbe olvastam, hogy jók a zajszűrői, sajna itteni személyes tapasztalataokat errőla kártyáról nem találtam
a leadtek-ről olvastam, hogy az hardveres kódolású, így nem fogja a gépet
igazából a gépem, sem gyenge amd 2 magos proci van benne, 2 giga ram, csak azért ne terhelje le annyira
szerintetek melyik kártya jobb? vagy egyszinten vannak kb?
szépen vesznek fel vajon videóról?
esetleg más kártyát ajánlotok?
(bocsi ha buta kérdéseket tettem fel, esetleg össze-vissza, de még nem volt ilyen kártyám, és nem vagyok jártas a témába ) -
Balinov
titán
Szia, en a Leadtek-et valasztanam, marcsak a normalis driver es app tamogatas miatt is. Asus tunerben noname kategoria, borzalmas szoftverrel.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
törölt tag
Hi mindenki!
Új vagyok ezen a fórumon, de a 7000 valahány bejegyzés elég sok. Hadd ne nyálazzam már át.
Tud-e valaki okosságot mondani Linux alatt is használható analóg/dvb-t/dvb-c tunerről.
Van pár linkem, de eddig talán csak egyet találtam jónak.
http://sundtek.com/shop/Digital-TV-Sticks-oxid/Sundtek-MediaTV-Pro.html
Viszont ezt nem lehet kapni itthon, és zárt a forráskódja. -
Zscca
tag
ezzel tudnék felvenni filmeket vagy ez csak tévézésre jó? software ehhez nincs is kérdésem hogy neten találhatok softwaret hozzá amive tudnék filmet rögzíteni?
-
Balinov
titán
DVB-S, satellite, tehat csak digitalis muhold adasok vetelere alkalmas. egyebkent tud rogziteni, ill. pontosabban streamet menteni
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
jol nezz utana a giga tunernek, mert sajna tv tunerben a gigabyte az asussal, msi-vel egyutt a noname kategoria
-
törölt tag
Ezt úgy kell érteni, hogy minimális support és tipikusan 3rd party frontend-et (amik alig tudnak valamit) adnak a tunereikhez, amihez eleve nem ők adják a támogatást. A fejlesztő pedig ezen OEM sw-eket nem szokta fejleszteni. Driver frissítés is csak ímmel-ámmal.
Sima analogban inkább egy Global. Hibridben pedig DTV1800 H.
Támogatás szempontjából a Leadtek a legjobb a mai napig is.
-
-
Newlocal
aktív tag
Sziasztok!
Megvettem a Leadtek 3100H-t. Semmi perc alatt sikerült beállítanom mindent Nagyon elégedett vagyok vele minden téren. A kép kristálytiszta, a hang is nagyon jó
Egyetlen kérdésem lenne. Miért van az, ha megnyomom a timeshift engedélyező gombot akkor elnémul teljesen ? Akár a távirányító. akár programban csinálom. Ha újra megnyomom akkor meg megint van hang. Vmi ötlete valakinek?''Két dolog érdekel igazán: az állapottérmodell alkalmazása az irányításelméletben... és a p*na.''
-
dudika10
veterán
válasz #65675776 #7846 üzenetére
Én a global árának harmadáért szereztem be egy Giga TVtunert amikor már volt W7 alatt is működő program hozzá. Csak TV-t nézek vele, ahhoz tökéletes és nem kellett semmivel szenvednem. Felment a program (ami valóban nagyon basic, de nekem még nem produkált hibát) a driver és a távirányító drivere és már működött is.
Képminőség annyira nem rossz a hang is viszonylag jó, bár TV tunerhez nem tudom hasonlítani, nem sok fordult meg a kezeim közt.Szóval akármennyire is noname a giga ebben a szegmensben tv nézésre nekem bevált.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
törölt tag
válasz dudika10 #7848 üzenetére
Gondolom nem újonnan vetted ~3k-ért... Csak mert használtan tudnék venni Global-t 4k körül, szóval nem harmadába, hanem maximum 3/4-ébe kerül. De ha W7 alatt használhatóság szempont, de nem akar az ember x64-et használni, akkor 2k-ért már vehet akár TV2000XP RM-et is.
Egyébként tunerek esetén nem a hw a probléma többnyire, hanem a driver/sw. Hiába jók hw szinten pl az Asus tunerei, ha a melléjük adott TM vagy PowerCinema a hw képességeinek csak ~10-15%-át képes kihasználni, azt is konfigurálhatatlanul. Emellett mint írtam: ezen sw-ek OEM verzióihoz tipikusan nulla támogatás van, lényegében soha nem jön ki hozzájuk frissítés. Ez a vicc az egészben: eleve 3rd party megoldás, de még annak is csak korlátozott.
Azt senki nem mondta, hogy nézelődni ne lehetne akár ezekkel a tunerekkel is, de ha egy kicsit komolyabban gondolja az ember, akkor nem ezek közül kell választania.
Amit viszont biztosra mondok: járt a kezeim között jópár tuner, hangminőségben még a mai napig nem akadt vetélytársa a PVR3000 Deluxe-nak (még csak közel ilyan jót sem találtam eddig). Szóval akinek ez elsődleges szempont, annak erre kell pályáznia. Mondjuk lényegében beszerezhetetlen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest