- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
Új hozzászólás Aktív témák
-
DasH_001
tag
Erre valaki valamit? Előre is köszönöm!
-
törölt tag
-
dangerzone
addikt
Sziasztok.
Tv tunert szeretnék venni. Csak egyáltalán nem értek hozzá.
Koleszban van a gépem. Van fali Tv csatlakozó. Sokaknak van tv-je is. De kicsi a hely, úgyhogy a tuner kártyát helytakarékosabbnak tartom.Tudnátok nekem ajánlani valamit?
Az elvárásom annyi lenne hogy jó minőségi képet szeretnék látni. Felvétel nem érdekel, ha esetleg emiatt felárat kellene fizetni.
-
Core2duo6600
veterán
válasz dangerzone #8653 üzenetére
Gykorlazilag bármely Leadtek vagy Hauppauge tuner megfeleő lehet, persze ezenkivül még sokféle, csak a talán 2 legnagyobb / legimsertebb gyártüt említettem
De kis konkréltuot írhatnál, analóg vagy digitális vagy hybrid kell, pci, vagy PCI E -es ?Mennyi szánsz rá ?
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
dangerzone
addikt
válasz Core2duo6600 #8654 üzenetére
A falból analóg jel jön. Meg otthon is analóg jel van, ha majd nyáron ott is akarom használni. 10.000 alatt akarok venni. PCI-s kellene.
-
törölt tag
válasz dangerzone #8655 üzenetére
Leadtek TV2000XP Global
-
Tom5
addikt
válasz dangerzone #8657 üzenetére
Nekem expertem van, arra kellett amiket te felsoroltál.
Megy Win7 alatt is, hanggal bénáztam eleinte de már az is megy tökéletesen.
Felvenni is tud szépen, tökéletes kis kari és aprón tényleg potom pénzért beszerezhető!!! -
bzoley
veterán
válasz dangerzone #8657 üzenetére
Elég sok mindenben. Sima TV2000XP (RM/FM/Deluxe) nem ajánlott. Global mellett talán már az Expert sem annyira.
-
eziskamu
addikt
válasz dangerzone #8660 üzenetére
Képminőség, és a sima tv2000 xp/rm/delux változatoknál a 64 bites meghajtó progik hiánya.
-
bozont
veterán
Sziasztok
Nem tudom mennyire járok jó helyen, de nem találtam megfelelő topicot. Először valami külső tuner kártyát akartam venni, hogy ha tv-t nézek, a gépet ne kelljen bekapcsolni. Végül is úgy döntöttem hogy egy set-top box jobb megoldás lenne. Eddig két kiszemeltem van az egyik a Lifewiev DVB-T Mpeg4 HD, ami elég szimpatikus és állítólag jól végzi a dolgát, mindezt 15eFt ellenében. A másik az Eminent EM7095, ami már 25eFt és leírás szerint nem tud sokkal többet az előzőtől, kérdés hogy megéri-e a pluszt?
A lényeg, hogy HDMI-vel kötném egy házimozi erősítőre (a hangot le tudja választani) és onnan monitorra. Tudom, hogy ezek nem kimondottan multimédia lejátszók, de nem sikerült kideríteni hogy digitális kimeneten tudják-e az 5.1-et. Az Eminent kézikönyvéből nekem az jött le, hogy az AC3 és DTS hangokat downmixeli és stereoként küldi ki, az meg nem túl jó.
Igazából a legjobb az Eminent EM7075-DTS lenne, de abban meg sajnos nincs tv-tuner.Szóval a kettő közül melyik lenne jobb választás, vagy esetleg milyen jobb alternatívák léteznek max 25-27e forintig (tuner mellett nem lenne rossz a divx, h264, AC3 esetleg DTS, mkv, avi, mp4, mp3, flac, srt, ass támogatás akár full HD mellett is)?
-
gyu84
tag
Üdv!
TV tuner kártyát szeretnék vásárolni, amivel tudjam fogni a szabadon fogható digitális adókat egy antennával, ha jól tudom akkor ehhez MPEG4-es kódolású kártya kell, illetve hogy legyen rajta egy Svideo vagy kompozit bemenet, mert a későbbiekben lehet, hogy valamilyen SetTopBox lesz rákötve.
Inkább belsőre gondoltam, max 15ezer Ft értékben.
Gép amibe lenne:
Gigabyte EP45UD3R
C2D E8500
2GB Corsair DDR2
A tippeket előre is köszönöm! -
gyuszi89
csendes tag
Sziasztok!
Erre valaki #8621??
-
Tibson
tag
Sziasztok!
Kaptam kölcsön egy ITEMS ITV301 TV tunert, de sehogy sem sikerül rendesen működésre bírni. Egyetlen egy programmal tudtam valami eredményt felmutatni az pedig a Cyberlink PowerCinema, de ezzel is eléggé hangyás a kép. Próbáltam A PVR 2-őt de nem megy ezzel a kártyával, a Honest technology TVR 2.0-át de ezzel alig volt nézhető 1-2 csatorna a többi mind iszonyatosan hangyás volt, a DScaler-t de ezzel is alig fog be néhány csatornát és azt is nagyon rossz minőségben. A driverrel felrakott egy TV expert nevű programot de azzal is használhatatlan volt :-( Milyen programot ajánlanátok hozzá? A tulajdonosa nem használta már évek óta egy kamrában tárolta (nem tudom, hogy juthat valakinek eszébe ilyen helyen tárolni számítástechnikai eszközt :-D). Esetleg a tartós hideg miatt nem működhet rendeltetésszerűen? Vagy a koax kábel lehet megtörve? (Albérletben használnám, nem tudom megtört-e a kábel korábban, de akkor meg nem hozna be egy csatornát sem nem?) Segítségeteket előre is köszönöm!![ Szerkesztve ]
-
Stirbi
addikt
válasz dangerzone #8653 üzenetére
Üdv, Leadtek Dtv1800h vagy Dtv2000h-t ajánlom, ezek hibrid kártyák(tehát amikor megszünik az analog földfeletti adás és már csak a dvb-t marad akkor is helyt fog állni), áruk kedvező, és jo minőségüek.Win7 64biten sincs semmi gond.
-
Hugó55
csendes tag
Hello Mindenkinek!
Tudna valaki segíteni, szeretnék egy USB-s tv tunert venni, két kiszemelt van, nem tudom, van-e lényeges különbség a kettő között. Az egyik a Hauppage 930c, a másik pedig a Terretec H5.????
Köszi a választ....
Hugó
-
DasH_001
tag
-
Croft-21
őstag
Hol tudnék venni használtan HD tv tunert? Nagyon kéne az xbox360 videók miatt
Már kerestem tesz veszen, vaterán de csak analógot találtam. -
lumber_hw
csendes tag
Sziasztok!
Kisöcsém kért tőlem segítséget TV-tuner ügyben, de én nem igazántudok neki tanácsot adni. T-Kábel van náluk, ezt szeretné a gépen nézni. Beltéri egység nincs, tehát minden szobában oda kapcsolja a TV-t, ahova akarja.
USB-s és belső - PCI-os kártya is szóba jöhet. Lényeg, hogy egyszerűen kezelhető legyen, tudjon vele fölvenni (idézem őt ).
Az se baj, ha nem a legolcsóbb, legrosszabb tunert ajánljátok, szerintem úgy 15k-ig simán el lehetne menni árban.
Előre is köszönöm a segítséget!
szerk: A jövőre gondolva - ha a HD-adásokat is tudná kezelni, az nem lenne hátrány.
[ Szerkesztve ]
-
bb.bocs
őstag
Sziasztok. nekem is kellene 1 nagy segitség, nem szeretnék sokat kidobni fölöslegesen.
A probléma. upc a tv szlgáltatóm, media box sd vel megy a digitális analógos internetes tv. ehez keresek tv tunert, usb set laptophoz. olyat keresek, ami lehetöleg hd,megbizható, és biztos hogy működik akkor ,ha beledugom az 1 db antenna csatlakozó részét a upc box másik ilyen antenna alatti kimenetébe. tehát csak olyamondjatok ami tuti hogy müködik! árban nem szeretnék túl drágát, .a határ 10-12000ft, de ennél inkább olcsóbb lehetne, de megbizható és biztosan működö! több típust is öhet, csak tutira működjön. kérlek titeket pmben irjatok. köszönöm a segitségeteket ! üdvözlettel bb.bocs -
fOriginal
tag
Hello!
A következő problémára kersek megoldást:
Van egy ismerősöm aki szeretne valami olyat, amivel fel tud venni tv műsort egyszerűen, mint pl egy dvd felvevő a lehető legolcsóban. nekem 3 dolog fordult meg a fejemben:dvd-felvevő (30e-ért láttam legolcsóbbat)
dvd felvevő belső winyoval (50e-től van ami már drága)
valami multimédiás kütyü ami tud felvenni merevlemezre pendrivera vagy (dvd-re) a WD TV-re esett a tekintetem de nem tudtam megállapitani, hogy akkor a cucc mit is tud? csak a már digitális formátumban külső memóriáról beadagolt fileokat kivetiteni tvre? (25 ezer ft)
mivel nem találtam topicot ami ezzel foglalkozik, itt probálkozom
elnézést"a pessimist is never disappointed"
-
törölt tag
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Adott egy laptop és egy SCART csatlakozóval ellátott régi CRT TV. Milyen lehetőségem van TV adások felvételére?
-
atom87
aktív tag
Üdv!
Tudnátok ajánlani egy pár olyan belső tunert, mely képes analóg illetve digitális adás vételére valamint videokameráról, videomagnóról érkező jelet felvenni, digitalizálni?
Kawasaki z1000
-
anatre1
tag
Sziasztok!
Olcsó, de minőségi külső TV-Tunert keresek, notebookhoz, ami analóg és digitális adás vételére képes. Tud valaki ilyet ajánlani? (Kábel tv-hez)[ Szerkesztve ]
"a TouchWiz úgy szaggat, mint nagyanyám a tésztát"-Bog \\\ /tele/kommunikáció minden mennyiségben
-
törölt tag
válasz anatre1 #8683 üzenetére
Külső tunerek esetén a minőségi analog vételt elfelejtheted. (Bár ez is igazából csak akkor tűnik fel, ha egy belső tunerrel összehasonlítod a képét.) DVB-T esetén ugyan mindegy.
HA csak a notebookoddal akarod használni, akkor inkább ExpressCard-os megoldásban gondolkozz (vagy ha annyira régi a gép, akkor PCMCIA-sben). Ezek mondjuk drágábbak is.
-
homeoffice76
tag
Sziasztok!
Mit ajánlanátok, ha full hd-képes tv tunert keresek? Olyanra van szükségem, amivel tudok régi magnó- és videószalagokat is digitalizálni. Win 7 alatt kellene működnie, és képes kell legyen az analóg és a digitális adások vételére, merevlemezen történő tárolására is.
Remélem, nem kérdeztem hülyeséget, nem vágom a témát! Régebben volt egy Leadtek Winfast 2000xp deluxe kártyám, de azt a gépemet már 1 éve eladtam, most veszek újra asztali masinát, abba kellene egy jó tuner.
Kösz előre is!
-
homeoffice76
tag
válasz homeoffice76 #8685 üzenetére
Ja, ha nem kerül csillagászati összegbe, akkor az sem baj, ha 3d videókat is tud kezelni.
-
dJ Peer
aktív tag
Üdv!
Ezt [link] a tunert néztem ki. Ami nem tiszta az az, hogy függ-e a gép teljesítménye a TV adás minőségétől - szóval lehet-e HD-t nézni, gyenge géppel -, és esetleg valami tapasztalat is jöhet..
Köszönöm a választ
[ Szerkesztve ]
-
Croft-21
őstag
Hol tudnék venni használtan HD tv tunert? Nagyon kéne az xbox360 videók miatt
Már kerestem tesz veszen, vaterán de csak analógot találtam -
atom87
aktív tag
Neten keresgéltem teszteket a Gigabyte E8000 tunerjéről, de sajnos nem találtam.
Akinek van a tulajdonában esetleg, az pár szóban összefoglalhatná nekem, ha kérhetném:
- analóg/digitális adás esetén a kép minőségét
- ha digitalizált vele, akkor annak minőségét
- hozzá adott szoftver minőségeKawasaki z1000
-
törölt tag
- Képminőséggel nincs baj.
- Lásd a következőnél, mert összefügg.
- A mellékelt Presto! PVR egy hulladék. W7 alatt értelmes képet nem ad, lévén nem támogat EVR-t.Driverből a kezdeti x64-esek totálisan instabilak voltak analog módban, az újabbakkal már nincs probléma. Viszont külön kell telepíteni a távirányítónak a drivert, ami ráadásul XP alá nincs is.
Szerintem egyáltalán nem rossz kártya (a fémburkolat egyébként csak parasztvakítás), csak egy értelmes sw kell hozzá.
-
todie
tag
sziasztok!
segitseget szeretnek kerni!
van egy pinnacle pctv100i nevu tvkartyam evek ota. nemreg felraktam win7-et es hatalmasat szivtam, mig sikerult mukodesre birni a kartyat a fenti oprendszerrel. apos nemreg felrehuzta a vezerloprogramot (marmint fogta es felrerakta egerrel mert utban volt az ablak) es mikor visszahuzta az asztalra eltunt a kep! a hang azota is megy, de kep nincs... tv center pro nevu progrit reinstallaltam es semmi, ugyan az: hang van kep nincs
esetleg tudna valamelyikotok megoldast javasolni nekem? ha ilyen jellegu otletetek nincs, akkor erdekelne, hogy esetleg, olyan 5000 huf korul milyen tunert lenne erdemes venni?
nagyon nem vagyok otthon az ilyen dolgokban.
egy 19"-os monitoron menne a tv a t-home-os belterin keresztul, szoval semmi extra. pusztan egy megbizhato es jo win7-64bit szoftvertamogatassal rendelkezo tunert szeretnek (vagy egy tippet a fenti problemara)elore is koszi!
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Gondoltam karácsonyra meglepem magam egy tuner kártyával.Most egy asus tv fm card-om (saa7135) van a gépben de sajnos win7 64bit alatt lehetetlenség használni.Egyébként jó kártya xp-hez.Felsorolok pár dolgot ami fontos lenne számomra:
-Win7 64bit alatt működjön rendesen
-Jó kép/hang minőség
-PCI foglalat
-Elsősorban analog kábel tv-hez de nem baj ha boldogul a digitális jellel is
-Jó ár/érték arányAmi kevésbé fontos:
-Felvételi minőség nem érdekes
-A kártyához mellékelt sallangok mennyisége (kábelek,átalakítók,cd-k)
-Nem kell aranyozott csatlakozó meg egyéb parasztvakító marketing fogásA fent leírtak alapján tudnátok ajánlani valami megbízható kártyát? Köszi
Üdv:Viktor
-
tomgabor
senior tag
Sziasztok, olyan tuner kellene nekem ami szép képet ad RCA-n 480p 60Hz-n
-
bozont
veterán
Sziasztok
Egy olyan külső tuner (vagy STB) kellene nekem ami képes mind az analóg és mind a digitális tv adás vételére és felvételére, amit HDMI-n keresztül képes továbbítani (képet és hangot is), mindezt max 20eFt körül. Tudom nagy igények, nem is találtam ilyen készüléket sajnos.
Így kicsi lejjebb kell adnom. A lényeg hogy az analóg kábel TV adást tudjam fogni viszonylag jó minőségben (DVB-T végül is nem szükséges, de a későbbiekben még jól jöhetne), és legalább az 1080p felbontást tudja a tuner, de a legjobb 1920x1200 lenne. A monitoromon van d-sub bemenet, azzal is rá tudom kötni. Mivel majd egy Playstation2-t is szeretnék a monitorra kötni jó lenne ha kompozit bemenet is lenne rajta.Eddig két kiszemelt van:
LEADTEK WinFast TV Pro 1920 17eFT - erről találtam némi infót, nem tűnik rossznak, a célnak végül is megfelelne
X3M TV AB300 14eFt - erről sok infót nem találtam, funkciókban kb egyenlő az előzővel, a képminőség viszont kérdésesAz X3M-ről esetleg van valami infó, vagy más termékei milyen minőségűek? Esetleg van még más alternatíva is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest