Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz Jester01 #8675 üzenetére

    Szerintem vannak olyan folyamatok amiknek a futásához kell olyan non volatile memória ami nem az adattárolásra való memóriarészből kerül ki. Azt is el tudom képzelni, hogy ez a pár mega amire szükség lehet SLC technológiával készül relatíve magas csíkszélességgel és a kontroller része. És annak ellenére, hog ez elméletileg rengeteg írást elvisel, mégis lehet olyan gyártási hiba, hogy az csak néhány száz wear level ciklus után jön csak elő. De az is lehet, hogy a kontroller mikrokódját vagy RTOS-ét tároló nvram rész döglik meg ami szintén a kontroller része, tehát ilyen értelemben nem a vezérlő doglik meg, csak nem tudja feltölteni a futáshoz szükséges kódot.

    Akárhogy is de ilyesmihez lehet köze, mivel a DSP rész "örökéletű". Ahogy a sima processzorokban sem romlik el semmi, úgy ez itt sincs másképp.

    Egyébként furcsa dolog ez: ahányan hekkeltek már routert TTL átalakítóval, ez még senkinek nem jutott eszébe egy SSD-nél? Pedig a legtöbb gyártó elkészíti a TTL port kivezetéseit csak rá kéne csatlakozni. Érdekes lenne megnézni egy halottnak tűnő SSD bootlogját is. Ha valakinek van szar SSD-je amit nem tud gariztatni, ki lehetne ezt is próbálni.

    Dchard

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák