- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini-ITX
- Milyen SSD-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
-
anatre1
tag
válasz Gubek-Einste #21852 üzenetére
Wifin nem várok ennyit. Kábelen várom a 10/100-as sebességet.
"a TouchWiz úgy szaggat, mint nagyanyám a tésztát"-Bog \\\ /tele/kommunikáció minden mennyiségben
-
Topikgazda
válasz anatre1 #21853 üzenetére
Ha csak LAN-LAN irányba kell akkor menni fog de ha már WAN-LAN-ba akkor már nem.
Jövőre tervezési szempontból érdemes lenne inkább a 1043ND megvétele mivel: 1; nem sokkal drágább mint a 941ND, 2; ha a hálózatban van gigabites eszközök is akkor sokkal gyorsabb lesz közöttük az átvitel.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
anatre1
tag
válasz Gubek-Einste #21854 üzenetére
Szóval akkor érdemes belefektetni az 1043ND-be. Én is erre gondoltam, hogy megéri-e hosszabb távon. Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
"a TouchWiz úgy szaggat, mint nagyanyám a tésztát"-Bog \\\ /tele/kommunikáció minden mennyiségben
-
Mulderpapa
aktív tag
Sziasztok!
Egy ilyen router/ACN adapter mennyit érhet kb? Használ egyáltalán ilyet valaki manapság?
"Az élet túl rövid a pendriveok biztonságos eltávolításához"
-
válasz Mulderpapa #21856 üzenetére
Nekem egy Sipura van. Előtte Fritzbox volt.Csak pozitív tapasztalataim vannak.A Fritz az hasonlított erre, de akkor elég volt a sebessége,de ma már kevés a Top nethez.Keress egy VOIP-os fórumot.Rossz helyen kérdeztél.
-
kyle16
tag
sziasztok. olyan routert keresek amivel lehet torrentezni anélkül hogy menne gép és maximum 20000 ft-ig, de ha olcsóbb az csak jobb (viszont nagyon nonamet se akarok). köszönöm. üdv
-
Topikgazda
válasz kyle16 #21858 üzenetére
20k alatt vagy környékén még van a TP-Link 1043ND, 2543ND, 3600, 4300 de arra fel kell készülni, hogy a torrent-ezést csak valamilyen 3rd party firmware-rel lehet megoldani így ha ettől irtózol akkor nem fog menni.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
g@bo
nagyúr
válasz Intruder2k5 #21859 üzenetére
hi
pl. ezek közül, torrentre (is) melyik router használható a legrugalmasabban? ( értem az alatt, a minél kevesebb szivást.. )
-
Topikgazda
Tekintettel, hogy torrent-ezéshez valamilyen 3rd party firmware kell így a szívás mindegyikkel ugyan annyi lesz.
Intruder2k5 által linkeltekre Tomato, az általam ajánlottakra pedig OpenWRT az ajánlott.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
g@bo
nagyúr
válasz Gubek-Einste #21862 üzenetére
ez eddig is tiszta volt, de melyik gyártó/típusa az ideális?
-
MODERÁTOR
Ezt nem lehet így megmondani... Kinek mi jön be jobban! Én személy szerint firmware kérdésben Tomato párti vagyok, illetve jobban kedvelem a BroadCom Chipsetes routereket, van aki meg éppen ellenkezőleg az Atheros-ra esküszik, és inkább használ DD-WRT, vagy OpenWrt szoftvert! NAS funkciók (Samba, FTP, etc... sebességek) tekintetében elismerem az Atheros előnyét, ellenben stabilitásban én előbbre sorolom a BroadCom-ot, és vsz a rá való custom fw-k is kezelhetőbbek, vagy ha úgy tetszik felhasználóbarátabbak!
De még egyszer hangsúlyozom, ez az én egyéni véleményem, és ahány ember, annyi féle vélemény!
[ Szerkesztve ]
-
kyle16
tag
válasz Intruder2k5 #21859 üzenetére
rendben köszi a segítséget. lenne még egy kérdésem az a bizonyos netgearn-ál sokat kell genyózni a firmwareval mint ahogy Gubek-Einste kolléga is mondta vagy az csak a tp-linkekre vonatkozik? gondolom a gyárit firmwaret mindegyikről le kell cserélni csak olvastam hogy van olyan ami kifejezetten bonyolult és nehezen jön össze stb... szóval ebbe az ár kategóriába csak ilyet kapok vagy a felsoroltak közül van normálisabb is? neked is köszi a választ Gubek-Einste. üdv
-
MODERÁTOR
válasz kyle16 #21866 üzenetére
Igazából egyiknél sem mondanám, hogy a firmware csere nehéz... A Netgear-re simán feltehető webes felületről, amiben egy fajta torrent kliens (transmission) van benne is a firmware-ben, a másik fajtát (rtorrent) pedig tök egyszerű telepíteni, ha az szimpatikusabb! TP-LINK-re vargalex készített olyan OpenWrt firmware-t, amibe nagyjából minden benne van, persze extra igények itt is jelentkezhetnek, de utólag bővíthető ez is! Ha olyan modellt választasz, ami nincs a támogatási listában, akkor már az OpenWrt macerásabb, mert akkor Neked telepíteni minden egyes csomagot külön-külön, az USB-től a WiFi támogatásig mindent! DD-WRT-hez nincsenek saját csomagok, ott szintén OpenWrt-seket lehet hegeszteni hozzá! Még mielőtt belevágsz, ezt azért javaslom elolvasni!
-
g@bo
nagyúr
válasz Intruder2k5 #21865 üzenetére
ezt jólmegaszontad, de konkrétum nem sok.
asus or linksys?
-
MrPetya19
addikt
Kérdés Van egy tp link routerem és szoftver frissítés óta nem tudok belépni a webes felületbe. Az ipconfig átjárónál a router alján lévő ip-t írja de hiába írom be nem jó. Mi lehet a baj?
,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
MODERÁTOR
-
kyle16
tag
válasz Intruder2k5 #21867 üzenetére
értelek és akkor ha asus párti vagy akkor nyilván ezek között tudod mi a külömbség
ASUS RT-N15U
ASUS RT-N16
mert gondolom nem sok van viszont a fekete n15u nagyon bejön kinézetre ezekkel csak felrakom a toma firmwaret aztán 1-2 beállítás és annyi? -
legenda
válasz kyle16 #21873 üzenetére
itt; rt-n15u kontra rt-n16, illetve itt; link minden fontos információt megtalálsz!
azért elég sok különbség van, eltérő chipset (proci, memória...stb), 2 belső (bár az átlag belsőknél erősebb) kontra 3 külső antenna, 1 kontra 2 usb csati, hogy csak a fontosabbak említsem![ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
MODERÁTOR
válasz kyle16 #21873 üzenetére
RT-N15U
Chipset.......: Broadcom 5357
CPU Clock.....: 500 MHz
RAM...........: 64 MB
Flash.........: 8 MB
WAN...........: 1 x 10/100/1000 Gigabit Ethernet (RJ-45)
LAN...........: 4 x 10/100/1000 Gigabit Ethernet (RJ-45)
WiFi..........: 802.11n 2.4GHz 300 Mbit/sec 2T2R
USB...........: 1 x USB 2.0RT-N16
Chipset.......: Broadcom 4718
CPU Clock.....: 480 MHz
RAM...........: 128 MB
Flash.........: 32 MB
WAN...........: 1 x 10/100/1000 Gigabit Ethernet (RJ-45)
LAN...........: 4 x 10/100/1000 Gigabit Ethernet (RJ-45)
WiFi..........: 802.11n 300 Mbit/sec
USB...........: 2 x USB 2.0Igen, mindkettőre Tomato (vagy OLEG) tehető, aminek van beépített torrentkliense is!
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
félisten
válasz Intruder2k5 #21867 üzenetére
Hi!
WiFi és USB támogatás (persze csak azoknál a modelleknél, ahogy van egyáltalán ilyen) már jó régóta az alap OpenWrt része. Az más kérdés, hogy a storage, illetve a filerendszer csomagok nincsenek benne. Utóbbira a magyarázat igen egyszerű: mindenki azt tesz fel, amit használni akar.
Alex
-
TIT
veterán
Üdv!
Tp-link 940 és 941 között mi a különbség? -
g@bo
nagyúr
válasz Intruder2k5 #21875 üzenetére
RT-N16
valszeg ez a befutó.... az oleg fw_ről hol lehet olvasni?
-
tina017
csendes tag
Sziasztok kezdő routeres lévén annyi lenne a kérdéseim hogy otthoni használatra melyik a legjobb?Igazából a wifi lenne a lényeg hogy telóról bármikor tudjak itthon netezni?Köszi aki segít.
-
legenda
válasz tina017 #21881 üzenetére
legjobb? milyen szempontok alapján?
a mobiltelefon wifi útján történő kiszolgálása még kevés elvárás, mert nem mindegy, hogy milyen neted van, például igényelt amiatt a gigabit képesség, vagy sem?!?!
illetve az sem mindegy, hogy mennyit szánsz rá, mert 5 e ft-ért is van router, de 50 e ft felett is!?!?Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
MODERÁTOR
-
legenda
válasz tina017 #21884 üzenetére
tp-link tl-wr740n, tl-wr741nd, tl-wr841n, tl-wr841nd, tl-wr842nd, tl-wr940n, tl-wr941nd
asus rt-n10, rt-n12 (utóbbi csak elvétve található 10 e ft alatt, de kifogható) - sajnos gyengébb az átlagnál az antennájuk, hiába külső!
netgear wnr2000 - a belső elhelyezésű antennák ellenére is tud közel annyit, mint a fenti két külső antennás asus típus!
amennyiben fontos a wifi szórás erőssége - nagyobb távolság és több fal -, úgy mobiltelefon esetén én a tp-link első kít típusát javasolnám, azokon 5 dBi antenna van, a többi 2 vagy 3 antennás típuson pedig 3 dBi, illetve az asus és a netgear esetén 2 - 2 dBi, de a mimo képesség 2 vagy 3 antennás többletét a mobiltelefon nem használja ki, így jobb az 1 erősebb antennás kivitel!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
cuko
aktív tag
Sziasztok!
T-home 10megás kábelnet, és Cisco EPC3925 mellé, illetve alá tudtok ajánlani egy olcsó és stabil wlan routert?
Cisco wifijével folyamatos szívás van, és jól jönne még pár lan-port is (4 gép + stb miatt egy kábelt cserélgetni szoktunk)..
Próbáltam olvasgatni a fórumot, és úgy vettem le, hogy az lenne a legjobb megoldás, ha egy másik routert tennék a mostani alá DMZ-be - de javítsatok ki, ha tévednék.
Teljesítményben a cisco amit tud, az elég lenne (1 téglafalon kell átmennie a jelnek, ~5m-t); és ha valami jó fw lenne hozzá, annak örülnék.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
cuko
aktív tag
válasz Intruder2k5 #21888 üzenetére
A kezdeti konfigurálásnál is végigpróbáltam a leírás alapján, amit lehetett, és egyik sem volt stabil. Utána tűzfal, és titkosítás nélkül működött, és nem volt probléma, de most kb egy hete cseszekszik megint, meghal a net, használhatatlan (semmi sem változott a beállításokon, illetve a gépeken sem).
Olvastam az EPC3925 problémák topikban, hogy ha letiltod a wifit, ez a hiba megszűnik - router restart, wifi letiltva, és csodák csodájára azóta varázsütésre megint teljes értékűen működik a net (a lanos gépeken persze).Ezért gondoltam az új wlan routert bekötésén (amúgy van egy switchünk, amit akár ráköthetnék is a ciscora, de akkor kellene még 2 hosszabb kábelt venni, azokat ajtók alatt átvezetni, és a mobilitásból értelemszerűen visszavesz, és az még inkább a probléma megkerülése megoldás helyett, mint egy wlan router beszerzése).
De akkor nem működne szerinted? -
MODERÁTOR
Épp Te mondod (írod), hogy a CISCO-nak pont a WiFi-jével vannak problémák, akkor nem értem, hogy akarod erre bízni a WDS-t, vagyis, akkor továbbra is ez látná el nettel a WiFi-re, és a másik routerre kábelesen csatlakozó gépeket is! Persze ha a két routert kábellel kötnéd össze, akkor rendben működhetne!
[ Szerkesztve ]
-
cuko
aktív tag
válasz Intruder2k5 #21890 üzenetére
Hoppá, elnézést, tényleg nem voltam egyértelmű!
Kábellel szeretném összekötni a két routert, és a Ciscon letiltva hagynám! ^-^'Az új routerbe menne még 2 gép lanon, valamint a két wifis is azon csatlakozna (összesen 5 lanos, és 2 wifis készülék van).
-
MODERÁTOR
-
albert555
csendes tag
válasz anatre1 #21855 üzenetére
"Szóval akkor érdemes belefektetni az 1043ND-be. Én is erre gondoltam, hogy megéri-e hosszabb távon. Köszi a segítséget!"
Szia! hát az én tapasztalataim alapján még rövidtávon sem éri meg...hála istennek csak szüleim lakásában van 1043nd , nekem itthon jókis linksys e3200-es figyel, és össze sem lehet hasonlítani. nekem a tplink állandóan eldobta a netet, (vmikor csak 1 mp-re, vmikor 5 percre) illetve állitgatni sem volt egyszerű. a másikkal nem volt ilyen para.
-
albert555
csendes tag
válasz tina017 #21884 üzenetére
"Szia olyan 10000ft ig gondoltam.a netem 2mg-as úgyhogy nem valami gyors.Nem hiszem hogy gigára szükségem lenne."
Most pl erre miért irjátok szegénynek sorban a tplinkeket, amikor ennyi pénzért már használható routert is kaphatna! Szerintem felejtsd el a tplinket, és probálj ki egy Linksys e900-at akár. az megvan ennyiből és máris nem gagyi kinait vettél!
-
legenda
válasz albert555 #21893 üzenetére
ezt írta; A lényeg, hogy rendes legyen a lefedettség - ennek sokkal kevésbé felel meg a beépített kis antennás linksys, mint a külső nagy antennás tp-link, ráadásul két konkrét tp-link típust írt, eszébe sem jutott a linksys!
#21894; az udvari mobiltelefonos wifi kapcsolat is szóba került, ezért lásd a fent írtak első felét!
azt nem értem, hogy miért kell idézni a teljes hozzászólást, amire válaszolsz, de az erőltetett linksys reklám mellett, ez legyen az elhanyagolhatóbb probléma...
legalább vedd figyelembe a speciális igényeket, és az alapján ajánlgass típust, ha 3g igény van, akkor annak megfelelőt, amikor erős wifi szórást kérnek, akkor olyat - mondjuk a linksys esetében ezeknek pont elég nehéz megfelelni -, ne pedig csak mindegy, csak mindig linksys!
lásd; link[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Tom5
addikt
Sziasztok!
Ilyen rúter. A gondom vele, hogy csak akkor kapcsolódik wifin ha a telefont közel tartom az antennához. Ha már kb 1m-re van akkor nem csatlakozik. Két telefonnal is kipróbáltam ugyanez a gond, ha csatlakozott és 1m-es körzetben van akkor stabil. 1 hónapos a rúter, gariztassam?!
-
alien0903
tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy amennyiben 3 gépet osztok meg otthon wifivel, akkor célszerűbb-e dual band routert választani, vagy nincs semmi előnye?
-
Topikgazda
-
legenda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Autós topik
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest