- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragon27
senior tag
1. nanostation loco m5 hogy lehetne belépni ,. jelszót nem tudom .... Reset nem lehet mert azokat a beállításokat sose láttam ... csak a letöltési korlátot akarom kiszedni
internet szolgáltató biztos örülni fogDe gondolom ezt nem lehet megoldani
2. UBNT termékkel loco m5 egy másik szolgáltató felmérte a terepet ... de fa takarás végett 600m távolságba lévő adót -91 dBm vételt biztosított ... ezt hogy lehetne felerősíteni
magasabbra már nem lehet tenni .... ez pont a fa közepe ...érdemes ezzel foglalkozni ? 2. ( UBNT termékkel ) a szolgáltató 1 emberért nemfog + átjátszót telepíteni ami megoldaná a problémát ....
valami ötlet tanács kéne ..
-
gyulank
addikt
válasz Gubek-Einste #22150 üzenetére
Ilyesmire gondolsz?
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
gyulank
addikt
válasz Gubek-Einste #22150 üzenetére
Állítólag 2x meg kell szorozni a 4300-asét hogy olyan legyen, mint a 3700-as, eszerint 200-nak kéne lenni a 4300-asnak, és a 3700-as +5e-ért 400.
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
soldierboy
tag
Sziasztok!
Előre is leszögezném, hogy nem értek én az ilyen hálózati dolgokhoz, ezért kérem a segítségeteket. Van egy fekete doboz, amibe egy vastag kábel megy bele ami a falból jön ki, ebből megy egy kábel a telefonba és egy a routerbe. Sokszor elmegy az internet, ilyenkor azt csinálom, hogy kihúzom a kettő tábkábelt és 10 másodperc múlva visszadugom.
Most úgy érzem, hogy eljött a váltás ideje, mivel a router már nagyon régi. Le szeretném cserélni a routert és, ha van rá lehetőség és szükséges a fekete dobozt (ez furán hangzik.. haha) is.
Tudnátok valamilyen jó routert ajánlani? Lehetőleg ne több tízezer forintba kerüljön. Öt eszközt kéne vezérelnie, közülük 3-4 kábelen menne!
Előre is köszönöm!
-
k.soma
senior tag
Sziasztok. Még a nyáron elromlott a D-Link DIR-100-as routerem, azóta egy D-Link DI-524-es routert használok (előtte mind a kettőt használtam egyszerre), ami wifis de a portjai ha jól tudom csak 54Mbit-esek. Nekem 80/25-ös netem van, így amióta ezt a routert használom, kb a harmadát kapom csak meg a letöltési sebességemnek.
Az 1. hsz-ben TP-Link R460-as router ha minden igaz, akkor papíron kielégíti az igényeimet, de érdekelne, hogy milyen tapasztalatok vannak minőség, stabilitás terén ezt a routert illetően? Esetleg megéri kicsit többet költeni rá? Ha igen akkor milyen gyártót érdemes választani?[ Szerkesztve ]
Azt mondják a munka éltet.. de a pihenésbe sem halt még bele senki.
-
Topikgazda
válasz k.soma #22157 üzenetére
Felejtsd el, hogy 80-as Digi net alá egy TP-Link R460 vegyél, hamat gyenge az a router, ilyen nethez már gigabites portokkal szerelt típus vétele/használata erősen ajánlott.
Az ajánlott típusok ITT(842ND-t kivéve), ITT és ITT vannak leírva, természetesen a kísérő szöveg nagy része nem fontos a számodra.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
k.soma
senior tag
válasz Gubek-Einste #22158 üzenetére
Válaszoltál is a kérdésemre. Köszönet.
-
k.soma
senior tag
Illetve azt gondoltam, hogy egy (csak) vezetékes router olcsóbb mint egy wifis. De nekem az ilyen 20.xxx összegű routerek szóba sem jöhetnek. Maximum 10.000Ft körüli árkategória a megfelelő nekem.. 1043ND-nek nincs valami olcsóbb wifi nélküli testvére?
-
MODERÁTOR
-
Jocozolg
tag
Üdv
Remélem jó helyre írok.
Szóval adott egy UPC kábelnet, Scientific Atlanta modem (ezt adta a UPC).
Jelenleg az ethernet kábel végére az asztali PC van rádugva.
Ezt szeretném ha továbbra is így maradna.
Namost laptop vásárlás után szeretnék a lakásba valami vezetéknélküli hálózatot barkácsolni.
(A modemen van USB port is, ha ez segít valamit.)
Mit vegyek/tegyek hogy ez megvalósuljon?Köszi
Jocó -
MODERÁTOR
-
zsolt1129
addikt
Bocsi nem ide akartam
[ Szerkesztve ]
-
k.soma
senior tag
válasz Intruder2k5 #22162 üzenetére
Hát jó. Értettem. Routerek terén nem vagyok annyira otthon. Még egyszer köszönöm nektek a segítséget.
-
gabipaci
őstag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni egy IP kamera rendszerhez.
Adott egy adsl vonal van rajta egy szolgáltatós modem/router
Ez mindenképp kuka, mert állandóan megszakad a kapcsolat. Nem net probléma, az enyém is ezt csinálta.
Szóval kellene egy adsl router, legyen wifi rajta mindenképp. Adatátvitelben nem kell nagy szám, a net csak 7/0,5-ös.
Legyen rajta 4 ethernet port, nagyjából ennyi a követelmény.
Kellene még egy switch vagy nem tudom mi a neve. Ez kb 80 méterrel arrébb lévő műhelybe menne. Ebbe menne az egyik ethernet kábel a routerből. A switch is legyen wifis, ha ez megoldható.
Tehát adott egy ház és egy műhely.
A házban van egy adsl vonal, és oda csatlakozna 3 ip kamera. A negyedik port elmegy a műhelybe, egy switch-hez, ahol még 2 kamera csatlakozna, illetve egy számítógép is. És mindenképp jó lenne wifi kapcsolat a műhelybe is.
A legegyszerűbb megoldás kellene, ha a switch csak access point-al képes wifire, az sem baj.
5-6 ezer forint különbség nem dominál.Segítséget előre is köszönöm.
Logitech hardware tester
-
törölt tag
Ismét sziasztok! Iránymutatásotok alapján végigböngésztem n+1 adatlapot és tesztet. Miután fájó szívvel kiejtettem az EA3500 -at, két versenyző közül kéne választanom. Netgear WNDR3700, vagy Asus RT - N56U. Fontos szempont több teló párhuzamos kiszolgálása, valamint DLNA videóstream egy Zyxel NSA310-ről. A tesztekből úgy tűnt ebben az Asus jobb. Viszont két dolgot nem sikerült kiderítenem. Tudna-e kezelni USB-n 3G, vagy 4G modemet, valamint, hogy tudnék-e vele külső hálózatból PC-t indítani. Ha a gyári firmware -rel ezek nem mennek, akkor marad az okosítás. Viszont az Asus ilyen irányú támogatottsága korlátozott. Ebben viszont a Netgear v2 -es szériája tuti nyerő. Szerintetek melyiket válasszam?
-
Topikgazda
-
ubid
senior tag
Sziasztok!
Valaki tudna ajánlani nekem egy olcsó gigabites routert ?Gyártó kb mind1, csak megbízható legyen ez a lényeg. na meg wifi legyen rajta
[ Szerkesztve ]
-.-
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #22169 üzenetére
Köszönöm! Így már csak egy kérdés maradt. Hogy tudom kideríteni, hogy a rendelendő (deszépszó ) darab v2 -es? Mert úgy tűnik, hogy 3rd party firmware körökben a v3 már nem támogatott. Melyik netes bót bírhat ilyen infóval?
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
ubid
senior tag
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #22173 üzenetére
Jelölik, viszont sajnos, régóta van v3. Egyébként nem is értem, hogy lehet ugyanaz a nevük. A v2 és a v3 köszönő viszonyban sincs egymással. V2= Atheros AR7161, 16MB flash, CPU 600 Mhz. V3= Broadcom BCM4718A1, 8MB flash,i CPU 480 Mhz. Na, így válasszon az ember okosan routert!
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #22176 üzenetére
Biztos úgy van, ahogy írod. Azt vettem észre, hogy más oldal=más frekvencia. Furán változnak a fizika törvényei a weben . Persze igazad van, fontosak a pontos adatok. De a lényegen sajnos ez nem változtat. Nem tartom fairnek, hogy egy jól bevezetett névvel/típusszámmal eladnak egy másik terméket. Mindössze egy pici feliratban biggyesztik oda, hogy v3. Ennél azért egy kicsit komolyabb változtatás történt.
-
MODERÁTOR
válasz #79335424 #22178 üzenetére
Több gyártónál is előfordul, hogy a különböző modellekben ugyanaz a CPU más órajelen van hajtva, ennek tehát még lehet is magyarázata! Ezzel esetleg meg tudnak spórolni egy hűtőbordát...
A verziók közti különbség bár valóban sokszor drasztikus és cseppet sem elhanyagolható, de sajnos a router piacon nem elterjedt dolog a HW részleteinek ilyen mértékű közlése, egy gyártónál sem! Sőt, semmilyen mértékű közlése sem, mert gyártói oldalon SOHO kategóriában sehol sem található meg a CPU, a RAM, a flash, és semmi egyéb paraméter! Ugyanígy van ez az ASUS-nál is, például az RT-N12 esetén, ahol szintén Chipset váltás volt, ott sem jelzi ezt a gyártó! Úgy látszik az ő szemszögükből csak az a fontos, hogy Gbit-es, 300Mbps-es, USB-s, stb..., a vevőt meg ne érdekelje, hogy mi van a dobozban!
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #22179 üzenetére
Szomorú. De első a bíznisz. Kár, hogy már nem kifizetődő megbízható márkának lenni. Veszek egy routert. Kiderül, hogy tök gyorsan ír NTFS -re. Nyilván ajánlom a típust annak, akinek fontos ez a tulajdonság. Aztán persze az én .nyámat. Mert pont ilyen "apróságok" szoktak változni egy chipset váltástól. Én biztos nem vásárolok többet attól a gyártótól. Viszont ha a többi is ugyanilyen kutyaütő, akkor kialakul az élet egészséges körforgása. Király!
-
JoinR
őstag
Hello!
Tudna valaki ajánlani egy olyan router-t, aminek gyakorlatban sem okoz problémát az internet szétosztása 20-25 eszközre?
Jelenleg egy congstar komplett box, szolgáltató (német) által adott router van, de a jelenlegi 18 készüléknél random módon jönnek a packet loss-ok, szakadások, pedig még 802.11n a szabványa elvileg.
A távolság amin dolgoznia kell nem túl nagy, 20m sugárban 2-3 szinten, elég vékony falakkal.
Egy 50 Mbit-es net lenne egyébként hozzá, a sebességgel nincs is baj, meg a pinggel se, amikor éppen működik.
Túl sok wifi sincs a környéken ami indokolná ezt a mértékű szenvedést...[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
JoinR
őstag
válasz Intruder2k5 #22182 üzenetére
Kb. 10 ember eszköze lehet rákötve, szal max 10 torrentezik a reális szám amúgy szerintem 2-3 egyszerre.
-
vargalex
félisten
Hi!
Ne felejtsd el, hogy a TL-WDR4300 gyári firmware-val hardware-os NAT-ot tud (switch támogatja), tehát bőven a WNDR3700-as throughput-ja fölött tud!
Illetve korábbi hozzászólásod kapcsán azt is érdemes megjegyezni, hogy OpenWrt-vel az 1043ND-t nem fogja megakasztani a 70/70 net párhuzamos le/feltöltés esetén sem.
Alex
-
Csaabi
tag
Sziasztok. Kellene egy kis segitség nem tom jó helyre irok e!?. kellene nekem egy eszköz arra a célra hogy a házba, szobába minden eszközhöz tudjon csatlakozni egy adott hálózathoz(internethez). Pontosan 2 laptopról egy tvről meg egy xboxról lenne a szó. az internetet meg ami szolgáltatja egy samsung S3 wifi hotspot ként. ehhez kellene nekem megoldás és pontos eszköz tipus is h mit kellene tennem és h mit kellene vennem?! Elöre is köszönöm a segitséget!
Csaabi
-
lupu500
tag
Sziasztok! Tp-link 841nd routerem van és észrevettem az utobbi időben jelentősen lelessult a net. Már vagy 1 éve megy és nem is nyúltam hozzá de most úgy néz ki újra kellene konfigurálni. tu valaki segíteni mit kell a beállításokban pontosan megnézni? Nem vagyok szakértője.Üdv
-
Jocozolg
tag
válasz Intruder2k5 #22164 üzenetére
Kösz az infót.
Az USB -> PC estére kipróbálom. Ekkor kell valamit állítani a hállózati beállításokon?
PC-t jobban szeretném a kábel végén tudni egyrészt nem "tudja" a wlan-os dolgokat, másrészt olyan dolgokat csinálok amihez kell a stabil kapcsolat.
Milyen router ajánlasz/ajánlotok?Üdv
Jocó -
Topikgazda
válasz Jocozolg #22189 üzenetére
UTP-n összekötöd a modemet a router-rel majd a szintén UTP-n a gépet a router-rel és kész, majd ha meg lesz a laptop akkor azt is összehozod a router-rel.
AZ USB-s összeköttetést felejtsd el mert csak a 50 feletti nethez adnak több publikus IP címet így ha egyszerre szeretnéd a jövőben használni az asztali és mobil gépet akkor nem fog menni mivel egyszerre csak egy eszköz fog IP címet kapni.
Router-ből pedig bármelyik megfelelő lesz amelyet az első hozzászólásban és az elmúlt néhány oldalon talál mint ajánlott kategóriás, ha tervben van esetleg nagyobb netre váltás vagy nagy lenne a belső adatforgalom a gépek között akkor érdemes lehet gigabites portokkal rendelkező típust venni.A neted alapján elég lenne egy TP-Link 74x is vagy ezzel tudásban egyenértékű, szigorúan nem árban mert sok helyen a régi modelleket drágábban adják mint az újabb szériásokat.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Jocozolg
tag
válasz Gubek-Einste #22190 üzenetére
Köszi,
már nézem is. -
Csaabi
tag
válasz Csaabi #22185 üzenetére
Ismét ugyan azon kérdéssel fordulok hozzátok. fontos lenne h vki tudjon segiteni, plz!
kellene nekem egy eszköz arra a célra hogy a házba, szobába minden eszközhöz tudjon csatlakozni egy adott hálózathoz(internethez). Pontosan 2 laptopról egy tvről meg egy xboxról lenne a szó. mindegyik wifis kikéve a tv. az internetet meg ami szolgáltatja egy samsung S3 wifi hotspot ként. ehhez kellene nekem megoldás és pontos eszköz tipus is h mit kellene tennem és h mit kellene vennem?! Elöre is köszönöm a segitséget!
Csaabi
-
pugi11
csendes tag
Sziasztok.
Lenne pár kérdésem
1. Mi a különbség a asus rtn15u és 12u között (kb dupla az ára a n15u-nak).
Otthonra kellene 3Mbites nethez + kis otthoni hálózat. 2 asztali gép és 2 tábla gép lenne rákötve. Ehhez elegendő lehet a n12u is?
2. Egy ostoba kérdés. A wifi és a 4db lan csatlakozó a routereknél egyszerre működik ugye? Tehát nem kell választani, hogy vagy csak kábel v. csak wifi?
Olvasom a topikot és sok jó dolog van itt, de mire végzek a 22ezer hozzászólással megőszülök, azért kérdezném. köszönöm előre is. -
MODERÁTOR
válasz pugi11 #22194 üzenetére
Szia!
A fő különbség az, hogy az RT-N15U egy létező darab, az RT-N12U pedig nem az! Olyan van, hogy DSL-N12U, de az egy modem + router kombó, amire én (és általában mások is) azt mondom, hogy lehetőség szerint kerülendő! Nem mintha valami baj lenne vele, szimplán csak mert kombó eszköz... USB nélkül létezik RT-N12, ami természetesen maximálisan elég Neked, de ha már ASUS, akkor az RT-N10, és az RT-N10U is!
Egyébként az U jelzésűek USB porttal vannak felszerelve, amire köthetsz nyomtatót, vagy HDD-t, és ezeket megoszthatod a hálózaton, illetve távolról is elérheted mint FTP szervert, esetleg torrent klienst futtathatsz rajta, ami kikapcsolt PC esetén is töltöget tovább, bár ezen funkciók leginkább moddolt fw-vel használhatók ki legjobban...
[ Szerkesztve ]
-
ubid
senior tag
Szisztok!
Picit lehet hogy OFF a téma, elnézést kérek tőletek érte előre is.
Arra lennék kíváncsi hogy a TP-Link WR541G-s router képes e online streamelésre.
Azért kérdezem mert van egy NAS-om amit próbálok rábírni erre. A NAS képes rá ez biztos.
Twonky media server van rajta.
dydns cím:portszám-ra át van forwardolva a twonky. idáig rendben is van. A videókat kilistázza szépen. Viszont hogyha egyet meg szereztnék nyitni akkor elkezd tölteni majd egy szép hibaüzenetet ad hogy ő bizony ezt nem találja.
Valószínüleg rossz helyen is keresi, mert az IPCÍM:portszámot írja ki a hibaüzenetbe.-.-
-
albert555
csendes tag
válasz Intruder2k5 #22162 üzenetére
"1042ND, szintén Gbit-es, 11000HUF körül már kapható... Ettől olcsóbban csak használtan kapsz Gbit-es vasat! "
ez igaz, azonban ennyire lefele nem érdemes magunkat poziciónálni...hamár gigabites akkor nem árt ha vmi minőságet is képvisel az a vas. Sztem nézz rá a Linksys X2000 vagy E3000-re. ezek mondjuk +6-7 ezerrel drágábbak, azonban jóval magasabb minőségű routerek. csak azért szólok , mert tplinkel már én is megszívtam párszor...
-
MODERÁTOR
válasz albert555 #22197 üzenetére
Engem nem kell győzködnöd, személy szerint szintén nem szeretem a TP-LINK-et (sőt, szerintem nálam jobban senki nem utálja itt), de ha már idézgetünk, akkor olvasd el ezt is, én ugyanis erre válaszoltam!
Én nem vennék magamnak TP-LINK-et, de ha Te tudsz neki ajánlani 10k árban Gbit-es Linksys-t, ám hajrá!
[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
Okolszabaly tudatlanoknak:
Egy AccessPointra (WiFi router) max 10 eszkozt szabad raengedni szimultan, hogy ne legyen hasznalhatatlanul lassu.Ennek az az oka, hogy idoben osztott kozos mediumot hasznalnak, igy az adott atviteli kapacitas a csatlakozott eszkozok szamanak arnyaban csokken.
Lehet probalkozni tobb kliens kiszolgalasaval, de a fizika ugyis erosebb.
-
albert555
csendes tag
válasz Intruder2k5 #22198 üzenetére
De nekem az ilyen 20.xxx összegű routerek szóba sem jöhetnek. Maximum 10.000Ft körüli árkategória a megfelelő nekem..
Hali! Igen olvastam, írtam is, hogy ezek 6-7 ropival drágábbak, X2000-ret már lehet 17e-ért is lőni, azmég talán nem a 20.xxx kategória. de ha sz is sok akkor javaslom a használt megoldást. Inkább egy használt Linksys mint egy új tplink... (mondjuk függ attól ki használta, arról elötte bizonyosodj meg, hogy nincs szanaszét rootolva meg hackelve a cucc).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Horizon: Zero Dawn
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest