- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz kissdani #21100 üzenetére
Attól függ, hogy az adott router milyen elérés biztosít.
Nem minden USB router támogatja gyári firmware-rel a vinyó használatot de egy 3rd party firmware (Tomato, Open/DD WRT) már biztosan és több lehetőséget is ad a vinyón tárolt adatok elérésére, köztük "ugyanugy meghajtóként fogom látni mintha közvetlen csatlakoztatnám" típusút is.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
sebo
tag
Sziasztok.
Érdekelne van-e olyan router amire lehet nyomtatót és scannert usb-n csatlakoztatni, hogy több gépről is el lehessen érni. Ha lenne írnátok pár típust is?
Köszönöm. -
sec0nd
tag
Az első hozzászólás szerint:
"TP-Link 1043ND: AR9132 @400MHz (verziószámtól függetlenül) gigabites portokkal, 145-155Mbit közötti átviteli sebességgel"
Ennek nem magasabbnak kéne lenni?
Csak másfélszerese a 100Mbithez képest?
842ND-t lehet venni 9ezerért 1043ND-t pedig 16ezerért, akkor megéri?
1042-t ismeritek?[ Szerkesztve ]
-
kissdani
senior tag
válasz barnam_ #21102 üzenetére
TP-Link wr1043 nd a routerem!
Hogy tudom hálózati meghajtónak felvenni? Nem jövök rá85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
MODERÁTOR
válasz kissdani #21100 üzenetére
Hálózati meghajtóként fogod látni, mint egy másik PC megosztását!
Huhh... Kicsit meghülyült a Firefox (vagy a fórummotor), ezt mutatta utolsó hsz-nek, így csak a válasz után tűnt fel, hogy ezt már régen meg is válaszolták!
seboAzt azért tudni kell, hogy a scanner megosztása elég macerás dolog, tehát erre készülj fel!
[ Szerkesztve ]
-
evans123
csendes tag
Hello, kicsit offtopik, de van ajanlott 8 portos gigabites switch, vagy kvazi mindegy melyiket veszem?(gondolok itt durvan dlink,tplink,linksys,asus markakra)
-
MODERÁTOR
-
evans123
csendes tag
válasz Intruder2k5 #21115 üzenetére
Ok, koszi a segitseget.
-
atirag
őstag
Van egy 842nd routerem. És kipróbáltam helyette egy wrt941-est. Mi a különbség az antennákon kívül? Mert gyorsabb a 941-es. Igazából dlna módban a tv-n gyorsabban tudok lépkedni a könyvtárakban.
Mitől lehet ez és mit kellene(mármint milyen routert) nézzek a mert ez a router csak kölcsönbe van nálam. -
legenda
válasz atirag #21117 üzenetére
ami látatlanban is biztos; wifi szempontjából a 2 antenna és 2 * 2 mimo kontra 3 antenna és 3 * 3 mimo - ez a különbözet persze csak akkor jön ki, ha az ellenoldal is 3 antennás és 3 * 3 mimo képes!
a tl-wr941nd melyik verziós?
v1 = ar9132 / 400 megahertz cpu / 32 megabyte ram / 8 megabyte flash
v2 = ar9132 / 400 megahertz cpu / 32 megabyte ram / 4 megabyte flash
v3 = ar9132 / 400 megahertz cpu / 32 megabyte ram / 4 megabyte flash
v4 = ar7240 / 400 megahertz cpu / 32 megabyte ram / 4 megabyte flash
v5 = ar7240 / 400 megahertz cpu / 32 megabyte ram / 4 megabyte flasha tl-wr842nd
v1 = ar7241 / 400 megahertz cpu / 32 megabyte ram / 8 megabyte flashbár látszólag azonos a cpu (órajel) és a ram az ar9132, az ar7140 és az ar7241 esetében, de ez csak a látszat, az ördög a részletekben lakozik;
ar7240 procija; 8 kb i-cache / 32 kb d-cache
ar7241 procija; 8 kb i-cache / 32 kb d-cache
ar9231 procija; 64 kb i-cache / 32 kb d-cachepersze ennek a különbségnek csak húzós terhelés esetén szabadna mutatkozni...
a kapcsolat miként van kiépítve?
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
atirag
őstag
v3.6 van ráírva. Mindkettőnél simán a router menüjében quick setupot csináltam.Kivéve a wifit állítottam united states-re. És a tv-n a könyvtárakban lépkedve határozottan gyorsabbnak érzem a941-est.
Most tervezem kipróbálni egy full hd filmel is. Bár tegnap már ptóbáltam csak ott blu ray-t próbáltam és ott sok rész van a stream könyvtárban. Így ott sokat megállt.
Elvileg akkor nem lehetne különbség? Mert akkor a 842 van elállítva.Nálam a dlna szempontjából számítana ha gigabitest vennék?
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz atirag #21119 üzenetére
a tl-wr941nd v3 még erősebb, mint a tl-wr842nd v1, a tl-wr941nd routerek a v3 verzióig a gigabit képes tl-wr1043nd alaplapját és motorját kapták meg, csak az usb port nem lett beforrasztva, és a gigabit képes helyett csak 100-as wan és lan portokat kapott, de amúgy a két router közötti különbségnek tényleg csak a 100-as portok szabnak határt!
a beállításokat azért ellenőrizheted a tl-wr842nd esetében, mert nagyon látványos különbséget azért nehéz kihozni, tényleg húzós terhelés kell hozzá!
wifi szempontjából már más a helyzet, mint korábban is írtam; 3 antennás és 3 * 3 mimo képes ellenoldal esetén érezhető a különbség a 2 és a 3 antennás router között!
milyen eszközök vannak még a hálózatban, és milyen módon kapcsolódnak?Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Baltásgyilko
csendes tag
Sziasztok,
Olyan routert keresek olcsón aminél lehet korlátozni a sávszélességet mondjuk MAC cím alapján és gigabites portokkal rendelkezik.
ZyXEL P334 ez képes erre? Ha igen akkor hol lehet beszerezni? -
Beri
addikt
válasz sec0nd #21112 üzenetére
A kliensek ki tudják használni a router 3 antennáját?
Ha olyan klienseid vannak, igen.És mennyivel gyengébb a 1042?
Nem láttam még tisztességes mérést. A 1042 várhatóan nem is lesz túl nagy sláger, mert openwrt-ék, dd-wrt-ék nem tervezik a támogatását.[ Szerkesztve ]
eladó Aromamizer RDTA V1
-
Tom5
addikt
Sziasztok!
Routert keresek 40/20-as diginethez. Egy PC lenne rákötve kábelen és Wifin meg egy okosteló. Ez bírná a kiképzést?
-
scr
csendes tag
Sziasztok!
Létezik olyan wlan router ami egyben modem is coax bemenettel? (upc fiberhez)[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Szia!
Létezik (például ez, vagy ez), de egyrészt ritka mint a fehér holló, másrészt elég borsos ára van, harmadrészt azt nem kötheted rá csak úgy a rendszerre, mert úgysem fog működni, mivel a kábelmodemek a boot folyamat során töltik le az éppen aktuális firmware-t! Na már most, egy egyedi modemhez nem fog Neked firmware-t biztosítani a UPC!
Szerintem a UPC-től lehet ilyet kérni, vagy tévedek?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
A kábelmodembe ezen a címen tudsz benézni...
És itt láthatod, amit fentebb leírtam!
-
scr
csendes tag
válasz Intruder2k5 #21128 üzenetére
Valóban, köszi 600 pénzért havonta lehet ilyet bérelni, vagy a következő csomagjukban már ingyen adják. Utána akartam azért kérdezni, hogy tényleg nincs ilyen, vagy csak én keresem bénán
edit: ezeken van azért lan socket is?[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Persze, ha sikerül olyat szerezned, mint amit a UPC is ad...
Igen, LAN kimenet mindegyiken van!
Keresés, Google-el például a DOCSIS Wireless Combo kifejezése...
[ Szerkesztve ]
-
jonasbrother
csendes tag
Hello!
nekem is volt ilyen, semiképp nem javaslom! ilyen nethez érdemesebb lenne kicsit komolyabban gondolkozni, pl Linksys E2000 (mondjuk ennek kicsivel magasabb az ára, de a tudása is), árban hasonló pedig az e900! nekem e2000 van és eléggé komoly de a 900 is biztonsággal hozza az igényeidet,sokkal megbízhatóbban mint a tplink... -
slice14
veterán
Sziasztok... Vettem egy Linksys e3000-es routert. Az lenne a kérdésem, hogy tudom beállítani az ARP-t hogy távolról be tudjam kapcsolni a gépem. Nem szeretném egyenlőre lecserélni a frimware-t. A port forwaldba beállítottam a 9-es portot, de az nem elég. Androidos telóval küldtem neki eddig a csomagot, amivel indult a gép. De az edig használt TP- 1043-as routerem meghalt. Abba volt külön ARP beállítás is.
Mit tudtok ajánlani?
Google Pixel 9 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn
-
slice14
veterán
válasz slice14 #21134 üzenetére
Ill esetleg a tomato-t feltenném, mert eléggé tetszet régebben még a wrt54g-n. Csak nem tudom hogy kezdjek hozzá, nem találtam róla egyértelmű leírást. Vagy csak a TomatoUSB-ben az USB zavart meg. Kel hozzá külső flash drive?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz slice14 #21135 üzenetére
Van külön Tomato firmware topic, ott biztosan tudnak ebben segíteni.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
slice14
veterán
válasz Gubek-Einste #21136 üzenetére
Köszi, akkor átnézek oda.
-
daddy9
tag
Router vásárlás előtt vagyok, a tények a következők:
Jelenleg 20/10-es digi-s netem van, amit egy gépen használok kábelen keresztül egy elég régi PCI kártyás G-s routerrel alaplapi 10/100as hálózati csatink (+ G-s hálókártya van a gépben). Ezen kívül két okostelefont használunk WLAN-on.
Szükségem lenne egy olyan routerre, ami a későbbiekben is megállja a helyét (hosszú távra venném), tehát N-es szabványú lenne, lehetőleg Gigabites portokkal (hab a tortán az USB).
Olvastam, hogy többen ajánlják a TP-LINK TL-WR1043ND-t, de úgy veszem ki a hozzászólásokból, hogy gyári firmware-rel nem túl megbízható (ezt támasztja alá egy ismerős is). Ehhez hasonló tudású (USB nem feltétel) routert tudnátok ajánlani? Max 20k körül szeretnék rászánni, ha kevesebbet sikerül, akkor még a 20k-ba az N-es adapter is beleférhetne...
Szívesen vennék Linksys vagy D-Link routert, ilyenekkel már volt dolgom és meg voltam velük elégedve.
Esetleg jó választás lenne egy Linksys E2000?
Válaszokat előre is köszi! -
legenda
válasz slice14 #21140 üzenetére
én meg beüzemeltem már több, mint 20 darabot, beállítottam azokat, és azóta csak azért hívtak néhány helyről, mert időközben nőtt az ott elérhető wifi hálózatok száma, az akkor általam beállított csatornára is rátelepedtek a szomszédok, ezért abban kértek segítséget, hogy miként kell módosítani azt, hogy ne akadozzon a wifi hálózat!
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Topikgazda
válasz daddy9 #21138 üzenetére
Én több mint 2,5 évig használtam egy Linksy WRT320N-t (férjezett nevén E2000) UPC FP120 nettel és semmilyen gondom nem volt vele, torrent-et is bírja rendesen.
Ha esetleg gondod lenne a megvett router-rel akkor érdemes feltenni valamilyen 3rd party firmware-t (OpenWRT/Tomato/stb) próbaképpen.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
daddy9
tag
válasz Gubek-Einste #21142 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Egyébként másik Linksys-t vagy D-Linket tudtok ajánlani hasonló ár- és tudás-kategóriában? -
MODERÁTOR
-
slice14
veterán
válasz daddy9 #21143 üzenetére
Én pénteken vettem egy Linksys E3000-et 20k ért az edigital-ban. Ma húztam rá egy tomato-t. Edig meg vagyok vele elégedve. Igaz még nemjöttem rá hogy telóról hogy tudom bekapcsolni a géprt, így ki kel engedjem aroutert https-en. Azért hogy ha kell a gépem, akkor betudjam kapcsolni és tudjam használni az RD-t
-
MODERÁTOR
válasz slice14 #21145 üzenetére
Nincs azzal semmi baj, nekem évek óta ki van engedve, ráadásul nem is https-en, mert azt más célra használom, és a kutya sem bántja...Nem kell annyira paranoiásnak lenni!
20k nagyon jó ár, nem is tudtam, hogy így lement mostanában, bár nem is figyeltem!
[ Szerkesztve ]
-
slice14
veterán
válasz Intruder2k5 #21146 üzenetére
Jelenleg az edigital-nál van a legjobb ára.
-
MODERÁTOR
-
slice14
veterán
-
félisten
Üdv!
Eddig egy másik (nem épp megfelelő) topikban kérdezősködtem, de aztán idetaláltam...
Szóval a segítségeteket szeretném kérni, mivel abszolút zöldfülű vagyok a hálózatépítés területén. Otthon szeretnék összedobni egy hálózatot: két notebook, és egy asztali gép menne róla - előbbiek vezetékmentes, utóbbi vezetékes kapcsolaton keresztül (bár ezt idővel valószínűleg le fogom építeni). A cél elsősorban az internetelérés (Digi BaseNET) lenne a panel minden sarkába, max. két falon keresztül; a fájlmegosztást nem erőltetném, viszont torrent menne szépen.
Tesztek alapján a Netgear-cuccoknak elég felhasználóbarátnak tűnt a beállítási felülete + jókat is írtak a teljesítményükről, valamint a TP-Link is népszerűnek tűnik, úgyhogy én az alábbi router-eket néztem ki:
Netgear WNR3500L, esetleg TP-Link TL-WR1043ND.A garancia is szempont: a TP-Link-re 5 évet adnak, míg a Netgear-re 2 évet, de úgy olvastam valahol, hogy utóbbira élettartam garanciát vállal a gyártó az első tulaj esetében - viszont erőől nem találtam infót a gyártó oldalán. Igaz ez?
Tapasztalatlanságomból kifolyólag az sem ártana, ha bizonyos szinten "bolondbiztos" lenne a gép, vagy legalábbis "átláthatóbb felületű".
A segítséget előre is köszi!
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Milyen switch-et vegyek?
- Öregszem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest