- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
legenda
-
kavarc
aktív tag
Sziasztok!
Olyan középkategóriás routert keresek, amelynél a wifi "készenlét" ideje szabályozható. Tehát meg tudom adni, hogy pl. melyik napszakban legyen bekapcsolt wifi és mikor nem.
Elsősorban olyan érdekel, ahol a gyári firmware tudja.
Köszönöm előre is! -
eres
csendes tag
Sziasztok!
S.O.S segítséget szeretnék kérni. Egy otthoni 10éves routert szeretnék cserélni mert nagyon össze-vissza teljesít már sajnos. Kérdés milyet vegyek?
Egy barátom ezt ajánlotta: Cisco- Linksys ea 2700, de szeretnék megkérdezni még 1-2 véleményt. Sürgős lenne a dolog. Jelenleg vezetékes net van itthon T-Home és sajnos csak 15megát tudnak produkálni de szeretetném növelni ezért már most szeretnék egy jó routert és nem cserélgetni évente. (átlag 2-3 laptop és 3 telefon megy róla). Letöltéshez kell néha, film nézés stb.KÖSZI MINDENKINEK!
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Kell USB port?
Milyen wifi adapterrel lenne használva? Kell 5 GHz-es támogatás?
Mennyit szánsz rá?
Akarsz 3rd party firmware-t használni? Ha igen milyet?
Mekkora net lesz max a jövőben?Legolcsóbb a TP-Link 74x, gigabites porttokkal pedig a TP-Link 1043ND.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
eres
csendes tag
válasz Gubek-Einste #21908 üzenetére
Hát a helyzet az hogy USB nem kell (illetve nem tudom mire tudnám használni), a modemem egy d-link dsl 360-as... Igazából nem számít hogy mennyi mondjuk 10-20 között tudok rá szánni, a lényeg, hogy ne kelljen cserélgetnem évente... 5ghz-es támogatás nem hinném hogy kell. 3rd party firmware azt sem tudom micsoda... A jövőbeli net kérdéses. 10 km-re vagyok Bp-től, de nem tud a T többet 15-nél szóval 1 hónap múlva hűség lejár és körbenézek. Ha lehetne akkor UPC fiberpower lenne 120-al... Szóval ha klasszisokkal jobb ez a Cysco egy 12.000-15.000 TP-s nél akkor inkább ez. Sajnos abszolút nulla vagyok router téren ezért kérem a segítséget. (még annyi hogy apple-s cuccokat használok és mondták hogy néhány routerrel rosszban van az alma- még ennyi szempont lenne)
Köszönöm
-
kyle16
tag
sziasztok. egy egyszerű kérdés. adott 2 router és kíváncsi lennék melyiknek milyen erős a wifije Asus rt-n15u és Asus rt-n16. gondolom van közte külömbség abból kiindulva hogy az egyiknek kint van az antenna a másiknak meg bent. jelenleg egy tp-link 841nd van de az is kimerítő válasz lenne hogy a tp-linkél erősebb jelet adnak az asus-ok? köszi
üdv -
Topikgazda
Jövőre tervezés szempontjából mindenféleképpen érdemesebb gigabites portokkal rendelkező típust venni + akkor nagy a belső adatforgalom.
Én személy szerint még nem hallottam olyat, hogy az Apple termékekkel baj lenne de bár ki tudja ismerve az Apple mindet csak tőlük filozófiáját könnyen előfordulhat de nem hiszem, hogy ezzel komolyabb gond lehet.
Hogy pontosan kinek mi válik be az egyedi elbírálás kérdése így egyértelműen nem lehet ki jelenteni, hogy egyik vagy másik típus klasszisokkal jobb ha azonos kategóriájú eszközöket nézünk.
Ha fontos a wifi lefedettség és sebesség akkor érdemesebb külső antennával szerelt típust választani + amelyiken utólag cserélhetőek az antennák. Fontos kérdés még, hogy mekkora területet kellene a router-nek lefednie wifi által + milyen anyagúak a falak.Gigabites router-ből a következő típusok az ajánlottak 20k alatt: TP-Link 1043ND, Netgear 3500L, picit 20k felett van a Linksys E2000 (régi nevén WRT320N, nekem van egy ilyenem), Linksys EA2700, Asus N15U de természetesen másik gyártó/típus is van de nincs kedvem/időm az összeset felsorolni. A fent említett típusokhoz (a Linksys EA2700 kivételével) van nagyon jól használható 3rd party firmware ami fontos szempont lehet.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz kyle16 #21910 üzenetére
A fő különbség köztük, mint említetted, hogy amíg a N15U belső antennás addig a N16 3 külső cserélhető antennával rendelkezik.
Az, hogy melyik router hogyan teljesít wifi szempontjából az nagyon erősen függ a használt környezettől, nagy különbség nincsen a piacon kapható típusok között mivel mindegyik szabványos de a külső antennával szereltek többnyire jobbak ilyen szempontból mint a belsővel rendelkezőek.
Érdemes azt is figyelembe venni, hogy a N15U-n csak 1, amíg a N16-on 2 USB port is van.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
kyle16
tag
válasz Gubek-Einste #21912 üzenetére
rendben van. akkor konkrétan úgy tenném fel a kérdést hogy 3-4 falon keresztül átmegy a belső antennás asus jele elfogadható erősséggel és sebességgel ? nem papír vékony falak mert kertes ház. a tp-link 841 jele átmegy 40-50%os erősséggel akkor gondolom egy bőven magasabb árú asus belső antennával szerelve is lesz olyan mint a TP. elég egy usb is azt se fogom még kihasználni
-
legenda
válasz kyle16 #21913 üzenetére
adott kérdésre nem lehet látatlanban válaszolni!
abban egyáltalán ne legyél biztos, hogy a drágább router erősebb wifi szórás tekintetében, mert jelen esetben nem!
a tp-link tl-wr841n(d) esetében 2 * 5 dBi külső antenna adott, amíg az asus esetében ez csak 2 * 3 dBi belső![ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Cappie
csendes tag
Sziasztok.
Szeretnék tanácsot kapni hogy milyen routert vegyek.
Szempontok: Wifis legyen mert 2 telefon menne róla és 1 laptop, illetve az egyik gép kábellel csatlakozna. 1 falat kéne átütnie a wifinek.
Diginet lesz a legnagyobb sebességü. Olyan 7-8e ig tudnék most rászánni. -
kavarc
aktív tag
[ Szerkesztve ]
-
cellpeti
nagyúr
üdv
olcsó, jó, USB-s routert keresek, amire nyomtatót lehet kötni, vagy esetleg külső HDD-t is
Tigris, tigris, csóvafény...
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
senior tag
Üdv.
8 év után megfáradt a Linksys WRT54GL-em (Tomato 1.28) és valami jó routert szeretnék a helyére.
Elfogadható árban a TP-LINK WR1043ND van, viszont ahogy néztem nincs rá csak OperWRT illetve DD-WRT. Tomato-t megszerettem nagyon, egyszerű és tökéletesen testre lehet szabni, és a DD-WRT-ről hallottam olyanokat hogy nincsen "whitelist" a netszűrésre hogy milyen MAC címek használhatják, csak black list van azaz csak tiltani lehet, és ez nekem itthoni használatban (15gép+os hálózat) nem lenne túl jó... nincs kedvem minden kártyának beírni a MAC címét hogy ők tuti ne tudják "lopni" a netem..
Másik gond hogy sokkal többet nem tudnék kiadni érte, MAX. 15.000HUF!Így kérném a segítségeteket, hátha lesz rá valami jó ötletetek hogyan lehetne megvalósítani a dolgokat, hogy jó legyen.
Ami legyen benne: N-es WiFi , gigás LAN portok , whitelist (feljebb leírtam)
Előre is köszönöm szépen!
Üdv. mZ
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz mZoleee #21920 üzenetére
Sajnos 15k alatt nincsen más gigabites router mint a TP-Link 1043ND.
Esetleg megpróbálhatsz egy Tomato kompatibils használtat beszerezni valahonnan.
Találtam a Hardverapró-n egy Linksys WRT320N-t amelyre megfelel az igényeidnek, én is használtam és nem volt vele semmi bajom sem, igaz nem tettem rá Tomato-t, csak gyári firmware-rel használtam.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Gubek-Einste #21921 üzenetére
Nem igazán találtam Tomato kompatibilis verziót belőle (vagy csak rosszul kerestem)..
TP-Link lenne a legjobb ha lehetne valahogy MAC szűrést műteni bele.. mármint a DD-WRT-be mert MAC-et csak tiltani lehet engedélyezni nem pedig a 1043ND nagyon szimpatikus.. ha tudnám hogy valahogy meglehet oldani ezt a MAC szűréses dolgot, hogy tényleg csak az kapjon netet akinek megengedem, akkor azonnal venném... de így most itt "kattogok" és nincs meg a megfelelő... használtat meg nem szeretek venni semmiből -
Topikgazda
válasz mZoleee #21922 üzenetére
TP-Link 1043ND-re van vargalex fórumtárs által készített OpenWRT verzió, tőle kellene megkérdezni, hogy van-e lehetőség az általad kívánt beállításra.
A Tomato kompatibilis használt alatt azt értettem, hogy más gyártó termékéből keres egyet, nem a TP-Link-re.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Gubek-Einste #21923 üzenetére
értem köszi.. lehet ráírok
másrészről, néztem a tomato kompatibilis listát, de amire azt mondtam hogy ez jó lenne az vagy rohadt drága volt, vagy nem kapható sehol -
senior tag
bár lehet a OpenWRT-t kerülöm inkább az nagyon hozzáértő usereknek megy én meg nem igazán vagyok benne ennyire a dolgokba (bocsi a dupla komment miatt)
-
MODERÁTOR
válasz mZoleee #21924 üzenetére
A legolcsóbb olyan Tomato kompatibilis darabok, amik megfelelnek az elvárásaidnak, talán a Netgear WNR3500L, a Linksys E3000, Linksys E2000!
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Intruder2k5 #21926 üzenetére
na igen, csak sajnos nincs annyi pénzem rá, ahogy írtam feljebb is.. szóval lehet TP1043ND lesz belőle max. valami szenvedek vele hogy jó legyen a netes része
-
cellpeti
nagyúr
-
spiky03
veterán
Hey ismét!
Ilyen routeren (TP-Link TL-WR842ND) sikerült már valakinek beállítani a NAS funkciót? Hogy lássa ha rádugok pl egy pendrive-ot vagy egy külső winyót?
Így akkor nem a BD lejátszóba kéne dugnom a winyót, hanem mehetne a routerbe.Thx a válaszokat előre is.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
MODERÁTOR
-
spiky03
veterán
válasz Intruder2k5 #21932 üzenetére
Thx
Akkor rákérdezek arra.Bocsi a téves cuccért
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
vargalex
félisten
válasz mZoleee #21930 üzenetére
Hi!
Ez MAC címenként 1-1 tűzfal szabály.
A példában IP címet látsz, de helyette megadhatsz MAC címet is (a felette lévő mezőben). Illetve időpont szerinti tiltást is tartalmaz, természetesen az is elhagyható.Persze (mivel eddig nem volt kérdés), ez egy tiltó szabály. De a te esetedben is egyszerű a megoldás: a tűzfalban a LAN zóna default output policy-jét DROP-ra (vagy REJECT-re) kell állítani, és az szükséges MAC címeknél a fenti szabályhoz hasonlóval engedélyezni.
Lehet, hogy ez most nem egyértelmű számodra, de ha meglátsz egy OpenWrt felületet (LuCI), akkor érteni fogod.
Alex
-
törölt tag
válasz vargalex #21934 üzenetére
Sziasztok!
Most vásároltam egy TPLINK TL-WR841ND routert, és az lenne a kérdésem hog ha "n" -re állítom a wifi szabványt, akkor a "b" és "g"-t használó eszközök nem is fognak tudni rá csatlakozni?
A wifi csatornát hanyasra kell állítani, melyik a legoptimálisabb?Köszönöm aki segít
Üdv. -
törölt tag
padlásra kellene felrakni egy rútert. szélsőséges környezet, de télen nem túl hideg, azonban nyáron azért van fent forróság rendesen.
mik azok, amik megbízhatóbban működnek? plusz kellen tudja, h wifin kapcsolódik a wifis hálózathoz. a távolság nem nagy, a födém sem vastag, inkább a megbízható működésen van a hangsúly, h ne gyulladjon fel a padlás a francba. mondjuk ebből a megfontolásból valami vastag kerámiára fogom az egészet rakni, szóval az még pluszban árnyékolhat.
csak wifi kell, egy usb lan adapterrel egy menne rá egy webcam (ez elvileg bírja 50 fokig, az adapterrel se volt gond eddig, szintén nyáron tesztelve volt hosszú távon). végleges beállításnál kb. folyamatosan 8-10 megabitet fog forgalmazni.
árban minél olcsóbb, annál jobb... -
törölt tag
válasz #95590400 #21936 üzenetére
konkrétan meg erre gondoltam:
http://www.tp-link.com/lk/products/details/?model=TL-WR702N
elvileg ami alig eszik, alig melegszik, nincsenek benne felesleges dolgok.
az kellene tudja, h rákötöm az egyszem lanportjára a divájszot, aztán azt wifisen rádobja szépen a hálózatra. -
albert555
csendes tag
válasz Gubek-Einste #21921 üzenetére
"Találtam a Hardverapró-n egy Linksys WRT320N-t amelyre megfelel az igényeidnek, én is használtam és nem volt vele semmi bajom sem, igaz nem tettem rá Tomato-t, csak gyári firmware-rel használtam."
Bár nekem jelenleg E3200-es Linksys van, régebben volt ismeretségi körömben WRT320N, és tomato firmwaréval tökéletesen működött! Amúgy pl a LINKSYS EA2700 szintén gigabites, és ügyesben már 20ezerért is megszerezhető. inkább+5ezer és akkor nem 1043....
-
legenda
válasz #59816064 #21935 üzenetére
11n only; csak és kizárólag n szabványos eszközök tudnak felcsatlakozni rá!
11gbn mixed; mind a három szabvány szórásra kerül, b, g és n szabványos eszközök is felcsatlakoznak rá, mindegyik a saját - elvileg legjobb - szabványán!
a te eszközeid által használt wifi csatornát, a saját környezeted függvényében kell beállítani - általában - arra, amelyiket más idegen hálózat nem használ elérhető közelségben, és a legideálisabb az, ha a használt csatorna szomszédos értékei sem foglaltak!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz albert555 #21942 üzenetére
- igen, használ(hat), nincs azzal semmi gond, nem mindenki dobja ki a régebbi cuccait, ha még működnek!
persze az is szerepet játszik adott beállításnál, hogy csak milyen módok vannak;- nincs semmi! amennyiben szabvány helyett a csatornára gondoltál - csak elírtad -, úgy az a legjobb, beállítod a saját eszközödet egy azoktól kellően távolira, és kész!
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
gyáliSanyi
őstag
Hali!
Tudnátok ajánlani egy 7k körüli routert, aminek ezeket kéne tudni:
Egy olyan Wifi-s Router, amin legalább 2 port van és a wifi ki/be kapcsolható rajta tetszés szerint. 2 gép kicsit messzebb lenne a routerhez kötve.
A kérdésem az lenne, hogy a 2. porttól ha egy 10-15 méteres kábel megy a másik géphez, akkor még a jel át tud menni rajta minden gond nélkül legalább egy 10Mbit sebességen?Egy ilyen (KÉP) jelenlegi kábellal kéne összeraknom. A képet csak azért mutatom, hogy lenne-e hozzá a bemeneti kábel.
Live poor, die rich.
-
legenda
válasz gyáliSanyi #21944 üzenetére
- 1 wan és 4 lan port lesz rajta!
- a wifi külső (fizikai) kapcsolóval rendelkezzen - ez elég ritka -, vagy nem probléma, ha böngésző alól kell néhányat kattintani a router adminisztrációs felületén? esetleg lehet még olyat, hogy módosított firmware felhúzásával, például a qss gomb lesz a wifi fizikai kapcsolója!?!?
- 10 - 15 méteres kábel egyáltalán nem probléma, de még a többszöröse sem!
- 1 darab kábel minden eszközhöz adott gyárilag!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
jNk
senior tag
válasz gyáliSanyi #21944 üzenetére
A tp-link wr842nd közelítőleg hasonló árban kapható és van rajta wifi be/ki gomb, ráadásként egy usb port is amivel nyomtatót vagy hdd tartalmat oszthatsz meg a hálózaton.
-
törölt tag
Sziasztok!
Most üzemeltem be a TPLink 841ND routert, igaz egyszer már ledobott, ugyan ezt csinálta a Linksys routeremmel, azért cseréltem le, mert azt hittem az a szar. Digi netem van, lehet hogy ott a gáz? Viszont ha közvetlen a gépbe dugom a netkábelt, akkor nincs semmi gond soha.
Most felléptem az "n"-es szabványú mobilommal wifin és a teló csak 65Mbit-es netet ír, nem a névleges 300Mbit-eset kéne kiírnia? 25Mbit -es Digi netem van.Köszi
-
chungee
addikt
Hellósztok!
Ez a router tudja korlátozni a kiosztott gép sávszélét Lassú a net és felezni szeretném tisztességesen
D-LINK DIR-300[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Milyen switch-et vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ukrajnai háború
- Öregszem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Automobilista 2
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest