-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beri
addikt
válasz bithunter2 #13750 üzenetére
Továbbra sem lehet megtippelni, meddig ér majd el egy wifi háló, hiába kérdezitek meg ezredszerre is. A 320N és az E2000 teljesen ugyanaz a vas, mindegy melyiket választod.
eladó Aromamizer RDTA V1
-
NoMagix
addikt
Szeretném megkérdezni, hogy a routernél szoftveresen lehet állítani, ki mennyivel kapja a sebességet?
-
dezs520
senior tag
Sziasztok,van valami infó róla,hogy othoni hálózat kiépítésnél milyen hosszú lehet a kábel?
És ezek a kábelek közt is van jó,és jobb minőségű?vagy csak a sima rj45 azt csókolom? -
MODERÁTOR
válasz dezs520 #13757 üzenetére
Szia!
Éppenséggel van róla infó...
http://hu.wikipedia.org/wiki/UTP
Maximális hossza 100 méter környékén mozog...
http://www.argep.hu/main.asp?sucheall=UTP+k%E1bel&x=41&y=0&min=&max=
-
dezs520
senior tag
válasz Claude Leon #13758 üzenetére
És ez a 100méter a kábelek össz méretére vonatkozik,vagy per csatlakozás,lessz több konektor,meg több pc is.
-
Claude Leon
senior tag
válasz dezs520 #13760 üzenetére
A szegmensre(ezen túl már legalább hub kell közé (max. 5 szegmensig, de 100Mbitre inkább a szvicset ajánlanám, ott 3 szegmens a hubolható), amennyire emlékszem.
Még a koaxra voltak 180m-es kártyák is, de ott csak repeater lehetett még a szegmensek között.
(Volt, ami még a 300 m-t is kihajtotta koax-on, a gerincvezeték pedig a vastag-eternet volt az 500 m-ével)[ Szerkesztve ]
-
dezs520
senior tag
válasz Claude Leon #13761 üzenetére
Rendben,köszönöm mindenkinek az infót!!!!
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Már korábban érdeklődtem, most máshogyan teszem fel a kérdést:
Ezt a cuccot lecserélnétek-e levásárlásban (tehát 0 ráfizetéssel) erre a cuccra?
Ha igen, akkor miért és ha nem, akkor miért?
[ Szerkesztve ]
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
TomyLeeBoy
tag
válasz dezs520 #13757 üzenetére
Annyit még hozzátennék (csak tapasztalat megosztása szinten) hogy igen, vannak jobb és rosszabb minőségű cat5e kábelek. Egyszer jártunk úgy, hogy a 100m határán volt valahol a kábelhossz, "olcsóbb" kábelell (a gyártókra nem emlékszem pontosan) nem működött a háló. Néhány napot szenvedtem vele, mivelugye elvileg működni kellett volna. Azután kiterítettünk egy "drágább" kábelt, még 150m-nél is stabil és gyors volt a háló. Aztán megnéztük a kábeleket, az olcsóbbikban sokkal kevesebb sodrás jutott ugyanarra a hosszra mint a drágábbikban.
Ezek cat5e-ftp kábelek, de szerintem utp-el ugyanez a helyzet. Nem túl jó minőségű a kép, de szerintem látszik hogy az alsó sokkal durvábban van sodorva.
szerk.: Az olcsóbbik mentavill-es volt, a másikat nemtudom.
[ Szerkesztve ]
Az idő sebessége: 1s/s
-
Claude Leon
senior tag
válasz TomyLeeBoy #13764 üzenetére
Lehet, hogy még valami beragadt cat3-at nyomhattak el cat5-nek, annál még épp csak utalnak a sodrásra.
(cat5 spec.-t itt nagyjából megtalálod)
Persze ez nem véd meg senkit az átveréstől -
ArchElf
addikt
válasz Claude Leon #13765 üzenetére
Olyan moddolható 3G-s wifi routert keresek, amire linux felrakható (python szkriptek futtatása) és van USB portja.
Most Asus WL500gP-m van, de nem sikerült összhozni a T-Mobile-os stick-kel.AE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
PEPE85
senior tag
Sziasztok!
Access Pointot szeretnék a lehető legolcsóbban, akár használtan is, tudom, hogy ez routeres topic, de ennél jobb helyet nem találtam ahol kérdhezhetnék.
La fonerát nézegettem, amikor kezdődött a szolgáltatás, akkor ingyen hozzávágták az emberekhez, most már 59 dollár lenne, ha rendelnék, használtan egy eladót találtam a hardveraprón, de annak nincs meg a tápkábele.
Depon 5300-ért találtam új TP-Link TL-WA501G, valami egyéb ötlet, javaslat?Watch 4k movies with Netflix :)
-
ArchElf
addikt
Lehet, csak nem sikerült. Ahogy nézem ez a vacak Option modem nem támogatott, mivel hso kell neki (2.6-os kernellel meg nem hiszem, hogy lesz firmware az WL500g-re).
Találtam valami megoldást hso-ra is, de nem vagyok annyira májer, hogy driver modult fordítsak az aktuális kernelhez (toolchain, setup, etc...)AE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
MODERÁTOR
-
ArchElf
addikt
Ezt a linksys-t nem ismerem, de erről a Belkinről már hallottam bőven rosszakat. Ha le akarod cserélni (egy gigabitesre), szerintem válassz másik típust. Én erre nem cserélném.
AE
-
MODERÁTOR
válasz ArchElf #13769 üzenetére
Szia!
"(2.6-os kernellel meg nem hiszem, hogy lesz firmware az WL500g-re)"
Már, hogy a bánatba ne lenne? Ott van a Tomato, de szerintem van OLEG is 2.6-os, csak annak nem tudom a linkjét most...
Tomato RAF
teddy_bear féle TomatoUSBViszont az utolsó verziók kicsit bug-osak, így javaslom az előzőek használatát. Amiket ITT találsz, azok jól működnek, 2.6-os kernelesek, kivéve az alsó 3G-s Tomato-t.
[ Szerkesztve ]
-
tamasbence
csendes tag
Sziasztok!
Egy TL-WR941ND-t vásároltam tegnap.
Működik, viszont nagyon gyakran ledob. Úgy percenként pár másodpercre elveszti a jelet, pedig közel van a notebookomhoz. Van valami ötletetek, hogy mit próbáljak?Üdv:
Bence -
-
Tosee
őstag
válasz tamasbence #13775 üzenetére
Üdv!
A kérdésed a router gondok topikban kellett volna feltennek...
Nézd meg az inssider nevű progival, hogy milyen hálózatok vannak a közeledben, és melyik csatornán! Ha esetleg van olyan ami azon van amin a routered is, akkor válts egy szabad-ra!
Esetleg router firmware frissítéssel is lehet próbálkozni, ha nem a legújabb lenne rajt...
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Andrewhouse
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném otthon megosztani UPC netet!
Milyen eszközök szükségesek hozzá? Gondolom kell hozzá egy Router? (azon belül tudnátok ajálani egy olcsó de jó minőségüt)
Két gép lenne! Megosztva!
Üdv.
-
ArchElf
addikt
Az USB pont nem jó rajta - persze, ha neked pont az nem kellene, akkor no para (csak később se jusson eszedbe, hogy milyen jó, hogy van rajta). Nem tudom, mi lehet vele a baj, a vezérlő, a proci, vagy a memória menyisége, de az USB-s megosztás irgalmatlanul lassú rajta (max 2-3 kBps)... Arról nem is beszélve, hogy a firmware iszonyat, és nincs még custom fw támogatás (pontosabban látok valami mozgolódást a wrt fórumon, de két éve nincs jelentős előrelépés - F5D8235-4 sort nézve).
AE
-
Beri
addikt
-
kangoo70
csendes tag
Rendes vagy, hogy még napirenden tartod problémámat... Köszi!
Én már lassan lemondtam a megoldásról, mivel a Community Forum-on szarnak válaszolni!
Csak azt tudják írni: Search, Google is your friend etcSzerinted jó ötlet ráflesselni webről? Rizikós nem?
Hol lehet megnézni, hogy mik változtak ebben a verzióban? Nekem a DD oldala elég zavaros, főleg a verziók, leírások stb.Egyébként nem hiszem, hogy megoldották volna, mert kb 5 napja írtam be nekik, hogy közel sincs ahhoz a tartományhoz a gpio száma a gombnak, amit ők tippeltek (0-8 helyett 12)
Viszont örülnék, ha legalább egy kis progit feltehetnék a routerbe, amivel esetleg megoldhatnám magam is a gombfigyelést.
Csakhát 4MB memóriám van és az is tele, úgyhogy a JFFS folder nem elérhető.
Esetleg egy kisebb verzió nincs, amiben nincsenek a benne számomra felesleges funkciók: HotSPot, Watchdog, Sputnik etc, amikről nem is tudom mik.
Vagy átváltok openwrt-re, de ahhoz még több bátorság kell...
Minden segítséget megköszönök!
TP-Link WR-841ND v7.1 firmware:DD-WRT v24-sp2 (12/24/10) std - build 15962
-
MODERÁTOR
válasz kangoo70 #13784 üzenetére
Eszembe jutott még egy megoldás... Elég furcsa, de működhet! A részleteket én nem fogom kidolgozni, mert annyira nem értek hozzá, de a 1043-as topikban bizonyára lesz shell script tudó, aki szívesen segít majd. Amúgy ez 2-3 sor az egész, sima wget, és egy chmod parancs, és már lehet is indítani.. Az elképzelésem az lenne, hogy kell egy webes tárhely, mivel ugye a routeredben nincs JFFS. Na már most, indító scriptet azt lehet tenni a routerbe, webes felületen. Tehát, meg kell csinálni a neked szükséges scriptet, felmásolod a saját webes tárhelyedre (lehet, hogy a szolgáltatód is ad ilyet a net előfizetésed mellé), és a router azt minden induláskor le tudná szedni wget-el, a /tmp mappába. Ott van elég hely, csak hát ugye mivel helyileg a RAM-ban van, így minden reboot alkalmával törlődik a tartalma, ezért kerül a képbe, a webes tárhely. Ha gondold, ki kell dolgozni, ez működhet... Egy-két scrpt meg a másodperc tört része alatt letölthető...
[ Szerkesztve ]
-
ch003067
addikt
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy nemrég kaptam egy Netgear wifis router.
Ez minden szép és jó de nem tudok belépni az Admin kezelő felületbe, egyszerűen nem enged be.
Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy mi szokott lenni az alap jelszó, illetve felhasználó név az ilyen Netgear routereknél?
Pl Tp Link-es cuccoknál : admin - admin. -
Tommy7
tag
üdv 5-6 ezer környékén szeretnék egy jó wlanos routert, ajánlatok? köszi
<< Vezess lassan és élvezd a tájat, vagy vezess gyorsan és épülj bele! >>
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
- FIFA KEDVELŐK FIGYELEM!! Playstation 3 Fifa 08-15-ig CSAK 2990FT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest