- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
veterán
Szerintem a 2 abszolút nem zárja ki egymást. Vagy led fal.
Pár éven belül szerintem nekem is 115, 120as tv lesz a dedikált szobában.[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Ijk
nagyúr
válasz Vhiktor #65801 üzenetére
Led fal moduláris, lehet hogy egyszer lesz olyan amit pixel szinten mezei júzer tökéletesen összepattint, de jelenleg ha jól tudom külön képzett emberek jönnek telepíteni a több tízmilliós paneleket. Ha egyben van a kijelző akkor a mozgatás problémás, sérülékeny, pixelhibát sem szeretnék egy 150"-is kijelzőn hogy aztán cseréltethessem. 120" lehet hogy lesz pár éven belül Barco projektor árban VA paneles LCD. De van aki 150-200" között lövi be a méretet.
De ennyi erővel pár éven belül jöhetnek natív 4k DLP-k is, lézer/led fényerő szabályozással, dedikált szobában legfeljebb ANSI tesztábrán lesznek gyengék tv-hez képest, egyébként filmezésnél,gyakorlati használatban nem, viszont egy 20-40 kilós relatíve kis gépet kell telepíteni.
De tény hogy 120" tv-vel már kényelmes mozis képméreted lenne, jelenleg elérhető 85" de még 98 is nekem 2.35:1 képaránynál kicsi./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Vhiktor
veterán
98 már abszolút megfizethető és sokkal jobb képminősége van mint egy 4szer annyiba kerülő projektornak
Moduláris led fal összeillesztése azért nem atomfizika.
Nem csak ansiban jobb, hanem mindenben. A HDR-ről és Dolby Vision-ről nem is beszélve.Nekem 120"-nál nem fér el nagyobb, így szerencsés vagyok. Viszont felette maradni fog a projektor jó ideig még.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Ijk
nagyúr
válasz Vhiktor #65803 üzenetére
Jelenleg a probléma hogy 120" igénye esetén minőségi 120" 2.35:1 fix vászon 200k (én még 150-ért vettem, nem tudom most mennyi), anamorf prizma 200k, PD F22
230k100k (ebayről, takarítással, izzócserével). 500k, ha szigorúak vagyunk akkor legyen egy Runco LS-5 600-ért, és akkor 1 millió, kettő között van átmenet. Persze nincs HDR, 4k, DCI-P3, de filmezésnél ezekről egy másodperc alatt lemondok a több mint 2x akkora felületű képért cserébe.
120" TV aligha fog kijönni 3-4M alatt. Ha ennyit rászánsz megint elgondolkodtató hogy nem vetítesz-e inkább 150" feletti méretet. Persze van akinek HDR fontos, nekem filmezésnél nem./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Vhiktor
veterán
Nem tudok 120" felett vetíteni.
-
Morph76
aktív tag
Azért a nagy képenyők a hangzás szempontjából elég nagy kihívást jelentenek. Van egy óriási reflektív felület, ami tuti, hogy ront a hangon. Én is mióta AT vászont használok és a képből jön a hang, erősen gondolkodnék ezen akusztikai élmény lecserélésén. De bűnbe esni könnyebb volna, ha lenne ilyesmi termék a piacon, ami 21:9 arányú jó nagy kijelző. Meglátjuk mit hoz a jövő. Nekem a 290 körüli széles már megfelelne. 2-3 millióért. De bilibe lóg a kezem...
[ Szerkesztve ]
-
-KP-
addikt
Németeknél 100 inches Hisense QLED most 2000eur.
-
Vhiktor
veterán
Nem is kell ezért a Németekhez menni.
Nálunk 98 colos TCL C805 ami miniled, klasszisokkal jobb képpel, 1 milla körül elhozható volt. Lehet most is annyi.[ Szerkesztve ]
-
mandju
senior tag
Tegnap még két panel elkészült. Nagyon impresszív….
Csak a nagy feketeség… :-)
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
Vhiktor
veterán
válasz tatárlaki #65815 üzenetére
Deigo-ban kapható fekete szőnyeg, ami egészen fekete
-
tatárlaki
csendes tag
válasz Vhiktor #65816 üzenetére
...olyan már van...
Erősen "hullatja" a fehér "alapanyagát"...
Szorgalmasan kell porszívózniChristie HD6K-M, Severtson Cinema White Microperf 150" 16:9, Storm Audio ISP3D 20CH-Cavern, 6xIMG STA 2000D, Tulun Play TIP10000q, HTPC - MadVR, DIY 9.6.6, Adamantium Audio Dark 2.0
-
Vhiktor
veterán
válasz tatárlaki #65818 üzenetére
Nekem szerencsére nem. Van 2 fajta is, a drágább, vastagabb a jobb.
-
atirag
őstag
Udv. Sok projektor válogatás után két típus maradt egyelőre a kalapban. Kerti felhasználás lenne. A két típus . Viewsonic pjd7720 es Epson UB-u05. A kettő közül melyik lenne a jobb választás . Hasonló állapotban es kicsit olcsóbb a viewsonic.
koszonom a segítséget ! -
péjé
őstag
válasz atirag #65822 üzenetére
A dlp-t venném, 2 inkább irodai gépről beszélünk mint mozis projektorról, a dlp mozgásmegjelenítése jobb lesz és élesebb a kép. Többi kb ua, ha nem zavar a szivárvány akkor a viewsonic. Ha használt ne legyen pixelhiba a dlp-nél, lcd-nél pedig homogén fehéret/feketét kell látni foltok nélkül ha full fehér/fekete mintaképet vetítesz.
-
Joshi
titán
válasz mandju #65814 üzenetére
Nagyon jó ez az anyag, akkor konkrétan innen rendelten az anyagot?
ui.: csak azért írtam, hogy ha odajutok megtaláljam a témát.
[ Szerkesztve ]
-
mandju
senior tag
Konkrétan onnan igen.
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
TheBerzerker
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Xiaomi mi Projector 2 Pro. 2 éves FHD gép, ezt szeretném cserélni egy LG HU70LS-re. Van valakinek tapasztalata erről az LG-ről? Xiaomi előtt LG volt nekem is (még 720P) azt szerettem nagyon. A szoba teljesen fullra sötétíthető, magyarán elég lenne nekem az az 1500 lumen is. A kérdés az, hogy ez a pixeleltolásos 4K ez mennyire valid és szembetűnő? érdemes lenne váltanom? A vetített felület az sima fehér fal, vászon az eredmények függvényében max később jöhet.
Köszi a választ!
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz TheBerzerker #65828 üzenetére
Ezekről nem hiszem hogy van itt tapasztalat.
Rendeld meg neten, 2 heted van kipróbálni, alzánál talán 30 nap, ha nem válik be visszaküldöd.Pixel eltolással lágyabb lesz a kép. Van akinek tetszik van akinek nem.
[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
válasz Vhiktor #65829 üzenetére
0,6os dmd van benne, tehát akár jó is lehet az a 4k. Mármint ha a pixeleltolás megegyezik a rezegtetéssel.
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Vhiktor
veterán
válasz Celithrandi #65830 üzenetére
Biztos élesebb mint mint a0.47-es géepknéál, ott 4szer tolják el a pixeleket, itt csak 2-szer.
De akkor is homályosít rajta egy kicsit, ahhoz képest ha ki lenne kapcsolva a pixel eltolás.[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
válasz Vhiktor #65831 üzenetére
én nem ezt tapasztalom, de majd meglesed a gépem. Sőt, szemre 1080p forrással is élesebb a kép, persze ez optika különbség is lehet.
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Vhiktor
veterán
válasz Celithrandi #65832 üzenetére
Azokon a gépeken amiken ki/be kapcsolható az eshift, általában kikapcsolt eshift mellett élesebbek a pixelek, bekapcoslt eshift mellett több a pixel, de lágyabb is.
Kiáncsi leszek rá[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
válasz Vhiktor #65833 üzenetére
szerintem nem lehet kikapcsolni, összehasonlítási alapnak csak azonos dmd vel szerelt 1080p optoma gépem van, vagyis abból volt vagy 4 az elmúlt 7 évben így ezt a részt látom. .Összességében a kép sokkal több Információt ad, egy jó optokával igazán jó lenne, persze nekem nincs sok milliós viszonyítási alapom, így esélyesen neked suzuki lesz ami nekem bmw Az optika viszont tényleg gagyi, ugyan úgy mint a hűtés és minden más körítés.
[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
válasz atirag #65834 üzenetére
a hosszú táv, az új készülék és a megérni szavak egy mondatban szerepeltetése nagyjából a magyar monetáris politikát juttatja eszembe. Hogy egy dakota közmondással éljek: Olyan mint gripen mögött turbina felé hugyozni.
-
bigrob
őstag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy kert mozihoz, ha a vásznat nap közben egy tető alá be tudom rakni az mennyire élvezhető képet tud nyújtani? Felejtős és inkább sötétben élvezhető?
Eddig úgy voltam, hogy veszek egy nagyobb TV-t és kész, de napidroidon láttam egy olcsójános blitzwolf bw v5 max projektort és elkezdett dolgozni a tekercs az agyam helyén, hogy mi lenne ha...
Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
herrká
senior tag
Sziasztok! HDMI topikban nem reagál senki napok óta. Hátha itt... Szóval, a tv box és/vagy médialejátszó és a projektor összekötéséhez, 8m HDMI kellene. Szeretném betenni egy kábelcsatornába, hogy "iparosabb" legyen a kinézete. De abban a csatornában már fut két külön 3x1,5-ös kábel, világításhoz és konnektorhoz. (Csak fhd amúgy minden is.) Okozhat ez zavart a képátvitelben? Nem szeretnék emiatt parasztvakítós aranyozott meg hipiszupi meg nem tudom milyen hájpolt kábelt sem vásárolni csilliókért! Akkor inkább nem teszem a csatornába. Köszi ha valaki tud segíteni!
-
Celithrandi
addikt
válasz herrká #65841 üzenetére
ha csak 1080p megy át akkor nem kell nagyon figyelni, bármely vention kábel megfelelő, de ha 4k esetleg hdr is van akkor már oda kell figyelni nagyon hogy milyen kábelt veszel, az átlag ezeket max 5 méteren szokta átvinni.
-
herrká
senior tag
válasz Celithrandi #65842 üzenetére
Köszönöm! Csak 1080p.
-
Celithrandi
addikt
válasz herrká #65843 üzenetére
én ezt bátran tudom ajánlani [link]
Kapsz olcsóbban is ha számít pár ezer forint de később lehet még jól jön a jobb kábel.i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
atirag
őstag
válasz Celithrandi #65836 üzenetére
Értem a dakota közmondást
Az a bajom,hogy egyre inkább tolom ki az árat a szokásos elvárásom miatt és már már 4k gépet nézek. Pedig próbálok megállni a 100k-s használt gépnél -
Celithrandi
addikt
válasz atirag #65845 üzenetére
4k szvsz 800ezer alatt nem igen van használható,.mármint ami alatta van az 0,4 es DMD vel van szerelve és rosszabb a képe mint egy jobb 100ezres használt gépnek.
-
Vhiktor
veterán
válasz Celithrandi #65846 üzenetére
És hányan cserélték/cserélik le a jobb 1080p-s gépeiket, ilyenekre .
-
atirag
őstag
válasz Celithrandi #65846 üzenetére
Na igen ez az amiben nem vagyok még kiokosodva. Ma voltam egy projektor boltban és ott beszélgettem az eladóval. És 370k-s acert mondott indulonak 4k-ból. full hd meg 230k szintén acer. De szoktam hallgatni azokra kik okosakat mondanak
-
Celithrandi
addikt
válasz Vhiktor #65847 üzenetére
hogy miért azt nem tudom,.engem is érdekeltek amikor kijöttek, rendeltem, teszteltem, visszaküldtem. 50-70% os kontrasztesés és nem létező 4k kép jellemezte azokat amiket láttam. (a kontraszt nem mért érték, szemre mondom csak)
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Celithrandi #65849 üzenetére
+ Vhiktor
Ilyenkor ti a DLP pixeleltolásos 4K-ról beszéltek? Vagy miért ez az "ultra negatív" hozzáállás a 4K-hoz?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest