Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • péjé

    őstag

    válasz spiky03 #50715 üzenetére

    Én is gondolkodtam hogy hushboxot csinálok neki de egyelőre a venticsere eléggé beváltnak tűnik. Ideiglenes doboz nem is jutott eszembe, a légáramlását azért tanulmányod mielőtt bedobozolod...:-) A telómra letöltöttem egy appot hangerőt mérni, persze ez nem referencia de eredeti ventivel 30dB-t mért Noctuával 24-25-öt a géptól kb 1.5 méterre. Persze lehetne szakmaibban is ventit választani de mi ezt találtuk.
    Javaslom hogy tedd hálózatra és akkor lehet ellenőrizni a belső hőmérsékletét a gépnek.
    letöltöd ezt a progit a barco oldaláról... [link] , a hálózaton lévő Barco/PD gépeket felismeri, beállításokat is lehet csinálni ill. diagnosztika is elérhető.
    A venticsere után én megcsináltam a méréseket, Q fórumtárs eredeti ventis gépének a hőmérséklet adatival összehasonlítva kb. 3-12 fokkal emelkedtek az értékek (4 helyen mér) a gépben. Elküldtem a Barco supportnak hogy mit mértem és azt a választ kaptam hogy normálisak az értékek. Érdekes hogy ha emeljük a lámpa fényerőt érdemben már nem emelkedik nagyon a hőmérséklet. itt a táblázat (venti fordulatszámokkal), már korábban meg akartam itt mutatni csak elmaradt. A bal oldali az eredeti venti, jobb oldali a Noctua. Bal oldalt a lámpa 3 az a bekapcsolás utáni percekben mért hőmérséklet, aztán emelve a fényerőt hogy változtak az értékek... [kép] Én félóra filmezés után mértem a Noctuás gépet.
    Ezeket még nyáron mértem, ilyenkor amúgy klímát mindig használok ne szenvedjen a vetítő. Most majd lehet rászánom magam megint mert 21-22 fok van nálunk folyamatosan így lehet kevésbé van melege a gépnek. Amúgy ha túlmelegszik leáll magától bár a határértéket nem tudom. Ez ipari gép így többet kibír de azért vigyázni kell rá.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák