-
PROHARDVER!
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok
Van pár fontosabb dokumentumom, kisebb szövegfájlok, táblázatok, stb. olyan programot keresek, ami ezeket, pl. egy mappában lévő fájlokat tükrözne egy másik HDD-re, vagy pendrájvra, RAID 1-szerűen, de nem az egész lemezt, csak a mappa tartalmát. Ezeket frissítené is, pl. ha hozzáírok egy szöveghez, akkor az automatice megjelenne a „tükrön” is. Megbízható, de ha lehet, ingyenes programot keresek Win10 alá.
-Köszi! -
félisten
válasz aquark #51551 üzenetére
SyncBack Free (Neked a Tükör lesz a megfelelő mód)
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
viperabácsi
addikt
Üdv ! Érdekelne , hogy firefox-hoz van -e olyan kiegészítő amivel a feleiratozás autómatikusan minden videónál magyar lesz , nem kell mindig minden videónál átállítani magyarra ?
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
GEPESZ66
veterán
Létezik olyan program, hogy a különböző böngészők (Chrome,Edge,Firefox) kedvenceit tudja egymás között pl. felhőből szinkronizálni?
Ha igen, hogyan működik? -
nagyúr
válasz GEPESZ66 #51554 üzenetére
Firefox és Chrome között, van: EverSync - Sync bookmarks, backup favorites
Hogyan működik: felhőbe szinkronizáljaOtt van még a xBrowserSync, ami Edge, Firefox és Chrome között is müködik.
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
viperabácsi
addikt
válasz viperabácsi #51553 üzenetére
YT videóról van szó ez lemaradt !
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Olyan programot keresek ami tudja logolni a cpu hőmérséklet (pl eg text file-ba vagy csak úgy a háttérbe),miközben én dolgozok a gépen. -
akaido
addikt
válasz viperabácsi #51557 üzenetére
Ilyet nem találok...egyenlőre.
A Multi Subsitles Youtube by garywill kiegészítővel annyit tudok beállítani, hogy a YT videó felirat(ahol elérhető) magyarra fordít, elég rossz magyarsággal.Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
Andris246
tag
Sziasztok.
Olyan egyszerű programot keresnék ami zenéből csinál videót
Röviden tömören zenét belehúzom, húzok bele még egy képet és indulhat a videó készítése.Oka hogy apósom youtuber akarna lenni (régi rádió adásokat akarna feltölteni)
Oda meg csak videót tud feltolni.
Minél egyszerűbb annál jobb.Köszönöm a segítséget
-
func93
senior tag
Sziasztok,
tudtok ajánlani progit amivel ki tudom olvasni a laptop akku állapotát? cégesem eléggé haldoklik, szeretnék érvelni a cégen belül
"Nem lehet összekötni a pontokat a jövőt fürkészve, az összefüggések csak utólag visszanézve látszanak." - Steve Jobs
-
akaido
addikt
válasz func93 #51565 üzenetére
Nem említetted milyen típusú laposod van. Van amikor gyári segédprogram is kiírja.
Pl: HP Battery Check1. Windows PowerShell:
Add-Type -AssemblyName PresentationFramework
$batteryfullcharged = (Get-WmiObject -Namespace 'root\wmi' -Query 'select FullChargedCapacity from BatteryFullChargedCapacity').FullChargedCapacity
$batterydesigned = (Get-WmiObject -Namespace 'root\wmi' -Query 'select DesignedCapacity from BatteryStaticData').DesignedCapacity
$batteryhealthpercent = ($($batteryfullcharged) / $batterydesigned) * 100
$batteryhealthpercentstr=[String]$batteryhealthpercent
$batteryhealthpercentstrshort = [String]$batteryhealthpercentstr.Substring(0,4)+[Char]0x0025
[System.Windows.MessageBox]::Show("Akkumulator allapota $batteryhealthpercentstrshort")Kiírja hány %-os az akksi
3. BatterMon
4. Battery Care
Cs1csó kollégáé az adu.
[ Szerkesztve ]
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
bacus
őstag
válasz Cs1csó #51570 üzenetére
És az mit mutat meg az akku állapotáról? Még a pillanatnyi töltöttség is csak nehezen kikövetkeztethető belőle. Mondom, hogy a derékszög jobb
Ami érdemben mutatna valamit, ha töltés közben mérnénk a felvett töltést amikor leáll a töltés, akkor megnézni, mi az a kapacitás amit az akku felvett. Ezt össze lehet vetni a névleges kapacitással, ami talán megmutatja az akku állapotát.
[ Szerkesztve ]
Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
-
bacus
őstag
válasz Cs1csó #51572 üzenetére
Az a szoftver, ami tud kommunikálni a notebook töltésvezérlőjével, az érhet valamit. De az tudja, hogy adott akku hányszor volt töltve, hogyan, látja a merülési adatokat, tudhat mindent az akkuról. Ez alapján jó eséllyel megmondja, hogy hol tart az akku az elhasználódásban.
-
bacus
őstag
válasz Cs1csó #51574 üzenetére
Szerintem ennek hardveres feltételei vannak, amelyik tudja, az pl mind a saját szoftverén keresztül nyilvántartja az akku állapotát.
Nálam így néz ki: (lenovo vantage app, nyilván a lenovo notebookokhoz való)
Egyébként a 10 éves lenovo idea laptopom is tudta ugyanezt, ott még nem ez a modernizált vantage app volt hozzá (win7-n)
[ Szerkesztve ]
-
FeZ...
aktív tag
Sziasztok !
Érdeklődni szeretnék, hogy valakinek esetleg van-e ötlete arra, hogy egy angol kezelési utasítást hogyan (mivel) lehetne a legegyszerűbben eredeti formájában lefordítani magyarra ? Nyilván beolvasva majd valamilyen szerkesztő programmal sorról sorra át tudnám írni, de ha lenne rá gyorsabb módszer, kihagynám a sok pötyögést, szerkesztgetést. Fordításra megfelelő lenne a Google fordító is, főleg, ha utólag esetleg még kézzel finomíthatok is rajta, csak a kettőt (bolvasás / fordítás) nem tudom hogyan lehetne egy platformra hozni. Kis nehezítés lehet, hogy pár rajz is van benne.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Üdvözletem Mindenkinek!
Jobb topicot nem találva feltenném itt a kérdést, hogy ha tized milliméter pontossággal szeretnék sablont nyomtatni azt melyik programmal tudom elérni? GIMP tud ilyet, vagy Inkscape, vagy inkább Freecad, Librecad?
[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
válasz #04331520 #51580 üzenetére
Szerintem nyomtatni barmi tud ilyen felbontasban - de az eredmenyt nem a program, hanem a nyomtato, meg a papir, amire nyomtatsz hatarozza meg inkabb...
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
nagyúr
válasz #04331520 #51580 üzenetére
Ha képként nyomtatod, akkor általánosságban 300dpi felbontásban nyomtatva mérettartóak a profi nyomtatók.
A lézernyomtatónál a hő hatására a papír mérete, a papír pillanatnyi nedvességtartalmától függően különböző mértékben változik.
A nyomat elhelyezkedése pedig ívenként változhat, mert a nyomtató nem húz be pontosan ugyanúgy két lapot, ezért sem nyomtatják meg a papír szélét kb 4-5 mm szélességben."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
tknof1871
őstag
Üdv! Van olyan program, ami letölti a coub.com fiókom tartalmát. A videókat, amiket csináltam, és/vagy a videókat amiket lájkoltam?
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
zoltanz
nagyúr
Multi-boot-os USB drive telepítőt (Ubuntu-Win7-Win10) mivel tudok létrehozni? Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Hírtelen nem tudok ennek jobb Topic-ot, de hátha it tud rá valaki valami megoldást:
Az M1 csatorna élő adását (ami ugye elérhető online) szeretném "hallgatni", de csak hallgatni, tehát kép (video) nélkül. Azért kellene a videó nélküli megoldás, mert olyan eszközről lenne stream-elve (Volumio), ami csak hangformátumokat/stream-eket tud lejátszani, videót nem.
Tehát kvázi úgy szeretném hallgatni rajta, mint egy online rádió adást. (Az online rádió adások stream url-jeit kezeli/lejátssza a Volumio is).Létezik erre valami megoldás?
THX!
[ Szerkesztve ]
-
GEPESZ66
veterán
A programok eltávolítására melyiket érdemesebb használni?
Revo Uninstaller Free
Geek Uninstaller Free -
SunMount3r
nagyúr
válasz GEPESZ66 #51589 üzenetére
Én még Win7-en (kb. 2020-ig) használtam a Revo-t, de a teljes verziót. Az elég alapos átvizsgálást végez. De pl. azért a registry résznél észnél kell lenni, mit szedetünk le vele. (Win10-től kezdve én már nem kockáztatok ilyesmivel, még a CCleaner-t is dobtam, Win7-en is főleg azért volt fontos, mert kevés volt a tárhely és a gép is elég gyenge volt, így minden lehetséges "piszkot" kitakarítottam a rendszerből. De ma egy modern és viszonylag erős gép esetében szerintem már nincs ilyesmire szükség.)
-
GEPESZ66
veterán
válasz SunMount3r #51590 üzenetére
Én WIN10-en évek óta a Geek Uninstallert használom.
Azzal egyébként eddig nem volt gondom.
Csak ma láttam valahol a Revo nevét, s így merült fel bennem a kérdés. -
tothbe
addikt
válasz SunMount3r #51586 üzenetére
Javaslom a User Guide-ot a volumio-hoz. Ebben konkrét appok vannak, amiket fel tudsz tenni egy megadott platformra, ami azt tovább stream-eli és Volumio tudja fogadni DLNA vagy AirPlay protokollokkal. Van android, iOS és windows megoldás is, nem is egy, hanem mindegyik platformra több is.
[ Szerkesztve ]
By(e) Tothbe
-
SunMount3r
nagyúr
válasz tothbe #51592 üzenetére
Engem leginkább a direkt stream-elés érdekelne. Azt már tudom, hogyan lehet neki megadni pl. egy online rádió stream url-tjét, ezek működnek is. Node a konkrét eset nem ilyen egyszerű. (Másik olyan "gép", ami meg szinte mindig rendelkezésre állna, hogy kiszolgálja ezt a cross-stream-elést, olyan egyelőre nem lesz nálam).
-
Cs1csó
félisten
válasz GEPESZ66 #51591 üzenetére
Általános használatra jó a GeekUninstaller amiben szerintem a legjobb a REVO Uninstaller PRO változata - abból is lehet használni záros ideig a próbaváltozatot - hogy amikor pl. eltávolítasz egy alkalmazást de mégis marad utána valami de egy sima uninstaller már nem találja hiszen a program listában már nincs az adott program de a Revo Uninstaller PRO tud olyat, hogy "erőszakos" eltávolítás vagy valami hasonló néven fut ilyenkor beírod a már eltávolított alkalmazást nevét és rákeres a maradványaira is. (tehát nem betallózod, hogy ezt és ezt távolítsa el hiszen már "hivatalosan" nincs fenn a program de a maradványaira rá tud keresni és ki tudja listázni és törölni is tudod. )
MIvel erre a PRO képes csak - ha jól tudom - ezért ezt csak akkor érdemes feltenni ha valami galibát okoz az eltávolítása után, régen volt már ilyen problémám, azóta "okosabb" vagyok. Tehát inkább maradj az ingyenes GeekUninstallernél és a Revo-t csak akkor telepítsd ha gebasz van.[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
Üdvözlet!
Ingyenes .pdf file összefűzőre, mit javasoltok? Vagy 20 darab pdf file kellene összefűzni egy file-ba.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tothbe
addikt
válasz SunMount3r #51593 üzenetére
Az meg bukta mert az MTV nem streamel sehol csak audiot.
By(e) Tothbe
-
bacus
őstag
válasz tibaimp #51595 üzenetére
pdfcreator évek óta bevállt. Kinyitod a meglévőt nyomtat, majd ott várólistára kerül, mikor mind ott van, akkor összefűzés.
Mindenképpen fel akarja tenni a pdf architect-t, ami lehet jó, de nekem az bloatware, viszont le lehet szedni, meg ha figyelsz a telepítésnél, akkor is ki lehet hagyni...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz tothbe #51596 üzenetére
Ez mondjuk így nem igaz. Ha megnyitom a lejátszási ablakot Chrome-ban a Dev Tool-s-al, akkor vannak ott csak audio mp4a stream-ek is (m3u8 listában) a Fetch alatt. Ha ebből egy url-t beteszek pl. a MPCHC-ba, akkor le is játssza (tehát csak a hangot), de egy idő után abba marad, tehát ezek csak töredékek. Szóval nem tudom, hogy lehetne megoldani, hogy folyamatos maradjon az élő stream.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest