- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
A Windows-os Sniping Tool-ra gondolsz?
Hát pl. ezért nem jó: A betűk ilyen furcsa színekben pompáznak pl. itt a PH-n.
Meg AVC-ben rögzít feleslegesen nagy bitrátával és nagy file mérettel. (46MB-os egy 42mp-es felvétel).Azóta megtaláltam az OBS Portable változatát, az már elég jó lenne, de ez sem tud csak H.264-ben rögzíteni. Vagy csak nálam nem tud H.265-öt? A file méret miatt sokkal jobb lenne nekem.
Admin vagyok a saját gépemen, ilyen gondok nincsenek, de nem szeretek apróságok miatt mindenfélét telepítgetni, ha van Portable megoldás is rá. Ezt a programot meg nagyon ritkán használnám.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz SunMount3r #52651 üzenetére
Képernyő mentéshez (görgethető lapokhoz is (Firefox-ban beépítve amúgy))
PicPick (Magyar, Portable változat is elérhető)Videóhoz: vokoscreenNG (nem portable, de érdemes telepíteni)
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #52652 üzenetére
Ez a vokoscreen tud H.265-öt?
-
BitRider
senior tag
válasz SunMount3r #52653 üzenetére
Nem, az OBS-nél meg HEVC-nek hívják, az tudja. De ha muszáj, max konvertálsz rajta egyet, arra meg ott van a Handbrake vagy a Shutter Encoder. De egetrengető különbségre ne számíts, általában nem ez a szempont, amikor felvevőprogit keresnek. Ha jól tudom, nagyobb a HW-igénye, ezért sem erőltetik live felvételkor.
[ Szerkesztve ]
-
Igen, a snipping tool-ra gondolok. A h.265 annyira erőforrásigényes, hogy mezei proci HW segítség nélkül belerokkan. Majd talán pár év múlva
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
SunMount3r
nagyúr
válasz BitRider #52654 üzenetére
Ha az IGP hardveresen támogatja szerintem semmivel sincs nagyobb hardverigénye. Meg nem NextGen játékok alatt akarok rögzíteni, hanem csak hétköznapi programokban. Konvertálni meg nem állok neki csak ezért. Az OBS-ben nekem nincs csak x.264 (szoftveres), meg H.264 (hardveres), a HEVC-et nem kínálja fel, pedig támogatja az IGP-m.
-
félisten
válasz SunMount3r #52653 üzenetére
Linux alatt (úgy rémlik, bizonyos disztrók alatt) tudja, Windows alatt meg ha van megfelelő Codec... (Méretre meg ne panaszkodjál. (8k-s cuccok zabálják a tárhelyet(mondjuk tutorial-okhoz csak 1bites használja))
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Ami elég meglepő, mert nálam semmi baja:
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
SunMount3r
nagyúr
Akkor nálam nem tudom mi a gond, OBS-el felvéve teljesen jók a színek.
Megtaláltam a HEVC-et az OBS-ben (FFMPEG), de csak AMD-set, meg NVidia-sat kínál fel, Inteleset nem (ami nekem kellene). Ezt hogyan lehetne megoldani? (Pl. Handbrake-ben is tudok Inteles HEVC gyorsítással enkódolni).
Meg még azt is kérdeném, hogy az OBS-ben hogyan tudom kikapcsolni, hogy ne rögzítse a hangot, csak a képet a videóba?
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz SunMount3r #52656 üzenetére
Biztos, hogy jó helyen keresed? Ne a streaming beállításokat nézd, hanem alatta az Output szekciót! Ezt már én is benéztem párszor, csak azért. Ha meg nem ajánlja fel, azon nincs mit megoldani, vagy legalábbis nem neked, max a fejlesztőknek.
Hang: kikapcsolod az Audio Mixer részen mindegyik hangsávot.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #52661 üzenetére
Milyen Mixerben?
It Disabled-re raktam az összes hangeszközt, így nincs hangja a videónak, de azért a hangsávot azt belerakja. De nekem az sem kell. -
BitRider
senior tag
válasz SunMount3r #52662 üzenetére
Audio Mixer-ben. A főképernyőn találod a Source részt, ahol a képforrást állítod be, mellette meg ott van az említett hangforrás. Ezeket a paneleket a Docks menüből tudod ki/be kapcsolni, ha nem látnád. A továbbiakban > OBS saját topik.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz liszi70 #52665 üzenetére
"Van videóra is képernyőfelvevő a winben?"
Igen, van. Bekerült a Képmetszőbe. Ha nem jelenne meg az ikon, akkor ez a megoldás.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
A win+g az a game bar, de nekem törölve van a winből az x box app, tehát nem jön elő semmi erre a billentyűkombóra. Egyébként nálam nem volt használható videó felvételére a Game Bar, próbáltam egy csomószor. Játéknál nem tudom mi a helyzet, sosem játszottam gépen, de normál esetben én soha nem tudtam semmit felvenni vele. Utána töröltem az appot.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #52667 üzenetére
Ahhhaaaa.... Itt lehet a kutya elásva, de mielőtt belekezdek, megkérdezem, hogy win10-en is belekerült a videófelvételi lehetőség a képmetszőbe, vagy csak a 11-ben?
-
Zamma
őstag
Sziasztok! Win 10 Pro-n nem egyszer sikerült munka közben elhasználni az összes memóriát olyan szinten hogy az asztali ikonok is eltüntek/inaktívak lettek. Ez után hiába lövök ki bármit a memóriából csak reboot segít...
Milyen szoftver - vagy esetleg nagyobb swapfile? - tud ezen segíteni olyan módon hogy kiír bizonyos munkafolyamatokat az ssd-re és ezáltal marad szabad a memória nagy része?
Ez már megoldja a memória túlhasználatot is, vagy létezik olyan hogy a rendszernek lefoglalok vagy százalékban vagy fix mérettel a memóriából hogy semmiképpen se sérüljön a rendszer?
Köszi!
-
DaVE-1
aktív tag
Olyan programot keresek amit ha ráeresztek egy video fájlra kiirja az adatait. Régen volt ilyenem de már nem emlékszem a nevére
-
Vesa
veterán
Ismer valaki normális minőségre képes, ingyenes videó upscalert? Egyetlen videót kéne feljavítanom, ezért nem fogok előfizetni sehova, vagy programokat venni.
A tudomány a valóság költészete!
-
Vesa
veterán
Vannak ezek az "AI" videó upscalerek, ezek jellemzően mindenféle filtert és egyebet is rátolnak. Ez nem minden esetben lesz jó, de volt már, ahol egészen szép eredményt értem el. Sajnos fizetős és 75 dollár, amit egyetlen videó miatt marhaság lett volna kifizetnem. Nyilván meg lehetne csinálni kézzel is ugyanazt, de az egyszerűsége megfogott ezeknek, mert kézzel egy editorban ez több idő lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Dr.NX
addikt
-
Gabesz87
veterán
Remote Desktop progit keresek a TeamViewer helyett, mert meguntam a kínlódást. Free-ben úgy látom már valami időkorlát is van, hogy kb. csak 5 perc kapcsolatot enged, aztán újbóli csatlakozáshoz várni kell vagy 2 percet Meg hogy nem úgy megy a kapcsolódás mint régen, pöcc-röff, hanem a célgépen rá kell kattintgatni egy felugró ablakra, hogy engedélyezi az elérést. SZóval valami hasonlóan egyszerű progit keresnék, mint amilyen régen a TV volt, és ami mindenféle (pl. idő) korlátozás nélkül működik. Beállítom a gépet magamnak azonosító alapján (+állandó jelszó), és egy kattintásra menjen a full control, ne kérdezgessen semmit. Nagyjából 2 gépet vezérelnék vele csupán. Összefoglalót, plusz előzményeket olvasgatva a Remote Utilities-t és a RealVNC (Lite?)-t látom alternatívának.
-
Vesa
veterán
válasz SunMount3r #52681 üzenetére
Köszönöm, akkor ezt hanyagolom azt hiszem. A Topaz is 300 dollár. Találtam még egy open source upscalert, ami állítólag AI-t is használ, azzal még futok egy kört de ha nem lesz jó, akkor marad a kézi megoldás.
-
bacus
őstag
válasz Gabesz87 #52683 üzenetére
Nem mindegy, hogy ad hoc módon akarnál csatlakozni a géphez vagy ez mindig ugyanaz a gép esetleg fix ip cím mögött.., illetve a router is milyen.
Ott ahol a feltételek adottak, rendszeresen ugyanazok a gépek, ott én nem használnék semmilyen 3rd party programot.
putty v. vpn majd a beépített rdp, ha valami miatt kell, hogy a remote gépen lássák, hogy dolgozol v. home verzió, akkor vnc (tightvnc).Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
-
Gabesz87
veterán
-
Cs1csó
félisten
válasz Gabesz87 #52690 üzenetére
A "licence reset" alatt mit értesz átküldenéd a leírást?
(Nemrég dobbantani akartam TeamViewer-ről vagy 4 alternatívával próbálkoztam de nem voltak jók. A Google remote-ot igaz nem próbáltam)
Nekem is volt már "üzleti felhasználást érzékeltünk" esetem küldtem nekim egy emailt és már másnap "feloldották"
Van ilyan módszer amivel "azonnal" email írás nélkül is lehet ez elérni? -
BitRider
senior tag
válasz Gabesz87 #52690 üzenetére
Nem lesz olyan, csak mondom. Teljesen fölösleges vacakolni, amikor vannak jobb és valóban ingyenes programok. Az összefoglaló tetejéből 2-t már írtak is. Szóval ezek az opcióid, mind ingyenes és beállítható úgy, ahogy szeretnéd:
Remote Utilities
RustDesk
Chrome Remote DesktopA TeamViewer-re legjobban talán a Remote Utilities hasonlít, az AnyDesk-re meg a RustDesk. Az előbbinél annyi a vacakolás, hogy egyelőre a Windows az Agent-et gyanúsnak véli (ez az, amit azon a gépen kell futtatni, amit irányítanál). De ha rendszeres a távirányítósdi, akkor úgyis érdemes a Host verziót telepítened, a távirányító oldalra pedig a Viewer-t. Részletesebb leírás.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
Nekem azt mondjátok már meg légyszi, hogy melyik a legegyszerűbb módszer arra, hogy nagy fájlokat peer-to-peer küldjünk egymásnak? Próbáltam a Rymdport-ot, de lassú, a SyncTrayzor-t pedig nem tudtam 10 perc alatt beállítani, pedig még port forwarding-oltam is. Furcsa, hogy ez még mindig ilyen nyögvenyelősen megy, pedig elég alap lenne.
A vége az lett, hogy RustDesk fájlküldés részt használtuk, ott a 125 MB/sec feltöltési sebességemet ugyan nem használta ki, de legalább 30 MB/sec-kel stabilan átment a 10 GB-os fájl. Szóval keresnék még valami célprogramot, mert rendszeresen szükség lenne erre. Egy FTP szervert fogunk rendszeresíteni, de ettől függetlenül érdekelne az ötlet.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz BitRider #52696 üzenetére
Resilio Sync, leánykori nevén BitTorrent Sync
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz BitRider #52698 üzenetére
Családon belül bevált nagy fájlok átvitelére, amikor kell, akkor elindítja mindkét oldal, nem kell folyamatosan futnia. Tűzfalat nem tudom, hogy kötelező-e nyitni hozzá, én a "nagyobb" sebesség érdekében nyitottam. Az én szánalmas 40 Mb/s feltöltésemet ki tudja használni, nagyobb sávszélességgel nem tudom, hogy mennyire tud élni.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest